Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan képezd magad gyorsabban, vagy ha kevés időd van? Tippek a Tudástár Klub alapítójától

A legjobb befektetés a tudás – ezt sokszor hallani olyan emberektől, akik ma anyagi függetlenségben és jólétben élnek. De mit csináljunk akkor, ha nincs sok időnk a saját képzésünkre, vagy gyorsabban szeretnénk haladni?

Szendrei Ádámmal már beszélgettem egy korábbi interjúban arról, hogy hogyan érte el 29 éves korára a “korai nyugdíjat” és az anyagi függetlenséget. Ennek az interjúnak az aktualitása pedig az, hogy Ádám időközben elindította a Tudástár Klubot, ami mindössze 10 hónap alatt Magyarország egyik legnagyobb önfejlesztő közösségévé vált!

Ebből a beszélgetésből megtudhatod, hogy ő hogyan állt neki a tudása fejlesztésének, mit érdemes először megtanulnia annak, aki nagyobb anyagi szabadságra vágyik, és hogyan segíthet ebben a Tudástár Klub!

Profi Tippek következnek Szendrei Ádámtól!

Önfejlesztés Tudástár Klub interjú Szendrei Ádámmal

Paulányi Bea: Mesélj kicsit a korábbi életedről!

Szendrei Ádám: Fiatalon sokáig a “tipikus rossz társaságokban” tengődtem. Nem igazán tudtam, mit is akarok az élettől, a fókuszomat lekötötte, hogy menő legyek. Ittunk, cigiztünk, buliztunk, és drogoztunk is. Valójában elég bizonytalan voltam még legbelül, de kifelé azt mutattam, hogy szuper magabiztos vagyok.

Ennek ellenére a jegyeim éppen elegendőek voltak ahhoz, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolára bekerüljek. Ez nagyon jól jött. Az első 1 évemet ugyan borzasztóan elrontottam, de közben legalább rájöttem, hogy az egyetemen már nem annyira menő a viselkedésem, és mivel Budapestre költöztem, a környezetem is megváltozott.

 

Bea: Mi hozta meg az áttörést, ami miatt elkezdtél változni?

Ádám: A BGF-en kaptam meg az első pofonokat az élettől, itt jöttem rá, hogy ideje felnőni.

A szerencsém talán, hogy mindig is vonzott a pénz, amihez pedig dolgozni is kellett. Így lettem pénzügyi tanácsadó egy országos hálózatnál. Itt valójában életbiztosítások értékesítése volt a feladat, így egyszerre kellett tanulnom a pénzről és az értékesítésről. Ez nagyon megtetszett.

Sok ilyen pénzügyi cég MLM rendszerben működik, ahol köztudottan elég jó önfejlesztéses oktatások vannak. Siker, üzlet, meggyőzés, marketing: ezek voltak a témák, amik szembe jöttek velem.

Az igazi átfordulás egy döntés volt, amikor bátyámnak segítettem költözködni. Láttam, ahogy elindul az élete, és rájöttem, hogy én sem menekülhetek tovább. Vagy elkezdek dolgozni az előrejutásért, vagy olyan leszek, mint azok a harmincasok, akik még mindig a tinédzser napjaikat próbálják újraélni.

Elhatároztam, hogy mostantól csak olyan dolgokra fókuszálok, amik építik az életemet.

 

Bea: Mekkora szerepe volt ebben annak, hogy elkezdtél új dolgokat tanulni?

Ádám: Óriási szerepe volt a tanulásnak ebben. 1-2 év alatt a személyiségem mintha kifordult volna önmagából.

A lustaság helyére elkötelezettség lépett. A céltalanság helyére őrült céltudat. A naphosszat tartó játék és semmittevés helyett 10-12 órákat képes voltam dolgozni, anélkül, hogy különösebben elfáradtam volna.

Ez egy teljesen új világ volt, amit a teljesen új gondolkodásmódom nyitott meg.

Szendrei Ádám interjú
Szendrei Ádám, a Tudástár Klub alapítója

Bea: Te hogyan kezdted a tanulást?

Ádám: Eleinte próbáltam olcsóbb anyagokkal elindulni: főként könyvekkel, cikkekkel, de kipróbáltam tagsági rendszereket is, és ahogy fejlődtem, egyre több online oktatóanyagot is megvettem.

A pénzügyi tanácsadó cégek egy fél év komoly munka után otthagytam, mivel nem értettem egyet a termékkínálattal.

De nem feladtam a dolgot, hanem saját céget alapítottam.

Ekkor a fókuszom a pénzügyeken és a marketingen volt. Ez a két terület a mai napig a kedvencem, bár mostanában nagyon sokan tanulok az érzelmi intelligenciáról, nyugalomról is.

 

Bea: Miért fontos szerinted a tanulás annak, akik pénzügyileg függetlenné szeretne válni?

Ádám: Három dolog miatt is.

  • Egyrészről a tanulás a lehető legjobb befektetés, ami nagyon gyorsan meg tud térülni.

Ha valaki szabad akar lenni pénzügyileg, akkor érdemes egy stabil, kellően magas fizetési elvárást támasztania magával szemben. Nem feltétlen kell milliókat keresni havonta, de azért az sem árt.

A magasabb fizetéshez szerintem egyértelműen a tanulás adja a legtöbb muníciót. Feltételezve persze, ha a tanultakat alkalmazzuk is.

  • A másik fontos dolog az önismeret, és a lelki béke, vagy lelki egyensúly.

Az önfejlesztés segítségével rá tudunk jönni, mi az igazán fontos számunkra, mi a valódi célunk. Ezt felismerve tudjuk majd hatékonyan szervezni a dolgainkat, és beosztani az erőforrásainkat.

És a pénz az egyik legfontosabb erőforrásunk: a tanulás segít, hogy okosabban bánjunk a pénzzel.

  • Végül pedig a pénzt nem elég csak gyűjteni, azt okosan kell tudni felhasználni, irányítani.

A pénz dolgozhat helyettünk, de ez nem megy magától, és nincs tuti recept. Akár vállalkozásban, akár befektetésben gondolkodunk, tanulni kell, hogy a pénzből valódi passzív jövedelmet csinálhassunk.

Bea: Mit gondolsz a könyvolvasásról? Fontos-e még az internet korában, amikor más formában is elérhető már a tudás?

Ádám: Én sosem szerettem olvasni. Nem ülnék le és olvasnék el egy krimit csak úgy hobbiból.

Viszont tanulni imádok, és ehhez az egyik legjobb ár / érték arányú megoldás szerintem a könyv. Egy könyvben gyakran a szakértők a legértékesebb gondolataikat adják át, amiket a drágább tréningjeiken, programjaikon csak esetleg jobban kifejtenek, vagy szórakoztatóbban adják elő.

De ha valaki önszántából akar tanulni, és nem kell “beültetni” egy tréningre, hogy rávegye magát a tanulásra, akkor a könyv egy remek eszköz.

A videókkal ellentétben a könyvek (és minden írott anyag) gyorsabban fogyasztható, mert át lehet ugrani részeket, és mindenki a saját tempójában tud haladni. Bizonyos dolgokat viszont jobb lehet személyesen megtapasztalni, vagy hangként, videóként megnézni, tehát téma függő is.

Én nagyon szeretem a blogokat, mert konkrétan rá tudok keresni, ami engem érdekel, és a Google azonnal a releváns információt adja ki. Itt is a hatékonyság számít. Viszont egy könyv átfogóbb képet ad, és jobban képes megváltoztatni a szemléletmódunkat, ami sokszor kulcs a következő szinthez.

 

Bea: Mit javasolsz annak, aki változtatni szeretne az életén és nagyobb szabadságra vágyik? Mivel kezdje a tanulást?

Ádám: Elcsépelten hangzik talán, de szerintem a célokkal érdemes mindig kezdeni.

Mindenki azt gondolja, hogy vannak céljai, de valójában sokszor ezek csak mások céljainak a követése. Valójában szerintem kevesen tudják az igazi céljaikat, melyek túlmutatnak az anyagi javakon, karrieren. Ezek unalmas célok, és nem leszünk tőlük boldogabbak.

Én azzal kezdeném, hogy meghatározom, milyen ember akarok lenni, és milyen életet akarok élni.

Ezután elkezdenék olyan szokásokat, magatartásformákat és gondolatokat felvenni, amilyen az ideális énem, és úgy viselkednék, ahogy azt a legjobb énemtől elvárnám.

Azok az emberek, akik tudják a “Nagy miértjüket” az életben sokkal lelkesebben csinálják a munkájukat, és egyfajta hivatásként élik azt meg. Márpedig ez a hozzáállás vezet hosszútávon sikerhez, mind anyagilag, mind egyéb téren.

Ha a céljaimhoz pedig sok pénz kell, esetleg saját vállalkozás, akkor ezeken a területeken is olvasnék, és igyekezném a dolgokat a gyakorlatban is kipróbálni.

Tudástár Klub - Klubtalálkozó
Tudástár Klubtalálkozó

Bea: A Tudástár Klub hogyan segíthet ebben?

Ádám: A Tudástár Klub pontosan azt adja, amiről itt beszélek, pontosan ezeket a tudásanyagokat gyűjtjük egybe.

A tagok korlátlan hozzáférést kapnak a világ legjobb szakértőinek a legjobb tudásához, ráadásul sokkal gyorsabban emészthető formában, mint egy könyvben.

Egy könyv is szuper, de tele van olykor olyan sztorikkal, magyarázatokkal, amik végül egyébként sem maradnak meg. Ha belegondolsz, miután elolvasol egy könyvet, alig marad meg néhány kulcs gondolat. A Tudástár Klubban ezeket a kulcs gondolatokat kaphatja meg valaki, ráadásul tanulhat olvasva, hallgatva, vagy videós formában is.

Nem mellesleg pedig, sok könyv nem jelenik meg magyarul, vagy csak később. Így a Tudástár Klub azoknak is nagy segítség, akik nem tudnak angolul, vagy nem elég jól, hogy szakkönyveket hatékonyan tudjanak értelmezni.

Nyilván nem mindenki ugyanannyit vesz ki a Klubból, de tudok olyat, aki az egyik Klubtalálkozón azt mondta nekem, hogy az egyik anyag hatására megváltozott az élete. És nem csak neki, de a lányának is: rájöttek, hogy a saját gondolataik csapdájában voltak, és egy új világot láttak meg. Szerintem ez egy szuper felismerés.

Egy másik Klubtag pedig örömmel újságolta a zárt csoportban, hogy elérte (alig 1 év alatt) a havi 1 milliós fizetést. Ez is igazán szép eredmény. Persze, bizonyára nem csak egész nap a Tudástár Klub anyagait olvasgatta, hanem munkát is tett a megvalósításba. De jó látni, hogy valahol azért a tanultak kifizetődnek.

 

Bea: Mekkora most a Tudástár Klub? 

Ádám: A Tudástár Klubban jelenleg 1400 aktív klubtag van, így Magyarország egyik legnagyobb önfejlesztő közössége lett mindössze 10 hónap alatt!

A Klubtalálkozók is egyre népszerűbbek. Mikor kezdtük, alig 15-en voltunk, ma már 120-150 fős komoly rendezvényeket szervezünk, vendégelőadókkal, ingyenes étel- és italfogyasztással.

 

Bea: Kinek javaslod, hogy csatlakozzon?

Ádám: Azoknak, akik szeretnének többet tanulni, mint amire most idejük van, vagy egy hatékonyabb megoldást keresnek.

Olyan gyakran hallom kifogásként, hogy nincs elég ideje az embereknek tanulni, de ez ma már nem lehet igaz. Mindenki napi legalább 30-60 percet utazik. Ez az idő tökéletes arra, hogy egy Klubanyagot meghallgasson valaki, ami kvázi egy teljes könyv anyaga.

Ezt célszerű lehet többször is megtenni, mert az ismétlés nagyban segíti a megértést, és a memorizálást.

De tegyük fel, egy héten valaki csak egy könyv anyagát tanulja meg. Akkor is egy év alatt 50+ könyvet tanulhat meg, kvázi plusz időbefektetés nélkül.

Érdemes belegondolni, hogy mennyivel lehetnénk ma okosabbak, ha tavaly 50 könyvvel többet ismertünk volna meg. Elég brutális!

Egy-egy könyv remek ötleteket tud adni, és sokszor igazán nagy felismeréseink lehetnek. Főként tehát azoknak javaslom, akik szeretnének sikeresebbek, boldogabbak lenni, jobban kommunikálni, vagy akár egy jól kereső szakmát kitanulni.

 

Bea: Hol lehet a Klubról többet megtudni és csatlakozni?

Ádám: A Tudástár Klubhoz 1-1 rövidebb időszakban, évente néhány alkalommal lehet csatlakozni, de a Klub oldalán fel lehet iratkozni egy várólistára is, és a feliratkozók a következő klubnyitásról külön értesítést kapnak. Tovább információk a Klubról: TUDÁSTÁR KLUB OLDAL

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

Tudástár Klub vélemény és a 11 kedvenc könyvem a klubból

Epizód #18 Hogyan hozhatod elő magadból a SzuperÉnedet? Szendrei Ádámmal

Hogyan érte el egy 29 éves pénzügyi tanácsadó a “korai nyugdíjat”? Interjú Szendrei Ádámmal

 

önképzés

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség