Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

INGYENES Vállalkozási Ötlet Workshop - Április 25-30. Foglald le a helyed és találd meg az ötleted 1 HÉT alatt⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Neked van már terved?

Életstílus tervezés – 2. rész

Az Életstílus Tervezés azzal kezdődik, hogy nagyon világosan kell látnod, hogy milyen az az élet, amit szeretnél magadnak. Ha már tudod, hogy pontosan mit szeretnél elérni, hogyan szeretnél élni, az nagyszerű, félig már célba is értél! A legtöbb embernek viszont – főleg akik régóta robotpilóta üzemmódban élik az életüket – időre van szükségük, hogy átgondolják és meg tudják fogalmazni a céljaikat.

A saját utunk megtalálása

Az előző bejegyzésben arról beszéltünk, hogy jobb, ha te tervezd meg az életed ahelyett, hogy a társadalom tervezné meg neked. Egyetértünk? Szuper. Akkor nézzük meg, hogy HOVA is szeretnénk eljutni.

Rengeteg ötlet és módszer létezik arra, hogy a felszínre hozd, hogy mire is vágysz igazán, mi a saját utad.  Szabó Péter  például azt javasolja, hogy gondold át, mit csinálnál akár ingyen is. Limpár Imre pedig azt kérdezi, hogy milyen munkával töltenél szívesen heti 40 órát, ha egy mecénás közben finanszírozná az életed. Ez általában közel van a valódi vágyaidhoz.

Többféle úton el lehet jutni a felismerésig, de ha visszanézel és figyelsz, akkor látni fogod, hogy az élet valahogy terelget a saját utad felé.

J.K.Rowling története jutott eszembe, aki gyerekkora óta tudta, hogy író szeretne lenni.

Juditot viszont az egészségi állapota „kényszerítette” rá, hogy feladja az ügyvédi pályáját,  leporolja az álmát, Ausztriába költözzön és hegyi túrákat vezessen. Olvasd el a történetét, nagyon inspiráló!

Merj nagy és különleges célokról álmodni! Az álmaid csak a tieid, és egészen addig, ameddig nem ártasz vele másoknak, senkinek nem kell megmagyaráznod őket, vagy elnézést kérned miattuk.

Korai nyugdíj vagy új kalandok?

Hadd osszam meg veled néhány gondolatomat a célokkal kapcsolatban.

Sokáig azt hittem, hogy nyugodt és kényelmes életre vágyom, minimális munka mellett. Igen, ilyen időszakokra is szükségünk van, ráadásul rendszeresen. Rá kellett viszont jönnöm, hogy ez unalmas, és hogy ennél többről szól az élet. Ismerek több olyan embert, akik lazán megtehetnék, hogy teljesen visszavonulnak, és kizárólag a hobbijuknak élnek. Mégsem teszik.

A legtöbben ugyanis nem arra vágyunk, hogy az életünk hátralevő részében a strandon üldögéljünk, vagy egy kastélyban a személyzet körbeugráljon minket. Mindkettő nagyon jó néhány napig, esetleg hétig, de utána ugyanazt éreznénk, mint ma, amikor a TaposóMalomból szeretnénk kiszabadulni, hogy „Ennyi lenne csak az élet értelme?”

Nézd meg, hány milliárdos dolgozik olyan projekteken, melyekben mélyen hisz, bár nyugodtan hátradőlhetne! Vagy nézz körül egy könyvesboltban, mennyi könyv szól a célkitűzésről, személyes és szakmai fejlődésről!

Valószínűleg a szíve mélyén minden ember arra vágyik, hogy valami maradandót alkosson, amivel hozzájárulhat mások életéhez. Vagy arra vágyik, hogy valami olyat csináljon, amit szeret. Minden nap olvashatsz történeteket emberekről, akik megtalálták az álmaikat, majd hoztak egy döntést, és megvalósították őket. Vállalkozók, írók, sportolók, utazók, stb.

Ezeknek a mentén érdemes a saját céljainkat is keresni.

A képesség mindannyiunkban ott van!

Mindenkinek vannak álmai, még ha a rohanó életben néha el is felejtjük, hogy mi is volt az. Van, akinek újra meg kell találni őket, van, aki már kész arra, hogy elinduljon feléjük. A képesség viszont biztosan ott van mindannyiunkban, hogy megtervezzük és megteremtsük az életet, amire vágyunk. Kortól, körülményektől függetlenül. Csak a megfelelő utat és eszközöket kell megtalálnunk hozzá!

A következő részben arról lesz szó, hogy a kevesebb munka-e a boldogabb élet titka, illetve hogy hogyan keressünk jobb munkát magunknak.

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy emailben is megkapd a legújabb bejegyzéseket!

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség