Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Tudástár Klub vélemény (és a 11 kedvenc könyvem a klubból)

A Tudástár Klub másfél éve indult, és azóta az ország egyik legnagyobb önfejlesztő közösségévé nőtte ki magát.

Mivel a klub egyik célkitűzése a leghasznosabb üzleti és önfejlesztő könyvek tudásának az átadása, ezért könyvrajongóként rögtön azonosulni tudtam ezzel a céllal. A klub fejlődését pedig azóta is nyomon követem.

Ezt a bejegyzést azzal a céllal írtam, hogy egy kis betekintést adjak abba, milyen tudást kínál a klub.

 

Kezdjük egy személyes vallomással: ha belegondolok, hogy minek köszönhetem, hogy néhány év alatt búcsút tudtam mondani a multis taposómalomnak, és elindultam egy sokkal szabadabb élet irányába, akkor elsősorban 2 dolgot említenék:

 • a könyveket
 • és néhány tudatosan kiválasztott képzést

A Gazdag papa szegény papa c. könyv hatására kezdtem el átgondolni a pénzügyeimet, ami segített átvészelni életem egyik mélypontját. A 4 órás munkahét pedig az a könyv, amely ráébresztett, hogy az internetnek köszönhetően mekkora szabadságot érhetünk el az életünkben. (Mindkét könyv elérhető a Tudástár Klubban).

A könyvek azóta is kiemelt szerepet töltenek be az életemben és a Kindle (e-könyv) könyvtáramban egyre növekszik a blogom témájához kapcsolódó könyvek köre – általában angolul.

Mondhatnám, hogy könyvfaló vagyok, de ez csak részben igaz. Idő hiányában sajnos sok a félbehagyott, vagy alig elkezdett könyvem. Amit viszont végigolvastam, mind maradandó nyomot hagytak bennem, és erősebb, kitartóbb, bölcsebb emberré formáltak.

Könyveket olvasni tehát nagyon megéri, de ennek általában 4 akadálya van:

 1. Nincs elég időnk olvasni
 2. Nincs elég pénzünk minden ajánlott könyvet megvenni
 3. A csak angol nyelven elérhető könyvek olvasásához nem elég jó a nyelvtudásunk
 4. Fogalmunk sincs, hogy mit lenne érdemes elolvasni.

A Tudástár Klub nagyszerűsége pontosan ebben rejlik: mind a 4 akadályt segít legyőzni!

A Klubban Szendrei Ádám ugyanis a leghasznosabb üzleti és önfejlesztő könyvek tudását foglalja össze, magyarul. Így egy-egy könyv legfontosabb gondolatait kb. 30 perc alatt el tudod olvasni, vagy meg tudod hallgatni magyarul.

Szendrei Ádám Tudástár Klub vélemény
Részlet a Tudástár Klub könyvtárából

Hogy kipróbáljam, milyen élményt ad a Tudástár Klub, egy június végi szombat délután kiültem a kertembe egy limonádé társaságában, és a Tudástár Klubnak köszönhetően 2 óra alatt 4 csodás könyvet olvastam ki /hallgattam meg.

4 könyv elolvasása jó esetben mondjuk nagyjából 40 órát venne igénybe.

Őszintén, kinek van ennyi szabadideje?

Persze jogos az észrevétel, hogy egy összefoglaló nem helyettesíti a teljes könyvet. Viszont ezek üzleti anyagok, ahol a könyv néhány fő gondolatot fejt ki részletesebben, és általában pont ezek a fő gondolatok maradnak meg a könyv elolvasása után bennünk is. Ha pedig annyira tetszett a könyv elsődleges üzenete, hogy szeretnéd megismerni a részleteket is, akkor a Klub segít abban a döntésben is, hogy megvedd-e teljes egészében.

 

Milyen könyveket találsz a Tudástár Klubban?

A Klubban feldolgozott könyvek köre folyamatosan bővül. Jelen pillanatban 65+ könyv összefoglalóját találod meg írott és hanganyag formájában, 5 témakörben:

 • személyiségfejlesztés
 • vállalkozás
 • karrier
 • teljesítménynövelés
 • pénzügyek

Nehéz választani a sok nagyszerű könyv között, de azért kiválasztottam 10+1 könyvet kedvcsinálónak.

 

Az én 10+1 kedvenc könyvem a Tudástár Klubból

1. Henri Junttila – Találd meg a szenvedélyed!

Sokan szeretnék a taposómalomot egy szenvedélyesebb életre cserélni, de hiányzik hozzá egy iránytű. Talán te is elakadtál rögtön annál a kérdésnél, hogy egyáltalán mitől lehetne szenvedélyesebb az életed. Ezzel nem vagy egyedül.

A szenvedélyünk megtalálása ugyanis nem egyik napról a másikra történik, hanem egy folyamat. Ez a könyv egy gyakorlati útmutató, és pontosan ezen segít: belső utazásra hív, mely során fel fogod fedezni, hogy számodra mit is jelent pontosan a szenvedély és a szenvedélyes élet. A szerző 25 kérdés segítségével segít rátalálni a saját belső hangodra.

(Megjegyzés: ha olyan vállalkozási ötletet szeretnél találni, ami 5-10 év múlva is lelkesít, pontosan ezeket a kérdéseket érdemes feltenni magadnak).

2. Gary Keller, Jay Papasan – Az egyetlen dolog

Van valaki, aki ne küzdene állandó időhiánnyal? Ez alól én sem vagyok kivétel, és én is folylamatosan próbálok a hatékonyságomon javítani. Ezt a könyvet sok sikeres online vállalkozó ajánlotta, és én is igyekszem betartani a könyv tanítását.

A könyv fő kérdése: vajon miért van az, hogy bár mindenkinek 24 órából áll a napja, de vannak olyanok, akik sokkal többet képesek véghezvinni ugyanennyi idő alatt? A 2 szerző sikeres befektető és üzletember, és a sikerüket annak köszönhetik, hogy az energiáikat egy időben Egyetlen Dologra koncentrálják. Ezzel a gondolkodásmóddal nagyobb sikereket érhetünk el nemcsak a munkánkban, a pénzügyeinkben, de még a magánéletünkben is. A könyv egyébként 12 szakmai díjat kapott, és beválasztották a 100 legjobb üzleti könyv közé.

Szendrei Ádám Tudástár Klub vélemény
Részlet a Tudástár Klub könyvtárából

3. Simon Sinek: Kezdd a MIÉRTeddel!

Az egyik nagy kedvencem, és mindenkinek nagyon javaslom, aki érdeklődőket vagy követőket szeretne az interneten gyűjteni.

Kétféle módon tudunk ugyanis hatni az emberekre: manipulációval vagy inspirációval. A legtöbb cég a manipulációt választja (árat csökkent, határidőket szab, félelmet kelt, promóciókat hirdet stb). Ezek működő technikák, de aligha vezetnek sikerre hosszú távon.

A könyvben tárgyalt aranykör egy alternatív magyarázat arra, hogy miért van néhány cégnek (pl. Apple, Harley Davidson, Southwest Airlines) és üzletembernek olyan aránytalanul nagy hatása ránk.

Annyit elárulok, hogy a manipulációs technikák alkalmazása helyett hosszú távú, igazán mély kapcsolatokat építenek. Rengeteget tanulhatunk a könyvből és ezekből a példákból – akár kezdő online vállalkozóként is.

4. Garry Vaynerchuk: Törj fel!

A szerzőt az élő példa arra, hogy az internet, a közösségi média segítségével mekkora sikereket és változást érhetünk el a saját életünkben. Az amerikai-fehérorosz vállalkozó a tartalomgyártás és a személyes márka építés nagymestere, aki a család borkereskedésének támogatására indította el első YouTube csatornáját, a WineLibrayTv-t.

Gary a könyvében irányt mutat, tanácsokkal lát el, hogy hogyan kezdj hozzá ahhoz az úthoz, mely megváltoztathatja az életed, azáltal, hogy a hobbidból, a szenvedélyedből fogsz pénzt keresni az életed hátralevő részében.

5. Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa

A Tudástár Klubban számos pénzügyi témájú könyv összefoglalója található – kezdve a hiteleink gyorsabb visszafizetésétől, az ingatlan felújításon és ingatlanbefektetéseken át, egészen az osztalék- vagy értékalapú befektetésekig.

Viszont ha még nem olvastad, akkor mégis ezt az alapművet emelném ki, ami nem véletlenül lett a valaha írt egyik legsikeresebb pénzügyekről írt könyv: eddig 51 nyelvre fordították le, és több, mint 32 millió példányt adtak el belőle. Nagyon olvasmányos, könnyen fogyasztható, és arra a gondolkodásmódra tanít meg, amivel a pénzügyekhez és a vagyonunk építéséhez érdemes hozzáállni.

Rám óriási nagy hatással volt a könyv, és egy életre megváltoztatta a pénzhez fűződő viszonyomat.

6. Michael E. Gerber: A V- mítosz

Ezt a többszörös bestseller könyvet 500 vezérigazgató a legjobb üzleti könyvnek szavazta. Olyan alaptudással vértezi fel ugyanis a kezdő, vagy éppen szenvedő vállalkozókat, amely elengedhetetlen egy sikeres vállalkozás létrehozásához.

A lelkes indulás után ugyanis gyorsan szembesülhetünk azzal a realitással, hogy az addig imádott munka mellett olyan dolgokkal is foglalkoznunk kell vállalkozóként, mint a számlázás, új ügyfelek felkutatása, a régi vásárlók megtartása.

Többször írtam már arról, hogy az alkalmazotti taposómalom mellett elég könnyű beleesni a vállalkozói taposómalomba – ahogy nekem is sikerült már egyszer. A könyv pont ezt segít elkerülni.

Ha lenne kötelező olvasmány leendő vállalkozók számára az elindulás előtt, akkor szerintem ez a könyv lehetne az.

Tudástár Klub klubtalálkozó
Tudástár Klub -Klubtalálkozók

7. Russell Brunson: Online marketing titkok

A könyv egy sokakat érdeklő, de szerintem kicsit túlmisztifikált témával foglalkozik: az értékesítési tölcsérekkel.

Azért nagyszerű ez a könyv, mert látni fogod belőle, hogy az értékesítési tölcsér semmilyen bonyolult dolgot nem jelent, és valójában te is meg tudsz csinálni mindent, ami egy jól működő tölcsérhez szükséges.

Külön élmény volt számomra a weboldal forgalmának a 3 különböző típusáról olvasni. Ebből azt is megtanulhatod, hogy miért a saját forgalom a legértékesebb, és miért érdemes email listát építeni, vagy blogot indítani.

8. Pat Flynn – Fog repülni?

A vállalkozások jelentős része kudarcba fullad, és néhány év alatt csődbe jut. Ez a néhány év viszont kínkeserves tud lenni, hiszen addig is felemészti a vállalkozó motivációját, és a magánélete is zátonyra futhat. Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan teszteld le a következő vállalkozási ötleted, hogy ne dobj ki időt és pénzt az ablakon. A könyvben Pat Flynn számos tesztet mutat be, amelynek alávetve az ötleted már azelőtt rájöhetsz, ha valami nem stimmel, mielőtt belevágnál, és feleslegesen küzdenél.

(Megjegyzés: Ez az a könyv, amit én is elővettem, amikor megakadtam a képzésem tesztelésével.)

9. Elaine Pofeldt: Az 1 millió dolláros 1 személyes vállalkozás

Ezzel a könyvvel az egyetlen problémám: valaki megírta előttem.

Pontosan arról a vállalkozási filozófiáról szól ugyanis, ami engem is mozgat: olyan vállalkozást létrehozni, amivel elérhetjük a szabadságot és a függetlenséget, miközben szenvedéllyel és lelkesedéssel tölt fel a vállalkozásunk tevékenysége.

A szerző úgy tartja, hogy a sikerhez nem elég a pénz. Semmi értelme úgy akár egy nagyon sikeres céget felépíteni, ha mellette szánalmasan rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. Ez nem amiatt van, mert nem szeretnénk azt, amit csinálunk, hanem azért mert nem biztosítja számunkra azt az életet, amit megálmodtunk, és amiben jól tudnánk érezni magunkat.

A könyv üzenete, hogy felesleges addig lépned, amíg nem tudod hogyan szeretnél élni, és hogy ahhoz közelebb vinne-e a vállalkozásod. A könyv számos lehetséges vállalkozási modellt is bemutat, és végigvezet azokon a kérdéseken, amiket egy szabadabb életet biztosító vállalkozás felépítése előtt át kell gondolnunk.

10. Joseph Sugarman: A szövegírás kézikönyve

A szövegírás szintén egy olyan téma, amit sokan szeretnének megtanulni, a legtöbben viszont nem tudják, hogyan fogjanak hozzá. Ez a könyv egy nagyszerű első lépés lehet.

A szerző egy igazi nagyágyú a szövegírás és marketing szakmában. A könyvéből megtanulhatjuk, hogyan készüljünk fel mentálisan a szövegírásra, hogyan írjunk hatékonyan, és hogyan mutassuk be úgy a termékünket, szolgáltatásunkat, hogy érdekesnek, és vonzónak találják az olvasók.

Szendrei Ádám Tudástár Klub vélemény
Részlet a Tudástár Klub könyvtárából

+1 Egy új kedvencem:  Angela Duckworth: Átlagosból génius

A szerző néhány éve megkapta MacArthur díjat, amit gyakran “Zseni Díjnak” is becéznek. Az elismerést azért kapta, mert tudományosan igazolta, hogy sokkal inkább az eltökéltségünkön múlik a sikerünk, mint a tehetségünkön.

A személyes új kedvencem pedig azért lett, mert azt is megmutatja, hogy szülőként milyen nevelési módszerrel tudjuk a gyermekeinkben a kitartást a legjobban fejleszteni. (Az én gyermekem, Alex ugyanis nagyon értelmes, de a kitartásán még van mit fejleszteni. A könyv pedig pont abban segít, hogy milyen módszerekkel terelgessem finoman ebbe az irányba).
 

 

Tudástár Klub vélemény

Mire jó ez a klub?

A Tudástár Klub segítségével széleskörű rálátást kaphatunk mindazokra a vállalkozói készségekre, világtrendekre, melyek mind segítségünkre lesznek a saját víziónk és céljaink kialakításában. Ezen kívül nagyszerűen fejleszthetjük vele a gondolkodásmódunkat és egyes készségeket is.

Különösen javaslom azoknak,

 • akik változtatnának az életükön, de szeretnék megtalálni hozzá a szenvedélyüket, a miértjüket,
 • vagy kezdő online vállalkozóknak, akik szeretnének kicsit jobban belelátni az online vállalkozások világába,
 • a haladóknak pedig számos készség elsajátításban segítenek a Klubtagoknak rendelkezésére álló 25 videókurzusok (pl szövegírás, photoshop, marketing automatizáció, stb).

Mindezek segítségével a hagyományos tanuláshoz szükséges idő- és pénzbefektetés töredékével képezhetjük magunkat.

Szendrei Ádám Tudástár Klub vélemény
Példa Tudástár Klub képzésekre

 

Mire nem jó ez a klub?

Mivel hatalmas tudásanyagot kapunk egyben, ezért a Klub nem helyettesíti az olyan átfogó képzési programokat, melyek célzottan A-ból B pontba segítenek nekünk eljutni.

Miért javaslom a Tudástár Klubbot?

Ismered ezt az idézetet J. D. Roth amerikai TV-s személyiségtől?

„A legjobb időszak arra, hogy új dolgokat tanulj, a karriered eleje, amikor még fiatal vagy. A második legjobb időszak a MOST. „

Ha tehát egy első vagy következő lépést keresel, hogy fejleszd a gondolkodásmódodat, vagy világnézetedet, a Klub egy nagyon ideális kiindulási pont ehhez.

Érdemes tehát kihasználni a klub előnyeit és úgy hozzájutni a legfontosabb tudáshoz rövid idő alatt. A klubnak köszönhetően mostantól tanulásra fordíthatod a holtidőket: fejlesztheted magad pl. vezetés és utazás közben, miközben kocogsz vagy bringázol, sőt, akár a házimunkákat is izgalmasabbá teheted általuk. Képzeld el, hogy akár nyár végéig mennyit fejlődhetsz így a Tudástár Klub segítségével!

Ráadásul a tagsági díj is nagyon kedvező: mindössze kb. egy könyv ára havonta  (4.990 Ft/hó).

A klub tehát tényeg minden akadályt elhárít azok előtt, akik szeretnék fejleszteni saját magukat. Pontos részletekért kattints a linkre és ismerd meg a klub oldalát: TUDÁSTÁR KLUB

Hogyan tudsz csatlakozni a klubhoz?

A Klubhoz időszakosan lehet csatlakozni. Amikor a csatlakozás nyitva van, azonnal csatlakozhatsz. Amikor pedig zárva van, fel tudsz iratkozni egy várólistára, így a csatlakozás megnyitásáról közvetlenül emailen értesítést kapsz.

Ha klubtaggá váltál, akkor havonta kell a tagságért fizetni. Nincs kötelezettség, ameddig klubtag szeretnél lenni, addig fizetsz.

A pontos részletekért és a csatlakozáshoz látogass el a klub oldalára a linkre kattintva: TUDÁSTÁR KLUB

Ha pedig szeretnéd jobban megismerni a klub alapítóját, Szendrei Ádámot, itt olvashatsz 2 korábban vele készült interjút:

Hogyan képezd magad gyorsabban, vagy ha kevés időd van? Tippek a Tudástár Klub alapítójától

Hogyan érte el egy 29 éves pénzügyi tanácsadó a “korai nyugdíjat”?

 

 

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség