Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

A 6 legjobb online módszer, amivel kiegészítheted a havi jövedelmed

Az internet segítségével könnyen kiegészítheted a havi jövedelmed.

Ehhez szükséged lesz egy jó ötletre, illetve egy módszerre, ahogy pénzt fogsz keresni.

Érdemes megismerni a lehetséges üzleti modelleket, hogy ki tudd választani a témádnak, készségeidnek és rendelkezésre álló szabadidődnek megfelelő pénzkeresési formát.

Ebben a bejegyzésben hat jövedelmező online pénzkeresési módszert ismerhetsz meg.

online pénzkeresés legjobb módszerei

Ha az interneten keresztül szeretnél pénzt keresni, szükséged lesz egy ötletre, ami általában a célközönséged egy fontos problémájának a megoldását célozza.

Gyakran előfordul, hogy a megoldást többféle formában is kínálhatod a leendő ügyfeleidnek, vásárlóidnak. Nyújthatsz szolgáltatásokat, létrehozhatsz különféle termékeket.

Ebben a bejegyzésben hat nagyszerű üzleti modellt ismerhetsz meg, aminek a segítségével kiegészítheted a jövedelmedet az interneten keresztül.

A 6 legjobb üzleti modell online vállalkozóknak

A következő hat üzleti modellt akár főállás vagy gyereknevelés mellett is választhatod.

Közös ezekben a módszerekben, hogy mindegyiknél az interneten keresztül történik a pénzkeresés. Viszont a pénzkeresés módja jelentősen különbözik az egyes modellek esetén.

A hat módszer a következő:

 1. Egy-per-egy coaching, csoportos coaching vagy tanácsadás
 2. Szolgáltatás nyújtása
 3. Workshop
 4. Digitális vagy fizikai termékek
 5. Előfizetési vagy tagsági rendszer
 6. Affiliate marketing

 

Most pedig ismerd meg az egyes modelleket részletesebben is példákkal együtt, hogy lásd, hogyan működnek a gyakorlatban!

 

Jövedelemtermelő online üzleti modell #1 – Coaching vagy tanácsadás

Az egy-per-egy coaching, csoportos coaching vagy tanácsadás akkor jó választás, ha egy adott témával kapcsolatban mély ismereteid vannak.

Ilyenkor létrehozhatsz egy olyan rendszert vagy lépésről- lépésre útmutatót, amivel megtaníthatod másoknak, hogyan oldhatnak meg egy problémát vagy tanulhatnak új készségeket.

Ennek az üzleti modellnek nagy előnye, hogy közvetlen kapcsolatban állsz az ügyfeleiddel. Így nagyon sokat tanulhatsz a vágyaikról, félelmeikről, reményeikről, elakadási pontjaikról.

Ezek az információk felbecsülhetetlen értékűek ahhoz, hogy finomítani tudd a vállalkozásod fókuszát, vagy újabb termékeket hozz létre.

Egy-per-egy coaching

Ebben az esetben közvetlenül egyetlen ügyfélnek adod át a tudásodat vagy tanítasz egy adott készséget. Mivel az ügyfél osztatlan figyelmet kap tőled, ezért ezt a szolgáltatást prémium szolgáltatásként árazhatod.

Példa: Táplálkozási tanácsadás vagy coaching, amikor egyetlen ügyféllel dolgozol. A cél, hogy megtanítsd neki, hogyan táplálkozzon egészségesebben és tartsa magát ezekhez az elvekhez.

Csoportos coaching

Ilyenkor egy időben több ügyfélnek tanítasz egy adott készséget, vagy egy csoporttal osztod meg a tudásodat.

Példa: Egy digitális készség vagy programnyelv elméleti és gyakorlati tanítása egy kisebb csoport tagjainak egyszeri vagy rendszeres alkalmak során.

Tanácsadás

Ilyenkor az ügyfeled egy konkrét problémájára adsz tanácsot a tudásod és tapasztalataid felhasználásával.

Példa: Tanácsadás karrierváltóknak.

Jövedelemtermelő online üzleti modell #2 – Szolgáltatás fókuszú vállalkozás, szabadúszó

Szolgáltató vállalkozóként azzal kereshetsz pénzt, amiben igazán jó vagy. Ilyenkor közvetlenül, aktív formában végzel el egy munkát, amire az ügyfelednek szüksége van.

Mielőtt főállás mellett  nyújtanál szolgáltatásokat, fontos ellenőrizni, hogy a munkaszerződésed ezt lehetővé teszi-e.

Gyakran előfordul, hogy egy munkaszerződés tiltja, hogy a munkakörödhöz kapcsolódó szolgáltatást nyújts más vállalkozások, vagy versenytársak számára.

Példák:

 • grafikus, aki vállalkozások arculatát, logóját, grafikáit stb. tervezi
 • webfejlesztő, aki vállalkozások weboldalait és alkalmazásait fejleszti
 • könyvelő, aki magánemberek és vállalkozások adóbevallásait készíti el és tartja a kapcsolatot az ügyfél megbízásából a megfelelő hatóságokkal.

Jövedelemtermelő online üzleti modell #3 – Workshop oktatás

A workshop kurzusok általában rövidebb csoportos tréningek. A céljuk általában egy pár lépéssel kezelhető probléma megoldása és gyors eredmények elérése a résztvevők aktív közreműködése mellett.

Példák:

 • Kreatív asztaldekoráció workshop, ahol esküvői és családi eseményekhez illő díszítési technikákat tanítasz
 • Hobbi barkács workshop, pl. képkeretezés témában
 • Egészségpszichológia workshop, ahol a pszichés ártalmakról és az egészségmegőrzés módszereiről tanítasz másoknak

 

A workshop nagyszerű első üzleti modell lehet kezdő online vállalkozóknak, mivel nem igényel jelentős pénzügyi befektetést. Sőt, egy termék létrehozásához szükséges időt sem szükséges előre befektetnek, mint pl. egy digitális kurzusnál.

A kis létszám miatt nagy promócióra sem lesz szükséged ahhoz, hogy a workshopot feltöltsd résztvevőkkel.

 

Jövedelemtermelő online üzleti modell #4 – Digitális vagy fizikai termékek

A digitális termékek létrehozása az egyik legjobb online pénzkeresési forma, mivel nem szükséges hozzá alapanyagokat, terméket beszerezni, sem raktárkészletet fenntartani. A termék kiszállításáról nem is beszélve. A digitális termékeknek tehát számos előnyük van a fizikai termékekkel szemben.

Minden, amire szükséged lesz egy digitális termék létrehozásához, az egy számítógép, internet kapcsolat és néhány szoftver.

Többféle digitális terméket is létrehozhatsz egymás után, vagy akár párhuzamosan is. Ezeket értékesítheted egyesével vagy csomagajánlatként.

Digitális termék példák:

 • e-könyv
 • sablonok
 • fotók
 • esettanulmányok
 • tervek
 • oktató anyagok, kurzusok
 • ellenőrzőlisták
 • munkafüzetek

 

Ha mégis fizikai termékeket értékesítenél, szerencsére ebben az esetben sincs feltétlenül szükséged üzlethelyiségre, hiszen sok termék értékesítését egy online webshopon keresztül is folytathatod.

Sőt, bizonyos termékek esetén még csak saját webshopra sem lesz feltétlenül szükséged az online piactereknek köszönhetően. A piactereken csak egy saját fiókot kell regisztrálnod, közzétenni a termékeidet, és a platform elvégzi helyetted a többit.

Jövedelemtermelő online üzleti modell #5 – Előfizetési rendszer vagy tagsági rendszer

Az internet Szent Gráljának is nevezik ezt az üzleti modellt, mivel ennek az alkalmazásával passzív jövedelmet is elérhetsz.

Az előfizetőid a létrehozott prémium tartalmaidért (blog, podcast, videó, képzések) vagy egy exkluzív közösségi tagságért fizetnek neked rendszeres időközönként (havonta, negyedévente, évente, stb.).

Ez a modell nagyszerű választás azok számára, akik már rendelkeznek online jelenléttel és elkötelezett közönséggel.

Léteznek kész platformok, amin keresztül pénzt kereshetsz a fizetős tartalmaiddal, de könnyen létrehozhatsz egy saját tagsági oldalt is valamelyik WordPress tagsági bővítmény segítségével.

Példa:

A saját VTM Bootcamp tagsági rendszerem, ahol tagként hozzáférhetsz az összes videós tananyagomhoz, amire az online vállalkozásod elindításához és felépítéséhez szükséged lesz.

Jövedelemtermelő online üzleti modell #6 – Affiliate marketing

Az affiliate marketing az egyik legjobb jövedelemszerzési módszer olyan online vállalkozók számára, akik szívesen készítenek egy adott témában rendszeresen tartalmakat, építenek a téma köré közösséget, de nincs idejük, kedvük vagy megfelelő tudásuk egy saját termék létrehozásához.

Az egyik legjobb első jövedelemforrás is lehet, mert ezzel a módszerrel gyorsan szert tehetsz az első jövedelmedre. Ugyanakkor jól működik bármilyen más üzleti modellel párhuzamosan is.

A lényege, hogy az ügyfeleidnek, közönségednek egy másik vállalkozó vagy vállalkozás termékét, szolgáltatását ajánlod, majd a megvalósult vásárlások után jutalékot kapsz a partneredtől.

Példák: 

 • Kutyás blog esetén affiliate megállapodást köthetsz egy kisállat webshoppal, aminek a termékeit ajánlhatod a tartalmaidon keresztül
 • Pénzügyi blog esetén ajánlhatod a közönségednek egy másik online vállalkozó workshopját, online képzéseit, e-könyvét stb., vagy ajánlhatod akár egy bank vagy biztosító pénzügyi termékeket.
 • Utazási blog esetén hotelláncokkal, utazási irodákkal, autókölcsönzővel vagy akár bőröndmárkákkal is köthetsz affiliate marketing megállapodást.

 

Miután részletesen is megismerted ezeket a módszereket, csábító lehet a gondolat, hogy egyszerre állj neki több modell megvalósításának.

Bár ez is egy lehetőség, helyette azt javaslom, hogy egyetlen modellt válassz az elinduláshoz. Ezt teszteld és fejleszd addig, ameddig már jól működik.

Csak ezt követően kezdj bele újabb modellek alkalmazásába.

Az online vállalkozások egyik szépsége, hogy minimális befektetéssel elindíthatóak, így bárki számra nyitott a lehetőség, hogy némi szabadidő befektetésével jövedelemtermelő pénzforrásokat hozzon létre az interneten keresztül.

A sikerhez szükséged lesz egy ötletre, és ki kell választanod egy módszert, ahogy pénzt fogsz keresni.

Ebben a bejegyzésben megismerhettél  hat bevált és jövedelmező online pénzkeresési módszert, amit akár mellékállásban vagy gyereknevelés mellett is meg tudsz valósítani.

Érdemes jól megismerned a modelleket és előnyeiket, hogy könnyen ki tudd majd választani a témához, a készségeidhez és rendelkezésedre álló időhöz leginkább illeszkedő pénzkeresési módszert.

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség