Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

7 TOP vállalkozás ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani [2022]

Vállalkozni szeretnél, de nincs több száz milliód egy vállalkozás elindítására?

Semmi pánik, összeszedtem neked a legjobb vállalkozási ötleteket, amiket kevés pénzből is el tudsz indítani az internet segítségével.

Ezek minimális befektetéssel elindítható online vállalkozási ötletek, és nagyszerű elindulási lehetőségek kezdő vállalkozóknak is. Érdemes akkor is keresgetni az ötletek között, ha otthonról végezhető munkát keresel, vagy ha kevés időd van a vállalkozásodra, például főállás vagy gyereknevelés mellett vállalkoznál.

Az ötletek segítségével elindulhatsz a vállalkozóvá válás útján egy átlagos vállalkozás indulási költségeinek töredékével.

(A bejegyzés utoljára frissítve: 2021.dec.11.)

üzleti ötletek kevés pénzből

 

Vállalkozási ötletek kevés pénzből

1.     Nyújts szolgáltatást az interneten keresztül!

Sok olyan szolgáltatás van, amit kevés pénzből is el lehet indítani az internet segítségével. Ilyen például a szövegíró, editor, korrektor, grafikus, nyelvtanár, SEO szakértő, virtuális asszisztens, közösségi média asszisztens, tanácsadó, coach és még nagyon sok más szolgáltatás.

A szolgáltatást nyújtó vagy kivitelezés végző vállalkozás esetén az idődet értékesíted, ami viszont véges mennyiségben áll rendelkezésre.  A kihívás az, hogy hogyan tudod úgy automatizálni és egyszerűsíteni a folyamataidat, hogy a lehető legtöbb időt tudd pénztermelő tevékenységre fordítani (pl. nyelvóra Skype-on vagy Zoom-on keresztül személyes találkozó helyett).

Az idő szűkössége ellenére egy szolgáltatás alapú vállalkozás legkönnyebben elindítható vállalkozási ötletek egyike, ezért kezdő online vállalkozóknak különösen ajánlott.

Ha szolgáltatással indítod a vállalkozásodat, ezt később jól ki lehet bővíteni a következő ötletek valamelyikével, amivel további jövedelemforrásokat tudsz létrehozni.

Egy belsőépítész például nyújthat szolgáltatást, miközben lakberendezési termékeket is értékesít például affiliate marketing formában.

Példák – akik már megvalósították a vállalkozási ötletüket

vállalkozási ötlet személyes szolgáltatás
Havenly

havenly.com

Az oldal témája belsőépítészet, a szolgáltatás pedig belsőépítészeti tanácsadás az interneten keresztül.

petersandeen.com Peter Sandeen marketing tanácsadó. Finnországban él, de az internetnek köszönhetően a világ minden tájáról vannak ügyfelei.

profiseo.hu – Kerekesi Éva keresőoptimalizálás szakértő, aki SEO kivitelezéssel és tanácsadással foglalkozik.

 

2.     Indíts blogot!

Van olyan téma, ami lelkesít? Vagy amiben szakértő vagy? Esetleg olyan probléma az életedben, amit sikeren megoldottál?

Ha bármelyikre igen a válaszod, egy blog indítása jó és olcsó vállalkozási ötlet lehet.

Egy saját domain név alatt futó blogot minimális befektetéssel elindíthatsz. Nem kell hozzá más, mint egy jövedelmező blog téma egy domain regisztráció, egy tárhely, és már indulhat is a blogod! Én a viszlattaposomalom.hu blogomat kb. 20.000 Ft-ból indítottam.

Ahogy felépítettél egy kis közösséget a témád köré, a reklámbevételen túl többféle módon is el tudsz kezdeni blogolással pénzt keresni az interneten.

Példák – akik már megvalósították a vállalkozási ötletüket

flamencoportal.hu – Az oldal tulajdonosa flamenco rajongó, ez az egyik fő motiváció az oldal mögött. A téma a flamenco élet Magyarországon, a jövedelemforrás pedig reklámbevétel.

backyardchickens.com – háztáji hobbi csirketartók közössége. Az oldal jövedelme reklámbevételek mellett a BackYard Chickens logóval ellátott termékek értékesítéséből származik.

 

3. Indíts podcast csatornát!

Egy podcast (audio csatorna) létrehozása szintén kevés pénzből megvalósítható vállalkozási ötlet. Ehhez viszont a laptopodon kívül szükséged lesz jó minőségű (nem feltétlenül méregdrága) felszerelésre. Podcast esetén legalább egy jó mikrofonra.

A podcast csatorna lényege, hogy az általad közzétett hasznos vagy szórakoztató tartalmakon keresztül elkötelezett követőtábort építesz. Minél többet adsz, minél hasznosabb az általad közzétett tartalom, annál többen fognak követni.

Jövedelmet a bloghoz hasonló módszerekkel tudsz ebből az ötletből is keresni.

 

Példák – akik már megvalósították a vállalkozási ötletüket

Vállalkozási ötlet blog, vlog, podcast
Half Size Me

halfsizeme.com – Heather Robertsont saját fogyásának a története motiválta az oldal létrehozására. Gyerekei születése után a súlya 141 kg lett, amit csak sokadik próbálkozásra sikerült 5 év alatt 77 kg-ra leadni. Elsősorban podcast adásán keresztül azoknak segít, akik nagyon jelentős súlycsökkenést szeretnének elérni, az oldal címe is erre utal. Több jövedelemforrás is épül az oldalra: online tréningek, prémium tagság, tanácsadás.

eventualmillionaire.com Jamie Masterst mindig is érdekelte a milliomosok és a siker világa, ezért elindította a saját blogját és podcast show-ját. Mára több, mint 350 milliomossal és milliárdossal csinált interjút. A tapasztalatokat összegezve coach lett, mastermind rendezvényeket szervez, vannak infotermékei, könyvet adott ki, és még pólót is lehet kapni az oldalán.

 

4.    Indíts vlogot!

Egy YouTube videó csatorna elindítása szintén a kevés pénzből elindítható vállalkozási ötletekhez tartozik, hiszen csak egy jó kamerára lesz hozzá szükséged.

A Youtuber gyakorlatilag egy médiavállalkozó, aki az általa közzétett tartalomból generál jövedelmet. Ha egyedi tartalmat tudsz létrehozni, és ez népszerűvé válik a videó megosztó oldalon, akkor cégek, akiknek ez a közönség értékes, a tartalmadon keresztül hirdethetnek.

A legkézenfekvőbb jövedelemszerzési forma a reklámjövedelem vagy fizetett csatornatagságYouTube Partnerprogramon keresztül. Emellett sok más módon lehet visszatérő jövedelmet generálni videós tartalomból,  például a videós tartalmad leírásába elhelyezett affiliate linkeken keresztül.

Azzal érdemes számolni, hogy minőségi videók készítése és vágása időigényes, és ha saját magad szeretnéd csinálni, akkor gyakorlatot igényel.

Példa sikeres videó csatornára: Laura in the Kitchen

5. Írj könyvet vagy e-könyvet!

Ha megvan a tudásod és a kreativitásod, akkor nagyon sok olyan téma van, amiben könyvet dobhatsz a piacra. Szakácskönyv, gyereknevelés, fotó könyv, novellák, szakmai könyvek, stb.

A nyomtatott könyvnél az e-könyv kisebb kockázattal jár, mivel a megírás után korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, nincs gyártási, sem szállítási költség. Egy alacsony költség mellett létrehozható e-könyvvel jó tudod tesztelni is a piacot, mielőtt fizikai könyvkiadás mellett döntenél. A könyvkiadás jó pénzkereseti forma lehet egy blog esetében is.

Példák – akik sikeresen dobtak piacra könyvet vagy e-könyvet

vállalkozási ötlet - könyv kiadása
Megvalósult Pilóta Álmok

Gere Tamás hobbipilóta, a pilotaszemmel.hu oldal tulajdonosa és két könyv szerzője (Megvalósult pilóta álmok, Pilóta szemmel).

A saját e-könyvem: Légy a saját főnököd!

Külföldi példa e-bookra: bonytobeastly.com Az e-book vézna srácoknak szól, akik szeretnének izmos testet építeni.

 

6. Hozz létre digitális termékeket, képzéseket!

Digitális termék lehet egy PDF dokumentum, videóképzés, hangfelvétel, videofelvétel, fotó, sablon, tervező stb. Egy ilyen tevékenységre épülő vállalkozást kevés pénzből is el lehet indítani, mert a digitális termékeket csak egyszer kell létrehozni, és utána további gyártási és szállítási költség nélkül sokszor lehet értékesíteni. Emiatt a digitális termékek általában magas profitrátával rendelkező termékek és rengeteg előny szól mellettük.

A kihívás az, hogy piackutatás segítségével ki kell derítened, mire van szükségük az embereknek, aminek a letöltéséért hajlandók fizetni.

A digitális termékek létrehozásához még csak kiemelkedő szakértőnek sem kell lenned. Annyira kell szakértőnek lenned egy adott területen, hogy pontosan értsd, milyen problémára keresnek az emberek megoldást, majd az elérhető megoldásoknál gyorsabb, egyszerűbb, hatékonyabb stb. megoldást tudj létrehozni.

Bővebben olvashatsz ebben a bejegyzésemben a digitális termékekről:

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2021]

 

Példák – akik sikeres digitális termékeket hoztak létre

vállalkozási ötlet - digitális termék
Abby organizes

abbyorganizes.com  Abby Lawson oldala a rendről és a rendszerezésről szól, és letölthető tervezőket kínál rajta a legkülönbözőbb témákban: a heti/havi tervezőktől kezdve a karácsonyi tervezőkig. Ezen kívül online képzésben tanítja, hogyan kell elindítani és felépíteni egy sikeres blogot.

mamasonbedrest.com Darline Turner veszélyeztetett terhesként több hónapig szobafogságra kényszerült, ami nagyon nehéz időszak volt az életében. Létrehozott egy blogot és podcast adást, hogy hasonló helyzetben lévő kismamáknak segítsen. A fő terméke egy speciális fitness program (Bedrest Fitness) veszélyeztetett terhes kismamáknak.

szendreiadam.hu Szendrei Ádám pénzügyi szakértő. Az oldalán keresztül több formában is segít azoknak, akik szeretnének jobban bánni a pénzükkel. Az oldalán több digitális termékeket is találsz, mint pl. a Személyes Pénzügyek Mesterfokon online képzést.

 

7.  Affiliate marketing – vagyis ajánld mások termékeit jutalékért!

Az affiliate marketing vállalkozási ötlet esetén az általad létrehozott tartalmakon keresztül ajánlod egy másik cég termékét.

Egy linken keresztül átirányítod a vásárlót a partnered weboldalára, de innentől kezdve minden feladatot a partnered végez. Az ajánlásodat a rendszer a linkeken keresztül nyomon követi, te pedig a megvalósult vásárlások után jutalékot kapsz. Ajánlhatsz fizikai termékeket, digitális termékeket, szolgáltatásokat, rendezvényeket stb.

A te feladatod a termék marketingje, a vásárlás viszont nem a te, hanem a partner oldalán történik. Ezt a „marketing munkát” valószínűleg már most is csinálod családtagokkal, barátokkal, és ha van blogod, akkor talán a követőiddel is, hiszen valószínűleg javasolsz nekik olyan dolgokat, amikben te hiszel.

Az affiliate marketing esetén a kihívás az, hogy csak olyan terméket szabad ajánlanod, amiben 100%-osan megbízol, és valóban hiszel abban, hogy segíteni tudsz vele mások problémájának a megoldásában. A másik kihívás, hogy komoly bizalmat kell először felépítened ahhoz, hogy a közönséged tagjai az ajánlásod alapján vásároljanak.

Elméletileg minden ügyfélszolgálati feladatot a partnered végez, miután a vásárló az ő oldalán keresztül megrendeli a terméket. Viszont sok sikeres affiliate marketer pont azáltal lett sikeres, hogy extra támogatást ad a rajta keresztül vásárlóknak a termék használatához.

Az affiliate marketing nagyon ideális üzleti öltet bloggereknek, podcast-ereknek, vloggereknek. Az affiliate marketing ugyanis ehetővé teszi, hogy saját termék nélkül is tudjanak jó megoldásokat kínálni a közönségüknek.

Mivel a terméket más hozza létre, ezért egy ilyen vállalkozást kevés pénzből is el lehet indítani. A legnagyobb befektetés a tartalmak létrehozásába fektetett idő, illetve a megfelelő partnerek kiválasztása.

Tudj meg többet az Affiliate Marketingről itt:

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül? 

Hogyan működik az affiliate marketing és az affiliate programok? (podcast)

 

Példa affiliate vállalkozási ötletekre:

Vállalkozási ötlet - affiliate marketing
Photography On The side

photographyontheside.com  Ezt az oldalt egy kanadai fiatalember indította. Kezdetben saját fotós szolgáltatása volt, de később rájött, hogy szívesebben segítene másoknak a saját fotós vállalkozásuk elindításában. Az oldalán csak néhány bejegyzés olvasható, viszont készített egy ingyenes lépésről-lépésre videóképzést arró, hogy hogyan kell SmugMug weboldalt létrehozni. Ebben affiliate partnerként ajánlja a SmugMug-ot. Az ajánlás növekvő affiliate jövedelmet generál neki.

makingsenseofcents.com Michelle Schroeder pénzügyi blogger, aki a jövedelme nagy részét affiliate megállapodásokból keresi. A blogot 2011-ben indította saját pénzügyei nyomon követésére. A blognak köszönhetően sikerült a diákhitelét 7 hónap alatt visszafizetni, majd kiváltania a főállását. Kizárólag írott blogot vezet. Az affiliate jövedelmén kívül szponzorált cikkeket ír, illetve van saját képzése az affiliate marketingről és a szponzorált cikkekről. Néhány éve férjével eladták a házukat, pár évig lakóautóval járták az USA-t, jelenleg egy jachton élnek.

greenexamacademy.com Ez Pat Flynn első vállalkozása a smartpassiveincome.com előtt. Miután sikeresen letette a Leed mérnöki záróvizsgát, létrehozta ezt a oldalt, amely más hallgatóknak segít a vizsga letételében, elsősorban próbavizsga ajánlásával affiliate partnerként.

 

TIPP: Indulj 1 kevés pénzből elindítható vállalkozási ötlettel és utána bővíts!

Ezek a minimális befektetést igénylő vállalkozási ötletek bárki számára megnyitják az utat egy sikeres online vállalkozás felépítése előtt!

Bármelyik vállalkozási ötlet esetén az a trükk, hogy az indulásnál egyetlen pénzkeresési módszerre fókuszálj! Indulj egy ötlettel, tanulj bele az online vállalkozás fortélyaiba, és építsd fel az első stabil jövedelemforrásodat! Majd később egészítsd ki újabb forrásokkal, hogy több lábon állhass. Ha például szolgáltatással indulsz, akkor később írhatsz egy könyvet, ajánlhatod más szolgáltatók termékeit, vagy létrehozhatsz egy saját online képzést is.

Azt is érdemes megjegyezni,  hogy azért, mert egy vállalkozási ötlet kevés pénzből megvalósítható, még ugyanúgy működik, mint bármilyen más vállalkozás: a sikerhez szükséged lesz alapos piacismeretre, a vállalkozásod megtervezésére, márkaépítésre és marketingre is.

 

Olvasd el/hallgasd meg ezeket a kapcsolódó tartalmakat is:

Online Vállalkozási Ötletek- 5 TOP ötletforrás és sikeres vállalkozás példák

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2021]

9 valós passzív jövedelem ötlet 2021-ben

Mi a blogolás és hogyan állj neki?

Blog készítés kezdőknek 15 lépésben

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség