Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

INGYENES Vállalkozási Ötlet Workshop - Április 25-30. Foglald le a helyed és találd meg az ötleted 1 HÉT alatt⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

A Gazdagsághoz Vezető Legegyszerűbb Út

A média szereti a gazdagságot hatalmas házakkal, drága kocsikkal, luxuscikkekkel azonosítani. Az igazság viszont az, hogy a legtöbb gazdag pont úgy néz ki, mint te, és teljesen normális életet élnek. A különbség csak annyi, hogy ismerik a meggazdagodás szuper hatásos titkát.  Figyelj! Meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű!

A gazdagság új fogalma

A pénz önmagában nem jelent gazdagságot. A gazdagság valójában az a szabadság, amikor azt csinálhatsz az életben, ami boldoggá tesz.

Ehhez nyilván a pénz nélkülözhetetlen, de csak a pénz nem okoz sok örömöt, ha nincs mellette szabadidőd. 

Ha neked mindenképpen hatalmas házra és drága kocsira van szükséged ahhoz, hogy gazdagnak érezd magad, akkor ez a poszt nem neked szól. (Azért olvasd csak el, hátha mégis!)

Ha viszont a gazdagságot azon méred, hogy elég időt tudsz-e a családoddal, a barátaiddal tölteni,  vannak-e csodás közös élményeitek a gyerekeiddel, van-e időd utazni, olyan munkád van-e, ami miatt lelkesen ébredsz minden reggel, és eközben még a pénz miatt sem kell aggódnod, akkor itt megtalálod a titkot, amivel te is elérheted ezt a gazdagságot.

 

A meggazdagodáshoz vezető legbiztosabb út

A gazdagsághoz vezető legegyszerűbb és legjobban tervezhető út annyira triviális, hogy talán ezért nem veszik sokan komolyan.

Élj szerényebben a lehetőségeidnél, és a különbözetet fektesd be.

 

A valódi gazdagság annak az eredménye, amikor kevesebbet költesz, mint amennyit keresel, hónapokon, éveken át. Amit megtakarítasz, azt fektesd be, és ez lehetővé fog tenni neked egy teljesen más életstílust.

Nem vagyok pénzügyi, sem befektetési szakember. Viszont szerencsém volt, mert évekkel ezelőtt a kezembe került Robert Kiyosaki: Cashflow Négyszög című könyve. Bár nem mindennel értek egyet a könyvben, de a lényeg teljesen logikusnak tűnt, ezért elkezdtem ezt az utat követni. Bármennyit kerestem, visszafogtam a kiadásaimat, és félretettem belőle. Pályakezdőként, csak a fizetésem 5%-át, később a 60%-át is!

Miért nehéz meggazdagodni?

A társadalmunk – és ez nem csak Magyarországon van így –  nem az ésszerű takarékosságra van programozva. Napi szinten több száz reklámüzenet bombáz minket, és mind arra ösztönöz, hogy legyen neked is újabb, nagyobb, drágább, több.  Azt tanítják, hogy a siker és a boldogság azzal egyenlő, amit birtokolsz.

Szerezz meg mindent MOST, hiszen már a szomszédodnak is van, és te is megérdemled. Az sem baj, ha nincs rá pénzed. Vegyél fel hozzá személyi kölcsönt, vagy itt egy kedvező áruhitel.

És úgy látszik, ez működik is. Nagyon sokan mennek az árral, hogy fenntartsák a gazdagság és elégedettség látszatát. Amikor hatalmas házakat és drága autókat látsz, sok esetben a tulajdonos valójában nem gazdag, hanem nyakig ül az adósságban.

A nagy kihívás az, hogy neked nem szabad az árral menni, vagy bárkivel megpróbálni lépést tartani, ha el szeretnéd érni a hosszú távú, stabil anyagi jólétet!

Előre szólok, ez nem könnyű! Pár napja én is megkaptam egy anyukától az iskolából, hogy nem engedi át hozzánk a fiát, mert olyan kicsi a házunk. Szerencsére ez az enyém, az övék meg még kb. 20 évig a banké. Ha-ha. Ennek ellenére nem esett jól. Szóval, ha úgy döntesz, nem mész a „tömeggel”, akkor érzelmileg készítsd fel magad, hogy sokszor ki fogsz lógni a sorból. És ez nem lesz mindig kellemes.

Ráadásul a meggazdagodás egy lassú és unalmas folyamat, de le tudod rövidíteni.

Minél nagyobb ugyanis a különbség aközött, amennyit keresel, és amennyit költesz, annál hamarabb el tudod érni azt a pontot, amikor lesz elég pénzed és időd is.

Most akkor költsek kevesebbet, vagy keressek többet?

A legjobb, ha mindkettőt egyszerre csinálod!!!

Mégis, kezdj azzal, hogy a havi kiadásaidat csökkented. Ezt egyrészt már ma elkezdheted, másrészt ez egy olyan „képesség”, ami bármilyen gazdasági helyzetben” ellenállóbbá” tesz téged.

A havi kiadásaid csökkentésének viszont van egy ésszerű alsó határa. Nem az a cél ugyanis, hogy mindent megvonj magadtól. Az egésznek a lényege, hogy legyél tisztában azzal, hogy mi az, amire szükséged van, és mi az, ami  jó, ha van, de alapvetően nem szükséges. Ezeket az extra kiadásokat nyesegesd le következetesen.

A havi jövedelmednek ugyanakkor nincs igazán felső határa. Ha nem elég a főállásodból származó jövedelmed, vállalj túlórát, keress egy mellékállást, vagy indíts egy saját kis vállalkozást.

A plusz jövedelmedet viszont ne arra fordítsd, hogy nagyobb lábon élj,  hanem hozd rendbe a segítségével a pénzügyeidet, majd tegyél félre, és fektess be.

20+ ötlet, amivel Plusz Pénzt tudsz Keresni a Főállásod Mellett

Ennyire egyszerű lenne?

Csak ennyit kell tennem? Keressek többet és költsek kevesebbet?

Igen, alapvetően ennyire egyszerű, de ez ne tévesszen meg. Tapasztalatom szerint, sokkal nehezebb eszerint élni, mint ahogy elsőre hangzik. A siker receptje valahogy így néz ki nagy vonalakban:

  • Elöször is tudnod kell, hogy miért csinálod. Hosszú távú célok nélkül nagyon törékeny lesz az elhatározásod.
  • Utána pedig kell hozzá egy óriási adag önfegyelem,  és egy csipetnyi bátorság, hogy merj tudatosan élni, és a saját utadat járni. 

Olvasd el ezt is:

Pénzügyi Szabadság Ellenőrzőlista

15 tipp, amivel Visszaszerezheted a Kontrollt a Saját Életed fölött 

 

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség