Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Így szerezz elismerést az interneten: 9 lépés a szakértőségig

Ha sikeres online vállalkozást szeretnél, fontos, hogy elismertséget szerezz a közönséged körében, mint az adott téma szakértője. 

De hogyan is csináld?

Lehet, hogy te még csak most indítanád az online vállalkozásodat, és új vagy a választott témádban.

Az is lehet, hogy már évek óta tevékenykedsz az online térben, de úgy érzed, magasabb szakértői szintre kellene lépned. 

Mindkét esetben jó hírem van:

Bárki szakértővé válhat a saját területén, ha megfelelően felkészül és elkötelezi magát a fejlődés mellett.

A bejegyzésből megismerheted azokat a lépéseket, melyek segítenek neked a témád keresett szakértőjévé válni.

 

 

A vállalkozói utad során fontos cél, hogy szakértővé válj a választott területeden.

  • Hogyan érd el, hogy te legyél az első, akihez egy adott témában tanácsért fordulnak?
  • Hogyan tűnj ki a tömegből?

Ez ijesztő célnak tűnhet, főleg, ha még éppen csak az út elején tartasz.

A valóság viszont az, hogy szakértővé válni nem is olyan nehéz, mint gondolnád.

Sokan azt gondolják, hogy ahhoz, hogy szakértőnek számítsanak, a legtöbbet kell tudniuk egy adott témáról. Ez viszont távol áll a valóságától. Nem kell elismert szerzővé válnod, diplomákkal rendelkezned egy adott területen vagy több millió követőre szert tenned ahhoz, hogy szakértőnek tekintsenek egy adott témában.

A szakértőség ugyanis relatív.

Ha csak 10%-kal többet tudsz az ideális célközönségednél, azzal már hasznos segítséget tudsz nyújtani nekik az első lépésekhez. Az elinduláshoz pedig ez pontosan elég.

A viszlattaposomalom.hu blogot eredetileg személyes pénzügyek témában indítottam.

A blogírásról, online marketingről keveset tudtam előtte, ahogy a pénzügyek témában sem voltam szakértő. Így egyszerre képeztem magam online marketing témában és tanultam a pénzügyekről. Mégis, egyre több kérdést kaptam az olvasóimtól azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell blogot indítani, hogyan kell olvasókat szerezni és hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal vagy online vállalkozással.

Észrevétlenül, néhány hónap alatt online vállalkozás „szakértővé” váltam.

Pedig valójában csak néhány hónap előnnyel rendelkeztem azokhoz képest, akik teljesen nulláról tervezték elindítani a saját online vállalkozásukat. Ez a néhány hónap előny viszont pont elég volt ahhoz, hogy segíteni tudjak másoknak az első lépések megtételében.

A szakértelem tehát relatív.

Ha téged is nyomaszt a gondolat, hogy szakértőnek kell feltüntetni magad, kérlek, ne hagyd, hogy ez visszatartson! Ugyanis erre nem lesz szükséged!

Az elinduláshoz ugyanis csak egy kicsivel több tudásra és tapasztalatra van szükséged ahhoz, hogy hasznos segítséget tudj nyújtani a közönségednek.

Még az is lehet, hogy abban sem vagy biztos, hogy miben is szeretnél szakértővé válni. Sokszor ez is felfedezést és kísérletezést igényel.

Én sem tudtam rögtön az online vállalkozói utam elején, hogy mivel is szeretnék foglalkozni. Viszont miután elindítottam a blogom, és egyre több tartalmat készítettem, egyre több visszajelzést kaptam az olvasóimtól is. Így egyre világosabbá vált az is, hogy miben is lehetnék szakértő.

Most pedig nézzük meg, hogy milyen lépések lehetnek a segítségedre akkor, ha keresett szakértővé szeretnél válni a választott témádban, akár a nulláról indulva!

Hogyan szerezz szakértői hírnevet 9 lépésben?

Ha követed a következő lépéseket, szinte játszva építheted fel a szakértői hírnevedet.

Ezek a lépések nem csak a vállalkozásodat lendítik majd előre, de segítenek abban is, hogy magabiztosabban léphess ki az online közönséged elé.

1. Tanulj és Fejlődj Folyamatosan

Az első és talán a legfontosabb lépés az, hogy soha ne állj meg a tanulásban és a fejlődésben.

Az online világ olyan gyorsan változik. Ha lemaradsz a legújabb trendekről és módszerekről, könnyen elavulttá válhat a tudásod. Ahhoz, hogy szakértővé válj, fontos, mindig naprakész legyél a választott témádban.

Vegyél részt online kurzusokon, webinárokon, olvass szakmai cikkeket, könyveket, és hallgass podkasztokat, amelyek a szakterületeddel foglalkoznak.

A folyamatos tanulás és fejlődés nemcsak az ismereteidet bővíti, hanem növeli az önbizalmadat is, ami elengedhetetlen a szakértői státusz eléréséhez.

2. Építsd Fel Az Online Jelenlétedet

Az online jelenlét építése és karbantartása létfontosságú ahhoz, hogy szakértővé válj a választott területeden.

Készíts weboldalt, ahol bemutatkozhatsz és amin keresztül megoszthatod a tudásodat, tapasztalataidat. Ne feledd, hogy az első benyomás nagyon fontos az online térben, így gondoskodj róla, hogy a weboldalad megjelenése vonzó legyen.

Ezen kívül légy jelen azokon a közösségi média platformokon, amelyek a célközönségednek megfelelőek. Ossz meg tartalmas posztokat, videókat és képeket, amelyek segítenek az embereknek megismerni téged és a szakértelmedet.

Beszélgess a követőiddel, és válaszolj a kérdéseikre vagy észrevételeikre.

Az online jelenlét hosszú távon épül fel, így légy kitartó és következetes.

3. Hozz Létre Értékes Tartalmakat

Az online szakértővé válás egyik kulcsa a minőségi tartalom létrehozása és megosztása a célközönségeddel.

Készíts blogbejegyzéseket, cikkeket, videókat, podkasztokat vagy bármi mást, amin keresztül megoszthatod a tudásodat és értéket nyújthatsz az embereknek.

Az online tartalom gyakran az első kapcsolódási pont a követőiddel, így tekintsd prioritásként a rendszeres tartalomgyártást.

A tartalmaid legyenek relevánsak és hasznosak a célközönséged számára. A jó tartalom segít megoldani az általuk tapasztalt problémákat, választ ad egy gyakori kérdésre, vagy elgondolkodtat és új lehetőségeket mutat meg.

4. Építs Kapcsolatokat

Az online szakértővé válás nemcsak a saját tudásodról szól, hanem a kapcsolatok építéséről is.

Keress lehetőségeket a kapcsolatépítésre az iparágadban dolgozó más szakemberekkel, szakértőkkel, influenszerekkel.

Vegyél részt a témádban rendezett konferenciákon, rendezvényeken, vagy online közösségek életében, ahol az iparágad képviselőivel találkozhatsz.

Az új kapcsolatok új lehetőségeket hozhatnak, és segíthetnek az ismeretségi köröd bővítésében. Az online térben való kapcsolatépítés is kulcsfontosságú. Szólj hozzá más szakemberek posztjaihoz, ossz meg tartalmas gondolatokat, és mutasd meg, hogy érted a témádat.

5. Legyél Következetes és Türelmes

Az online szakértővé válás egy hosszabb folyamat, amely munkát és türelmet igényel.

Ne hagyd, hogy a kezdeti nehézségek vagy kudarcok elkedvetlenítsenek! Legyél kitartó és következetes az erőfeszítéseidben, és ne hagyd abba a fejlődést!

Az eredmények idővel fogják megmutatni magukat, és ahogy egyre többet tanulsz és tapasztalsz, úgy fogod érezni, hogy nő a szakértelmed és az önbizalmad. Ne feledd, hogy minden szakértő egyszer kezdő volt, és mindenki átment ugyanazon a folyamaton, amit most te is belevágsz!

6. Használd ki a Személyes Márkád Erősségeit

A személyes márka építése fontos része annak, hogy szakértővé válj az online térben.

Az emberek hajlamosak közelebb érezni magukhoz azokat, akik őszintén megosztják a történetüket és az értékrendjüket. Ismerd meg a saját erősségeidet és azokat a személyes tulajdonságaidat, amik segíthetnek kitűnni a tömegből.

Legyél őszinte és hiteles a kommunikációdban, és mutasd meg az embereknek, ki is vagy valójában. Az emberek azokat követik és támogatják a legszívesebben, akiket kedvelnek és akiknek a története inspirálóan hat rájuk.

7. Kérj Visszajelzéseket és Tanulj a Hibáidból

Az online szakértővé válás során ne félj visszajelzéseket kérni a közönségedtől és azoktól, akik már magasabb szakértői státuszt építettek fel!

Az építő jellegű kritika és az észrevételek segíthetnek abban, hogy folyamatosan fejlődj, és javíts az online jelenléteden.

Emellett tanulj a saját hibáidból is! Mindenki elkövet olyan hibákat az út során, amikből tanulni lehet.

Ne hagyd, hogy a hibák elbátortalanítsanak! Tekintsd rájuk értékes tapasztalatként, aminek a segítségével tanulhatsz és fejlődhetsz!

8. Adj Értéket a Közönségednek

A szakértővé válás nem csak arról szól, hogy a saját érdekedet nézed, hanem arról is, hogy mennyi értéket nyújtasz a közösségednek és a követőidnek.

Legyen a célod, hogy segíts másoknak megoldani a problémáikat és fejleszteni a képességeiket.

Készíts ingyenes tartalmakat, például e-könyveket, infografikákat vagy oktatóanyagokat, amelyek segítenek az embereknek! Válaszolj a kérdéseikre és segíts megoldani a problémáikat! Minél több értéket nyújtasz, annál hűségesebbek lesznek a követőid, és annál jobban terjed majd a híred.

9. Ne Feledd: Mindig Van Hova Fejlődni

Végül, de nem utolsósorban, soha ne feledd, hogy a szakértővé válás egy út, nem egy állapot!

A legnagyobb szakértők is folyamatosan tanulnak és fejlődnek. Ne elégedj meg azzal, hogy elérted a szakértői státuszt, hanem törekedj arra, hogy mindig tovább lépj és fejlődj!

Keress új kihívásokat és maradj nyitott új ötletekre, módszerekre! A szakértővé válás soha nem ér véget, és mindig van hova fejlődni.

A szakértővé válás az online vállalkozásod sikerének kulcsa lehet.

Az első lépés mindig egy döntés, hogy elkötelezed magad a szakértővé válás útján. Ha ez megtörtént, kövesd a fenti lépéseket, irányelveket.

Ne feledd, hogy bárki megszerezheti az elismertséget a saját területén, ha elkötelezett és kitartó! A fent említett lépések segítenek neked abban, hogy megvalósítsd ezt az álmot, és magasabbra emeld a szakértői státuszodat az online világban.

Hajrá, kezdd el ma! Lépj ki  a közönséged elé, ossz meg értékes tartalmakat, és hamarosan te is azok közé az elismert szakértők közé tartozhatsz, akiket mások követnek és akihez tanácsért fordulnak!

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség