Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Ajánlott eszközök az online vállalkozásod elindításához és építéséhez

VTM Bootcamp a Viszlát Taposómalom tagsági programja, ami videókurzusok, útmutatók segítségével mutatja az online vállalkozásépítés  pontos lépéseit, ezen belül pedig a szükséges eszközöket és használatukat. Tagként a Bootcamp falain belül mindent egy helyen megtalálsz, amire az online vállalkozásod elindításához, építéséhez és a növekedéshez szükséged van. 

A Bootcamp közösséghez viszont csak  időszakosan tudsz csatlakozni. Ha a kapu éppen zárva tart,  ez nem jelenti viszont azt, hogy ne kezdhetnél el dolgozni a blogod, podcast csatornád, online vállalkozásod elindításán. A lenti listában megtalálod azokat az eszközöket,  amiket én is használok és ajánlok neked attól függően, hogy éppen hol tartasz a vállalkozásod építésében. 

Tájékoztatás: a linkek között vannak un. affiliate linkek, ami azt jelenti, hogy a linken keresztüli vásárlás után  jutalékot kapok. Ez a termék/szolgáltatás árát nem befolyásolja. Bővebb tájékoztatásért olvasd el az Affiliate Tájékoztatómat.

Szükséged van segítségre az ötleted kiválasztásához?
Vagy tudni szeretnéd, hogy érdemes-e az ötleteddel elindulni?

Weboldal/blog létrehozás

Websupport: a #1 tárhelyszolgáltató, amit én is használok és ajánlok. Itt rögtön lefoglalhatod a domain neved, és könnyen elindíthatod a WordPress weboldalad. A tárhellyel csak jó tapasztalataim vannak, az ügyfélszolgálat pedig gyors és segítőkész.

 A WordPress blog készítés útmutató: ebben a bejegyzésben megmutatom neked a blog létrehozásának részletes menetét és lépéseit. 

 

Weboldal /blog építés

Canva: ingyenesen is használható grafikai szoftver, amivel grafikusi képzettség nélkül is egyszerűen készíthetsz grafikákat a weboldaladra, közösségi oldalaidra. 

Virtuál Jogi Csomag: weboldalak, webáruházak jogi dokumentumainak (Adatkezelési Tájékoztató, ÁSZF) online, valós idejű kezelése automatikus jogkövetéssel. (Bármelyik csomag ügyvédi munkadíjból 10% kedvezményt kapsz, ha a fizetésnél az átutalást választod, és a keresztneved után beírod ezt: VTM)

Ajánlott WordPress sablonok: ebben a bejegyzésben webfejlesztőktől találsz javaslatokat könnyen  használható, kezdőknek is ajánlott sablonokra

Elementor: Az egyik legnépszerűbb page builder (weboldal építő) rendszer, amivel pontosan olyan weboldalt készíthetsz, amilyet szeretnél. Az én oldalam is Elementorral készült. Könnyű a használata, én néhány óra alatt megtanultam az alapokat. 

E-mail marketing

ConvertKit: az egyik TOP email marketing szoftver kifejezetten blogvállalkozások számra, amivel könnyen létrehozhatsz összetettebb értékesítési tölcséreket és automatizmusokat is. Logikus és egyszerű a használata, és szuper képzési anyagok állnak rendelkezésedre angol nyelven, amiből mindent megtanulhatsz a sikeres email marketingről. Én ezt a hírlevél szoftvert használom az első perctől kezdve. 

MailerLite: egy másik nagyszerű hírlevél szoftver, ahol 1000 feliratkozóig minden funkciót ingyenesen használhatsz . Minden szükséges feladatot el tudsz végezni a segítségével, amire az első időszakban szükséged lehet. 

Segítségre van szükséged az email szolgáltatód kiválasztásához?

Podcast

Anchor: a Spotify-hoz tartozó ingyenes podcast platform, ahova egyszerűen fel tudod tölteni a podcast adásaidat. Az Anchor segít az adásaid publikálásában,  és megosztja a többi platformmal, podcast app-pal. 

Audacity: ingyenesen letölthető audió szoftver, amivel könnyen rögzítheted és szerkesztheted a podcast adásaidat. 

Online kurzus és tagsági rendszer készítés

 FlashBack: szoftverrel képernyő videókat készíthetsz és vághatsz. Pont annyit tud, amire egy egyszerű videókurzus elkészítéséhez szükség van, emiatt nagyon egyszerű a használata. 

Vimeo: videó megosztó platform/tárhely, amin keresztül megoszthatod a videóidat , ezen kívül rögzítheted, szerkesztheted is őket. Nagy előnye pl. a YouTube-hoz képest, hogy le tudod védeni a tartalmaidat, így a fizetős online videókurzusok tárolására ez egy ideális platform. 

 

LearnDash: a legjobb WordPress bővítmény, aminek a segítségével strukturált és jól követhető online kurzusokat hozhatsz létre. 

Memberpress: a legjobb WordPress bővítmény tagsági rendszerek létrehozásához és kezeléséhez

Stripe: online fizetési megoldás internetes vállalkozások számára, ami jól működik digitális termékek, online kurzusok és tagsági rendszerek esetén is. A WooCommerce-szel integrálható magyar számlázóprogrammal is. 

Egyéb nagyszerű eszközök

Pretty Links: nélkülözhetetlen affiliate marketing eszköz, amivel rövidítheted és a saját brandneveddel együtt jelenítheted meg az affiliate linkjeidet. Segít a linkjeid rendszerezésében és kezelésében is. 

Buffer: hasznos eszköz a közösségi média bejegyzések ütemezésére és automatikus kiküldésére, amivel sok időt megtakaríthatsz.  

Survey Monkey: professzionális kérdőív szoftver, amivel  visszajelzéseket, véleményeket, válaszokat kérhetsz és kaphatsz a közönöségedtől könnyen feldolgozható formában. 

Szeretnél több pénzt keresni a blogoddal, online vállalkozásoddal?
Ismerd meg a legjobb pénzkeresési módszereket!

Ajánlott képzések pénzügyi témában

Korábban a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy hiába keres valaki jól, ha nem tud a pénzzel bánni.  A pénzügyi intelligenciánk és a személyiségünk fejlesztésével  viszont óriási javulást értünk el az életminőségünkben. Itt olyan képzéseket, eszközöket találsz, amit ajánlok és amiket én is használok. 

Szendrei Ádám: Gazdagodj Boldogan! című könyve 7 egyszerű lépésben mutatja be a pénzügyi szabadsághoz vezető utat.  Ha te is többre vágysz, mint a hétfőtől péntekig tartó taposómalom, ez a könyv nagyszerű első lépés a pénzügyi tudatosságod fejlesztéséhez. 

 

 Tudástár Klub:  a klubhoz csatlakozást követően idő és költséghatékonyan férhetsz hozzá a legjobb angol nyelvű pénzügyi, vállalkozási és személyiségfejlesztő könyvek összefoglalójához magyarul, hanganyag formájában is, illetve számos értékes videókurzussal képezheted magad ezekben a témákban.