Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

INGYENES Vállalkozási Ötlet Workshop - Április 25-30. Foglald le a helyed és találd meg az ötleted 1 HÉT alatt⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Miért érdemes online vállalkozást indítani? Gondolatok egy pompeji kávézóból

Korábban is sokat utaztam a munkám mellett.

Kezdetben a Malévnál dolgoztam marketing területen, utána pedig felsővezető lettem egy pénzintézetnél. Szerettem a munkámat, főleg azt, hogy mindig új dolgokkal foglalkozhatok, de nagyon nehezen viseltem az állandó stresszt és a kötöttségeket.

Talán te is hasonlóan érzel.

Ha utaztam, jó előre le kellett egyeztetni, hogy ki mikor mehet. Általában egy hétre tudtam csak elszabadulni, és persze vittem magammal a laptopomat és a mobilomat, hogy elérhető legyek.

Valójában már akkor is óriási szabadságvágy volt bennem, de nem tettem semmit. Visszaemlékezve, nem is gondoltam, hogy létezhet jobb, más út is. A kisfiam születése indított el, hogy kezdjek el más utakat keresni, amikor pedig egyedül maradtam vele 7 éve, már nem volt más választásom.

Először gyökeresen változtatnom kellett a pénzügyi szokásaimon, hogy el tudjak kezdeni vállalkozni.  Volt webáruházam, majd egy utazási projeken dolgoztam.  Megéltem belőlük, és sokat utaztam ebben az időszakban is, de valójában egy idő után nem voltam boldog ezekben a vállalkozásokban. Valami mindig hiányzott.

Már félig a magam ura voltam, de még mindig nem teljesen.

Aztán 1,5 éve felfedeztem magamnak az online vállalkozások egy másik formáját, és tele kétségekkel, félelmekkel, de elkezdtem blogot írni. Nagy utat tettem meg azóta, és bár még sok tennivaló van a célomig,  már most érzem, hogy ez az a világ, amit mindig is kerestem.

A múlt héten Pompejiben, egy kávézóban ülve tudtam megfogalmazni, hogy miért.

Nekem a vállalkozás nem a pénzről, a nagy házról szól, de még luxusnyaralásokról sem, hanem arról, hogy teljesen én dönthessek a saját időmről és azzal tölthessem, ami vagy aki számomra a legfontosabb.

Nekem ez család, és elsősorban a kisfiam, Alex. Én viszem az iskolába, majd délután különórákra (spanyol, tenisz). Ott tudok lenni minden iskolai programján. Főzök neki minden nap és tömöm egészséges ételekkel. A nyarunk tele van közös programokkal.

Akkor építem a blogomat, amikor iskolában van, vagy éppen más programja van. Ezt alkalmazottként nem tehetném meg, felsővezetőként végképp nem, viszont az előző vállalkozásaimban sem. Most is dolgozom, néha nem is keveset. De ezt össze tudom hangolni a többi fontos dologgal az életemben.

És igen, a vállalkozói életnek nem csak napos oldala van. Nálam is vannak nehezebb időszakok. Ilyen például, amikor fogalmam sincs, hogy hogyan tovább, és úgy napokig úgy érzem, hogy csak megy az idő, egy helyben topogok. De ezek mindig elmúlnak, csak nem szabad megállni.

Online vállalkozóként a szabadság sokféle formáját el lehet érni, attól függően, hogy ki mire vágyik.

Mint minden vállalkozást, egy internetes vállalkozást is lehet mindent félretéve, gyorsan építeni, és sok pénzt keresni vele a hazai piacon is. Van, aki úgy építi az online üzletét, hogy saját bevallása szerint az elmúlt 7 évben szinte mindent félretett. Nagyon csábító a jövedelem, amit elért. Kérdés, hogy megéri-e az ár, amit fizet érte.

Számomra egy online vállalkozásban nem az elérhető több milliós jövedelem a legvonzóbb, sokkal inkább a döntés szabadsága. Az, hogy akkor, ott és azzal dolgozom, akivel szeretnék, és én választhatom meg a célt, amiért csinálom.

Múlt héten Pompejiben jártunk.

Alexnek van egy könyve természeti csodákról, amiben vulkánok is vannak, és ez a rész különösen tetszik neki.  Én már kétszer jártam a Vezúvnál, és inkább csak kíváncsiságból megnéztem, mennyiért lehet manapság repülőjegyet venni Nápolyba.

Meglepetésemre 20 ezer Ft körül találtam oda-vissza repjegyet június elejére. Egy hirtelen döntéssel vettem 2 jegyet. Az iskola nálunk pont véget ért, én pedig a betervezett munkáimat átütemeztem úgy, hogy egy kicsit többet dolgozom az utazás előtt és után. Mindent automatizáltam arra a hétre, így még laptopot sem vittem magammal.

Szerencsére találtam éppen nem dolgozó barátokat, akiknek szintén jó volt az időpont, így összejött egy kis csapat (3 felnőtt, 3 gyerek).

A Vezúvon

 

Amalfi

Egy hete ott ültem a pompeji kávézóban, és hálát adtam a sorsnak, hogy ebbe az irányba terelt, és azt éreztem, hogy ezért a szabadságért érdemes küzdeni!

Eszembe jutott egy idézet Pat Flynn-től:

A sikeres vállalkozó az, aki mind a vállalkozásában, mind a magánéletében boldog.

Sok alkalmazottat és vállalkozót ismerek, akinek alig van magánélete a munkája mellett. Hiába a sok pénz, ha nincs időnk élvezni a pénz kínálta szabadságot.  Egy online vállalkozás viszont meg tudja adni ezt a fajta szabadságot, ha a megfelelő formát választod.

Ha olvasod a blogomat, akkor biztos, hogy neked is vannak álmaid! Gyere velem!

Rengeteg hely és lehetőség van még a magyar online piacon! 1-1 téma szinte „könyörög” a hiteles arcokért és minőségi tartalmakért. Szeretnék segíteni neked, hogy te is megtaláld azt a vállalkozási ötletet, amivel elérheted a szabadságot, amire vágysz, és ami lelkesedéssel tölt el minden nap.

Ha nem vagy még tagja az email közösségünknek, akkor itt csatlakozhatsz hozzánk. Az induláshoz rögtön kapsz tőlem egy ajándék e-könyvet, ami segít az elindulásban.

Üdvözlettel:

Paulányi Bea

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség