Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

INGYENES Vállalkozási Ötlet Workshop - Április 25-30. Foglald le a helyed és találd meg az ötleted 1 HÉT alatt⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan hozz létre új jövedelemforrásokat? A legjobb vállalkozási ötletek 2019-ben

Akár szereted a munkádat, akár nem,  ha több forrásból származik jövedelmed, az nagyobb szabadságot jelent.

Ezért érdemes akár a főállásod mellett is plusz pénzt keresni. Hogyan tudsz a legegyszerűbben kiegészítő jövedelemforrásokat létrehozni és  megtalálni a saját egyedi vállalkozási ötletedet?

Ismerd meg a legjobb vállalkozási ötleteket 2019-ben!

Frissítve: 2019. 03. 04.

Engem évek óta foglalkoztat, hogy hogyan lehet  jövedelmet szerezni anélkül, hogy munkahelyem lenne vagy klasszikus vállalkozóvá válnék.

Voltam ugyanis alkalmazott 9 évig, ahol a munkahelyi stressz és néhány elviselhetetlen kolléga segítettek rájönni, hogy nem ilyen lovat akartam. Majd voltam résztulajdonos egy hagyományos vállalkozásban. Több milliós befektetés, több éves megtérülés, és nem sok rugalmasság.

Így aztán elkezdtem keresni, hogy milyen ötletek léteznek, melyeket kicsiben, egyedülm lehetőleg otthoni vállalkozásként el lehet kezdeni, akár  munka mellett. És persze minimum egy főállású jövedelmet ki lehet termelni belőlük, de ha lehet, még többet is.

Valami történik a világban…

Láthatóan valami komoly dolog történik a munka világában, mert a keresésem során rengeteg egyszemélyes vállalkozási ötletet és sikeresen megvalósult példát találtam.

Úgy tűnik, hogy akik keresik az alkalmazotti lét alternatíváit, sok esetben arra jutnak, hogy pénzügyileg, érzelmileg, személyes fejlődés és több egyéb szempontból is ezek az egyszemélyes mikrovállalkozások jelentik a legjobb lehetőséget.

Ráadásul az interneten keresztül mindent meg lehet tanulni, amire szükségünk van egy ilyen vállalkozás elindításához.

Egy-egy ilyen kis plusz jövedelemforrás több módon is tud javítani az életünkön:

 • segít visszafizetni a hiteleket
 • segít megtakarítani egy nagyobb dologra (pl. vakáció) vagy a nyugdíjadra
 • véget vethetsz annak, hogy hónapról-hónapra élj és teljesen az állásodtól függj
 • létrehozhatsz a segítségével egy vésztartalékot
 • esélyt kapsz arra, hogy elbúcsúzz az alkalmazotti léttől, ha ez a vágyad
 • kiélheted benne a szenvedélyed és a kreativitásod

 

A legjobb vállalkozási ötletek 2019-ben

Ha valahogy rendszerezni szeretnénk a legnépszerűbb jövedelemszerző tevékenységeket, akkor én 3+1 kategóriába osztanám őket. Minden kategórián belül számtalan ötletet létezik, a példák célja inkább a jobb érthetőség.

Vállalkozási ötletek #1. Személyes szolgáltatások nyújtása

Ez a legkönnyebben elindítható vállalkozási forma, általában nem igényel semmilyen befektetést.

 • Asszisztenciát nyújtó szolgáltatások

Ezek a tevékenységek gyakran nem igényelnek szaktudást, viszont időt és pénzt tudsz megtakarítani az elfoglalt embereknek. Néhány példa: takarítás, kutyasétáltatás, kutyapanzió, kertrendezés, parti szervezés, stb.

Érdemes körbenézni egy kicsit a saját környezetedben, mert sok ötletet találhatsz. Hol küzdenek az emberek időproblémával? Mivel tudnád megkönnyíteni az életüket és időt spórolni nekik?

 • Szakértelmet nyújtó szolgáltatások

Ezeket olyan feladatok, amit az emberek nem tudnak saját maguk megcsinálni, vagy nem olyan szinten, mint akinek ez a szakterülete. Példák: belső építész, weboldal fejlesztő, grafikus, szerkesztő-korrektor, esküvőszervező, masszőr, jógaoktató, stb.

A kedvenc személyes példám egy informatikus srác, aki távkapcsolaton keresztül tartja karban a számítógépeimet évek óta. Otthonról dolgozik általában este és éjszaka. Ha gond van, küldök neki egy SMS-t, pár óra múlva felhív, rákapcsolódik a gépemre és elvégzi a szükséges tisztításokat/telepítéseket.  Gyors, profi, rugalmas, nem drága, rengeteg előnye van egy nagyobb céghez képest.

Van esetleg olyan szaktudásod, amit ilyen egyszemélyes vállalkozásban is tudnál csinálni? Van olyan hobbid, amit úgy tudnál folytatni, hogy közben pénzt is keresel vele? Van valami új “szakma”, amit szívesen megtanulnál?

Olvasd el ezt a kapcsolódó bejegyzést is konkrét példákért:

7 TOP vállalkozási ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani

 

Vállalkozási ötletek #2. Termékek értékesítése

A legszerencsésebb olyan termékekkel foglalkozni, ami személyesen is lelkesít. A lelkesedés ugyanis ragadós,  és így az értékesítéshez sokkal kisebb erőfeszítésre lesz szükséged. Rábukkanhatsz úgy is egy ötletre, hogy nem találod meg a megfelelő terméket a saját problémádra (így jött létre pl. a varrás nélküli harisnya)

 • értékesítheted a saját termékeidet (ez lehet akár digitális is, pl. a fotóid)
 • valaki más termékeit (affiliate marketing)

Érdemes néhány különleges lehetőséget megfontolni:

 • Szezonális termékek, szolgáltatások

Ilyenkor egy-egy időszakot kihasználva tudsz jelentősebb jövedelemre szert tenni (pl. gyümölcsárusítás a nyári szezonban). Mivel tudnál embereknek segíteni pl. ünnepek előtt? Lehet, hogy cégek örömmel vennék, ha ünnepek előtt profi ajándékcsomag szolgáltatással segítenéd őket?

Én biztos szívesen fizetnék akár többet is, ha lenne a közelben egy kis egyedi jelmezbolt farsang előtt minden kellékkel együtt. Most 3-4 úttal sikerül  mindent beszereznem. Ideális ötlet egy ügyesen varró anyukának.

 • Házhozszállítás

Sokan szeretik, ha házhoz hozzák nekik a termékeket vagy szolgáltatásokat, amivel sok időt és fáradtságot meg tudnak takarítani. Mire lehet szükségük az embereknek, amit ha az ajtójukba vagy a munkahelyükre szállítasz, segítesz nekik?

Nekem egy dobozos kisautó minden csütörtökön a kapumig szállítja a tisztított (PI) vizemet kannában. Nem kell cipelnem, PET palackokat hajtogatnom, ráadásul olcsóbb és jobb, mint a szupermarketben kapható vizek.

 • Növekvő környezet- és egészségtudatosság

Szerencsére világszerte egyre nagyobb igény van természetes alapanyagokból készült és környezetbarát termékekre. Jó példa egy ECO bevásárló táska, amit az eldobható műanyag táskák helyett kezdtek el gyártani Németországban. Egy amerikai hölgy beleszeretett az ötletbe. Először kis mennyiségben elkezdte importálni és helyi bioboltoknak értékesíteni, majd saját design-nal és táskákkal indult el, és milliomos lett belőle.

Határozottan látni itthon is ezt öko-trendet, még ha egyelőre nem is tömegjelenség. Elég, ha a Manna sikerére gondolunk. Nem is kell feltétlenül fizikai termékre gondolni: azzal is lehet az interneten pénzt keresni, ha valaki lelkesen ír a témáról, mit a Holy Duck magyar blog története is mutatja.

 

Vállalkozási ötletek #3. Információ “újracsomagolás”

Bár az előző kettőnél kevésbé gyors jövedelemszerzési lehetőség, cserébe viszont komoly üzleti lehetőség rejlik benne. Az ipari társadalomból ugyanis már jó régen átléptünk az információs társadalomba, ahol az információ óriási értékké vált.

Mára viszont olyan sok információ áll rendelkezésre, hogy a legtöbb ember és vállalkozás szinte fuldoklik az információdömpingben.

Aki megtanulja összegyűjteni egy adott témában a releváns információkat és képes mások számára könnyen fogyasztható formában rendszerezni, az komoly jövedelemforrásokat építhet fel csak az információk “újracsomagolásával”.

Mivel pedig szeretjük az információkat egy hozzánk hasonló, hiteles embertől megkapni, ezért ez a lehetőség főleg a miénk, egyszemélyes vállalkozóké!

A piac óriási, a kérdés inkább az, hogy milyen téma az, amivel szívesen foglalkozol, be tudod-e azonosítani a lehetséges célpiacot, és persze el kell döntened, hogy milyen formában fogod csomagolni az információkat.

Nézzünk meg néhány „csomagolási” lehetőséget:

 

 • Írás – Ha szívesen mélyedsz el egy témában, és hajlandó vagy megtanulni az írás fortélyait, akkor ez neked való. Lehetsz szabadúszó író magazinoknál, írhatsz szponzorált cikkeket, blogot, könyvet, e-könyvet, készíthetsz online tanfolyamot, hírlevelet, stb.
 • Oktatás –  A felnőttoktatás reneszánszát éli. Ráadásul az embereket az akadémiai tudás mellett/helyett egyre jobban értékeli a tapasztalati tudást, amikor a saját élettapasztalatodat teszed közkinccsé. Pl. Sok embernek van problémája az önbecsülésével, vagy a párkereséssel, vagy szeretné megtanulni, hogy hogyan lehet jól befektetni. Ha valamit sikeresen megoldottál az életedben, sok embert érdekelni fog, hogy hogyan csináltad.
 • Egyéb infótermékek– videók, audió anyagok. Pár éve rendeltem az USA-ból egy DVD-t, ami napkollektorok házilagos készítésén vezetett végig lépésről lépésre. Nagyon érdekelt a téma, persze soha nem álltam neki komolyan a kivitelezésnek. Ha te már végigjártál egy utat, amin más még csak most indul el, és csinálsz a témához egy lépésről-lépésre útmutatót, sok időt és pénzt tudsz embereknek megtakarítani.
 • Tanácsadás/Coaching – Ebben az esetben közvetlenül dolgozol 1-1 ügyféllel a problémája megoldásán  vagy a céljai elérésén. Akár interneten keresztül is működik, nem kell feltétlenül személyesen találkoznotok.
 • Közösségek építése – Ha van egy olyan közös érdeklődési kör, vagy probléma, ami köré fel tudsz építeni egy közösséget, és folyamatosan értéket tudsz adni, akkor a tagságot akár havidíj fizetéséhez is kötheted.

Egy-egy témát és információt többféleképpen is becsomagolhatsz. Vezethetsz blogot, készíthetsz videót,indíthatsz podcast csatornát előadásokat tarthatsz, írhatsz könyvet, tarthatsz tanfolyamokat, építhetsz egy klubot, lehetsz tanácsadó ugyanabban a témában. Ugyanaz az információ, különféle csomagolásban.

 

 

Bónusz vállalkozási ötlet:  Bérbeadás

 • Akár a lakásod/házad egyik helyiségét is jövedelemforrássá alakíthatod, állandó vagy szezonális jelleggel. Kiüríthető pince, extra hálószoba, garázs – mind alkalmas lehet szállás vagy tárolási szolgáltatásra.
 • De nem kell, hogy csak ingatlanban gondolkozz. Mire lehet igény eseti jelleggel, vagy rövidebb időszakokra, amit nem érdemes megvásárolni és tárolni?

Nemrég találkoztam egy logikai-társasjáték bérlési lehetőséggel szülinapra vagy partira. Egy budai ház kapujában kaptam meg a bőröndöt és a leírást, és ugyanoda kellett visszavinnem másnap reggel. Kényelmes vállalkozási ötlet, nem?

Már az IKEA is felismerte a bútorok bérlésére az igényt, szóval hajrá, bőven lenne még lehetőség szerintem ezen a téren!

Végezetül…

Ha belegondolsz, mi vagyunk az emberiség történetében az első emberek, ahol az internetnek köszönhetően eltűntek a földrajzi korlátok, és a nap 24 órája sem jelent időkorlátot, ha automatizálni tudjuk a vállalkozásunkat. Az interneten könnyen megtalálod szükséges tudást, és soha nem volt még ilyen könnyű kapcsolatot kiépíteni azokkal, akik ugyanazért lelkesednek, mint te (ők lehetnek a leendő ügyfeleid). Rengeteg új és nyitott lehetőség!

Ugyanakkor az egyszemélyes kis vállalkozásodat érdemes kicsiben kezdeni (Kiinduló Ötlet), majd később új ötletekkel, jövedelemszerzési formákkal kiegészíteni, vagy egy magasabb szintre fejleszteni (Haladó Ötlet). Mire gondolok?

 • Induló ötlet: grafikus leszel, és személyes szolgáltatást nyújtasz az ügyfeleidnek. Földrajzi korlátok ugyan nem lesznek hála az internetnek, de korlátozott számú ügyfelet tudsz kiszolgálni, mivel egy nap neked is csak 24 óra.
 • Haladó ötlet: ha viszont profivá válsz, és meg tudod tanítani induló grafikusoknak a szakma alapjait, illetve hogy hogyan induljanak el grafikusként, és ezt mondjuk automatizált online kurzus formájában teszed, akkor ki tudsz lépni a 24 órás időkorlát szorításából is, és így persze magasabb jövedelemre is szert tehetsz.

Olvasd el ezeket a bejegyzéseket is:

TOP 3 Online Passzív Jövedelem lehetőség 2020-ban

Mi a blogolás és hogyan állj neki?

Hogyan lehet egy bloggal pénzt keresni?

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség