Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

TOP 3 Online Passzív Jövedelem lehetőség

Van annál jobb, mint amikor pénzt keresel éjszaka is? Vagy utazás közben? Arra gondolok, amikor reggelre több pénz van a számládon, akár dolgoztál előző nap, akár nem.

Tudom, ez hihetetlenül hangzik, de ez a passzív jövedelem lényege.

Ez mára sokkal több ember számára valós lehetőség, mint korábban bármikor – hála az internetnek.

passzív jövedelem az interneten

 

Mielőtt belevágunk a legizgalmasabb passzív jövedelemforrások megismerésébe, gyorsan elárulom a 2 okot, amiért ennyire lelkes híve vagyok a passzív jövedelemnek.

 • Először is, a saját életemben a passzív jövedelem hozta az egyik legnagyobb változást. Azzal, hogy elkezdtem passzív jövedelmi forrásokat kiépíteni néhány éve, sikerült túlélnem egy nehéz anyagi helyzetet egyedülálló szülőként. Mára ráadásul a saját szabályaim szerint élhetem az életemet. Nem vagyok helyhez kötve, és elég időt tudok a gyerekemmel tölteni.
 • Másodszor, a passzív jövedelem egy nagyon ellentmondásos téma. Sokan megkérdőjelezik, hogy létezik-e ilyen egyáltalán, vagy úgy gondolják, hogy egy átlagember számára a passzív jövedelem gyakorlatilag elérhetetlen.

Én pont fordítva gondolom. Szerintem a passzív jövedelem nemcsak, hogy elérhető, de mindenkinek több passzív jövedelemforrással kellene rendelkeznie az anyagi biztonsághoz. Én is éppen a ilyen új online passzív jövedelemforrásokat építek magamnak az internet segítségével.

Mára ugyanis rengeteg jó lehetőség létezik az internetes pénzkeresésre, és még komolyabb tőkebefektetésre sincs hozzá szükség. A kérdés inkább az, hogy melyikkel kezdj?

Ha kész vagy egy szabadabb életre, akkor tarts velem! Megmutatom az aktív és a passzív online jövedelem közötti különbséget, és megismerheted a legjobb passzív jövedelemforrásokat!

Miben különbözik az online passzív jövedelem az aktív online pénzkereséstől?

Az interneten sokféle módon lehet pénzt keresni, és fontos, hogy jól értsük az aktív és passzív jövedelem közötti különbséget.

Aktív internetes pénzkeresés

Ez hasonlóan működik a szokásos 9-5-ig munkajövedelemhez, mivel itt is csak az olyan a munka után kapsz pénzt, amit éppen megcsináltál.

 • Vagyis az idődet adod el pénzért.
 • Amikor nem dolgozol, nem jön pénz.

Tipikusan ilyen pénzkeresési forma az olyan szabadúszók jövedelme, akik az interneten keresztül dolgoznak, mint pl. a szövegírók, webfejlesztők, grafikusok, tanácsadók, stb.

Sokan viszont az aktív online jövedelmen keresztül jutnak el a passzív jövedelemig, ezért az aktív online pénzkeresés egy izgalmas kiindulási pont lehet. Az aktív jövedelemszerzésen keresztül ugyanis olyan tudáshoz juthatunk, amivel már létre tudunk hozni olyan termékeket is, ahol nem szükséges az állandó aktív jelenlétünk a pénzkereséshez. Ezekről lesz szó a következőkben.

A passzív jövedelem fogalma

Az aktív jövedelemszerzéssel ellentéteben,  itt előre tessszük bele a munkát valaminek a létrehozásába, ami később pénzt fog hozni már az állandó aktív közreműködésünk nélkül is.

A legtöbben ismerünk néhány klasszikus “offline” passzív jövedelemforrást. Ezekben az esetekben eszközöket vásárolunk (pl. ingatlant, vagy részvényeket), melyek rendszeres jövedelmet termelnek nekünk. Az ingatlant ki tudjuk adni, és lakbér formájában így rendszeres jövedelmünk származhat belőle, a részvény pedig osztalékot termelhet.

Ezeknek a forrásoknak a hátránya, hogy az elindulásnál jelentős tőkebefektetést igényelnek, és a hosszú távú sikerhez sok esetben komolyabb tudás is szükséges.

Az interneten viszont minimális kezdőtőkével tudunk online passzív jövedelemforrásokat kiépíteni. Az alacsonyabb belépési küszöb így sokkal több embernek teszi lehetővé a passzív pénzkeresést, mint a klasszikus “offline” lehetőségek.

 

Hogyan lehet elérni online passzív jövedelmet az interneten keresztül?

Az online passzív jövedelem megteremtése leginkább az automatizált rendszerek miatt lehetséges. Sok olyan eszköz létezik ugyanis, ami elvégzi helyettünk az ismétlődő feladatokat: az eszköz elmagyarázza és eladja helyettünk a termékünket, lebonyolítja a fizetést, számlát állít ki, majd újabb érdeklődőket keres, stb.

Az internetes passzív pénzkeresés lényege a legjobban így foglalható össze:

Olyan online vállalkozást hozunk létre, ami kihasználja az automatizálás előnyeit. Így amikor nem dolgozunk, akkor is jön a pénz, hiszen a rendszerünk elvégzi helyettünk a legtöbb feladatot. Még passzívabbá tehetjük a rendszerünket, ha szabadúszók vagy alkalmazottak segítségét vesszük igénybe a kevésbé automatizálható feladatoknál.

Gondold csak el, neked mit jelentene, ha nem kellene minden megkeresett jövedelmedért az idődet adni cserébe!

 • Több idő tölthetnél a gyerekeiddel?
 • Többet utazhatnál?
 • A tengerpartra költöznél?
 • Vagy egyszerűen csak több lábon szeretnél állni, és többletjövedelmet elérni a főállásod mellett?

A céljaink különbözőek. Viszont a passzív jövedelem építése rengeteg embernek a legjobb stratégia a szabadabb élethez, ezért érdemes hosszú távon ezt megcélozni.

 

online passzív jövedelem források

Passzív jövedelem gyakori kérdések

Mielőtt belevágunk a különböző források megismerésébe és kiépítésébe,  van 2 gyakori kérdés, amit érdemes tisztázni:

  1. Sokan úgy szeretnének passzív jövedelmet, hogy lehetőleg ne kelljen se pénzt, se munkát befektetni. Vagyis keresik, hogy hogyan lehetne munka nélkül gyorsan és sok pénzt keresni.

 

A legális online pénzkeresés nem így működik. Ezért ha ilyen passzív jövedelem lehetőséget keresel, akkor ebben nem fogok tudni segíteni.

A passzív pénzkereséshez munkát vagy tőkét kell először befektetni, mert a rendszerünket létre kell hozni. A munkánk gyümölcseit pedig csak ezt követően tudjuk learatni.

Munka először, aratás később.

 1. Gyakori érv azoktól, akik kétségbe vonják a passzív jövedelem létezését, hogy valójában ez a jövedelem sem tartható fenn örökre munka nélkül.

Ez valóban így van. Ahogy az ingatlan bérbeadás vagy a tőzsdei befektetés sem 100%-ban passzív, úgy az interneten keresztül elérhető passzív jövedelem sem az.

Egy ingatlant és a befektetéseinket is rendszeresen kell ellenőrizni, és az online vállalkozásunkban pedig törődni kell pl. a termékeink promóciójával, vagy a közösségünk ápolásával.

Eltűnhetsz egy időre, de itt sem örökre.

A legjobb online passzív jövedelem ötletek – kezdőknek is!

Most pedig nézzük, hogy hogyan tudsz passzív jövedelemre szert tenni 2020-ban!

3 fő utat fogok megmutatni a passzív online jövedelemhez. Ezek közül ki tudod választani, hogy hozzád melyik áll a legközelebb:

Passzív jövedelem ötletek #1 –  Építs saját közönséget és brandet!

Ennél a stratégiánál először az üzeneteid megosztásával és a közönséged felépítésével kezdesz, amihez a saját platformodat használod.

A saját platform az a hely az interneten, ahova az emberek folyamatosan vissza tudnak térni, hogy kövessenek téged. Platform lehet egy blog, podcast, videócsatorna.

Mindegy, milyen üzletbe fogsz, ha ezt az utat választod, szükséged lesz egy saját weboldalra, amin keresztül email listát is tudsz építeni. Ez ugyanis az a csatorna, amely fölött teljes kontrollod van. A közösségi média felületeken keresztül bizonytalan, hogy a felépített közönségedet milyen arányban éred el, ezért nem érdemes csak ezekre támaszkodni.

Fontos, hogy jól értsd: a blog maga nem passzív jövedelem forrás!

A blog egy eszköz, ami lehetővé teszi, hogy passzív jövedelem forrásokat hozz létre. A blog segít pl. az emberekkel kapcsolatba kerülni, és ez irányítja őket az értékesítési oldaladra, ahol megvásárolják a termékeidet.

Itt rögtön felmerülhet a kérdés, hogy mi legyen a terméked.

Amikor felépítettél egy kis közösséget, viszonylag könnyűvé válik, hogy kitaláld, mire van szüksége a közönségednek, és miért fizetnének.

Itt van néhány passzív jövedelem ötlet, ami jól automatizálható jövedelemforrássá alakítható és egymással is jól kombinálható:

Affiliate marketing

Az affiliate marketing – vagy partner marketing – egy nagyon egyszerű üzleti modell. Megállapodsz egy céggel vagy vállalkozóval, akinek a termékeit vagy szolgáltatását ajánlod a saját weboldaladon /blogodon/vlogodon/podcast adásodon keresztül.

Nem véletlen, hogy nagyon sok sikeres online vállalkozó szerint az affiliate marketing az egyik legjobb jövedelemforrás – különösen kezdők számára. Ebben az esetben ugyanis neked csak a marketinggel kell foglalkoznod, de nem a te feladatod a termék/szolgáltatás létrehozása, raktározása, kiszállítása illetve az ügyfélszolgálat.

Amikor vásárlás történik a te ajánlásod alapján, jutalékot kapsz. Különösen érdekes lehet a havidíjas termékek értékesítése, mivel így visszatérő és növekvő passzív jövedelmet tudsz felépíteni.

Az affiliate marketingről külön bejegyzést is írtam, amit itt olvashatsz: Affiliate marketing 101.

E-könyv

Az e-könyv szintén egy egyszerű passzív jövedelemforrás. Rengeteg olyan probléma van, amire az emberek az interneten keresztül keresnek megoldást. Ha a megoldás nem igényel feltétlenül vizuális bemutatást videón keresztül, akkor egy e-könyv, munkafüzet, útmutató, riport, csekklista, stb. ideális termék lehet a célcsoportod problémájának a megoldására.

Nagy előnye, hogy egyszer kell létrehoznod minimális költséggel, és utána nincs gyártási költsége, mivel digitális termékről van szó, az értékesítése pedig könnyen automatizálható.

Példák: Fehérjemítosz szakácskönyv,  Lakáskeresési munkafüzet

Online kurzus

Nem kell szakértőnek lenned ahhoz, hogy mások számára értékes online képzéseket tudj létrehozni. Ha sikeresen megoldottál egy problémát, vagy az átlagnál jobb vagy valamiben, akkor hasznos segítséget nyújthatsz másoknak egy online kurzussal.

Mivel itt szintén digitális információs termékről van szó, egy online kurzust csak egyszer kell létrehozni, és utána további gyártási és szállítási költség nélkül sokszor lehet értékesíteni. Emiatt az online kurzusok általában magas profitrátával rendelkeznek.

Nem elég viszont létrehozni, el is kell tudnod juttatni azokhoz, akik számára létrehoztad.

Akkor jársz a legjobban, ha a saját platformodhoz (weboldal) kapcsolod a képzésedet. Így fel tudsz építeni egy saját márkát a képzésed támogatására és a képzésed marketingje is a te kezedben lesz.

Példa: Otthonkommandó online lakberendezési kurzusok

Reklámjövedelem

Sokan egy blog esetén elsősorban reklámjövedelemben gondolkodnak. Miközben érdemes reklámjövedelemben is gondolkodni, tudni kell, hogy ez kevésbé stabil jövedelemforrás, és a jelentősebb jövedelemhez jelentős közönségre van szükség. Ezért a reklám mellett érdemes egyéb jövedelemforrásokban is gondolkodni.

Példa: Flamenco Portál

A “saját brand és közönség” stratégia nagy előnye, hogy a célközönséged sokféle igényének a megoldásában is segíthetsz saját vagy ajánlott termékekkel. Így egy brand alatt sok, egymást jól kiegészítő jövedelemforrást is létrehozhatsz. Ezzel több lábon állhatsz, és hosszú távra stabilabb jövedelmet építhetsz ki, minta a jövedelmed csak egy forrásból származna.

Olvasd el ezt is: Hogyan lehet egy bloggal pénzt keresni?

Passzív jövedelem ötletek #2 –  Hozz létre egy weboldalt egy réspiac számára!

Ez a modell hasonló az előzőhöz, viszont itt egy nagyon jól körülhatárolt réspiacot és egy-egy konkrét probléma megoldását célzod meg.

Ehhez leginkább a keresőoptimalizálásban kell otthon lenned, és kevésbé lesz szükséged közösségépítésre.

A weboldaladon vagy leadfogó oldaladon ilyenkor csak a réspiacod számára legfontosabb infokat jelenteted meg, és a fő célod a látogatóid adatainak (név, email cím, stb) begyűjtése későbbi kapcsolatfelvétel céljából. Gyakorlatilag az oldalad “lead generálást” folytat.

Az így kialakított adatbázissal passzív jövedelmet tudsz elérni pl. e-könyv, affiliate marketing, vagy a lead adatok értékesítése útján.

Leadfogó oldalakra szuper példákat találsz a Seopressor bejegyzésében

Passzív jövedelem ötletek #3 – Add el a digitális termékeidet egy online piactéren!

Itt úgy építed ki a passzív jövedelem forrásodat, hogy először létrehozod a saját digitális termékeidet, és egy már létező platformon keresztül juttatod el az emberekhez.

Ezek a platformok valójában olyan piacterek, ahol az eladók és vevők egymásra találnak. A terméked bekerül a platform katalógusában, a vevők pedig rátalálnak a termékedre – például a platform saját belső keresőmotorján keresztül.

Ennek a módszernek az előnye, hogy nem kell saját közönséget építened, hiszen a közönség már ott van a piactéren. A másik előny, hogy ha digitális termékek esetén ki tudsz lépni akár a világpiacra is profi angol nyelvtudás nélkül is.

Az online pénzkeresés alapja viszont ilyenkor is érvényes:

Találj egy célcsoportot,  egy problémát, és a terméked erre jelentsen megoldást.

Ezért fontos, hogy a terméked ne találgatáson alapuljon, hanem még a létrehozása előtt csinálj piackutatást, hogy mit keresnek és mire vágynak a leendő vevőid.

Milyen digitális termékek és platformok léteznek?

Rengeteg platform létezik, ezért itt csak példákat említek, és megadok néhány további hivatkozást.

Online kurzusok

Angol nyelvű platformok: Udemy, Skillshare; egyéb

Magyar nyelvű platform: Webuni

Zene, hangfelvételek

TunecoreSpotify, Shutterstock, egyéb

Digitális grafika

Shutterstock, Etsy, Freepik, egyéb

Fotó

Shutterstock, Etsy, egyéb

Ha érdekel bővebben, hogy milyen digitális termékekkel és hogyan lehet passzív jövedelmet építeni pl. az Etsy-n, Nancy Badillo blogján részletes infokat találsz erről. A Shutterstock működéséről pedig ezen a blogon tudhatsz meg többet.

Valóban lehetséges elérni online passzív jövedelmi forrásokat?

Igen, lehetséges, és erre rengeteg példa van.

Akik passzív jövedelemből élnek, gyakran elmondják, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami az ember életében történhet, mert a segítségével választási lehetőséget kapunk, hogy mivel töltsük az időnket.

A passzív jövedelemhez viszont először munkát kell beletenni, hogy a gyümölcseit később élvezhessük. Ezért kevesen érik el a passzív jövedelmet, mert nem mindenki vállalja az oda vezető utat.

Gary Vaynerchuk, korunk egyik leghíresebb vállalkozójának a gondolataival zárom a bejegyzésemet.

Ahhoz, hogy sikeres vállalkozást építsünk és pénzügyi szabadságot érjünk el, a mikro sebesség és makro türelem stratégiáját kell használnunk. Ez pedig pont fordítva van, mint ahogy a legtöbb ember gondolkozik, amikor mikro türelem mellett gyorsan szeretnének makro eredményeket.

Az online passzív jövedelem eléréséhez tehát arra van szükség, hogy minden nap szorgalmasan dolgozunk a passzív jövedelem forrásunk építésén, miközben elfogadjuk, hogy akár több évig is tarthat, mire elérjük a célunkat.

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal 2020-ban

7 TOP vállalkozás ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

Hogyan lehet egy bloggal pénzt keresni?

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség