Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan egészítsd ki a jövedelmed 2024-ben az internet segítségével?

Sok munkavállaló elégedetlen a fizetésével, ezért munkahelyváltást tervez.

Ha te is hasonlóan gondolkodsz, érdemes tudni, hogya munkahelyváltáson kívül létezik más megoldás is.

A jövedelmedet ugyanis könnyen kiegészítheted az interneten keresztül.

Számos online pénzkereseti forma közül választhatsz, amibe főállás vagy gyereknevelés mellett is bátran belevághatsz.

Ugyanakkor minden egy jó ötlettel kezdődik, aminek a megtalálása sokak számára kihívást jelent.

Pedig pénztermelő ötletet nem is olyan nehéz találni, ha tudod, hogy hol keresd.

Ha te is kiegészítenéd a fizetésedet, ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan találhatsz rá könnyen az online vállalkozási ötletedre.

jövedelem kiegészítése az interneten

Mire elég a fizetésünk 2024-ben?

A statisztikák azt mutatják – és talán te is érzed a saját bőrödön –, hogy a hazai fizetések egyre kevesebbet érnek. A bérek ugyan növekedtek az elmúlt években, viszont így sem tudtak lépést tartani az inflációval.

Talán nem meglepő ezek után, hogy egy 2024-es felmérés szerint tovább romlott a munkahelyi elégedettség. Ezen belül különösen a fizetésekkel kapcsolatos elégedettség esett vissza: jelenleg a válaszadók 50 százaléka nyilatkozott úgy, hogy magasabb fizetésre vágyna.

Te mekkora jövedelemmel lennél elégedett?

Nyilván jó lenne, ha legalább az inflációt ellensúlyozná a fizetésünk emelkedése. A helyzet viszont az, hogy a munkaadók nagy része a gazdaság jelenlegi állapota mellett várhatóan a következő években sem lesz képes jelentősebb emelésre.

Egy másik kutatás szerint  a munkavállalók jelentős része egyre rövidebb időszakot lenne csak képes átvészelni fizetés nélkül. Nem biztos tehát, hogy ez a legideálisabb időszak egy munkahelyváltáshoz.

Mi lehet akkor a megoldás?

Hogyan egészíthetjük ki a jövedelmünket, ha legalább a korábbi életszínvonalunkat tartani szeretnénk, vagy ha javítanánk a jövedelmi helyzetünkön?

Online pénzkeresés főállás mellett

Ha neked is jól jönne egy kicsit több pénz, érdemes megismerni, hogy milyen lehetőségek léteznek a jövedelmed kiegészítésére.

Nagyszerű kiegészítő forrásokat hozhatsz ugyanis létre csupán egy laptop és internetkapcsolat segítségével, akár heti néhány óra befektetésével. Internetes jövedelemforrásokat ráadásul ma könnyebb létrehozni, mint korábban bármikor.

Egy internetes vállalkozás ráadásul rengeteg előnyt kínálhat számodra is:

  • Kiegészítheted a főállású jövedelmedet, így megőrizheted vagy javíthatsz a családod anyagi biztonságán.
  • Több lábon állhatsz, ami mindig nagyobb biztonságot jelent, mintha csak egyetlen jövedelemforrásra támaszkodnál.
  • Online vállalkozóként azzal a témával foglalkozhatsz, ami lelkesít, vagy amiben szívesen fejlődnél te magad is.
  • Értékes új készségeket tanulhatsz, folyamatosan fejlesztheted magad, amivel munkavállalóként is értékesebbé válhatsz.
  • Nagyszerű kapcsolatokat építhetsz hasonló gondolkodású emberekkel.
  • Ha pedig nagyon bejön az ötleted, később akár a saját főnököddé is válhatsz főállású vállalkozóként.

 

Online vállalkozást indíthatsz a főállásod mellett a szabadidődben, vagy gyereknevelés mellett is heti néhány órában.

Mivel az internetes vállalkozások nem igényelnek jelentős anyagi befektetést, ezért ez egy “türelmes” vállalkozási forma, ahol időnyomás nélkül bátran kísérletezhetsz az ötleteiddel. A legtöbb esetben csak az idődet kell befektetni ahhoz, hogy eljuss a pénzkeresésig.

Én is gyereknevelés mellett, heti néhány órában vágtam bele az online vállalkozásomba. Néhány hónap elteltével már jött némi extra jövedelmem a vállalkozásomból. Majd néhány év alatt elértem, hogy ma a vállalkozásom passzív jövedelmet is termel számomra.

Te is belevágnál?

Ha te is eljutottál a gondolatig vagy már a döntésig is, hogy kiegészítenéd a jövedelmed az internet segítségével, akkor óriási gratulációt érdemelsz. Ez ugyanis egy nélkülözhetetlen első lépés ahhoz, hogy saját kézbe vedd a jövődet és az anyagi biztonságodat.

Valószínűleg rengeteg kérdés kavarog még a fejedben, függetlenül attól, hogy pontosan hol tartasz a folyamatban.

Jó eséllyel felmerült benned az is, hogy mit is kínálhatnál te, amiért mások hajlandóak fizetni.

Ha te sem látod még, hogy mivel is foglalkozhatnál, szeretnélek megnyugtatni, hogy ez teljesen rendben van! Senki sem születik online vállalkozónak, és sok sikeres online vállalkozó akadt meg az elején az ötlete kiválasztásánál.

Ebben a bejegyzésben abban szeretnék segíteni neked, hogy hogyan érdemes megközelíteni az ötleted kiválasztását, amivel pénztermelő online vállalkozást hozhatsz létre.

Hogyan válaszd ki az online vállalkozásod témáját?

A legtöbb kezdő online vállalkozó alábecsüli a tudását, készségeit és a korábban megszerzett tapasztalatait.

Sokan azt gondolják, hogy csak olyan készségekkel rendelkeznek, melyek túl egyszerűek, és amivel mindenki rendelkezik.

Az igazság viszont az, hogy ami neked teljesen természetes és hétköznapi, az másnak gyakran különleges és értékes készségnek számít. Neked pedig egy nagyszerű online vállalkozási ötlet alapja lehet.

Ilyen lehet például a WordPress weboldalkészítés. Néhány éve számomra elképzelhetetlennek tűnt, hogy saját magam készítsek el egy WordPress weboldalt. Mivel nem találtam megfelelő fejlesztőt, így rákényszerültem, hogy egy online tanfolyam segítségével megtanuljam a weboldalkészítés lépéseit.

Ami az oktatónak gyerekjáték volt, számomra először elérhetetlennek tűnt. Ma már mondhatnám, hogy ez egy egyszerű feladat, ezért nem érdemes vállalkozási ötletként tekinteni rá.

Viszont minden relatív. Ami nekem ma könnyű, az néhány éve még egy olyan probléma volt számomra, amit egyedül nem tudtam volna megoldani. Így örömmel fizettem egy olyan tanfolyamért, ami végigvezetett a lépéseken.

Sok más történetet tudnék mondani akár a saját életemből is, amikor egy látszólag nehéz problémát egy online vállalkozó szolgáltatásának vagy digitális termékének segítségével sikerült megoldanom.

Az online vállalkozási ötletekben tehát nincs semmi misztikus: valójában egy megoldásra váró problémát kell keresned, aminek a megoldásában valamilyen formában segíteni tudsz másoknak.

Hogyan találj rá a vállalkozási ötletedre?

A következő kérdések megválaszolásával felfedezheted, hogy milyen témákban vannak értékes készségeid, tudásod, vagy akár csak lelkesítő kíváncsiságod.

Ne vess el semmilyen ötletet csak azért, mert számodra nem tűnik értékes tapasztalatnak! Érdemes emlékezni arra, hogy ami számodra természetes, mások számára nehéz vagy egyenesen elérhetetlen készség lehet.

Készíts egy listát a lenti kérdések megválaszolásával!

1. Mi az, amiben veled születetten jó vagy?

2. Mit szeretsz csinálni, amikor a főállásodban dolgozol?

3. Folytatsz-e valamilyen tevékenységet, ahol már most is fizetnek neked az idődért vagy a tudásodért?

4. Mentél-e keresztül valamilyen probléma megoldásán vagy értél-e el valamilyen célt, amit meg tudnál tanítani másoknak is?

5. Mondják-e neked gyakran valamire, hogy “Annyira jó vagy ebben” vagy “Rengeteget segítettél”? Mit csináltál, amivel elérted ezt?

6. Ha szabadon választhatnál egy témát, amit másoknak taníthatsz, mi lenne az?

7. Ismersz olyan különleges módszert vagy folyamatot, ami neked segített megoldani egy fontos problémát a saját életedben vagy a munkádban?

8. Volt valami nagyobb kihívás az életedben, amit megoldottál vagy amit éppen most készülsz megoldani? Ha igen, milyen módszert követsz, amit másoknak is meg tudnál mutatni?

A válaszaid mind jó kiindulópontot jelenthetnek egy termék vagy szolgáltatás létrehozásához.

Gratulálok!

Ha sikerült beazonosítanod néhány lehetséges ötletet, máris óriási lépést tettél az online pénzkeresés felé!

  • Ha lelkesítenek a leírt ötleteid, ez nagyszerű!
  • Ha viszont vannak kétségeid, hogy valóban életképes-e bármelyik ötleted, aggodalomra semmi ok! Szerencsére sok lehetőséged lesz később arra, hogy teszteld az ötleteidet, szükség esetén módosíts rajtuk és kiválaszd a legígéretesebbet!

 

A fenti kérdések jól mutatják, hogy egy online vállalkozáshoz nem szükséges világmegváltó ötletekkel előállni. A legjobb vállalkozási ötleteket ugyanis a saját életünkben, kihívásainkban találhatjuk meg.

A korábban megszerzett készségeink, tapasztalataink ugyanis hatalmas értéket jelenhetnek másoknak, akik hasonló problémával küzdenek, és éppen megoldást keresnek rá.

A megoldást sokféle formában nyújthatod az interneten keresztül: nyújthatsz szolgáltatást személyesen, létrehozhatsz digitális termékeket vagy akár online közösségeket is.

Ezekről az üzleti modellekről a következő bejegyzésemben részletesebben is lesz szó.

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség