19+1 sikeres vállalkozási ötlet fiataloknak

A bejegyzés affiliate linkeket tartalmazhat. Részletes infókért kérlek, hogy olvasd el az Affiliate Tájékoztatót

Fiatal vagy, és már vállalkoznál?

Nagyszerű! Minél előbb, annál jobb!

Hála az internetnek, egy vállalkozás elindítása sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint korábban bármikor. Ezért ma már nincs igazán alsó korlátja, hogy hány éves korban kezdhetünk el vállalkozni.

Ha te a 20-as, 30-as éveidet taposod, akkor ráadásul óriási előnyben vagy, hiszen neked az internet egy természetes közeg. Vállalkozási ötletek pedig szép számmal léteznek fiataloknak is.

 

sikeres üzleti ötletek fiataloknak

 

Egy online vállalkozást előnye, hogy minimális befektetéssel el tudod indítani, és rugalmasan oszthatod be az időt, amit a vállalkozásodra fordítasz.

Egy jó vállalkozási ötlettel kiegészítheted az ösztöndíjadat vagy a jövedelmed, vagy ha azt szeretnéd, kiválthatod vele a főállásodat is.

Az a vállalozói tapasztalat pedig, amit fiatalon megszerzel, óriási érték lesz a későbbiekben is. Érdemes ezt kihasználni és minél előbb elindítani az első saját online vállalkozásodat.

Hol találsz sikeres vállalkozási ötleteket fiataloknak?

Egy online vállalkozási ötletnek nem kell bonyolultnak lennie ahhoz, hogy sikeres vállalkozást építhess belőle fiatalon.

Ha neked sikerült megoldani egy olyan problémát, ami sok hozzád hasonló fiatalt érint – pl. tanulással,  álláskereséssel, karrierépítéssel, párkeresés, testedzéssel, új készségek, technológiák  elsajátításával kapcsolatban  –  ez jó alap lehet egy első vállalkozási ötlethez fiataloknak is. Jó téma lehet az is, ha van egy olyan érdeklődési köröd, ami sokakat érdekel rajtad kívül.

Ilyen valós példákat, vállalkozási ötleteket gyűjtöttem össze a nagyvilágból, ahol fiatalok építettek fel sikeres online vállalkozást.

 

19+1 vállalkozási ötlet fiataloknak

Vállalkozási ötlet fiataloknak #1.  Making Sense of Cents

 

Vállalkozási ötletek fiataloknak

 

A sztori: Michelle Schroeder-Gardner 2011-ben indította el pénzügyi blogját, hogy a saját pénzügyei jobban nyomon tudja követni. A blognak köszönhetően sikerült a diákhitelét 7 hónap alatt visszafizetni, majd kiváltania a főállását. Néhány éve férjével eladták a házukat és évekig lakóautóval járták az USA-t, jelenleg jachton élnek. A története sok embert inspirál blog indítására és a pénzügyi függetlenség elérésére.

Weboldal: makingsenseofcents.com

Jövedelem: affiliate marketing, szponzorált cikkek, online képzés

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #2. Green Exam Academy

A sztori: Ez Pat Flynn első online vállalkozása a smartpassiveincome.com előtt. Miután sikeresen letette a Leed mérnöki záróvizsgát, létrehozta az oldalt, amellyel más hallgatóknak segít a vizsga letételében, elsősorban próbavizsga ajánlásán keresztül.

Weboldal: greenexamacademy.com

Jövedelem: affiliate marketing

 

Ismerd meg az Affiliate Marketing jövedelemforrást részletesebben is:

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #3. Photograpy on the Side

 

Vállalkozási ötlet - affiliate marketing

 

A sztori: ezt az oldalt egy kanadai fiatalember, Ryan Oakley indította és máig a főállása mellett foglalkozik vele. Kezdetben saját fotós szolgáltatása volt, de később rájött, hogy szívesebben segítene másoknak a saját tapasztalataival egy fotós vállalkozás elindításában. Az oldalán csak néhány bejegyzés olvasható, viszont készített egy ingyenes lépésről-lépésre videóképzést arról, hogy hogyan kell SmugMuggal fotós weboldalt létrehozni, melyben affiliate partnerként ajánlja a SmugMug-ot.

Weboldal: photographyontheside.com

Jövedelem: affiliate marketing

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #4. Life After Collage

A sztori: az oldalt egy friss diplomás hozta létre friss diplomások számára. Elsősorban vlogon keresztül oszt meg tippeket karrierépítésről, életstílusról, pénzügyekről, lakás és táplálkozási kérdésekről és még sok egyéb témában.

Weboldal: lifeaftercollege.com

Jövedelem: reklámbevétel

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #5. Pilótaszemmel

 

vállalkozási ötletek fiataloknak

 

A sztori: Gere Tamás hobbipilóta, akit a repülés iránti szenvedélye ösztönzött az oldal létrehozására. Azoknak szeretne segíteni vele, akik szeretnék megcsinálni a hobbipilóta képzést, de elakadtak valahol.

A teljes sztorit elolvashatod ebben az interjúban: Hogyan csinálj a hobbidból sikeres vállalkozást? 

Weboldal: pilotaszemmel.hu

Jövedelem: könyvek, rendezvény, affiliate marketing, képzés, klubtagság.

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #6. Scotth Young

A sztori: Scott H. Jung 18 éves korában indította ezt a blogot és eredetileg olyan kérdésekre kereste a választ, hogy milyen az ideális életmód. Mára a téma leszűkült arra a kérdéskörre, hogy mi a tanulás legjobb módja.

Weboldal: scotthyoung.com

Jövedelem: online képzések, prémium tagság

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #7. Zak Slayback

A sztori: Zak Slayback tapasztalata, hogy a legtöbb karrier tanács nem működik, mert egyszerűen elavultak. Oldala fiatal ambíciózus szakembereknek szól, és tanácsok helyett olyan készségekre és erőforrásokra fókuszál, amelyek a valódi előrejutáshoz szükségesek.

Weboldal: zakslayback.com

Jövedelem: Coaching, online képzések

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #8. Hulse Strength

A sztori: Elliot Hulse oldala a mentális és fizikai erőnlét megszerzéséről szól. A Strenth Camp Youtube csatornáját 2,5 millióan nézik.

Weboldal: hulsestrength.com

Jövedelem: online tréning, ebook, audiobook, konzultáció

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #9.  In Your 20’s

 

vállalkozási ötlet fiataloknak

 

A sztori: Bessy Tam oldala, aki a Google-nél épített sikeres karriert, majd jelölteket interjúztatott technológiai cégeknél. Az oldalát olyan fiatal technológiai szakemberek számára hozta létre, akik olyan cégeknél szeretnének elhelyezkedni, mint a Google, Facebook, Amazon, vagy egyéb start-upok.

Weboldal: inyour20s.com

Jövedelem: Coaching

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #10. Bony to Beasty

A sztori: Az oldalt 3 vézna srác hozta létre, akiknek sikerült izmos testet építeni. Az oldalon keresztül véznáknak segítenek plusz 10 kg izmot felszedni.

Weboldal: bonytobeastly.com

Jövedelem: ebook, online képzés, prémium közösség

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #11. Johnny Cassell

A sztori: Johnny Cassell nagyon félénk srác volt, aki képtelen volt kapcsolatot teremteni lányokkal. Több év kutatás és tanulás után megtalálta a módszert, ami neki segített. Az oldalán hozzá hasonló problémával küzdő férfiaknak segít.

Weboldal: johnnycassell.com

Jövedelem: Online tréning, workshop, mentor program

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #12. Reflexion Yoga

 

vállalkozási ötletek fiataloknak

 

A sztori: Az oldal tulajdonosa, Kyle korábban teljesen elutasította a jógát azzal, hogy annak nincs köze a fitneszhez. Aztán egy barátja valahogy rávette egy 60 perces órára, ami mindent megváltoztatott. Az oldal a jógát most kezdőknek szól, akik könnyen és az otthonuk kényelméből szeretnének elkezdeni jógázni.

Weboldal: reflexionyoga.com

Jövedelem: online programok

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #13. How to program with Java

A sztori: Trevor Page szoftvermérnök, aki 10 éves kora óta megszállottja a programozásnak és a videójátékoknak. 10 évesen szeretett volna egy saját játékot programozni, ezért vett egy programozó könyvet, ami érhetetlen és nagy csalódás volt számára. Azóta sem talált egyszerű és közérthető képzést programozóknak. Ez a gyerekkori élménye inspirálta, hogy kezdő programozóknak létrehozzon egy olyan Java képzést, amellyel akár egy 10 éves is meg tud tanulni a programozni.

Weboldal: howtoprogramwithjava.com

Jövedelem: online képzések

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #14.  Ma este Színház!

A sztori: Az oldalt Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila hozta létre 2011-ben. Az ötlet egy baráti beszélgetés során született, amikor ráeszméletek, hogy bár szeretnek színházba járni, még soha nem vettek színházjegyet hetekkel, hónapokkal előre. Sokkal szívesebben döntöttek volna aznap, hogy este színházba mennek, így viszont nagyon macerás volt a last minute kínálatot átnézni. A Ma este Színházzal megteremtették a fiatalos, last minute színházba járás lehetőségét.

Weboldal: maesteszinhaz.hu

Jövedelem: egyedi megállapodás a színházakkal

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #15. Digital Nomad Girls

 

vállalkozási ötletek fiataloknak

 

A sztori: Jenny Lachs vegyész, aki miután megkapta a diplomáját, úgy döntött, digitális nomád lesz. Oldala célja, hogy a digitális nomád életmódot élő lányokat összekapcsolja egy közösséggé.

Weboldal: digitalnomadgirls.com

Jövedelem: találkozók, webshop, VIP tagság

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #16. Fluent in 3 Months

A sztori: Egy ír fiatalember, Benny Lewis oldala, aki 21 éves koráig egyetlen nyelvet beszélt. Ma 7 nyelven beszél folyékonyan. Azt a módszert tanítja az oldalán, amivel neki sikerült gyorsan és hatékonyan új nyelveket megtanulni.

Weboldal: fluentin3months.com

Jövedelem: ebook, online képzés, coaching

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #17. Comet Camper

Vállalkozási ötletek fiataloknak

A sztori: Mariah Coz fenntartható design témában diplomázott. Hobbija öreg lakókocsik felújítása, saját maga pedig egy ilyenben lakik. Az oldal mini otthonban lakóknak és költözőknek szól.

Weboldal: cometcamper.com

Jövedelem: Online képzések

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #18. Backpacker

A sztori: Vigh Bori néhány alkalmazotti év után eldöntötte, hogy életvitelszerűen szeretne utazni. 30 éves kora óta digitális nomádként él és az oldalán azoknak segít, aki szeretnének ilyen életformát kialakítani.

Weboldal: backpacker.hu

Jövedelem: könyv, online kurzus, online konzultáció

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #19. Vlog Boss University

A sztori: Amy Landio oldala leendő vloggereknek (videó blogger) szól, és azt tanítja, hogy hogyan kezdd el megosztani a sztoridat vlogon keresztül.

Weboldal: vlogbossuniversity.com

Jövedelem: Online képzések

 

Vállalkozási ötlet fiataloknak #20.  Business & Café

A sztori: 2 fiatal vállalkozó, Battay Máté és Tóth Patrik indította el ezt az üzleti blogot vállalkozó szellemű és sikerre vágyó fiataloknak. Ők az elsők Magyarországon, akik egy blogból indulva részvénytársaságot és médiaügynökséget hoztak létre.

Weboldal: www.businessandcafe.hu

Jövedelem: szponzorált tartalom, képzés, tartalomgyártás, tanácsadás

 

Olvasd el ezeket a bejegyzéseket is:

TOP 3 Online Passzív Jövedelem lehetőség 2020-ban

7 TOP vállalkozási ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani

24 sikeres vállalkozási ötlet nőknek

9 valós passzív jövedelem ötlet 2019-ben

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt az interneten saját termék nélkül?

 

Ezek is érdekelhetnek