Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Sikeres vállalkozási ötletek külföldről, amivel könnyen elindulhatsz itthon is 2021-ben

Sokan indítanának vállalkozást, de hiányzik hozzá az ötlet. Jó ötletekért érdemes körbenézni olyan külföldi vállalkozási ötletek között is, melyek már sikerrel megvalósultak. Ezekből inspirálódhatunk, ötleteket gyűjthetünk, közben pedig gyakran felmerül a kérdés: tényleg lehet ilyen egyszerű ötletekkel pénzt keresni?

A válasz: igen. Egy vállalkozási ötletnek nem kell feltétlenül bonyolultnak és tőkeigényesnek lennie ahhoz, hogy sikeres üzletet lehessen építeni belőle. Sőt, érdemes először egy egyszerűbb, interneten keresztül elindítható vállalkozási ötlettel kezdeni.

A következő sikeres vállalkozási ötletek külföldről származnak, és jó példák erre.

 

külföldi vállalkozási ötletek

(A bejegyzés utoljára frissítve: 2020. dec. 15.)

Vállalkozási ötletek külföldről #1.  Segíts egy technológiai kérdés megoldásában!

Ha értesz egy speciális IT területhez, kütyühöz vagy digitális technológiához, érdemes elgondolkozni rajta, hogy hogyan tudnál embereknek segíteni a tudásoddal és tapasztalatoddal. Példák:

Név: Photograpy on the Side
A sztori: Ezt az oldalt egy kanadai fiatalember, Ryan Oakley indította és máig a főállása mellett foglalkozik vele. Kezdetben saját fotós szolgáltatása volt, de később rájött, hogy szívesebben segítene másoknak a saját tapasztalatain keresztül egy fotós vállalkozás elindításában. Az oldalán csak néhány bejegyzés olvasható, viszont készített egy ingyenes lépésről-lépésre videóképzést arról, hogy hogyan kell SmugMuggal fotós weboldalt létrehozni.
Weboldal: photographyontheside.com
Jövedelem: affiliate marketing

Ebben a bejegyzésben részletesen is olvashatsz az affiliate marketingről:

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül? 

 

Név: How to program with Java
A sztori: Trevor Page szoftvermérnök, 10 éves kora óta megszállottja a programozásnak és a videójátékoknak. 10 évesen szeretett volna egy saját játékot programozni. Vett egy könyvet programozóknak, ami érhetetlen és nagy csalódás volt számára. Azóta sem talált egyszerű és közérthető
képzést programozóknak. Ez a gyerekkori élménye inspirálta, hogy kezdő programozóknak létrehozzon egy olyan Java képzést, amellyel akár egy 10 éves is meg tud tanulni a programozni.
Weboldal: howtoprogramwithjava.com
Jövedelem: online képzések

Vállalkozási ötletek külföldről #2. Építs közösséget egy érdekes téma köré!

Az emberek szeretnek egy olyan közösséghez tartozni, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatnak. Ha fel tudsz építeni egy lelkes csoportot egy tevékenység köré, utána többféle módon is tudsz jövedelmet generálni az ötletedből. Példa:

Backyard Chickens

Név: Backyard Chickens
A sztori: az oldal története 1999-ben indult, amikor Rob Ludlow gyerekei hazahoztak néhány kiscsibét az óvodából. Mára a világ első számú infoforrása lett háztáji csirketartás témában 325000 fórum taggal. Igazi közösséggé vált azok körében, akiket érdekel a helyben termelés és az önellátást gondolata.
Weboldal: backyardchickens.com
Jövedelem: reklámbevétel, logózott termékek

 

 

Vállalkozási ötletek külföldről #3. Találd ki a vevőd helyett, hogy mire van szüksége!

Rengeteg olyan élethelyzet van, amikor időből van a legkevesebb. Ilyenkor ha egy vállalkozással időt és fáradságot tudsz másoknak megspórolni, abból egy izgalmas vállalkozási ötlet kerekedhet ki. Példa:

Muddy Creatures

Név: Muddy Creatures
A sztori: Anja Stavnsbjerg hozta létre az oldalt saját gyermeke születését követően. Azt tapasztalta, hogy mindig késésben volt a következő méretű ruhák beszerzésével, és nehéz volt eligazodni a rengeteg márka között. Ennek a problémának a megoldásában segít másoknak a gyerekek 6 éves koráig. A regisztrációkor a vásárló megadja a méreteket, színpreferenciát, stb. A megrendelés után érkezik egy doboz ruhákkal, termékekkel. Ami nem kell belőle, az díjmentesen visszaküldhető. Csak azt kell kifizetni, amit marad.
Weboldal: muddycreatures.com
Jövedelem: e-kereskedelem

Vállalkozási ötletek külföldről #4.  Hozz létre egy koncepciót, és gyűjts köré lelkes rajongókat!

Az emberek sok esetben nem egy terméket szeretnének vásárolni, hanem valamilyenné szeretnének válni egy termék által. Ha sikerül kitalálnod egy olyan célt, koncepciót, ami köré lelkes rajongókat tudsz gyűjteni, azzal komoly versenyelőnyre tehetsz szert egy telítettebb piacon is. A termék helyett egy koncepcióra épülő vállalkozási ötletek a legsikeresebb külföldről kölcsönvett ötletekké válhatnak. Példa:

Név: Bulletproof 
A sztori: Az oldal a Bulletproof (golyóálló) koncepció köré épül, vagyis, hogy az ember határtalan erővel rendelkezik, de a szervezetünknek ehhez megfelelő támogatásra van szüksége Az oldal célja, hogy segítsen embereknek jobban teljesíteni, gyorsabban gondolkozni és jobban élni a legújabb technológiáknak köszönhetően.
Weboldal: bulletproof.com
Jövedelem: webáruház (egyszeri rendelés vagy havi előfizetés), viszonteladók, könyv, coaching, konferencia

A bulletproof koncepcióról ebben az interjúban is olvashatsz:

Merre keressünk ma vállalkozási ötleteket? Interjú Németh Gáborral

 

Vállalkozási ötletek külföldről #5. Segíts másoknak egy cél elérésében!

Ha szívesen segítenél másoknak egy változás vagy fejlődés elérésében, nem csak általánosabb célokkal (karrier, párkapcsolat, stb) foglalkozhatsz, hanem segíthetsz embereknek egészen speciális célok elérésében is. Példák:

Név: Waking Up in Paris
A sztori: Clarissa Grace oldala olyan női vállalkozókat tanít a személyes stílusról és énmárkáról, akik szeretnének nagyobb magabiztosságot elérni.
Weboldal: wakingupinparis.com
Jövedelem: Coaching

vállalkozási ötlet fiataloknak
In Your 20s

Név: Life in Tech
A sztori: Bessy Tam oldala, aki a Google alkalmazottjaként épített sikeres karriert, majd jelölteket interjúztatott technológiai cégeknél. Az oldalát fiatal technológiai szakemberek számára hozta létre, akik olyan cégeknél szeretnének elhelyezkedni, mint a Google, Facebook, Amazon, vagy egyéb start-upok.
Weboldal: bessytam.com
Jövedelem: Coaching

Vállalkozási ötletek külföldről #6. Taníts az interneten keresztül!

Az internetnek köszönhetően kiszélesedtek a lehetőségek, ahogy tanulhatunk és ahogy taníthatunk. Egy online képzés létrehozás esetén időtől és helytől függetlenül taníthatsz másokat, de ha mondjuk egyéni órákat adnál, akkor is érdemes megfontolni a személyes találkozó helyett az interneten keresztüli órákat, pl. Skype-on keresztül. Példák:

Név: Fluent in 3 Months
A sztori: Egy ír fiatalember, Benny Lewis oldala, aki 21 éves koráig egyetlen nyelvet beszélt. Ma 7 nyelven beszél folyékonyan. Azt a módszert tanítja az oldalán, amivel neki sikerült gyorsan és hatékonyan új nyelveket megtanulni.
Weboldal: fluentin3months.com
Jövedelem: ebook, online képzés, coaching

Név: WoodSkills
A sztori: Norman Pirollo oldalán a fa megmunkálásához szükséges készségeket tanítja lépésről-lépésre útmutatókon keresztül.
Weboldal: woodskills.com
Jövedelem: Online képzések, tervek, könyvek

Vállalkozási ötletek külföldről #7. Tanítsd meg másoknak, hogy egy vállalkozással hogy lehet pénzt keresni!

Ha neked sikerült felépíteni egy jövedelemforrást, vagy vállalkozást, a tapasztalatod nagyon értékes lehet azoknak, akik ennek az útnak az elején tartanak. Példák:

Név: The Virtual Savvy
A sztori: Abbey Ashley sok éve virtuális asszisztensként dolgozik. Oldalán kezdő virtuális asszisztenseknek segít elindulni és főállású jövedelmet elérni.
Weboldal: thevirtualsavvy.com
Jövedelem: Online képzések, coaching

The Business of Baking

Név: The Business of Baking
A sztori: Michelle Green oldala süteménykészítéssel foglalkozó kisvállalkozóknak szól. Az oldalon minden szükséges képzés és motiváció megtalálható, ami egy sikeres sütemény-vállalkozáshoz szükséges.
Weboldal: thebizofbaking.com
Jövedelem: Online képzések, könyv

Vállalkozási ötletek külföldről #8.  Készíts interjúkat!

Ha van egy olyan téma. ami téged nagyon érdekel, azzal is elindíthatsz egy vállalkozást, ha a témában nálad sikeresebb, tapasztaltabb emberek tudását összegyűjtöd, például interjúk formájában. Ezek az összegyűjtött információk komoly értéket jelenthetnek azoknak, akiket szintén érdekel a témád. Példa:

Név: Eventual Millionaire
A sztori: Jamie Masterst mindig is érdekelte a milliomosok világa és az üzleti siker titka, ezért elindította a saját blogját és podcast show-ját. Máig több, mint 350 milliomossal és milliárdossal készített interjút.
Weboldal: eventualmillionaire.com
Jövedelem: coaching, mastermind rendezvények, infotermékek, könyv, póló

Vállalkozási ötletek külföldről #9.  Oszd meg a saját sztoridat!

Nem szükséges szakértőnek lenned ahhoz, hogy másoknak segíteni tudj. Ha van olyan probléma vagy kihívás az életedben, amit sikeresen megoldottál, és a tapasztalataidat megosztod másokkal, sok hasonló helyzetben lévő embernek segíthetsz vele. Külföldről nagyon sok ilyen vállalkozási ötletet lehet “kölcsönözni”. Példa:

Név: Half Size Me
A sztori: Heather Robertsont saját fogyásának a története motiválta az oldal létrehozására. Gyerekei születése után a súlya 141 kg lett, és csak sokadik próbálkozásra sikerült 5 év alatt 77 kg-ra lefogynia. Podcast adásán keresztül segít azoknak, akik nem egyszerűen csak pár kilótól szeretnek megszabadulni, hanem nagy súlyfelesleggel küzdenek
Weboldal: halfsizeme.com
Jövedelem: online tréningek, prémium tagság, tanácsadás

Half Size Me

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzések is:

Az 5 legjobb Online Vállalkozás Ötlet forrás

21+1 legjobb vállalkozási ötlet 2021-ben

7 TOP vállalkozás ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani [2021]

24 sikeres vállalkozási ötlet nőknek [2021]

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2021]

 

Kategóriák

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség

Kérdésed van? Írj nekem emailt!

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!