Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

7 ok, amiért 2024-ben különösen megéri az online pénzkeresés

Az emberiség történetében sosem volt eddig ennyire könnyű saját vállalkozást indítani.  Ma ugyanis bárki számára nyitva áll az online pénzkeresés lehetősége, hála az egyszerűen használható weboldalkészítő eszközöknek és a közösségi média fejlődésének.

Az online vállalkozások rengeteg előnnyel járnak a klasszikus vállalkozásokhoz vagy alkalmazottként végzett munkához képest. Ezek közül most hét fontos előnyt fogunk megvizsgálni.

 

Az online pénzkeresés 7 előnye 2024-ben

Az online vállalkozások virágkorukat élik, és neked is érdemes egy saját vállalkozás elindításán gondolkoznod, függetlenül attól, hogy hol élsz vagy hogy mennyi tőkével rendelkezel.

Az elindulás ugyanis rendkívül költséghatékonnyá, gyorssá és egyszerűvé vált.

Sokan vannak, akik néhány tízezer forintból indítottak sikeres online vállalkozást. Az elején ugyanis csak egy domain névre, tárhely szolgáltatásra és esetleg egy prémium weboldal sablonra van szükség a profi megjelenés érdekében. Az interneten keresztül pedig egyszerűen kapcsolatba léphetsz a világ bármelyik részén élő emberekkel, sok esetben teljesen ingyen.

A kapcsolatépítésen kívül a sikerhez szükséges még, hogy a közönséged valamilyen problémájára egy jó terméket vagy szolgáltatást kínálj. Ezt viszont elég később létrehoznod, amikor már jobban ismered a közönségedet és a problémáikat.

A siker receptje tehát nem bonyolult, viszont munkára és kitartásra lesz szükséged ahhoz, hogy elérd a célodat. Most hét előnyt fogok felsorolni, ami egy online vállalkozással jár, és amit te is elérhetsz, ha belevágsz.

 1. Az interneten minimális befektetéssel kereshetsz pénzt

Ahogyan korábban említettem, sok online vállalkozó alapozta meg későbbi birodalmát csupán egy számítógép, egy domain név és egy tárhelyszolgáltatás segítségével. Ez ugyanis elég ahhoz, hogy el tudj kezdeni kapcsolatot építeni a közönséged tagjaival.

Ma körülbelül 30.000 Ft-ból könnyen el lehet indulni. Én néhány évvel ezelőtt pontosan így indítottam a blogomat, és ahogy elkezdett jövedelmet termelni a vállalkozásom, úgy vásároltam újabb, jobb eszközöket.

Miután létrehoztál egy weboldalt, blogot vagy esetleg egy webáruházat, és időt szántál az oldalad látogatottságának a növelésére, illetve a közönséged felépítésére, egy következő lépésben különféle termékeket és/vagy szolgáltatásokat hozhatsz létre a közönséged számára.

Itt fontos megemlíteni, hogy a digitális információs termékek és szolgáltatások rendkívül népszerűek az online vállalkozók és bloggerek körében, mert minimális költséggel létrehozhatók, az értékesítésük pedig jól automatizálható.

A tapasztalatodtól függően létrehozhatsz saját termékeket, vagy népszerűsítheted más vállalkozások termékeit. Az utóbbit nevezzük affiliate marketingnek. Ennek a jövedelemszerzési módszernek nagy előnye, hogy nem szükséges időt vagy pénzt fektetned egy saját termék vagy szolgáltatás fejlesztésébe a pénzkereséshez. Helyette más vállalkozók termékeit/szolgáltatásait ajánlhatod a közönségednek, a sikeres eladások után pedig jutalékot kaphatsz.

Digitális termékek esetén nincs szükség szállításra sem, és gyakorlatilag korlátlan készlettel rendelkezel. Az online weboldalad mindig nyitva áll vásárlók számára, és nem kell a személyesen jelen lenned a tranzakciók lebonyolításánál sem.

Még egy fontos előny, amit érdemes figyelembe venni: online vállalkozást egyedül is elindíthatsz. Nem kell alkalmazottakat fizetned, bérleti díjat vagy más költségeket fedezned, amelyekkel egy klasszikus vállalkozásnak általában foglalkoznia kell, hiszen a legtöbb feladatkört automatizált szoftverekkel elvégeztetheted.

Mindez rendkívül alacsony belépési küszöböt eredményez, hiszen csak a tudásod, tapasztalatod és szakértelmed segítségével létrehozhatsz valamit, amivel pénzt kereshetsz.

 2. Rugalmasan oszthatod be az idődet

Attól függően, hogy milyen típusú online vállalkozást működtetsz, te alakíthatod ki, hogy mikor dolgozol. Te határozhatod meg, hogy melyik napokon, melyik napszakban, hány órát szeretnél dolgozni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy korlátlanul pihenhetsz, viszont nagyobb lehetőséged van arra, hogy kiválaszd a számodra legproduktívabb időszakokat, legyen az hétfőtől péntekig vagy csak hétvégén, ezen belül reggel, este vagy délben.

Ez óriási előnyt jelenthet kisgyerekes anyukáknak, apukáknak vagy azoknak, akik egy főállás mellett szeretnének belevágni egy online vállalkozásba. Így sokkal produktívabb lehetsz, mivel olyan ütemtervet alakíthatsz ki, ami számodra a legjobb.

Ráadásul a legtöbb esetben a bevételed nem attól függ, mennyi időt töltesz munkával, hanem mennyire sikerül megismerned a közönségedet, és mennyire tudsz jól működő rendszereket létrehozni.

Minél jobban sikerül ezeket megvalósítanod az elején, annál több időt tölthetsz később olyan tevékenységekkel, amelyek valóban fontosak számodra.

 3. Szabadon választhatod meg, hol dolgozol

Az online vállalkozásodban nem vagy helyhez kötve. Ha van internetkapcsolatod és egy laptopod, bárhonnan a világon működtetheted az online vállalkozásodat. Kiválaszthatod, hol szeretnél dolgozni az adott napon, ami rendkívül felszabadító érzés.

Dolgozhatsz otthonról, utazás közben, vagy akár a szomszédos kávéházból. A laptopodon keresztül a vállalkozásod mindig veled lesz, így megspórolhatod a munkahelyi ingázásra fordított időt és pénzt.

 4. A növekedést nem korlátozza a saját időd

Az online vállalkozások hatalmas előnye, hogy idővel olyan eszközöket hozhatsz létre, melyek helyetted dolgoznak, és passzív jövedelmet generálnak. Ez lehetővé teszi számodra, hogy úgy keress több pénzt, hogy ezért ne kelljen többet dolgoznod.

Az online vállalkozásodból származó jövedelmed leginkább azon múlik, mennyire produktívan dolgozol és milyen rendszereket hozol létre. Ez azt is jelenti, hogy a jövedelmednek is eltűnik a felső határa, mivel nem korlátozza az időd.

Ha az idődet a megfelelő tevékenységekre fordítod, mint például a weboldalad fejlesztése, közönségépítés és passzív jövedelmet termelő tevékenységek, jelentősen csökkentheted azt az időt, ami jövedelemtermeléshez szükséges.

Fontos viszont megjegyezni, hogy az online pénzkeresés a legtöbb ember számára nem azonnal történik meg. Akik még soha nem próbálták az interneten pénzt keresni, azoknál a pénzkeresést egy fontos tanulási szakasz előzi meg.

Egy hosszú távon is sikeres blog, vállalkozás, vagy márka felépítése időbe telik és kitartást igényel. A lehetőség viszont mindenki számára nyitva áll, és bárki elindulhat ezen az úton, aki javítani szeretne az életén egy online vállalkozás segítségével. A kérdés inkább az, hogy ki hajlandó befektetni a tudása fejlesztésébe és a vállalkozása megalapozásába.

Online vállalkozást ugyanakkor nem csak pénzkeresési céllal érdemes indítani: egy ilyen vállalkozás működtetése nagyon lelkesítő tevékenység és az önkifejezés egy formája is lehet. Érdemes talán úgy hozzáállni az elején, hogy az online vállalkozás egy tanulási folyamat, amely komoly pénzügyi lehetőségeket is rejt, ha folyamatosan képzed magad, kitartasz és alkalmazod az új készségeidet.

Miért ne próbálnád meg te is? Indulj el, akár csak az élmények kedvéért. Útközben pedig egyre több lehetőség nyílik majd meg előtted, amivel változtathatsz az életeden.

 5. Az üzleted non-stop működik

Ellentétben a hagyományos téglából épült üzletek többségével, egy online vállalkozás a hét minden napján non-stop „nyitva áll”. Akkor is, amikor a vállalkozó alszik, vagy nem ül a számítógépe előtt.

Emiatt az online vállalkozók rendkívül nagy rugalmasságot élvezhetnek az időbeosztásukat és a munkavégzés helyét illetően. Saját maguk dönthetik el, hogy mikor és hogyan dolgoznak, mivel az információk, termékek és szolgáltatások tőlük függetlenül, a weboldaluk és egyéb eszközeik segítségével jutnak el az érdeklődőkhöz.

Manapság sok online vállalkozás úgy teremt jövedelmet, hogy először értékes tartalmakat hoz létre a közönsége számára blog, podcast, videó stb. formában. Ezek bármikor az érdeklődők rendelkezésére állnak. Azok az érdeklődők, akik hajlandóak időt szánni arra, hogy megnézzék, elolvassák, meghallgassák ezeket az értékes tartalmakat, egy következő lépésben jobban megismerhetik a vállalkozót és megvásárolhatják a vállalkozás termékeit, szolgáltatásait a problémáik megoldása érdekében.

 6. Lehetőséged van a feladatok kiszervezésére

Ahogy nő az online vállalkozásod, és pénzt keresel vele, lehetőséged van arra is, hogy egyes feladatköröket kiszervezz szabadúszóknak, vagy alkalmazottakat vegyél fel a vállalkozásodhoz a további növekedés vagy a saját időd felszabadítása céljából.

Sok online vállalkozó inkább mindent saját maga végez el, miközben élvezi az egyszemélyes vállalkozással járó előnyöket. Ugyanakkor a vállalkozásodból szerzett tőkédet felhasználhatod azoknak a feladatok kiszervezésére, amit nem szeretsz csinálni, vagy ami olyan tudást, tapasztalatot igényel, amivel te nem rendelkezel. A kiszervezés lehetővé teszi, hogy sokkal több időt tölts olyan tevékenységekkel, amikben tényleg jó vagy és amit szívesen végzel.

A munka kiszervezése a legtöbb esetben pénzbe kerül. Erre érdemes befektetésként és nem költségként tekinteni, mivel ez segíthet a vállalkozásod gyorsabb növekedésében. Sok online vállalkozó eljut arra a pontra, amikor a munka túlnyomó részét kiszervezi és minimális feladatot végez csak személyesen.

 7. Arra fókuszálhatsz, ami számodra a legfontosabb

Az online vállalkozás egyik nagy előnye, hogy úgy szervezheted a vállalkozásodat, hogy közben azokra a feladatokra fókuszálhatsz, ami téged leginkább érdekel. Ez segíthet fenntartani a lelkesedésed és megőrizni a motivációdat a vállalkozásod növekedése során.

Ez azért nagy dolog, mert más munkatípusoknál általában nem választhatod meg, hogy mikor, milyen feladatokat csinálsz. Sokszor előfordul, hogy alkalmazottként olyan dolgokkal is kell foglalkoznod, amit nem szívesen csinálsz.

Egy saját online vállalkozás viszont óriási kreatív és döntési szabadságot biztosít neked. Te döntheted el, milyen célokat tűzöl ki és milyen irányba szeretnéd továbbfejleszteni a vállalkozásodat.

Online vállalkozóként ráadásul sok hasonló gondolkodású emberrel kerülhetsz kapcsolatba, akikkel szívesen töltesz időt.

Sok kis online vállalkozás, blog és weboldal pontosan így keres pénzt: hasonló gondolkodású emberekből közösséget épít, oktatja, és segíti őket a saját céljaik elérésében. Egyszerű üzleti modell, és jól működik a legtöbb téma esetén.

Kinek érdemes 2024-ben online vállalkozásba kezdeni?

Gyakorlatilag bárkinek megéri belevágni, aki valamilyen értéket tud nyújtani a közönségének a tapasztalatai, tudása, készségei, a lelkesedése által, legyen színész, programozó, oktató, fotós, divattervező, fafaragó, tanár, ápolónő, vagy egyszerűen csak valaki, akit érdekel egy bizonyos terület.

A tudása, tapasztalatai, érdeklődési köre segítségével létrehozhat egy weboldalt, amely segíthet másoknak elérni a saját céljaikat.

Nézzünk néhány példát:

  • Ha valamilyen témában tapasztalatod van, akkor létrehozhatsz információs termékeket, mint például e-könyvet, hangoskönyvet, “hogyan csináld” oktató videót, vagy indíthatsz akár egy tagsági oldalt is.
  • Ha tanácsadóként szeretnél dolgozni, az internetet használhatod a vállalkozásod népszerűsítésére, indíthatsz egy blogot, amivel szakértői státuszt érhetsz el a téma iránt érdeklődők körében.
  • Ha programozó vagy, eladhatod legújabb programjaidat a célközönségednek, vagy a blogodat használhatod, hogy szabadúszóként munkát szerezz másoknak programozás terén.
  • Ha grafikus vagy, készíthetsz grafikákat más weboldalak vagy ügyfelek számára, az online portfóliód és tartalmaid segítségével pedig még több ügyféljelölthöz eljuthatsz.
  • Ha fotós vagy, online bemutathatod a munkáidat, amivel építheted a potenciális ügyfélkörödet, vagy eladhatod saját fényképeidet online.

 

A lehetőségek végtelenek és az elinduláshoz minimális befektetésére van csak szükséged. Nincsenek rezsiköltségek (kivéve a domain név és a tárhely szolgáltatás fenntartását), nem kell iroda- vagy üzlethelyiség bérlést fizetned. Nem vagy egyetlen helyhez kötve, és rugalmas lehet az időbeosztásod.

Kevés okod lehet találni arra, hogy miért is ne próbálnád ki magad online vállalkozóként! Később eldöntheted, hogy hosszú távon neked való-e az online vállalkozás, vagy hogy melyik formája a legjobb számodra.

Mindenesetre a lehetőség 2024-ben is nyitva áll előtted is: létrehozhatsz néhány olyan eszközt, amire büszke lehetsz, miközben akár passzív jövedelmet is kereshetsz az internetes tevékenységed által.

Nem tudod, hogyan indulj el és milyen lépésekkel haladj?

Kitartás, hamarosan érkezik a segítség!

2024. február 9-én indul a Viszlát Taposómalom képzési programja, a VTM Bootcamp! Több száz kezdő online vállalkozó tanulta már meg a VTM Bootcamp segítségével mindazt, ami a sikeres elinduláshoz és és online pénzkereséshez szükséges.

Figyeld a tőlem érkező e-maileket, előzetes információért pedig nézd meg a vtmbootcamp.hu oldalt!

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség