Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Létezik olyan, hogy passzív online jövedelem?

Akár kezdő, akár rutinos vállalkozó vagy, valószínűleg te is feltetted már magadnak a kérdést:

“Hogyan kereshetnék több pénzt anélkül, hogy több időt kellene munkával töltenem?”

Vagy ami még jobb:

“Hogyan kereshetnék pénzt akkor is, amikor éppen nem dolgozom és élvezem az életet?”

Online vállalkozóként rengeteg lehetőségünk van arra, hogy időt szabadítsunk fel magunknak.

A munkánk nagy részét ugyanis kiszervezhetjük, vagy akár szoftverekkel is elvégeztethetjük. 

Mégis, sok online vállalkozó látszólag többet dolgozik, mint bárki más.

Hogy is van ez akkor a passzív jövedelemmel? Létezik egyáltalán olyan pont egy online vállalkozásban, amikor vissza lehet vonulni rövidebb vagy hosszabb időre?

Ebben a bejegyzésben megmutatom, hogy mit jelent az online passzív jövedelem és hogyan érheted el te is.

online passzív jövedelem

Létezik olyan, hogy online passzív jövedelem?

A válasz röviden: igen.

Passzív jövedelmet el lehet érni online vállalkozóként is.

Az igazság viszont az, hogy bármilyen formában is szerzel passzív jövedelmet – pl. részvénybefektetéssel, ingatlanbérbeadással –  100%-ban passzív jövedelem nem létezik.

Akármilyen befektetésből származik is passzív jövedelmed, örökre nem hagyhatod magára a befektetésedet. Valamennyi időt minden esetben fordítanod kell a jövedelemforrás működtetésére, karbantartására.

Ez a munka viszont már messze nem jelent heti negyven órás elfoglaltságot. A befektetés lényege ugyanis pont az, hogy nem az idődet adod el pénzért, hanem az eszközeid dolgoznak neked. Így elég, ha időnként rászánsz egy kis időt a forrásod karbantartására. Ez az idő a befektetés jellegétől függően hetente, havonta, negyedévente vagy évente néhány óra.

Hogy működik valójában a passzív online jövedelem?

Hasonlóan más passzív jövedelemforrásokhoz, online vállalkozóként is először időt és/vagy pénzt kell befektetni az eszközeink létrehozásába.

Részvény- vagy ingatlanbefektetés esetén először is tőkét kell gyűjtenünk, amit utána az eszközeink megvásárlására fordíthatunk.

Hasonlóan a klasszikus befektetésekhez, online vállalkozóként is először létre kell hoznunk passzív jövedelem termelésére alkalmas termékeket, eszközöket. Ezekre általában az jellemző, hogy a létrehozásuk nem igényel nagy pénzbefektetést, csak időbefektetést.

Viszont ahogy a klasszikus befektetések esetén sem hagyhatjuk örökre magára a befektetéseinket, az online eszközöknél is figyelni kell a rendszereink folyamatos működőképességére. Ezen kívül a termékeinket naprakészen kell tartani, miközben érdemes a folyamatainkat is mérni, és ahol lehet, javítani.

„Csak akkor lehetsz pénzügyileg szabad, ha a passzív jövedelmed meghaladja a kiadásaidat.”  T. Harv Eker

Mindezek mellet is óriási életstílus szabadságot jelent a passzív jövedelem.

Mit is jelent ez a gyakorlatban? Hadd mutassam be a saját példámon keresztül.

 

A saját rendszerem működése

Amikor néhány éve elindítottam a Viszlát Taposómalom blogot, a fő célom a passzív online pénzkeresés volt. Az elindulásnál az affiliate marketingre fókuszáltam, amit azóta több más passzív forrással egészítettem ki. Ma nagy vonalakban így működik a rendszerem:

Látogatószerzés passzív módszerekkel

A weboldalam látogatói elsősorban olyan csatornákon keresztül találnak rá az oldalamra, ahol egy egyszer elvégzett munka hosszabb távon is eredményeket hoz.  Nem posztolok aktívan a közösségi médiában és nem költök rendszeresen hirdetésekre sem.

Helyette az elmúlt években sok olyan tartalmat írtam, ami az aktív részvételem nélkül is eljut új olvasókhoz, hallgatókhoz. Ebben segít a keresőoptimalizálás, a Pinterest vagy a podcast adásaim esetén a Spotify, illetve a YouTube.

Kapcsolatépítés passzív módszerekkel

A rendszerem egyik legfontosabb eleme az email listám. A hírlevélküldés ma is az egyik a leghatékonyabb online kommunikációs eszköz, amin keresztül kapcsolatot építhetünk a közönségünk tagjaival. Napjainkban jobbnál jobb email marketing szoftverek között válogathatunk. Ezek segítségével az e-mail marketing tevékenységünk könnyen automatizálható. A szoftvert tehát egyszer kell jól kiválasztani, a rendszert beállítani, után viszont a szoftver elvégzi a munka nagy részét helyettünk.

Pénzkeresés passzív módszerekkel

A tartalmaim gyakran tartalmaznak affiliate linkeket, amik évekkel a megjelenésük után is jövedelmet generálnak.

Hasonlóan működik az e-könyvem is. A könyv megírása és az automatizált értékesítési rendszer létrehozása időigényes feladat volt annak idején. Azóta viszont a személyes részvételem nélkül is működik, és lassan két éve passzív módon származik belőle jövedelmem.

Az online kurzusok és a tagsági rendszerek is hasonlóan működnek. A rendszer és a tartalmak létrehozásába az elején kell nagyobb energiát befektetni, később viszont minimális időbefektetéssel is működtethetőek ezek a rendszerek.

A tagsági rendszer kicsit több személyes részvételt igényel egy online kurzusnál, cserébe viszont havi szinten jól tervezhető jövedelmet jelent.

Ez persze nem jelenti azt, hogy soha nem csinálok semmit. Ahhoz, hogy a vállalkozásom növekedjen, újabb eszközökre van szükségem. Ezeknek a létrehozásába viszont akkor fektetek energiát, amikor azt érzem, hogy a legjobb formában vagyok. Amikor nem ezt érzem, pihenek, utazok, sportolok vagy fejlesztem magam. 

Jelenleg átlagosan heti 4-8 órát dolgozom a vállalkozásomon a saját otthonomban, általában délelőtt, amikor a gyermekem iskolában van.  Ilyenkor e-mailekre válaszolok,  segítek a Bootcamp programom tagjainak vagy új tartalmakat gyártok. Ebéd előtt gyakran megyek futni a kutyámmal. Ha a gyermekem hazaér az iskolából, van időm vele foglalkozni.

Maximum havi egy alkalommal tervezek vállalkozással kapcsolatos esti programot. Ilyenkor leginkább a Bootcamp tagokkal találkozok videóhíváson keresztül.

Fontos hogy pontosan értsd: a passzív jövedelmet nem adják ingyen.

Az online vállalkozásom első 3 évében minden energiámat az eszközeim és a rendszereim létrehozásába fektettem. Emellett aktívan is kerestem pénzt tanácsadással, mentorálással, tehát én sem nulláról kezdtem el passzív formában pénzt keresni. Aktívan nyújtottam szolgáltatásokat több évig, közben pedig dolgoztam az eszközeim fejlesztésén.

A passzív eszközök nagy szabadságot hozhatnak az életünkbe, de el kell fogadni hozzá, hogy ehhez először a munkát kell befektetni, és csak később jön el az aratás ideje.

Ez teljesen más gondolkodást igényel tőlünk, vállalkozóktól, hiszen sokáig csak öntjük bele a munkaórákat a rendszereink, eszközeink létrehozásába anélkül, hogy akár egyetlen fillért is keresnénk vele.

Ezért nagyon fontos, hogy a pénzkeresésen túl találj más motivációt is, hogy miért is szeretnéd az eszközeidet létrehozni. Ha fontos célod például az, hogy segíts másoknak vagy valamilyen pozitív változást érje el a világban a vállalkozásod segítségével, akkor sokkal könnyebb lesz befektetni a szükséges időt és energiát. Ha pedig valódi missziónak érzed, amit csinálsz, nem is fogod igazán lemondásnak vagy munkának érezni a befektetett időt.

Ezt alkalmazotti gondolkodással, hit és elkötelezettség nélkül nem lehet végigcsinálni. Ezért is keresnek kevesen passzív formában pénzt. Nem a lehetőségek hiánya miatt, hanem mert nem könnyű elsajátítani a vállalkozásépítéshez szükséges gondolkodást.

 

Hogyan érheted el te is az online passzív jövedelmet?

Ha mindezekkel együtt kész vagy arra, hogy befektesd ma az időd egy részét azért, hogy később kevesebbet kelljen dolgoznod, ezt kétféle módon is elérheted online vállalkozóként:

Építs céget!

Passzív jövedelmet érhetsz el úgy is, ha szabadúszókból, munkavállalókból álló csapatot hozol létre, akik működtetik a vállalkozásodat.

Ilyenkor a felszabadult idődben új lehetőségeket kereshetsz, vagy dolgozhatsz a céged további növekedésén. Minden a személyes víziódtól függ, vagyis milyen vállalkozóvá szeretnél válni.

Hozz létre automatizált rendszereket!

Ha megnézzük a sikerese online vállalkozókat, sokan vannak, akik az előző utat választották. Sokan vannak ugyanakkor olyanok is, akik úgy növekednek és érnek el passzív jövedelmet, hogy közben megmaradtak egyszemélyes vállalkozónak.

Ők az automatizációt és a passzív pénzkeresési módszereket ötvözik. A technológia fejlődése ugyanis rengeteg új lehetőséget adott az online vállalkozók kezébe, amivel nagyon sok feladat automatizálható szoftverek segítségével.

Én ehhez az utóbbi csoporthoz tartozom, mivel nem szeretnék nagyobb céget létrehozni és vezetni. Sokkal inkább szeretnék automatizált rendszerek segítségével minél több szabadidőt visszanyerni magamnak.

Az automatizált pénzkeresés történetében most egy még újabb szakasz indulhat el hamarosan, mivel a mesterséges intelligencia előnyei már számunkra, kisvállalkozók számra is elérhető pl. a Chat GPT-n keresztül. Azok a lehetőségek, amit ezek a szoftverek vázolnak, elképesztő új távlatokat nyithatnak számunkra is.

„Annak, hogy a kiadásaimat passzív jövedelemmel tudom fedezni, számomra az a legnagyobb előnye, hogy sokkal több olyan munkát végezhetek, amit élvezek. Ráadásul olyan módon dolgozhatok, ahogy én akarok – ahol akarok, amikor én akarok, ahogy akarok, és akivel akarok. „ Steve Pavlina

 

Ha szeretnéd jobban megismerni a passzív pénzkeresési módszereket, vagy vállalkozási ötletet keresel, esetleg csak szeretnél több inspiráló vállalkozói  példát megismerni, akkor javaslom, hogy olvasd el a Légy a saját főnököd! című e-könyvemet. A könyv a hozzá tartozó munkafüzettel és mini videókurzussal segít a vállalkozásod első lépéseinek a megtételében is.

Ha pedig szeretnél minél gyorsabban eljutni az aktív vagy passzív online pénzkeresésig, akkor javaslom a VTM Bootcamp képzési programomat, ahol minden gyakorlati és technikai lépést megtanítok neked videókurzusok segítségével.

A képzésekben megmutatom, hogyan válaszd ki az ötletedet, hogyan indíts blogot vagy podcast csatornát, és megtanulhatsz mindent, ami az email lista indításhoz és építéshez kell. Sőt, részletesen tanulhatsz az  affiliate marketing pénzkeresésről vagy az online kurzusindításról is. Nem csak elméleti tudást kapsz tehát, hanem egy könnyen követhető “térképet” a pontos gyakorlati lépésekkel, amivel te is eljuthatsz az aktív vagy passzív online pénzkeresésig.

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség