Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Ajánlott eszközök, szolgáltatók, képzések az online vállalkozásod elindításához és építéséhez

VTM Bootcamp a Viszlát Taposómalom tagsági programja, ami videókurzusok, útmutatók segítségével mutatja az online vállalkozásépítés  pontos lépéseit, ezen belül pedig a szükséges eszközöket és használatukat. Tagként a Bootcamp falain belül mindent egy helyen megtalálsz, amire az online vállalkozásod elindításához, építéséhez és a növekedéshez szükséged van. 

A Bootcamp közösséghez viszont csak  időszakosan tudsz csatlakozni. Ha a kapu éppen zárva tart,  ez nem jelenti viszont azt, hogy ne kezdhetnél el dolgozni a blogod, podcast csatornád, online vállalkozásod elindításán. A lenti listában megtalálod azokat az eszközöket,  amiket én is használok és ajánlok neked attól függően, hogy éppen hol tartasz a vállalkozásod építésében. 

Tájékoztatás: a linkek között vannak un. affiliate linkek, ami azt jelenti, hogy a linken keresztüli vásárlás után  jutalékot kapok. Ez a termék/szolgáltatás árát nem befolyásolja. Bővebb tájékoztatásért olvasd el az Affiliate Tájékoztatómat.

Szükséged van segítségre az ötleted kiválasztásához?
Vagy tudni szeretnéd, hogy érdemes-e az ötleteddel elindulni?

Weboldal/blog létrehozás

Websupport: a #1 tárhelyszolgáltató, amit én is használok és ajánlok. Itt rögtön lefoglalhatod a domain neved, és könnyen elindíthatod a WordPress weboldalad. A tárhellyel csak jó tapasztalataim vannak, az ügyfélszolgálat pedig gyors és segítőkész.

 A WordPress blog készítés útmutató: ebben a bejegyzésben megmutatom neked a blog létrehozásának részletes menetét és lépéseit. 

 

Weboldal /blog építés

Canva: ingyenesen is használható grafikai szoftver, amivel grafikusi képzettség nélkül is egyszerűen készíthetsz grafikákat a weboldaladra, közösségi oldalaidra. 

Ajánlott WordPress sablonok: ebben a bejegyzésben webfejlesztőktől találsz javaslatokat könnyen  használható, kezdőknek is ajánlott sablonokra

Elementor: Az egyik legnépszerűbb page builder (weboldal építő) rendszer, amivel pontosan olyan weboldalt készíthetsz, amilyet szeretnél. Az én oldalam is Elementorral készült. Könnyű a használata, én néhány óra alatt megtanultam az alapokat. 

E-mail marketing

ConvertKit: az egyik TOP email marketing szoftver kifejezetten blogvállalkozások számra, amivel könnyen létrehozhatsz összetettebb értékesítési tölcséreket és automatizmusokat is. Logikus és egyszerű a használata, és szuper képzési anyagok állnak rendelkezésedre angol nyelven, amiből mindent megtanulhatsz a sikeres email marketingről. Én ezt a hírlevél szoftvert használom az első perctől kezdve. 

MailerLite: egy másik nagyszerű hírlevél szoftver, ahol 1000 feliratkozóig minden funkciót ingyenesen használhatsz . Minden szükséges feladatot el tudsz végezni a segítségével, amire az első időszakban szükséged lehet. 

Segítségre van szükséged az email szolgáltatód kiválasztásához?

Podcast

Anchor: a Spotify-hoz tartozó ingyenes podcast platform, ahova egyszerűen fel tudod tölteni a podcast adásaidat. Az Anchor segít az adásaid publikálásában,  és megosztja a többi platformmal, podcast app-pal. 

Audacity: ingyenesen letölthető audió szoftver, amivel könnyen rögzítheted és szerkesztheted a podcast adásaidat. 

Online kurzus és tagsági rendszer készítés

 FlashBack: szoftverrel képernyő videókat készíthetsz és vághatsz. Pont annyit tud, amire egy egyszerű videókurzus elkészítéséhez szükség van, emiatt nagyon egyszerű a használata. 

Vimeo: videó megosztó platform/tárhely, amin keresztül megoszthatod a videóidat , ezen kívül rögzítheted, szerkesztheted is őket. Nagy előnye pl. a YouTube-hoz képest, hogy le tudod védeni a tartalmaidat, így a fizetős online videókurzusok tárolására ez egy ideális platform. 

 

LearnDash: a legjobb WordPress bővítmény, aminek a segítségével strukturált és jól követhető online kurzusokat hozhatsz létre. 

Memberpress: a legjobb WordPress bővítmény tagsági rendszerek létrehozásához és kezeléséhez

Stripe: online fizetési megoldás internetes vállalkozások számára, ami jól működik digitális termékek, online kurzusok és tagsági rendszerek esetén is. A WooCommerce-szel integrálható magyar számlázóprogrammal is. 

Egyéb nagyszerű eszközök

Pretty Links: nélkülözhetetlen affiliate marketing eszköz, amivel rövidítheted és a saját brandneveddel együtt jelenítheted meg az affiliate linkjeidet. Segít a linkjeid rendszerezésében és kezelésében is. 

Buffer: hasznos eszköz a közösségi média bejegyzések ütemezésére és automatikus kiküldésére, amivel sok időt megtakaríthatsz.  

Survey Monkey: professzionális kérdőív szoftver, amivel  visszajelzéseket, véleményeket, válaszokat kérhetsz és kaphatsz a közönöségedtől könnyen feldolgozható formában. 

Szeretnél több pénzt keresni a blogoddal, online vállalkozásoddal?
Ismerd meg a legjobb pénzkeresési módszereket!

Ajánlott szolgáltatók

Sok olyan feladatkör létezik, amit online vállalkozóként érdemes kiszervezni, vagy azért mert komoly szakértelmet és gyakorlatot igényel a feladat, vagy azért, mert igy időt tudunk megtakarítani. Itt olyan szolgáltatókat találsz, akikkel én együtt dolgozom és akiket szívesen ajánlok. 

Virtuál Jogi Csomag: weboldalak, webáruházak jogi dokumentumainak (Adatkezelési Tájékoztató, ÁSZF) elkészítése online, valós idejű kezelése automatikus jogkövetéssel. Kedvezmény: Bármelyik csomag ügyvédi munkadíjból 10% kedvezményt kapsz, ha a fizetésnél az átutalást választod, és a keresztneved után beírod ezt: VTM.

A Boom Marketing online marketing ügynökség Facebook, Instagram hirdetésektől kezdve, a keresőoptimailzáláson át az értékesítési oldalak és folyamatok megépítéséig sok területen tud neked segíteni. Szakmailag és ügyfélközpontúság szempontjából is magas színvonalat képviselnek a személyes tapasztalataim alapján. 

Ajánlott képzések

Az egyik legjobban megtérülő befektetés az, amit a saját szakmai és vállalkozó fejlődésünkre fordítunk. Milyen területeken fejleszd magad, ha jövedelmező online vállalkozást szeretnél építeni? Természetesen elsősorban az online vállalkozásépítésről és az online marketingről érdemes tanulni, de emellett fontos, hogy a pénzügyi intelligenciánkat és a vállalkozói gondolkodásmódunkat, az önismeretünket is fejlesszük. Olyan képzéseket javaslok most neked, amin keresztül a tapasztalataim szerint nagyon értékes tudást kapsz.

Szendrei Ádám: Gazdagodj Boldogan! című könyve 7 egyszerű lépésben mutatja be a pénzügyi szabadsághoz vezető utat.  Ha te is többre vágysz, mint a hétfőtől péntekig tartó taposómalom, ez a könyv nagyszerű első lépés a pénzügyi tudatosságod fejlesztéséhez. 

 

 Tudástár Klub:  a klubhoz csatlakozást követően idő és költséghatékonyan férhetsz hozzá a legjobb angol nyelvű pénzügyi, vállalkozási és személyiségfejlesztő könyvek összefoglalójához magyarul, hanganyag formájában is, illetve számos értékes videókurzussal képezheted magad ezekben a témákban. 

 

A Boom Marketing University  oktatóanyagaiból tanulhatsz többek között a Facabook hidetésekről, hirdetési folyamatokról, az Instagramról. 

Kedvezmény: A Viszlát Taposómalom blog olvasójaként 10% kedvezményt kapsz a kurzus árából. Kuponkód:  VTM30

A KATA TANODA Katás vállalkozóknak szóló online tanfolyam a Vállalkozás Okosan szakértőitől. Megtanulhatod a kata adózás elméleti részét, részletes leírásokat kapsz katás vállalkozás indításához és egyéb katás ügyintézéshez. A képzésből megismerheted az aktuális változásokat, sőt, még a katán kívüli lehetőségeket is. Bővebb információk a Kata Tanodáról. 

Kedvezmény: A Viszlát Taposómalom olvasójaként a képzés árából 2000 Ft kedvezményt kapsz. Kuponkód: VTOKOS2022

A BRUTÁL PAKK vállalkozóknak szóló videó és szöveges tanfolyam a Vállalkozás Okosan szakértőitől. A képzésből megtanulhatod többek között, hogy  hogyan válj vállalkozóvá, megismerheted a kata adózás részleteit, hozzáférést kapsz az adókalkulátorhoz, eredmény- és cash-flow tervezőhöz. Bővebb információk a Brutál Pakk képzésről. 

Kedvezmény: A Viszlát Taposómalom olvasójaként a képzés árából 3000 Ft kedvezményt kapsz. Kuponkód: VTBRUTAL2022

Az ADÓKALKULÁTOR csomagban ezeket a kalkulátorokat találod, melyeket a Vállalkozás Okosan szakértői készítettek vállalkozóknak: 

  • Kata – átalányadó 2022 összehasonlítás
  • Kata külföldi felé – átalányadó 2022 összehasonlítás
  • Átalányadó – tételes költségelszámolás 2022 összehasonlítás
  • Tételes költségelszámolás – tao – kiva 2022 összehasonlítás
  • Webshop adózása 2022 összehasonlítás

Bővebb információk az adókalkulátorról

Kedvezmény: A Viszlát Taposómalom olvasójaként a képzés árából 500 Ft kedvezményt kapsz. Kuponkód: VTADO2022