Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Milyen vállalkozást indítsak? Az 5 legjobb vállalkozási ötlet forrás

Sokan szeretnének vállalkozást indítani otthonról az interneten keresztül.

Egy online vállalkozás segítségével 

  • minimális költséggel elindulhatunk
  • a legtöbb esetben bárhonnan dolgozhatunk a saját időbeosztásunk szerint
  • nagyobb szabadságot érhetünk el az életünkben.

Ezeket az előnyöket egyre többen látják, és szeretnének rátalálni a vállalkozási ötletükre. 

Szeretnéd tudni, hogy merre érdemes vállalkozási ötleteket keresni?

Ebben a bejegyzésben megmutatom az 5 legjobb forrást, ahol rátalálhatsz a saját nyerő vállalkozási témádra. Ezen kívül megismerhetsz számos módszert is, amivel a témádból pénzt kereshetsz. 

 

legjobb online vállalkozás ötletek

 

Ezekről a vállalkozási ötletekről lesz szó részletesen a bejegyzésben:

#1. Szabadúszó vállalkozások

#2. Tanítás az interneten keresztül

#3. Blog indítása

#4. Podcast csatorna indítása

#5.  Video csatorna indítása

#6. Affiliate marketing

#7. Infótermékek létrehozása

+1. Személyes márka építése

 

Online vállalkozási ötlet – Hogyan találj rá a témádra?

Az online vállalkozás egyik első lépése a téma kiválasztása, amivel foglalkozni szeretnél.

Sokan elakadnak a téma kiválasztásánál. Vagy azért mert nem tudják, hogy az őket érdeklő témában érdemes-e elindulni, vagy azért, mert a saját tudásukat, képességeiket nem tartják elégnek az adott témában.

Ezért első lépésben szeretnék a témaválasztásban segíteni. Nézzük is meg, hogy merre érdemes keresnünk online vállalkozási ötleteket!

Ha végignézzük a sikeres vállalkozások listáját, akkor azt láthatjuk, hogy a legtöbb sikeres vállalkozó nagyon hasonló módon talált rá a saját ötletére. Ha ezeket a forrásokat megismered, akkor könnyen rátalálhatsz te is sikeres és jövedelmező online vállalkozási ötletekre.

Nézzük meg tehát a legjobb online vállalkozás ötlet forrásokat!

Online vállalkozási ötletek – Forrás #1:  Szenvedélyes lelkesedés egy témáért vagy valami ellen

Mindenkinek az életében van néhány olyan téma, ami mellett lelkesen ki tud állni, vagy ami ellen szenvedélyesen képes harcolni. Ezek a témák gyakran online vállalkozási ötletekké is alakíthatók.

Példa: Thrifty Homesteader

Deborah, egy amerikai nő, 2002-ben költözött vidékre, hogy organikus élelmiszereket kezdjen termeszteni saját felhasználásra. Feltűnt neki, hogy a kecskesajt ára nevetségesen magas, ezért vett néhány kecskét. A kecsketartás az első 5 évben viszont kifogott rajta, mivel minden kecskéje elpusztult az első 3 évben. Többször majdnem feladta, de közben beleszeretett a kecsketartásba, és elhatározta, hogy addig fog kutatni, ameddig ki nem tanulja a kecsketartás titkait. Sok évi kutatás és kísérletezés során komoly tudást gyűjtött össze, és hogy ezt megossza másokkal, először könyvet írt, majd létrehozta a weboldalát. Ma már több könyve, online képzése is van kecsketartással és az önfenntartó gazdálkodással kapcsolatban, miközben keresett nemzetközi szakértővé is vált a témában.

Online vállalkozási ötletek: Forrás #2. Szakértelem, különleges készség

Ha van valamilyen értékes tudásod vagy tapasztalatod, amivel másoknak segíteni tudsz a problémáik megoldásában, ez könnyen lehet egy online vállalkozási ötlet kiindulópontja.

Nem kell azonban, hogy csak papírokkal alátámasztott készségekre gondolj. Ha valamiben jó vagy, ha valamiben gyakran kérik a segítségedet az ismerőseid, ez akár egy online vállalkozási ötlet alapja is lehet.

Példa: Abby Lawson

Abby Lawson különleges készsége a rendszerezés és a rendrakás. Ennek a készségének a segítségével épített fel egy sikeres online vállalkozást.  A weboldala a rendről illetve a rendszerezésről szól, és többek között letölthető tervezőket segít az embereknek nagyobb rendet teremteni az életükben. Oldalán a heti – havi tervezőktől kezdve a karácsonyi tervezőkig sok mindent találni.

vállalkozási ötlet - digitális termék
Abby Lawson

Online vállalkozási ötletek: Forrás #3: Érdeklődési kör, hobbi

Ez az egyik legegyértelműbb online vállalkozási ötlet forrás, hiszen sokan eleve azzal a céllal szeretnének az interneten vállalkozást indítani, hogy a hobbijukkal foglalkozhassanak, és abból élhessenek meg.

Példa:  LearningHerbs

John Gallagher és felesége hobbi gyógynövény termesztők. A weboldalukat eredetileg az érdeklődési körük miatt hozták létre, mára viszont sikeres online vállalkozássá nőtte ki magát: egy teljes online képzési rendszert alakítottak ki azok számára, akik szintén szeretnék jobban megismerni a gyógynövények világát.

Vállalkozási ötletek nőknek
Learning Herbs

Online vállalkozási ötletek: Forrás #4: Saját út, tapasztalat

Az egyik legizgalmasabb online vállalkozási ötlet forrás, amikor az ötlet egy saját személyes tapasztalatból jön létre.

Ha megoldottál már egy nagyobb problémát az életedben, vagy valóra váltottad egy álmodat, a tapasztalataid, hogy hogyan érted el a céljaidat,  nagyon értékesek lehetnek azok számára, akik most szeretnének ugyanezen az úton elindulni. Így ez is potenciális online vállalkozási ötlet forrássá alakítható.

Példa: HalfSizeMe

Heather Robertsont a saját fogyásának tapasztalata motiválta az online vállalkozása létrehozására. Gyerekei születése után a súlya 141 kg lett, és csak sokadik próbálkozásra, 5 év alatt sikerült 77 kg-ra visszafogynia. Innen éred az online vállalkozásának az ötlete. Ma online képzéseken és prémium klubtagságon keresztül segít azoknak, akik hozzá hasonlóan nagy súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni.

Vállalkozási ötlet blog, vlog, podcast
Half Size Me

Online vállalkozási ötletek: Forrás #5: Egy piaci lehetőség felismerése

Nap mint nap találkozhatunk olyan problémákkal a saját életünkben, amire nem találunk elég jó megoldást.

Minden, ami a mi életünkben frusztráló, amiben csalódtunk, vagy amivel elégedettlenek vagyunk, jó eséllyel másoknak is gondot okoz. Ezek pedig olyan témák lehetnek, amik akár online vállalkozási ötletté alakíthatók.

 

“A legjobb üzletek az emberek rossz személyes tapasztalataiból alakulnak ki. Ha nyitva tartod a szemed, fogsz találni valamit, amivel nem vagy elégedett, és akkor eszedbe jut „ lehet, hogy én jobban tudnám csinálni annál, mint ahogy most csinálják”. És meg is van a vállalkozási ötleted.” –   Richard Branson

 

Ha jobban körbenézel a saját életedben, számos témát, problémát vagy vágyat beazonosíthatsz, amire megoldást vagy hatékonyabb megoldást fejleszthetnél a meglévőknél.

Példa: Muddy Creatures

Anja Stavnsbjerg többgyermekes családanya. Saját tapasztalata szerint a gyerekruha boltokban nehéz eligazodni a rengeteg márka között. Neki anyaként nagyon sok ideje elment a gyerekruhák keresgélésével, és így is mindig késésben volt a következő méret megvásárlásával. Erre a problémára egy olyan online vállalkozás ötletet talált ki, amivel a gyerekek 6 éves koráig segíti a hozzá hasonlóan elfoglalt szülőket. A vásárló regisztrációkor megadja a gyerek életkorát, a méreteket, színpreferenciákat, és a rendeléskor pedig egy előre összeállított kollekciót kap.  Ami nem kell a kollekcióból, azt díjmentesen visszaküldheti, és csak azt kell kifizetnie, amit meg szeretne tartani a csomagból. Ezzel az ötlettel sok időt és fejtörést segít megtakarítani a szülőknek. 

vállalkozási ötletek nőknek
Muddy Creatures

 

Szívesen megtudnál többet a téma megtalálásáról? Hallgasd meg az 5 legjobb vállalkozási ötlet forrás podcast adást is!

 

Online vállalkozás ötletek – Hogyan keress pénzt a témádból?

Miután sikerült azt a témát beazonosítani, amivel szívesen foglalkoznál, második lépésként ismerd meg, milyen pénzkeresési módszerekből (üzleti modell) választhatsz, amivel sikeres online vállalkozást hozhatsz létre.

A témád kiválasztása és a pénzkeresési módszerek megismerése után már könnyen kialakíthatod vagy  továbbfejlesztheted az online vállalkozási ötletedet!

Ismerj meg 7+1 pénzkeresési módszert, példákkal!

 

Online pénzkeresési módszer #1: Indíts vállalkozást szabadúszóként!

Sok olyan szolgáltatást tudsz az interneten keresztül nyújtani, amihez elég egy laptop és valamilyen készség, amivel rendelkezel. Ha pedig még nem rendelkezel ilyen készségekkel, fedezd fel azt a témát, amely közel áll az érdeklődési körödhöz. Több olyan szolgáltatás is létezik ugyanis, aminek az alapjait viszonylag gyorsan meg lehet tanulni, kortól függetlenül. Ne gondold azt, hogy csak a fiatalok számára van lehetőség pénzt keresni az interneten!

Utána szabadúszóként általában kisvállalkozások, de akár nagyvállalatok részére is nyújthatsz szolgáltatásokat.

Példák: virtuális asszisztens, közösségi média menedzser, webfejlesztő, szövegíró, keresesőoptimalizálás szakértő, sales funnel szakértő, grafikus, tanácsadó, stb.

Online pénzkeresési módszer  #2: Taníts az interneten keresztül!

Az internet segítségével ma már anélkül is megoszthatod a tudásodat másokkal, hogy fizikailag jelen lennél.

Ha megvan hozzá a képesítésed vagy a tudásod, akkor taníthatsz az interneten keresztül iskolai tantárgyakat, mint pl. matematika, kémia, vagy nyelveket, de akár új technológiák használatát is.

Nem csak szakmai ismereteket taníthatsz az interneten keresztül, hanem készségeket is (pl. hatékony kommunikáció, prezentáció), vagy egy konkrét cél elérésében segíthetsz másoknak coach-ként (pl. fogyás- Halfsizeme).

A coaching jól kiegészíthet más online pénzkeresési lehetőségeket is. Ha pl. azt tanítod embereknek, hogy hogyan váljanak jobb vezetővé, ezt teheted pl. online képzés, workshopok vagy e-book útján. Viszont ha vannak olyan ügyfeleid, akik igénylik, hogy személyesen is tanítsd őket, akkor az interneten keresztül coaching szolgáltatással is kereshetsz pénzt.

Nem szükséges, hogy közel lakjatok egymáshoz. Taníthatsz emailen, telefonon vagy Skype-on keresztül, akár a világ másik feléről is. A Skype mellett számtalan videó hívás platform létezik, én a Zoom rendszert használom.

Online pénzkeresési módszer  #3: Indíts blogot!

Egy blog indítása nagyszerű lehetőség arra, hogy az ötleteidet, tapasztalataidat megoszd a világgal, vagy egy hobbiban, témában jobban elmélyedj és megoszd másokkal, hogy mit tanultál, hogyan fejlődsz.

Hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal?

  • Az első lehetőség: kereshetsz pénzt reklámhelyeid értékesítésével, illetve szponzorált tartalmak írásával
  • A második lehetőség: termékeket és szolgáltatások létrehozásával, melyek jól kapcsolódnak a témádhoz és a közönséged igényeihez. Ha pl. divat témában indítasz blogot, akkor a blogodhoz kapcsolhatsz egy divat kiegészítő webáruházat, vagy nyújthatsz az olvasóidnak stílus tanácsadás szolgáltatást.

Töltsd le az ingyenes PDF Útmutatót, ha szeretnél többet tudni arról, hogy Hogyan lehet egy bloggal TÖBB PÉNZT keresni!

 

A blogod elindításához segítséget találsz ezekben a bejegyzésekben: 

Hogyan készíts WordPress blogot 5 egyszerű lépésben?

Blog készítés kezdőknek 15 lépésben

 

Online pénzkeresési módszer #4: Indíts podcast csatornát!

A podcast vagy podkaszt hasonlóan működik a bloghoz, csak itt az írott bejegyzés helyett hanganyag formájában teszed közzé a tartalmadat.

Mivel a podcast-ek általában ingyenesek, az online vállalkozók a saját márkájuk, termékeik, szolgáltatásuk népszerűsítésére használják a podcast-et, vagy szponzorált tartalmakon keresztül történik a pénzkeresés az interneten.

Ezen kívül léteznek előfizetéses podcast-ek is, ahol a prémium vagy extra tartalmakhoz tagsági rendszeren keresztül férhetnek hozzá a hallgatók.

Online pénzkeresési módszer  #5: Indíts YouTube csatornát!

A Youtuber, aki videós tartalmakat hoz létre, gyakorlatilag egy médiavállalkozó, aki az általa közzétett tartalomból generál jövedelmet.

Ha egyedi tartalmat tudsz létrehozni, és ez népszerűvé válik a videó megosztó oldalon, akkor cégek, akiknek ez a közönség értékes, a tartalmadon keresztül hirdethetnek. Ez passzív jövedelemforrás lehet, mivel jövedelmet tud generálni, ameddig fent van a videód az oldalon.

Kézenfekvő jövedelemszerzési forma a reklámjövedelem vagy fizetett csatornatagságYouTube Partnerprogramon keresztül. Ezen kívül sok más módon lehet visszatérő jövedelmet generálni videós tartalomból,  például a leírásba elhelyezett affiliate linken keresztül.

Ennél az ötletnél a hirdetésből származó jövedelem nehezebben tervezhető (pl. a változó algoritmusok miatt), és viszonylag sokáig tart, mire jelentősebb pénzt lehet keresni hirdetésekkel. Egyéni megállapodások esetén pedig egyszerre kell tartalmat gyártani és a hirdetőkkel vagy szponzorokkal tárgyalni.

Minőségi videók készítése és vágása időigényes és gyakorlatot igényel. A videók szerkesztése viszont kiszervezhető szabadúszóknak, így több időd jut a minőségi tartalmak létrehozásra.

Példák: Laura in the Kitchen

 


Online pénzkeresési módszer  #6: Affiliate marketing

Az affiliate marketinggel a magyar piacon partnerprogram, ajánlói rendszer vagy ajánlói program néven is találkozhatsz

Ez hasonló ahhoz, mint amikor értékesítőként dolgozol valahol jutalékos rendszerben. A különbség annyi, hogy itt nem a cégnél dolgozol, hanem valójában csak a céghez irányítod az érdeklődőket, de nem veszel részt az értékesítés lebonyolításában.

Ha az érdeklődő vásárol, mindent a partnered bonyolít, te pedig a „marketing munkáért” jutalékot kapsz.

Kezdő online vállalkozók számára sok előnnyel jár ez a modell, és jól működik termékek és szolgáltatások esetén is.  Nagyon jó jövedelemszerzési mód lehet egy blog, podcast, vagy vlog esetén is.

Tudj meg többet az affiliate marketingről és a személyes tapasztalataimról: 

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

[podcast] Hogyan működik az affiliate marketing és az affiliate programok?

Online pénzkeresési módszer  #7: Hozz létre infótermékeket!

A digitális vagy infótermék bármilyen olyan termék lehet, amit az interneten keresztül tudsz értékesíteni, de nincs fizikai formája vagy összetevője, és a szolgáltatásokkal ellentétben nem igényli a személyes részvételedet.

Ilyen pl. egy weboldal sablon, vagy egy e-könyv. Ezeket nem tudod a kezedben tartani vagy megszagolni, mint egy fizikai terméket, és miután létrehoztad, nem szükséges, hogy jelen legyél ahhoz, hogy teljesüljön a szolgáltatásod.

Én személy szerint lelkes rajongója vagyok a digitális vagy infótermékeknek, mivel számtalan előnyük van a fizikai termékekkel szemben a vállalkozó szempontjából is:

  • a raktárkészlet soha nem jelent problémát (sem a túl magas, sem a túl alacsony készlet)
  • nincs szükséged raktárhelyiségre
  • a vásárlók fizetés után általában azonnal hozzáférnek a termékhez
  • nincs anyag vagy összeszerelési költség
  • emiatt a profitráta általában magas

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy digitális terméket elég „összecsapni”. A minőség és az egyediség ugyanannyira fontos, mint egy fizikai terméknél.

A digitális termékeket viszont csak egyszer kell létrehozni, és utána további gyártási és szállítási költség nélkül sokszor lehet értékesíteni. Természetesen szükség esetén frissíteni kell az termékedet, hogy naprakész maradjon a nyújtott információ.

A termékeidet értékesítheted létező platformokon keresztül, melyek gyakorlatilag virtuális piacterek egy adott témában. Ilyenek például: Etsy, Shutterstock, Webuni, Udemy. Ez sokszor egy jól járható út egyes termékfajtáknál.

Vannak viszont olyanok, ahol akkor jársz a legjobban, ha a saját weboldaladon keresztül teszed elérhetővé a termékedet, és saját márka építésével támogatod a terméked értékesítését (pl. képzések, e-könyv).

Nézzünk példákat digitális termékekre:

1. Online képzések

Egy online képzés nagyon hasonló egy tantermi képzéshez, kivéve, hogy itt nem személyesen, hanem előre elkészített szöveg, videó vagy hanganyag útján tanítasz. Egyszer létrehozod a képzést, amit ezt követően a hallgatók megvásárolnak, és a saját tempójukban, bárhol elvégezhetik a tanfolyamodat.

Még csak szakértőnek sem kell lenned ahhoz, hogy mások számára értékes online képzéseket tudj létrehozni. Ha sikeresen megoldottál egy problémát, vagy az átlagnál jobb vagy valamiben, akkor hasznos segítséget nyújthatsz másoknak egy online kurzussal.

Példa:  Online lakberendezési kurzusok

Angol nyelvű platformok: Udemy, Skillshareegyéb

Magyar nyelvű platform: Webuni

2. Előfizetési rendszer

Az online képzések egyre népszerűbb, speciális formája az előfizetési rendszer. Itt a tagok nem csak egyetlen képzést vásárolnak meg, hanem általában egy képzési rendszert, és személyes támogatást is kapnak mellé különféle formában.

 

Példaként nézd meg az én VTM Bootcamp képzési rendszeremet.

A Rendszeres Online Jövedelem című bejegyzésemben részletesen is olvashatsz a tagsági rendszerekről és az előnyeiről.

 

3. E-könyv

Rengeteg olyan probléma van, amire az emberek az interneten keresztül keresnek megoldást. Ha a megoldás nem igényel feltétlenül vizuális bemutatást mondjuk videón keresztül, akkor egy e-könyv ideális termék lehet a célcsoportod problémájának a megoldására.

Nagy előnye, hogy egyszer kell létrehoznod minimális költséggel, és utána nincs gyártási költsége, mivel digitális termékről van szó, az értékesítése pedig könnyen automatizálható.

Példaként nézd meg az én e-könyvemet: Légy a saját főnököd!

4. Fotók

Ha megvan a szükséges tudásod minőségi fotók készítéséhez, akkor fotómegosztó platformon keresztül tudsz a fotóiddal pénzt keresni.

Egy képmegosztó oldal gyakorlatilag az e-kereskedelem egy speciális formája, ahova te feltöltöd a nagy felbontású fotóidat, amit az emberek díj ellenében letölthetnek és használhatnak egy vagy több alkalommal. Te pedig minden letöltés vagy felhasználás után jogdíjat kapsz a fotód után.

Ha a fotók elkészítése nem probléma számodra, akkor a könnyű elindulni ezzel a modellel, hiszen csak fel kell töltened a fotókat. Egy kis piackutatás viszont fontos lesz az elején, hogy lásd, mire van igény.

Ameddig a fotóid fel vannak töltve, sok munkád nem lesz velük, és potenciális jövedelemforrásként szolgálnak.

Képmegosztó oldal példák: ShutterstockPixabay, UnsplashEtsy

5. Zene, hangfelvételek

Már nem a hanglemezkiadókon múlik, hogy milyen zene megy be a fejünkbe a fülhallgatókon keresztül. Mivel a zenénk publikálásához már nincs szükség fizikai termékre, (mint pl. a CD), digitális fájlként is elérhetővé tudod tenni.

Ezt követően az emberek MP3 lejátszón, a számítógépükön vagy egyéb eszközökön keresztül le tudják játszani.

Megosztó oldalak: Tunecore,  SpotifyShutterstock, egyéb

6. Szoftverek, applikációk

A szoftverek általában egy-egy konkrét problémát oldanak meg nekünk vagy helyettünk, ezért nagyon szeretjük őket. Legyen szó akár a hatékonyságunk javításáról, dizájnról, videó vágásról, kvízről, a szoftverek nagy segítségünkre vannak kisebb, de összetettebb feladatok megoldásában is.

Manapság sok szoftver használatáért nem egyszeri díjat, hanem havi vagy éves előfizetési díjat kell fizetnünk, ami azt jelenti, hogy ameddig fizetünk, addig van hozzáférésük a szoftverhez. Ez azt jelenti, hogy vállalkozóként szoftverek létrehozásával akár visszatérő és növekvő jövedelmet is elérhetünk.

Az appok a szoftverekhez hasonló szerepet töltenek be az életünkben: problémát oldanak meg, vagy szórakoztatnak okostelefonon vagy tableten keresztül. Vannak app-ok, melyekhez egy minimális díj ellenében kapunk hozzáférést, míg az egyik leggyakoribb modell az, hogy külön díj nélkül hozzáférést kapunk az ingyenes,  „freemium” kiadáshoz, de az extra funkciókért, prémium jellemzőkért, infókért viszont már fizetni kell.

Nem szükséges, hogy technikai guru legyél ahhoz, hogy app-ot hozz létre. Ha van egy jó ötleted, megbízhatsz egy szabadúszó app fejlesztőt az ötleted megvalósításával.

7. Receptek

A szakácskönyvek mindig is a legkeresettebb könyvek között voltak. Az emberek keresik a kedvenc receptjeiket új változatban, és sokan nyitottak más konyhák megismerésére is.

Persze a legtöbb receptet ingyen megtalálod az interneten, de emellett az emberek vásárolnak szakácskönyveket is. Feltételezzük ugyanis, hogy azok a dolgok, melyekért fizetünk, magasabb minőségűek és értékesebbek. Ha egy kreatív vállalkozási ötletet keresel, szeretsz főzni, akkor egy ilyen vállalkozás igazán Neked való.

Persze recepteket nem csak szakácskönyv formájában értékesíthetünk: léteznek app-ok vagy előfizetési szolgáltatások, amelyek recepteket szállítanak az előfizetőknek.

Példa: Fitmencook app

 

 

+ TOP Online vállalkozás ötlet:  Építs személyes márkát!

A személyes márka építés, mint online vállalkozási ötlet legnagyobb előnye, hogy időtálló. Így ha hosszú távon gondolkozol, ez lehet a legjövedelmezőbb és a legnagyobb kiteljesedést adó vállalkozási ötlet.

Itt ugyanis arról van szó, hogy a saját személyiséged, tapasztalataid, történeted köré építed fel a márkádat. Te leszel a vállalkozásod „arca”, és amiben te hiszel, amiben te egyedi vagy, az fogja megkülönböztetni a piacon a brandedet más brandektől.

Ezzel egyedi és megismételhetetlen online vállalkozást hozhatsz létre, amit senki nem tud lemásolni.

Egy erős személyes márka felépítését követően több pénzkeresési módszert is alkalmazhatsz párhuzamosan.

 

Online vállalkozási ötletek: Zárógondolatok

A legjobb online vállalkozási ötletek a személyes tapasztalatainkból születnek.

Egy hobbi, amiben szívesen elmélyednél jobban.

Egy probléma, amit megoldottál az életedben.

Egy rossz tapasztalat egy szolgáltatással kapcsolatban

Ezek mind lehetséges online vállalkozási ötletek kiindulópontjai lehetnek. Az elinduláshoz pedig még csak szakértőnek sem kell lenned a témádban.

A legfontosabb tanácsom az ötletekkel kapcsolatban ez: Ne várj a tökéletes online vállalkozási ötletre, mert ilyen nincs! A nyerő ötletek menet közben alakulnak ki.

Ahogy Marie Forleo megfogalmazta:

“A siker egyik alulértékelt titka az, hogy elindulj, mielőtt kész lennél rá. “

Indulj el tehát a ma létező legjobb ötleteddel! Menet közben ahogy egyre jobban megismered a piacodat, újabb és újabb  lehetőségeket fogsz felfedezni. A legjobb vállalkozási ötletek pedig ilyenkor, útközben születnek meg!

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

21+1 legjobb vállalkozási ötlet 2021-ben

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2021]

7 TOP vállalkozás ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani

[podcast] Milyen vállalkozást indítsak? Az 5 legjobb online vállalkozási ötlet forrás

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség