Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

A legjobb WordPress sablonok kezdőknek

Egy online vállalkozás elindításánál az egyik első lépésünk egy saját weboldal létrehozása.

Szerencsére ma a WordPress segítségével könnyebb egy weboldalt elindítani, mint valaha, és akár saját magad is létrehozhatod az első oldaladat.

A WordPress weboldalak esetén az egyik legnagyobb kihívás viszont a sablon kiválasztása. 

Ebben a bejegyzésben profi WordPress fejlesztők segítenek a sablonválasztásban. 

 

legjobb WordPress sablonok

 

A WordPress a világ egyik leggyakrabban használt tartalomkezelő rendszere, ami számos előnyt kínál:

  • A WordPress ingyenes. A tárhelyért, a domain nevedért fizetni kell, de ezzel együtt is költséghatékonyan elindíthatod a weboldaladat. Később persze választhatsz prémium funkciókat, melyek már járhatnak nagyobb költséggel is.
  • Egyszerű a használata. Ha én el tudtam készíteni egyedül az első WordPress oldalamat minden IT képzettség nélkül, akkor miért ne menne neked is?
  • Egy WordPress weboldal később rugalmasan alakítható, fejleszthető, ahogy növekszik a vállalkozásod.

Az elinduláshoz  egy megbízható, de egyszerű és letisztult weboldalra van szükségünk, amit később természetesen módosíthatunk, és befektethetünk egy gyönyörű, teljesen egyedi weboldalba egy profi webfejlesztő segítségével.

Az oldalunk megjelenése alapvetően az általunk választott sablontól (angolul: theme) függ. Mivel több ezer ingyenes és megvásárolható sablon létezik, nem könnyű eligazodni közöttük,  és választani ebből az óriási kínálatból – különösen kezdőként.

Ezért megkértem néhány profi webszakértőt, hogy segítsenek kicsit szűkíteni a hatalmas sablonválasztékot, és ajánljanak néhány kipróbált WordPress sablont kezdőknek az elinduláshoz. 4 webszakember javaslata következik :


Kerekesi Éva – profiseo.hu

Kezdőknek, akik az első WordPress honlapjuk készítésére készülnek, általában azt szoktam javasolni, hogy ingyenes sablonnal kezdjenek. Ez egyfelől költségkímélő, másfelől ahogy elkezdi összerakni az ember az első weboldalát, akkor fog benne is letisztulni, hogy mik azok a funkciók, amikre neki valójában szüksége van. Így később, ha szintet szeretne lépni, és fizetős sablont szeretne vásárolni, már tudni fogja, hogy mit keressen.

Az egyik kedvenc ingyenes sablonom a HitMag, amit jelenleg több blog oldalamon is használok, és elsősorban blogoláshoz ajánlok. Azt szeretem benne, hogy jobban testre szabható, mint általában az ingyenes sablonok, lehet például egyedi színt beállítani. 4 féle struktúrából lehet választani, hogy hogyan jelenítse meg a cikkeket. Oldalanként be lehet állítani, hogy akarok-e oldalsávot használni, és ha már elegendő számú cikk publikálásra került, a főoldalát meg lehet úgy szerkeszteni, mint egy profi magazinnak, ahol a cikkek témánként, rovatonként csoportosítva vannak.

Bár az ingyenes sablonoknak általában vannak korlátai, azért ezekkel is lehet szép eredményeket elérni. Van olyan HitMag sablonos blogom, ahol havi 40.000 látogató járt.

Fontos, hogy egy sablon jól funkcionáljon, de nem szabad elfelejteni, hogy nem a sablon fogja a látogatókat szállítani, hanem a weboldal tartalma, az ott publikált cikkek minősége.

 


Jobbágy András – honlapszaki.hu

Nem lehetetlen jó ingyenes WordPress sablont találni – ha az ember képes az elvárásait az ingyenességhez igazítani.

Az ingyenesek mezőnyében nagyon kedvelem Anders Norén munkáit, aki nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a sablonjai a legtöbbet hozzák ki a WordPress blokkszerkesztőjéből. Nem véletlen, hogy ő fejlesztette a 2020-as hivatalos WordPress sablont, a Twenty-Twenty-t.

Egy üzleti célú honlapnál, amivel pénzt akarunk keresni, viszont nem szabad, hogy az ingyenesség legyen az elsődleges szempont. Sokkal fontosabb a stabilitás, a megbízhatóság, valamint a szép, de egyben funkcionalitásában is erős design.

A fizetős sablonok ligájában szerintem jelenleg nincs jobb választás a StudioPress sablonjainál. Ezek egy saját keretrendszere (Genesis) épülnek, ami külön kis univerzum a WordPress világában. Gyorsak, atombiztosak, nagyon átgondoltak és különösen szépek. Például a gyönyörű, minimalista Monochrome Pro, vagy az elegáns Essence Pro sablon. Eddig minden ügyfelem nagyon elégedett volt velük.

Az áruk nem alacsony, de nagyon sokat is adnak.

 


Lakatos Julianna – seoexpert.hu

A rengeteg, első ránézésre szebbnél szebb ingyenes WordPress sablon között nem könnyű dolog eligazodni. Nem egyszerű olyan sablont találni, mellyel végül igényes külalakú, mégis jól használható weboldalt tudunk létrehozni. Az ingyenes sablonokkal sokszor futhatunk bele váratlan akadályokba, és nehézkes lehet megvalósítani az eredeti elképzeléseinket.

Mégis, aki keres, talál: az első éles honlapomat például a Kale nevű, könnyen alakítható, látványos eredményt hozó ingyenes WordPress sablonnal készítettem.

A második (blog) honlapomat pedig – kifejezetten blogolásra, online magazinok “ruhájaként” ajánlható Hitmag sablonnal. Ez a sablon is jól alakítható, nagy mennyiségű, szerteágazó tartalmat is egészen jól lehet benne rendszerezni.

Üzleti célú honlapot inkább fizetős sablonnal készítsünk. Ezek a sablonok már hihetetlen sok mindent tudnak, előnyük mellett eleinte ez hátrányuk is, mert annyira sokrétűek, hogy lassabb velük dolgozni, mint egy egyszerűbb ingyenes WordPress sablonnal.

A fizetős sablonok további előnye a folyamatos aktualizálásuk mellet a fejlesztői support, ami általában minimum fél évig igénybe vehető. Fizetős sablonok közül ajánlani tudom a közismert Avada sablont, nagyon sokoldalú, és szerintem az egyik legkönnyebben használható sablon.

Gyönyörű oldalakat lehet építeni a WP bakery építővel ellátott Chandelier sablonnal is, bár itt a fejlesztői support nem igazán erős.

Másik kedvencem a Divi. Ez kicsit más szisztéma szerint készült, mint a fizetős sablonok általában, rengeteg lehetőséget rejt, azonban épp ezért kiismerni kicsit lassabban megy. Ugyanakkor a fejlesztői supportjuk nagyon jó.

 


Molnár András Balázs – genesismedia.hu

Akik most ismerkednek a weboldal készítés szépségével, vagy szeretnének belevágni egy online vállalkozásba, és ehhez egy saját weboldalt szeretnének felépíteni, a WordPress a legjobb tartalomkezelő szoftver. Rugalmasságával és könnyű kezelésével mindent meglehet csinálni egyszerűen, programozói ismeretek nélkül is.

Hogy a WordPress mellé milyen sablont válasszunk, na ez az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb lépés! Ingyenes vagy fizetős sablont? Mindkettővel el tudunk indulni, és mindkettővel gyönyörű weboldalakat tudunk készíteni.

Egy ingyenes sablon megfelelő választás lehet ahhoz, hogy kiismerjük a WordPress kezelőfelületét, viszont már az elején túl sok kompromisszumot kell kötni a weboldalad építésénél a fizetős sablonokhoz képest. A legjobb ingyenes sablon véleményem szerint az Astra.

Később, ha már kicsit kiismertük magunkat a WordPress világában, és felépítettük az első weboldalunkat egy ingyenes sablon segítségével, a legtutibb fizetős sablon a DIVI. Az elején hosszabb a tanulási időszak, komplexebb a felépítése, de a tanulásba fektetett időért cserébe később bármit el tudunk készíteni.

Éves fizetés esetén 87 $, örökös licensz 249 $. Mit kapsz cserébe? Hozzáférés az összes bővítményhez, 160+ elkészített weboldal sablon,
folyamatos frissítések, segítőkész prémium ügyfélszolgálat. Bármennyi weboldalra felhasználható. Igényekhez megfelelően használható blogolásra, webshop üzemeltetésre, vállalkozói és sales landing oldalakhoz, bármire.

Szükséged van további segítségre a weboldalad elkészítéséhez?

További hasznos és kipróbált eszközöket találsz ezen az oldalon: Ajánlott eszközök

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is: 

Hogyan készíts WordPress blogot 5 egyszerű lépésben?

Blog készítés kezdőknek 15 lépésben

Hogyan tervezd meg a blogod megjelenését?

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség