Rólam

Szia, Paulányi Bea vagyok
és üdvözöllek az oldalamon!

Te hogy állsz a taposómalommal az életedben? Magadra ismersz valamelyik pontnál?

  • Eleged van abból, hogy az életedet a munkahelyed alakítja, 40 éven át, minimum heti 40 órában. Saját magad szeretnéd beosztani az idődet.
  • Szeretnél lefaragni a rád nehezedő mindennapos nyomásból, állandó stresszből.
  • Több időt szeretnél a családoddal tölteni, vagy csak több időt szeretnél magadnak.
  • Több élményt, értelmet, lelkesedést, örömöt keresel az életedben, és a munkádban is.

Én pont ezeket éreztem néhány éve, bár látszólag sikeres voltam. Két jó diplomával a zsebemben és sok munkával felküzdöttem magam a nagyvállalati ranglétrán egy marketing igazgatói pozícióba. Megvolt mindenem, ami egy ilyen munkával jár: jó fizetés, cégautó, bónuszok, előléptetések.

Belül mégis eljutottam a kiégésig és a depresszió határáig. Elegem volt az állandó stresszből, a 10-12 órás munkanapokból, a budapesti közlekedési dugókból, és hogy közben alig van saját életem. Úgy éreztem, képtelen lennék még 30 évig így élni, és várni nyugdíjas éveimet. Vissza akartam kapni a saját életemet, és búcsút mondani a taposómalomnak!

A kisfiam születése után elkezdtem egy új életet tervezni magamnak. Nem könnyítette meg a dolgomat, hogy 2 éves kora óta egyedül nevelem, és a gyereknevelés szinte teljesen rám hárul.

Először egy webáruházat indítottam egy barátnőmmel, ami a mai napig jól működik pénzügyi szempontból. Viszont a szabadságot, amire vágytam, nem értem el vele. Ezért eladtam.

Ez a tapasztalat viszont rádöbbentett, hogy nemcsak alkalmazotti, hanem vállalkozói taposómalom is létezik, ha az ötletünk nincs összhangban a személyes céljainkkal.

2018-ban végre tudatosan kezdem el keresni, hogy mivel érhetném a szabadságnak mind a 4 formáját:

  • A pénzügyi szabadságot – Mindig jöjjön annyi pénz, ami elég a céljaim megvalósításához. Nem kell több.
  • Az idő szabadságát – Akkor dolgozhassak, amikor szeretnék, és mellette legyen elég időm magadra és a családomra
  • A munka szabadságát – Azzal foglalkozhassak, ami örömöt okoz, és ami hétfő reggel is lelkesít
  • A hely szabadságát – Ott élhessek, ahol szeretnék

Így találtam rá néhány kerülőn keresztül a blogírásra, ami egy egyszerű és izgalmas útnak tűnt a szabadabb élethez. Persze akkor még fogalmam sem volt, hogy blogírással lehet-e egyáltalán pénzt keresni és hogyan. Viszont láttam néhány amerikai bloggert, akik egy bloggal lettek nagyon sikeresek, és elkezdett érdekelni, hogy hogyan működik ez, és működhet-e Magyarországon is.

Így hát 2018-ban elkezdtem személyes pénzügyekről írni. Érdekel, hogy nekem mennyire ment könnyen az elindulás? Ok, elárulom. Annyira féltem a blogom elindulása előtt, hogy napokig nem aludtam. Mert mi lesz, ha senkit nem fog érdekelni, amit csinálok, és csak az időmet vesztegetem? De azért elindítottam valahogy.

Pár hónappal később az olvasóim „nyomására” módosítottam a blogom fókuszán, és elkezdtem online vállalkozásindításról írni. A többi már történelem.

Visszatekintve életem meghatározó 2 döntése volt, amikor nekiálltam megtervezni magamnak egy szabadabb életet, majd amikor belevágtam egy blogírásba. A szabadság 4 szintjéből 2,5-et már kipipáltam, és már csak 1,5 van hátra!

Köszönöm, ha velem tartasz!

Csatlakozz a VTM közösséghez emailen is, és megmutatom neked a lépésről-lépésre módszeremet a gyakorlatban!