Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

INGYENES Vállalkozási Ötlet Workshop - Április 25-30. Foglald le a helyed és találd meg az ötleted 1 HÉT alatt⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan édesítette meg a mézeskalács egy 4 gyerekes mérnök anyuka életét?

Üdvözöllek a Különleges Életstílusok Sorozatban, ahol olyan inspirláló emberekkel szeretnélek megismertetni, akik leporolták a majdnem elfeledett álmaikat,  és megvalósították, vagy jó úton vannak az Álom Életstílusuk megvalósítása felé.

 

Ebben a részben szeretném, ha megismernéd Anitát, aki eredetileg mérnök és 4 gyermek anyukája. Olyan fitt és energikus, hogy sok 20 éves megirigyelhetné. Ő már akkor blogot vezetett, amikor én még azt sem tudtam, hogy az micsoda. A két nagyobb gyermekük élsportoló. Amikor az otthonukban jársz, érezni lehet, hogy mekkora szeretet köti össze ezt a családot. A szabadságról, az útkeresésről és a „mézesről” fogunk beszélgetni, ami megédesíti Anita életét is.

 

Mesélnél nekünk egy kicsit a korábbi életedről?

40 éves vagyok és 4 csodás gyermek édesanyja. Talán meglepő, hogy a korommal kezdtem, ám én nagyon büszke vagyok rá.

Vidéken, távol a nagyvárosoktól nőttem fel, és mindig is a legfontosabb dolog volt számomra a SZABADSÁG.  Gyerekként is nehezen lehetett irányítani, ami abban a 4 évben sem sikerült senkinek, amíg alkalmazottként dolgoztam. Kerestem a saját utamat, hogyan lehetek önálló, mit kell tennem ahhoz, hogy szabadon, mégis nyugodtan élhessek. Voltam biztosítási ügynök, árultam dinnyét, és kereskedtem, amivel csak lehetett.

30 éves voltam, mikor az első nagyobb elhatározásra jutottam: elváltam és két kisgyerekkel 300 km-rel arrébb próbáltam szerencsét. Összejött. De nem azért, mert szerencsém volt. Abban nem hiszek. Sokkal inkább magamban. Akartam, de nagyon, és megtettem mindent, hogy rendezzem az életem, és végre a SAJÁT KEZEMBE VEGYEM AZ IRÁNYÍTÁST. Ekkor jött 3 év alkalmazotti lét, amivel sikerült nullára feltornázni magam, hogy újra nekivághassak az igazi életnek. Közben megleltem azt az embert, aki mellett boldog lehetek, szabad és önmagam is egyszerre. Nándi gondolkodása nagyon hasonló az enyémhez. Amiben pedig különbözünk, abban erősíteni tudjuk egymást.

Ahogy rendeződtek a dolgok körülöttem, megérkeztek egymás után a Kicsik is. Ekkor már újra szabadon, egy MLM cégnél dolgoztam külsős vállalkozóként. Így egyszerre voltam ÉDESANYA, DOLGOZÓ NŐ ÉS SZABAD EMBER.  Sajnos vagy hála az égieknek, kinőttem ezt az üzletet és 4 évvel később, miután ott elértem, amit lehetett, újabb útkeresés következett. Ekkor volt egy kisebb mélység az életemben; kiégve, mondhatni majdnem a depresszióig jutottam. (2 év !!! az életemből)

Mi segített túljutni ezen a nehéz időszakon?

Korábban mindig volt SAJÁT jövedelmem, nem tartott el senki, s ekkor kiszolgáltatottnak éreztem magam, annak ellenére, hogy a párom jól keresett és nem voltak már anyagi gondjaink. Ahhoz, hogy fel tudjak állni, teljesen ÁT KELLETT ÉRTÉKELNEM mindent.

Húztam egy képzeletbeli vonalat, és félredobva mindent jelentkeztem egy hirdetésre, ahol takarítónőt kerestek egy családhoz. Sikerült jó órabért kialkudni, majd jött még egy család és még egy. A lelkem megnyugodott és takarítás közben tisztult a fejem is.

Hogyan indult a mézeskalács-szerelem?

Egy véletlen folytán mézeskalácsot kellett sütni az óvodába, több száz darabot. Vállaltam. Megtetszett. Olyannyira, hogy idén március végén már egy 3 napos tanfolyamon találtam magam, és májusra túl voltam ezer darab mézes elkészítésén is. Beleszerettem, és éreztem, hogy EZ AZ!!! Miért gondolom? Mert akkor is csináltam, mikor nem fizettek érte, és képes vagyok hajnalban kelni, későn feküdni és bármikor akkora lelkesedéssel beszélni róla, mely megérint másokat.

 

Olyan sok mindent csinálsz, és közben szuper jól nézel ki. Hogyan jut a munka és a család mellett még magadra is idő?

Igen, a munkáim mellett tényleg ott van a család is, a négy gyermek, és az ember párja is időt és figyelmet igényel. No, meg ki a legjobb SZMK-s anyuka, ha nem egy 4 gyerekes??? Kisebbik fiam figyelemzavaros és hetente több alkalommal viszem tornára, fejlesztésre, lovagolni, úszni és otthon is gyakorlunk.

Tavasszal a Nagylányomat megkereste egy NB1-es csapat, hogy játsszon náluk a következő szezontól. Ezen felbuzdulva és a végletekig támogatva őt, személyi edzőt fogadtunk, és én is elkezdtem a heti 3-4 erőnléti edzést és az étrendváltást beilleszteni az életembe.

Mindezeket először szoros időbeosztással sikerült megvalósítani, ami pár hét alatt már rutinná vált. Ugyanakkor a vasárnap délutáni “hét-tervező félóra” soha nem marad el.

Olvasd el ezt is: Hogyan lesz olyan Bakancslistád, amit meg is fogsz csinálni?

Teljesen feladtad a mérnöki munkádat egy szabadabb életért. Hogy áll össze most a jövedelmed?

A takarításból, fűnyírásból (állandó és rendszeres megbízások) és a sok-sok mézeskalács megrendelésből sikerült egy szép jövedelmet felépítenem, amit a közeljövőben teljesen a mézesek felé fogok eltolni. Számtalan alkalommal kaptam azt a visszajelzést, hogy „Látom, szíved-lelked benne van!”. Talán ezért is kapok annyi felkérést.

Olvasd el ezt is: 20+ ötlet, amivel Plusz Pénzt tudsz Keresni a Főállásod Mellett

Hogy érzed magad a mostani életedben?

Boldog vagyok és kiegyensúlyozott, rendezett anyagiakkal, és ami a legfontosabb: SZABAD!!!
Hatalmas kielégülést adott, hogy az utóbbi két hónapban már élvezhettem is munkám gyümölcsét, hiszen rég dédelgetett álmokat valósítottam/valósítottunk meg. Az egyik ilyen, hogy sikerült pár élményekben gazdag napot kettesben eltölteni a Párommal a Balaton mellett.

  • Szabad vagyok
  • Mindenre és mindenkire van időm, aki fontos számomra
  • Megfelelő jövedelemmel rendelkezem
  • Kiegyensúlyozott és boldog az életem.

Mit tanácsolnál azoknak, akik szeretnének változtatni az életükön?

Nekem 10 hónap alatt sikerült gyökerestől megváltoztatni az életem, s hiszem azt, hogy ha Te is elhatározod magad, és megteszed az első lépést az idegszálakat megborzongató célod felé, az univerzum melléd szegődik és támogat mindenben. Másrészt, amikor nincs időd hülyeségeken agyalni, csak a jó dolgokra összpontosítasz, HIRTELEN MINDEN SIKERÜL.

Összegezve a fentieket (az én nézőpontomból !!!): Ha változtatni akarsz az életeden, van néhány lépés, amit meg kell tenni, akárhol is vagy és bármerre tartasz.

  1. A legfontosabb: tudd, hogy mit is akarsz IGAZÁN, mi a legfontosabb Neked. Nekem a SZABADSÁG mindenek előtt, és ehhez megkaptam azt a lehetőséget, ami mindezt megadja számomra.
  2. Értékeld át a dolgokat magad körül! Ahogy elnézem az embereket, van aki 150.000-ből is nyugodtan él, míg más 600.000-nél is csak nyafog és nem jön ki belőle. Boldog leszel a külsőségektől? Vajon az 1000 Ft-os „Starbucks”-os kávé ad nagyobb kielégülést vagy a gyerekekkel közösen ültetett és szüretelt paradicsom?

Nekünk nincs hitelünk, de még hitelkártyánk sem. Saját házban élünk és saját autóval járunk. Igaz, mindkettő korosabb, ám minden kényelmet biztosít. Szeretek vásárolni – hisz nőből vagyok – de az ésszerűtlen „csak azért mert tetszik” shoppingolásnak nem vagyok híve. Sokkal inkább élményekre költünk, amire mi is szívesen emlékszünk vissza; s tudom, hogy a gyerekeim nem sem a 125. játékautóról mesélnek majd az óvodában, hanem arról, hogy milyen kalandokat éltünk át együtt.

 

Frissítés (2018. 10.03) : közben megszületett az Anidreams márkanév és elkészült a 2018-as karácsonyi kollekció első darabja, gyönyörű lett!
Anidreams karácsonyi kollekció 2018

 

Olvasd el ezt is:

5 dolog, amit 25 éves korunk előtt meg kellene tanulnunk a pénzügyekről

Te mit adsz Útravalóul a Gyermekednek? Ezt az 5 dolgot tanítsd meg neki a pénzről

 

 

Insiráló történet, ugye? Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy a következőt történetet is el tudjam neked küldeni!
Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség