Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

35 Kreatív Vállalkozási Ötlet, amivel 2022-ben is érdemes elindulni

Kreatív vállalkozási ötleteket keresel, hogy a szenvedélyeddel vagy hobbiddal pénzt tudj keresni? Kreatív vállalkozást indítanál?

Ne keress tovább!

Ebben a bejegyzésben olyan kreatív vállalkozási ötleteket gyűjtöttem össze, melyeket 2021-ben el tudsz indítani, és egy izgalmas, jövedelmező vállalkozást hozhatsz létre velük.

Bármi legyen is az érdeklődési köröd, jó eséllyel vállalkozási ötletté alakítható, akár több formában is!

Ismerd meg a legjobb kreatív vállalkozási ötleteket 2021-ben!

(A bejegyzés frissítve: 2021.dec.10.)

 

Add el az alkotásaidat! – kézműves vállalkozási ötletek

Ha kreatív vénával rendelkezel, érdemes azokkal a vállalkozási ötletekkel kezdeni, ahol a saját alkotásaidat értékesíted.

Nem kell viszont, hogy a művészi tevékenységed bemutatását a hagyományos formákra korlátozd! A digitális kor egyik szépsége, hogy a kreatív munkáidat sokkal több módon tudod megmutatni az embereknek, hogy az életük részévé tedd ezeket.

A hagyományos boltok mellett  virtuális piactereken keresztül is eljuttathatod az alkotásaidat a felhasználókhoz. Példák virtuális piacterekre: Meska, PólómániaEtsy, Shutterstock.

Ha viszont egy egyedi és erős brandet szeretnél létrehozni, akkor egy saját online bolt létrehozása és az aktív közösségi média jelenlét lehet ehhez a legjobb út.

1. Különleges póló minták

Akár a humorodat szeretnéd megmutatni, akár egy különleges stílust, egyedi illusztrációkat, a póló design nagyszerű kreatív üzleti ötlet. A vállalkozásod foglalkozhat a kreatív pólók elkészítésével, vagy árulhatod csak a mintáidat piactereken keresztül.

Példa kézzel festett, rajzolt, díszített pólóra: Tündérkert,  Egyedi festett póló

2.  Zománc kitűzők

Ezek a kis kiegészítők világszerte egyre nagyobb üzletté nőttek az elmúlt években, és több nagyobb márka áll a trend mögött.

Példa: Enamel Pin Factory

3. Foltok, ruhadíszek

A foltokkal és rávasalható díszekkel egyedivé tett kabátok, hátizsákok, farmernadrágok nagyszerű lehetőség arra, hogy emberek megmutassák a kedvenc zenészüket, művészüket, ügyüket. Olyan ez, mint egy tetoválás, csak a ruhádon. A ruhadíszek jól kombinálhatók más kreatív vállalkozási ötletekkel, mint pl. a póló dizájnnal vagy zománcokkal.

Példa: ruha, táska díszek

 

4. Poszterek és nyomtatható alkotások

Nem sokan engedhetik meg magunknak, hogy egy eredeti művészi alkotást megvásároljanak. Viszont ha az alkotásaidat poszterek és más nyomtatható formában is árusítod, akkor sokkal több rajongód számára elérhetővé tudod tenni őket.

Példa: nyomtatható alkotások

5. Fotók

A nagyfelbontású hagyományos fotók árusítása mellett rengeteg lehetőség rejlik a fotóid digitális verziójának értékesítésében. Ilyenkor a vásárló döntheti el, hogy milyen célra szeretné felhasználni (pl. bögrék díszítésére, póló design-ra stb.), és ennek megfelelő formátumra alakíthatja a fotót.

Digitális fotó piacterek: Shutterstock, Etsy, Alamy

6. Felújított bútorok

Vannak, akik a legunalmasabb, legkopottabb székben is kincset látnak. Ha valaha varázsoltál már át mások által megunt és kidobott bútorokat saját magad számára, akkor miért ne tehetnéd ezt meg a leendő ügyfeleid számára is? Az egyedi bútorfelújítás szintén jó kreatív vállalkozási ötlet lehet.

Példa: Nemiskacat

7. Üdvözlőkártyák

Egyedi stílusú meghívók, köszönőkártyák, üdvözlőkártyák tervezése szintén különleges vállalkozási ötlet lehet, amiben kiélheted a kreativitásodat is.

Példa: üdvözlő kártyák

8. Fal és otthon dekorációk

Ruhák és kiegészítők díszítésére készített sablon minták mellett készíthetsz sablonokat lakás díszítéséhez is. Sokan szeretnének kiemelni egy-egy falat, vagy falfestményekkel, alakzatokkal díszíteni. A sablonok nagy segítséget jelenthetnek ebben, mivel időt és pénzt tudnak megtakarítani.

Példa: fal dekoráció sablon

9. Ékszerek

Az ékszer e-kereskedelem az egyik leggyorsabban növekvő piac, ahol többféle kreatív üzleti ötlettel is megjelenhetsz. Értékesítheted a saját termékeidet, vagy létrehozhatsz egy boltot, ami egy egyedi stílusra fókuszál. Akár kombinálhatod is a kettőt.

Példa: kézműves ékszerek

10. Naptárak, tervezők, rendezők

A kreatív munkának nem kell csak a díszítésre korlátozódnia. A kreatív alkotásaidat megjelenítheted olyan funkcionális termékeken is, melyek az emberek mindennapjait teszik könnyebbé.

Ha pl. van egy olyan grafikád, amely nagyon népszerű az ügyfeleid vagy a közösségi média követőid körében, akkor ezt bemutathatod pl. egy naptár borítóján is.

Példa: Abby Lawson

11. Viselhető alkotások – Táskák, sálak, kalapok

A művészeti alkotásodat nem csak vásznon, hanem hordható, viselhető formában is megalkothatod. Ilyenkor egy póló, táska vagy egyéb kiegészítő szolgál vászonként. Nem szükséges feltétlenül bonyolult alkotásokra gondolni. Néha az egyszerű, grafikai elemek és minták a legkelendőbbek.

Példa: kézzel festett táskák

 

 

Értékesíts termékeket kreatív módszerekkel

Lehet, hogy nem egy bizonyos kreatív terméket szeretnél értékesíteni, helyette a marketing és a reklámozás területén szeretnéd a kreativitásod megvalósítani. Ilyenkor jól kombinálhatod a kreatív és elemző készségedet.

12. Affiliate marketing

Az affiliate marketing, vagy partneri megállapodás egy márkával szintén nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet.

A sikeres affiliate marketinghez követőkre lesz szükséged. Ezt elérheted például egy blog segítségével egy olyan réspiacon, ahol a közönségedet érdekelheti az általad ajánlott termék megvásárlása. Ilyenkor te csak ajánlod a terméket, de az értékesítést nem te végzed.

Ez nagyszerű jövedelemszerzési mód lehet egy blog, podcast, vagy vlog esetén is, mivel így te a kreatív tartalomgyártásra tudsz fókuszálni.

Az affiliate marketing működéséről és a saját tapasztalataimról itt tudhatsz meg többet:

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

Hogyan működik az affiliate marketing és az affiliate programok? (podcast)

 

Értékesítsd a kreatív szolgáltatásaidat!

Sok olyan szolgáltatást tudsz az interneten keresztül nyújtani, amihez elég egy laptop és valamilyen kreatív készség, amivel rendelkezel. Ha pedig még nem rendelkezel ilyen készségekkel, fedezd fel azt a témát, amely közel áll az érdeklődési körödhöz. Több olyan szolgáltatás is van, aminek az alapjait viszonylag gyorsan meg lehet tanulni.

Utána szabadúszóként általában kisvállalkozások, de akár nagyvállalatok részére is nyújthatsz szolgáltatásokat.

13. Közösségi média

Ha segítettél valaha egy barátod vállalkozásában a közösségi média megjelenéseknél, akkor lehet, hogy a közösségi média menedzsment jó kreatív vállalkozási ötlet lehet számodra. Sok kivállalkozás tulajdonosának annyi feladata van ugyanis, hogy a közösségi médiákon keresztül a követőkkel a kapcsolattartás, a rendszeres posztolgatás óriási teher számukra.

Itt jössz be te a képbe. Ha el tudod adni a szolgáltatásodat, mint közösségi média menedzser vagy tartalomfelelős, és át tudod venni rendszeres posztolás és kapcsolatépítés feladatait, akkor ez nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet.

A másik opció, amivel szintén a kreatív vénádat használhatod, ha csak tanácsadóként segíted a vállalkozások közösségi média jelenlétét. Ilyenkor annak a stratégiának a kialakításában segítesz, hogy milyen tartalmakat, milyen ütemezéssel posztoljanak.

Példa: közösségi média szolgáltatások

14. Grafikus

Logóktól a posztereken át az óriásplakátig, egy vállalkozás vagy cég vizuális megjelenése fontos eszköz a márkaépítésben és a potenciális ügyfelekkel a kapcsolatépítésben.

Kisebb vállalkozások viszont nem fognak főállású grafikust alkalmazni, mivel nincs rá szükségük. A leggyorsabb megoldás számukra, ha egy szabadúszó grafikust bíznak meg a munkákkal. A grafikusnak viszont nem csak kreatív vénával kell rendelkeznie. Szükséges a jó elemző és technikai készség is a tervező szoftverek használatához.

15. Szövegíró

Minden vállalkozásnak szüksége van jó szövegekre. Legyen szó akár az email hírlevélről vagy a reklámszövegről, egy jó író csodákat tud művelni, mert különlegessé és elérhetővé tudja tenni a vállalatot a szövegeken keresztül.

A legelső találkozás a leendő vásárló és egy márka között pedig általában egy szövegen keresztül történik. A jó szövegírók átlagon felül keresnek, és a legtöbb kreatív vállalkozási ötlettel ellentétben nincs szükség befektetésre ahhoz, hogy ezt a vállalkozási ötletet elkezdd megvalósítani.

Amire szükséged lesz: idő, kitartás és rengeteg tanulás.

Példa: szövegíró szolgáltatás

16. Csomagolás tervező

Egy kisvállalkozás sikere jelentős mértékben múlhat a termék bemutatásán, a csomagoláson. Ha rendelkezel azokkal a készségekkel, melyekkel a különféle csomagolóanyagok, címkék stb. megtervezésében és kiválasztásában tudsz segíteni vállalkozásoknak, akkor ez is egy nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet, amit szabadúszóként végezhetsz.

Példa: csomagolás tervezés szolgáltatás

17. Web elemek, sablonok tervezése

Sablonok tervezése jelentős kreatív vállalkozási lehetőség grafikusok számára. Ennek a vállalkozási ötletnek ugyanis az a szépsége, hogy egy egyszer létrehozott alkotást tudsz eladni újra és újra, anélkül, hogy aktív kapcsolatot kellene tartanod a vásárlóiddal.

Példák piactérre: Envato

18. Videó

A videó az egyik leghatékonyabb eszköz, amivel vállalkozások az üzeneteiket, a promóciójukat gyorsan és költséghatékonyan el tudják juttatni a leendő ügyfeleikhez. Emiatt az operatőr, a videó szerkesztés és vágás keresett készségek, és jó kreatív vállalkozási ötlet lehet számodra is, ha rendelkezel a szükséges tudással, vagy ha hajlandó vagy elsajátítani.

19. Weboldal tervezés és webdesign

Az olyan kreatív vállalkozók iránt, akik rendelkeznek azokkal a design és technikai készségekkel, melyek egy egyedi és vonzó weboldal létrehozásához szükséges, nagy a kereslet. Ha ezen kívül a webfejlesztéshez is értesz, és egyedi igényeket is meg tudsz valósítani, akkor ez egy jól fizetett kreatív vállalkozási ötlet lehet.

20. Applikáció fejlesztő

Sokunk fejében támad egy jó ötlet egy gyakran felmerülő probléma megoldására, amire érdemes lenne egy app-ot csinálni. Ha rendelkezel egy app fejlesztéséhez szükséges készségekkel, vagy képes van ezeket megtanulni, akkor megvalósíthatod a saját ötleteidet, vagy akár szabadúszó app fejlesztőként is kínálhatod a szolgáltatásaidat.

 

Taníts az interneten keresztül!

Egy tudás vagy készség megosztása nagyszerű online jövedelemszerzési forma lehet kreatív vállalkozóknak. Egyre több ember szeretne ugyanis az interneten keresztül a saját otthonából tanulni.  Így aki olyan tudással rendelkezik, amit mások szeretnének elsajátítani, az a tudását otthonról is végezhető vállalkozássá alakíthatja.

Az internet segítségével ugyanis már anélkül is megoszthatod a tudásodat másokkal, hogy fizikailag jelen lennél.  Taníthatsz videóhíváson keresztül személyesen, vagy létrehozhatsz digitális oktatási anyagokat, és akár a világ másik feléről is lehetnek tanítványaid.

21. Taníts zenét!

Egy kreatív vállalkozó számára az online zenetanítás nagyszerű lehetőség arra, hogy egy teljes digitális termékskálát hozzon létre. Az online oktatásban rejlő nagy rugalmasság lehetővé teszi ugyanis, hogy a zenét tanulni vágyók helytől függetlenül tanuljanak, a saját tempójukban, és bármikor ismételhetnek egy leckét. Amire fókuszálni kell, az a minőségi oktatóanyagok létrehozása és a tanítványok körének a kialakítása.

Példa: Gitározom.com , Hear and Play

22. Taníts vizuális művészetet!

Kereslet itthon is van minőségi művészeti képzésekre, legyen az rajz, festészet, fotó, fazekas vagy 3D-s animációs oktatás.

A képzés szólhat egy bizonyos technikáról, vagy fókuszálhat különféle eszközökre, anyagokra. Már tanítasz valamilyen képzőművészetet személyesen? Akkor még könnyebb lesz digitális oktatásokat létrehozni, így sokkal szélesebb körben tudod az oktatásodat elérhetővé tenni.

Példa: Kinva Art Akadémia

23. Taníts nyelveket!

A nyelvtudás talán még soha nem volt olyan értékes, mint napjainkban, ráadásul már az interneten keresztül is taníthatsz. Érdemes megfontolni, hogy személyes tanítás mellett digitális termékeket is létrehozz. Munkafüzetek, segédanyagok, különféle letölthető anyagok – ezek mind potenciális mellékjövedelem lehetőségek.

Példa: Fluent in 3 Months

24. Taníts kreatív írást!

Sokan szeretnének jó íróvá válni, vagy a munkakörük miatt javítani az íráskészségükön. Akár sok éves tapasztalatod van újságíróként, vagy csak néhány novellát írtál eddig, a tapasztalataid értékesek mások számára és potenciális kreatív jövedelemforrássá alakíthatók.

Példa: kreatív írás kurzusok

25. Indíts videócsatornát!

Bár ez egy fiatalabb iparág, de gyorsan növekszik és egyre népszerűbb. Legyen a kreatív hobbid akár lakberendezés vagy kertépítés, nem szükséges, hogy a klasszikus értelemben szakértő légy a témádban ahhoz, hogy pénzt tudj keresni a kreatív hobbidból.

A nézőközönséged felépítése időt és energiát igényel, de ha lelkes vagy a témádat illetően és élvezed a videókészítés folyamatát, akkor ez is nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet.

Példa: kreatív hobbi vlog

Otthonnal kapcsolatos kreatív ötletek

Sok olyan csodás kreatív készségünk van, amit nap, mint nap használunk és eszünkbe sem jut, hogy akár egy terméket vagy szolgáltatást is létrehozhatnánk belőle.

26. Étrend tervezés

Mindannyian szeretnénk egészségesen étkezni, de mivel kevés az időnk és sokszor nincs meg a tudásunk hozzá, ezért maradnak a régi jól bevált receptek.

Megoldást jelenthet, ha valaki segít az étrendünk kialakításában, akinek ebben nagyobb rutinja van.  Sokszor nem csak kalóriákat, hanem pénzt is meg tudunk így takarítani, ami másoknak is fontos szempont lehet. Nem beszélve azokról, akiknek speciális étrendre van szükségük.

Ehhez már nyilván már alaposabb tudás szükséges táplálkozási téren, de ha képes van elsajátítani a szükséges tudást, jó kreatív vállalkozási ötleteket lehet étrendtervezés témában is kialakítani.

Példa: étrendtervezés szolgáltatás

27. Kertészkedés

Szenvedélyed a zöld környezet? Imádod a növényeket? Sok ember szeretne szép kertet, növényeket, de nincs meg hozzá a tudása és kevés az ideje, hogy mindent maga találjon ki.

Kreatív vállalkozói gondolkodással sok vállalkozási ötletet lehet a hobbidból kialakítani. Összeállíthatsz pl. szezonindító kezdő csomagokat, vagy tanfolyamokat egy bizonyos célcsoport számára.

Példa: LearningHerbs

28. Bútorfelújítás

Van érzéked régi bútorok felújításához és új kreatív vállalkozási ötletet keresel? Tanítsd meg másoknak, hogy hogyan csinálod! Segíts azzal, hogy megmutatod, mit lehet kihozni egy egyszerű, megkopott darabból.

A felújítás általában egy kis fantáziát, magabiztosságot és technikai tudást igényel, de ha meg tudod mutatni a módját és a lehetőségeket, ez nagy segítség lehet másoknak, neked pedig egy nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet.

Példa: Nemiskacat

29. Alkotó tevékenységek tanítása gyerekeknek

Mind az elfoglalt szülők, mind a tanárok rendszeresen keresnek olyan tevékenységeket a gyerekeknek, ami a képzelő és alkotókészségüket fejleszti.

Ha kreatív vállalkozó vagy valamilyen témában, akkor nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet, ha ezeknek a készségeknek az alapjait gyerekeknek tanítod. Valószínűleg több módon is tudod csomagolni a hobbidat gyerekek számára, amivel el lehet őket foglalni és fejleszteni a készségeiket.

Példa: Sharpen That PencilGyerekfilm Akadémia

Támogató szolgáltatások

A legtöbb embernek szüksége lenne segítségre az élete egyes területein, így a támogató szolgáltatások mára egy jelentős iparággá nőtték ki magukat. A legtöbb ilyen szolgáltatás online történik, így bárhonnan végezhető. Ezért ezek szintén nagy szabadságot biztosító kreatív vállalkozási ötletek.

30. Utazástervezés

Ha gyakorlott utazó vagy és nem jelent problémát számodra egy utazás megszervezése, akkor ez egy ideális vállalkozási ötlet lehet.

Sok ember ugyanis nehezen szervezi meg a saját utazásait időhiány vagy a gyakorlat hiánya miatt. Ha valaki viszont segíteni tud a jegyek, szállásfoglalások, programok összehangolásában, akkor ebből izgalmas vállalkozást lehet építeni. Érdemes azonban valamilyen úti célra vagy utazási stílusra specializálódni (hátizsákos, wellness, szörfparadicsomok), mert így jobb szolgáltatást tudsz nyújtani és a célcsoportod is könnyebben rád talál.

Példa: The Fearless Foreigner

31. Költségvetés és pénzügyi tervezés

Itt nem a hagyományos pénzügyi tanácsadásról van szó, sokkal inkább az olyan mindennapos problémákról, amire az emberek megoldásokat keresnek, leginkább az interneten.

Sokan szeretnének pl. javítani a költési szokásaikon, vagy növelni a megtakarításaik arányát, és gyorsabban visszafizetni a hiteleket. Ha követhető stratégiákat tudsz mutatni a jobb pénzkezelés érdekében, és javaslatokat tudsz adni, ez szintén érdekes kreatív vállalkozási ötlet lehet.

Példa: Családi kassza tervezés

32. E-könyv készítés és tervezés

Egy e-könyv nagyszerű eszköz a saját márkád építésére. De ha egyszer már megcsináltad, akkor miért is ne nyújthatnál ilyen szolgáltatást másoknak? A szöveg formázása, a design kialakítása, mind olyan készségek, amire íróknak, kisvállalkozásoknak szüksége van.

Ezekkel a feladatokkal leggyakrabban rutinos szabadúszókat bíznak meg, ezért ez is egy jó vállalkozási ötlet lehet, ahol a kreatív készségeidet kamatoztathatod.

 

Hozz létre képzéseket

Mindannyian szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból, és az internet pedig bizonyítottan nagyszerű eszköz arra, hogy ehhez új információkat találjunk, és új készségeket tanuljunk. Sokszor viszont nem elég az ingyenes információ, hanem extra segítségre van szükségünk. Ilyenkor jönnek képbe az online képzések vagy az online coaching.

Az online tréningek célja, hogy segítsenek a saját céljaik elérésében. Kreatív vállalkozóként több téma is lehet, ahol a képzések vagy coaching szolgáltatás jó vállalkozási ötletek lehetnek.

33. Egészség

Egyre többeket érint az elhízás, illetve az ételallergia, és sokan nem látják pontosan, hogy mikor és mit kellene enniük. Ezen nem segít a sok divatos diéta sem, ami sokszor egymásnak is ellentmond.

Ha megvan a tudásod a helyes táplálkozásról, akkor jó kreatív vállalkozási ötlet lehet, ha segítesz embereknek jobban kontrollálni az életüket, és betartani a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás szabályait. Jó lehetőség lehet, ha egészséges táplálkozás témában online képzéseket hozol létre, viszont valószínűleg lesznek olyanok, akik hajlandók többet fizetni a személyes figyelmedért, útmutatásodért a coaching szolgáltatásod igénybevételével.

Példa: Halfsizeme

34. Fitnesz

Egy csomó olyan terület van az életünkben, ahol iránymutatásra szorulhatunk. A fitnesz egy ilyen terület.

Sokan szeretnénk megőrizni vagy visszanyerni a formánkat valamilyen mozgás útján. Ha te egy tehetséges személyi edző vagy, és további kreatív vállalkozási ötleteket keresel, akkor az internet ehhez rengeteg lehetőséget kínál neked.

Készíts pl. néhány egyszerű programot egy bizonyos fitneszprobléma megoldására, és tedd elérhetővé az interneten keresztül digitális termékként. Nyújthatsz személyes fitnesztanácsadást is az interneten keresztül, vagy építhetsz közösséget az ügyfeleidből.

Példa: Strength Running

35. Életvezetés

Ha te vagy az, akihez  gyakran fordulnak az emberek tanácsért vagy motivációért, akkor ez egy nagyszerű vállalkozási ötlet lehet számodra. Ennél az ötletnél az a fontos hogy, egy konkrét problémára vagy elérendő célra fókuszálj. A programod fókuszálhat például egy betegség után az újrakezdéstől kezdve, a párkeresésen át a kreatív erő felszabadításáig nagyon sok témára.

Bármit választasz is, fontos, hogy személyes tapasztalatod is legyen ennek a problémának a megoldásában vagy a cél elérésében, hogy hiteles légy, és hatékonyan tudj kommunikálni az ügyfeleiddel.

Példák: Rockstar Women With MS,   Have The Relationship You Want

 

Olvasd ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

21+1 legjobb vállalkozási ötlet 2021-ben

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2021]

24 sikeres vállalkozási ötlet nőknek

7+1 könnyen elindítható vállalkozási ötlet – kezdőknek is, példákkal

Online Vállalkozási Ötletek- 5 TOP ötletforrás és sikeres vállalkozás példák

Mi a blogolás és hogyan állj neki?

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség