Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

INGYENES Vállalkozási Ötlet Workshop - Április 25-30. Foglald le a helyed és találd meg az ötleted 1 HÉT alatt⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

7 lecke Brendon Burchardtól, amivel átalakíthatod az életed

Hogyan  tervezhetjük újra és tehetjük jobbá az életünket anélkül, hogy először rendet tennénk a fejünkben és a gondolataink között?

Valójában sehogy.

Nagyrészt ugyanis a gondolkodásmódunknak köszönhetjük az eddigi döntéseinket, és azt, ahogyan ma élünk.

Ugyanígy a gondolkodásmódunk határozza majd meg a jövőbeni döntéseinket, ezen keresztül pedig azt, hogy hogyan fogunk 5-10 év múlva élni.

Ha pedig ugyanúgy gondolkodunk, mint eddig, mitől hoznánk a jövőben jobb, bölcsebb döntéseket? 

Minden változást tehát az eddigi gondolkodásmódunk megértésével és fejlesztésével érdemes kezdeni. A gondolataink ugyanis a nap 24 órájában velünk vannak, és óriási hatalmuk van a jövőnk fölött.

Szerencsére a kezünkben van a kulcs, hogy a gondolatainkat a saját céljaink szolgálatába állítsuk. 

 

Brendon Burchard könyv

 

 

Könnyű mondani, sokkal nehezebb megvalósítani.

Az egyik kedvenc jelmondatom így szól: Élj többet!

Csodás cél! Viszont a saját bőrömön is megtapasztaltam, és másoknál is azt látom, hogy nem is olyan egyszerű önszántunkból áttervezni az életünket, és elindulni egy másik irányba.

És itt nem csak arról van szó, hogy kényelmesek vagyunk, és megelégszünk egy középszerű élettel. Tudom, hogy hozzám hasonlóan sokan vannak, akik őrült vágyat vagy éppen óriási nyomást éreznek, hogy máshogy éljenek, de valami visszatartja őket.

Ezek gyakran a félelem, a kishitűség és társai.

A napokban a helyi könyvtárban jártam a kisfiammal és olvasnivalót kerestünk neki a nyári szünetre. Teljesen véletlenül akadt meg a szemem az Aranyjegy a boldog élethez című könyvön. A szerző, Brendon Buchard, az egyik legismertebb és legtöbbet idézett amerikai coach, többszörös New York Times bestseller író.

Ritkán olvasok klasszikus önfejlesztő könyvet, de most valamiért úgy éreztem, hogy el kell hoznom ezt a könyvet. Nem bántam meg. Magával ragadott a történet, és pár óra alatt végig is olvastam.

 

Idézet Brendon Burchard

 

A könyv az életünk újratervezéséről, a második lehetőségről szól, illetve arról, hogy ez általában miért nem sikerül. És persze arról, hogy mit tegyünk, hogy nekünk sikerüljön.

Ez egy könnyen olvasható, szórakoztató mese tele bölcs, elgondolkodtató tanításokkal. Egy képzeletbeli vidámparkban játszódik, ahol csodák történnek, és emberek azzá válnak, amivé álmaikban mindig is szerettek volna válni.

A történetből megtanulhatjuk, hogy mekkora szerepe van a gondolkodásunknak abban, ahogy ma élünk. Ezeket az elveket könnyen tudjuk a saját életünkre is vonatkoztatni és értelmezni.

Ebben a posztban néhány fontos gondolatot fogok kiemelni a könyvből.

7 lecke Brendon Burchardtól, amivel átalakíthatod az életedet

 

#1. „Az igazság mindig fordulópont”.

Minden változás csak akkor tud elkezdődni, ha elismerjük, hogy valahol nem úgy alakult az életünk, ahogy szerettük volna. Legyen ez akár a munkánk, akár a párkapcsolatunk, minden azzal kezdődik, hogy feltesszük a kérdést:

Úgy alakul az életed, ahogyan azt szeretnéd? Ahogyan azt megálmodtad? Ha nem, miben lehetne jobb?

Ha elismered, hogy valahol lekanyarodtál az útról, akkor a közvetkező nagy kérdés az, hogy kész vagy-e változtatni rajta.

 

#2. Lehet, hogy „szőröstül-bőröstül benyaltad mindazt, amit a világ tanított neked”

Ez lehet egyik legfőbb oka annak, hogy ma nem úgy élsz, ahogy szeretnél. Pontosabban az, hogy soha nem kérdőjelezted meg, amit tanítottak neked.

Mindenkinek az életében vannak ugyanis olyan események, melyekből a világról, másokról és önmagunkról tanulunk. Ezek olyan mondatok például, amit a szüleinktől hallottunk gyerekkorunkban, az iskolában, vagy a munkahelyünkön.

Lehet, hogy ezekből azt tanultad meg, hogy „a világ egy veszélyes hely, az emberek barátságtalanok, veled pedig mindig csak baj van. „

A gond az, hogy ezek a tanítások egy idő után hitté alakultak, és jó eséllyel ezek alapján hoztad meg az eddigi döntéseidet. Ezért nagy szerepük van abban, ahol most tartasz.

Ezek a gondolatok belső hangok formájában most is jelen lehetnek az életedben.

Ehhez hasonló belső hangokra gondolok például:

  • „Nem vagy elég jó”.
  • „Neked úgysem sikerül”.

 

Ezek a belső hangok ráadásul általában a legrosszabb időpontban a leghangosabbak. Pont, amikor valamilyen új dologba kezdenél bele.

 

#3. A pozitív emlékek ereje

Mindenki életében vannak pozitív élmények is, melyek építik az önbecsülésünket, és bátrabbá tesznek minket.

Ezek azok az események, amikor sikereket értünk el, vagy amikor valaki teljes szívéből hitt bennünk és a képességeinkben.

Sajnos az elménk már csak olyan, hogy ezekről a pozitív élményekről könnyebben megfeledkezünk, mint a negatívakról. Érdemes ezeket újra felidézni és a gondolatainkat erre terelni.

 

#4. Keringő vagy utazó

A gondolkodásmódon múlik, hogy valaki „keringő”, vagy „utazó” lesz-e.

A „keringők” elindulnak az álmaik felé, de gyorsan megállapítják, hogy nehéz lesz az úton maradni. Nem hisznek abban, hogy valójában elérhetik a céljaikat, ezért csak szórakoznak egy kicsit, majd hamar feladják.

Az „utazók” a felfedezők. Van egy álmuk, és útra kelnek a megvalósításukért. Pontosan tudják, hogy hova akarnak eljutni. Bármi történjen is, odaérnek, mert mindig úgy korrigálják az irányt, hogy a céljaik felé menjenek.

 

#5. “Ha nincs cél, nincs eredmény. “

Ha nem döntöd el, hogy mit akarsz az élettől, akkor nem változtathatod meg az életutadat sem. Ha nincs cél, nincs eredmény.

Tudnod kell, hova akarsz eljutni, és ehhez kell igazítanod az utad, különben csak sodródsz.

 

#6. Egy kicsi, de bátor első lépés…

Sok ember álmodozik egy jobb életről, de végül nem tesz egyetlen lépést sem a célja felé.

Ahhoz, hogy el tudd érni a célodat, szükség lesz arra a határozott eltökéltségre, hogy mindenképpen el fogod érni a célodat. És meg kell tenned az első lépést a célod felé. „Egy kicsi, de bátor lépést.” Utána pedig a következőt…

Miközben haladsz előre, rengeteg zaj és hang ér majd az utad során. Ezeket ki kell zárnod, mert könnyen letéríthetnek az útról. Tartsd a szemed csak a célon!

 

#7. Ne felejtsd el: Csak azt teszed, ami neked a legjobb

Az utadon elég erősnek kell lenned ahhoz is, hogy szembeszállj azokkal, akik  meg akarnak majd akadályozni abban, hogy megváltozz és megváltoztasd az életed.

Lesznek, akik csak óvni akarnak, és lesznek, akik irigységből próbálnak visszatartani.

Előfordulhat, hogy az úton elveszítesz néhány barátot, akik nem tudják elfogadni, amit szeretnél. Akiknek igazán fontos vagy, azok végül megértik, hogy csak azt teszed, ami neked a legjobb, és elfogadják a változásokat.

 

 

A legfőbb felismerés számomra a könyvből az volt, hogy a legnagyobb akadályok bennünk vannak, és a saját gondolataink által hozzuk őket létre.

Ez viszont jó hír! Hiszen ha ezek az akadályok csak a fejünkben léteznek, akkor ezeket meg is tudjuk változtatni.

Mindenkinek javaslom a könyvet, aki újrakezdésről, és egy más életről álmodik. De különösen akkor ajánlom, ha nem érti, hogy miért nem tud elindulni vagy előbbre jutni.

 

Olvasd el ezeket a bejegyzéseket is:

Hogyan teremts nagyobb szabadságot az életedben egy online vállalkozással?

Hogyan valósítsd meg a Laptop Életstílust?

Hogyan válj azzá az emberré, aki félelem nélkül változtat az életén? (Könyvajánló)

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség