Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

21 otthonról végezhető online munka, amivel biztos jövedelemforrást építhetsz

Vannak, akik a kötött irodai munkarendet szeretik a kiszámíthatóság és a stabilitás miatt.

Mellettük viszont egyre többen keresik a nagyobb rugalmasságot és szabadságot, ezért otthonról végezhető munka ötleteket keresnek.

Te is szívesebben végeznél online munkát otthonról, a nyaralódból vagy akár a tengerpartról? Szeretnél annyi időt tölteni a gyerekeiddel, amennyit lehetséges? Akkor és onnan dolgoznál, ahogy neked a legjobb?  Olyan dologgal foglalkoznál, ami új lelkesedést és örömöt visz az életedbe? Vagy egyszerűen úgy érzed, hogy itt az ideje a saját lábadra állni?

Ma könnyebb otthonról végezhető munka ötletet találni, mint valaha.

Az internetnek köszönhetően ugyanis számos új lehetőség megnyílt, ahol az online munka végzéséhez csak egy laptopra és internetkapcsolatra van szükségünk.

Ebben a bejegyzésben jövedelmező, otthonról végezhető online munka ötleteket gyűjtöttem össze neked.

online munka otthon

Milyen otthonról végezhető munkák léteznek?

Ha a Google-ben rákeresel az „Otthonról végezhető munkák” vagy az „Online munka” kifejezésre, valószínűleg sok ötlettel fogsz találkozni, ami távol esik az elképzeléseidtől. Ilyenek lehetnek pl. az MLM vagy a borítékolás.

Ezek mellett szerencsére számtalan olyan otthonról is végezhető munka létezik, amivel valóban a saját főnököddé válhatsz. Közben pedig hasznosíthatod és fejlesztheted a tudásodat, a kreativitásod és még jó pénzt is kereshetsz vele.

Akár kezdőként vágnál bele egy otthonról végezhető munkába, akár már van gyakorlatod egy adott területen, számos lehetőség áll előtted.

Ha pl. üzleti, pénzügyi vagy jogi területen dolgoztál eddig, az eddig megszerzett tudásoddal otthonról is tudsz pénzt keresni pl. tanácsadóként. Ha viszont kipróbálnád magad egy új területen, az affiliate marketingtől kezdve az online képzések létrehozásán át a saját kézműves termékekig sok ötlet között válogathatsz.

Az eddig felépített karrieredet folytatnád tovább más formában? Vagy új irányba indulnál?

A döntés előtt érdemes megismerni az otthoni munka 3 fő formáját.

Az otthonról végezhető munkák 3 fő formája

1. Online munka otthonról: Home office

Az egyik otthoni munka lehetőség, ha a munkáltatóddal megegyezel, hogy mostantól részben vagy egészben home office-ban dolgozol. Már ez is nagyobb rugalmasságot jelenthet ahhoz képest, mint amikor egy irodában kell 9-5-ig dolgoznod. Nem beszélve arról, hogy ha otthonról dolgozol, mennyi utazással töltött időt és pénzt meg tudsz spórolni.

Persze nem minden munkakör esetén lehetséges a home office. Ráadásul sokan vannak, akik valami új kihívásra vágynak, amivel megvalósíthatják önmagukat, és amivel akár több pénzt is kereshetnek.

Ők a szabadúszó vagy online vállalkozó életforma között választhatnak.

2. Otthonról végezhető munkák – szabadúszóként

Ha nem vagy még kész egy saját online vállalkozás elindítására, akkor sem kell feladnod az otthonról végezhető munka gondolatát: szabadúszóként az interneten keresztül számos szolgáltatást nyújthatsz cégeknek óradíjas vagy projekt alapon.

Az ügyfelekkel egyszerűen kapcsolatba kerülhetsz, hiszen ma már több platform is létezik, ahol az ügyfelek szabadúszókat keresnek egy bizonyos munkára. Ilyen platformok például:

Magyar nyelvű platformok: freelancer.hu , illetve több Facebook csoport is szabadúszó “piactérként” működik

Angol nyelvű platformok:  Fiverr,   UpworkFreelancer, Toptal

A platformokon kívül kereshetsz ügyfeleket ismerősökön, szakmai kapcsolatokon keresztül, sőt, közvetlenül is felveheted a kapcsolatot potenciális ügyfelekkel.

3. Otthonról végezhető munkák – vállalkozás formájában

Az online vállalkozókat alapvetően az különbözteti meg a szabadúszóktól, hogy nem közvetlenül a munkaidejüket adják el az ügyfeleknek. Helyette rendszereket, eszközöket hoznak létre, ami pénzt termel számukra a befektetett idejüktől függetlenül.

Ilyen eszköz lehet pl. egy online képzés létrehozása, egy e-könyv megírása vagy egy affiliate linket tartalmazó blogbejegyzés megírása, ami a közzététel után automatikusan is képes jövedelmet termelni.

Hogyan vághatsz bele egy online munka ötlet megvalósításába?

A legszebb az egészben, hogy semmit nem kell feladnod ahhoz, hogy egy új területen kipróbáld magad.

 • Ha megtartanád a fix állásodat a stabilitás miatt, miért ne vállalhatnál a szabadidőben szabadúszóként munkát vagy indíthatnál egy online vállalkozást részidőben? A blogolás pl. nagyszerű lehetőség egy főállású munka mellett is.
 • Ha saját vállalkozást szeretnél, de gyorsabban van szükséged jövedelemre, akkor vállalhatsz először szabadúszó munkákat, mielőtt az online vállalkozásod  stabilan pénzt termelne.

 

Mi kell egy online munka elkezdéséhez?

Ahogy látni fogod, a legtöbb otthonról végezhető munkához nem lesz másra szükséged, csak egy laptopra és internetkapcsolatra. Vannak viszont olyan otthoni munkák, ahol nélkülözhetetlen egy jó kamera, egy mikrofon, vagy néhány szoftver.

Vágjunk is bele! Ismerj meg 21 jövedelmező otthoni munkát!

21 otthonról végezhető munka, ami fizet

#1 Online munka az írás szerelmeseinek: Szövegíró

A tartalomgyártás olyan szolgáltatás, amire egyre nagyobb igény van. Amennyiben erősséged az írás, ezt könnyen jövedelemforrássá alakíthatod. A weboldal szövegtől kezdve az értékesítési szövegeken át, a közösségi média posztokig a legtöbb marketingszöveg elkészítése tapasztalatot igényel.

Ezért a vállalkozások, cégek a szövegírás feladatokat szívesen kiszervezik ehhez értő szabadúszóknak.

#2 Otthonról végezhető munka nyelvzseniknek: Korrektor

Sok vállalkozó saját maga írja a weboldala szövegeit illetve a blogbejegyzéseket. Ezek viszont sok esetben utólagos szerkesztést és korrektúrát igényelnek. Ha topon vagy a magyar helyesírási és stilisztikai kérdésekben, ebben a feladatkörben a szakértelmedet szabadúszóként is jól kamatoztathatod.

#3 Online munka vizuális típusoknak: Grafikus, webdesigner

A digitális korban a grafikai tervezésre szintén növekszik az igény. Ha van tapasztalatod designerként, ezen belül többféle területre is specializálódhatsz: web- és landing oldal tervezés, mobil app grafika, reklámok, bannerek, marketing anyagok tervezése, e-könyv, csomagolás, prezentáció tervezés, stb.

Ha jól beszélsz angolul, design munkákra külön platformok is létrejöttek pl. : 99Designs , Creative Market

#4 Online munka többnyelvűeknek: Fordítás, nyelvoktatás

Ha jól beszélsz egy idegen nyelven, többféle módon is kereshetsz vele pénzt az interneten. Online vállalkozások részéről gyakran felmerül például igényként, hogy a weboldaluk tartalmát vagy a blogbejegyzéseiket több nyelven is megjelentessék. Ilyenkor gyakran szabadúszó fordítót bíznak meg a munkával.

Ha szívesebben dolgoznál emberekkel, akkor taníthatsz is az interneten keresztül. Az internetnek hála ma könnyebb nyelvet tanítani, mint valaha, hiszen a világ minden táján találhatsz olyanokat, akik pont azt a nyelvet szeretnék megtanulni, amit te tanítanál.

Ha van tanítási tapasztalatod, ez még jobb. Ha viszont nincs, találj valamit, amivel kitűnhetsz a többi tanár közül. (pl. specializálódhatsz egy bizonyos korcsoportra, szakmára, alkalmazhatsz egyedülálló oktatási módszert stb.)

#5 Otthonról végezhető munka kellemes hangúaknak: Narrátor

Sok vállalkozás keres megnyerő női vagy férfi hangot marketing anyagokhoz vagy videókhoz. Gondolj például egy hangos könyvre, podcast bevezetőkre vagy  oktatóanyagokra.

Ha többen mondták már, hogy kellemes a hangod, és szeretsz  beszélni, akkor ehhez a munkához már csak egy laptopra, egy jó mikrofonra és egy megfelelő akusztikájú helyiségre van szükség (Sok esetben a hálószoba vagy gardrób is megteszi).

online munka otthon

#6 Ügyfélkapcsolati munkatárs

Sok cég kiszervezi az ügyfélkapcsolati munkákat, főleg, ha az ügyfélkörük nemzetközi, és nem tudnak házon belül teljeskörű szolgáltatást nyújtani. Ez jelenthet ügyfélszolgálati munkát emailen, chat-en, közösségi médián vagy telefonon keresztül, de a munka része lehet új ügyféljelöltek felkutatása vagy akár tesztvásárlás is.

#7 Weboldal készítés

Ma már kevés olyan vállalkozás van, ami nem rendelkezik weboldallal.

Bár a WordPress segítségével szinte gyerekjáték egy saját weboldal létrehozása, a legtöbb vállalkozás szívesebben bíz meg egy szabadúszó webfejlesztőt a weboldala elkészítésével.

Ezért a weboldal készítés egy jövedelmező otthonról végezhető munka lehet. A WordPress weboldalkészítés menetét pedig néhány hét, hónap alatt sikeresen meg tudod tanulni.

#8 Otthonról végezhető munkák szakembereknek: pénzügy, jog és könyvelés

Legyünk őszinték: a pénzügyi tervezés, jogi kérdések és könyvelés a legtöbb kisvállalkozásnak púp a hátán. Ezért ezeket a speciális tudást igénylő feladatköröket sok vállalkozó szívesebben szervezi ki egy szakembernek. Ha megfelelő képzettséged és gyakorlatod van valamelyik területen, ezekre a szabadúszó munkákra szintén jelentős a kereslet.

#9 Online munka a változatosságot kedvelőknek: Virtuális asszisztens

Egy virtuális asszisztens feladatköre széles skálán mozoghat: adatrögzítés, leiratok készítése videókról, hangfelvételekről, online piackutatás, egyszerűbb grafikák elkészítése, posztok közzététele a közösségi médián, adminisztráció, szervezési, kapcsolattartási feladatok stb.

Minél szélesebb a szolgáltatási kör, amit nyújtani tudsz, és minél jobbak a korábbi referenciáid, annál könnyebben találhatsz megbízásokra.

#10 Közösségi média manager

Ez a feladatkör gyakran a virtuális asszisztensi feladatok közé tartozik. Ugyanakkor egy közösségi média managernek speciális tudásra és készségekre van szüksége. Ezért sok vállalkozás erre a feladatra tapasztalt szabadúszót keres.

A feladatkör kiterjedhet a közösségi profil létrehozásától kezdve a rendszeres tartalomkészítésre és közzétételre.

otthonról végezhető munka

# 11 Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő

Keresőoptimalizálásról valószínűleg már mindenki hallott, akinek van weboldala. Annál kevesebben használják viszont sikeresen a gyakorlatban.

Pedig a keresőoptimalizálás kincset jelenthet, hiszen organikus forgalmat tudunk a segítéségével a weboldalunkra terelni. A forgalom pedig új potenciális ügyfeleket jelenthet. A keresőoptimalizálás viszont szaktudást igényel, ezért a vállalkozások szabadúszó SEO szakértőket bíznak meg általában a weboldaluk keresőoptimalizálásával.

A SEO szakértelem véleményem szerint a jövőben még inkább fel fog értékelődni. Ha szeretsz elemezni, számokban mérhető eredményeket elérni, ezt a területet akár nulláról is érdemes kitanulni.

#12 Videó /podcast szerkesztés

A YouTube fejlődése az elmúlt évek során magával hozta a videóvágás iránti kereslet növekedését.

Egy dolog ugyanis egy videót rögzíteni, de a profi végeredményhez általában még sokat kell vágni és szerkeszteni a felvételen. Ez pedig a videóvágó feladata.

A podcast-ek esetén pedig éppen most zajlik egy kisebb forradalom: egyre többen hallgatnak podcast adásokat, és a podcast-ek száma is növekszik. Ez pedig a podcast szerkesztő szabadúszók iránti igényt fogja erősíteni.

#13 Online munka, amiből jövedelmező vállalkozást építhetsz: Blog

A blog indítás egy nagyszerű első lépés lehet egy jövedelmező online vállalkozáshoz.

A WordPress blog készítés egyszerű feladat, a blog beindítását követően pedig többféle módszerrel is tudsz pénzt keresni a blogodból: maradhatsz a klasszikus hirdetéseknél, de csatlakozhatsz affiliate programokhoz, dolgozhatsz coach-ként, tanácsadóként, létrehozhatsz saját online képzéseket vagy elindíthatsz egy tagsági rendszert.

Sok olyan blog téma létezik, ahol nagy hiány van magyar nyelvű, minőségi blogból.

Ha tehát szívesen írnál és építenél fel egy közönséget egy adott téma köré, ez egy jövedelmező otthonról végezhető online munka lehet számodra is.

#14 Vlogger

A vlog – vagyis videóblog – hasonlóan működik, mint a blog, csak itt a fő hangsúly videós tartalmak közzétételén van.

Ezen keresztül ugyanúgy építhetsz közönséget, mint az írott blogon keresztül, és később több módszerrel kereshetsz pénzt itt is online, otthonról.

Mivel a videókat a legtöbb esetben a YouTube-on tesszük közzé, itt a pénzkereseti lehetőségek kiegészülnek még a YouTube Partnerprogram lehetőségeivel.

#15 Online munka jól beszélőknek: Podcaster

A podcast egy viszonylag új műfaj, ahol az értékes tartalmakat hanganyag formában tesszük közzé a megfelelő platformon. A podcast szintén nagyszerű eszköz közönségépítésre.

Ha a blogírás nem hoz lázba, de szívesen beszélsz, akkor a videókészítés mellett egy podcast csatorna indítása szintén nagyszerű első lépés lehet a jövedelmező otthoni munka irányába.

# 16 Kevésbé ismert otthonról végezhető munkák: az affiliate marketing

Az affiliate marketing hazánkban még kevésbé ismert, bár egy valódi otthonról végezhető munka, ami egyben nagyon jövedelmező is lehet.

Nekem jelen pillanatban ez a 2. legnagyobb jövedelemforrásom, tehát Magyarországon is lehet ezzel a módszerrel otthonról, az interneten keresztül pénzt keresni. Ráadásul kezdőknek is nagyszerű lehetőség, mivel nem szükséges hozzá saját termék, illetve az sem szükséges hozzá, hogy egy adott témában te legyél a legjobb szakember.

A munka lényege sokkal inkább egy közösség és  bizalom építése, amihez egy blog, podcast vagy YouTube csatorna nagyon ideális eszközök.

#17 Online tanfolyamok létrehozása

Ha bármilyen témában bizonyos mértékig szakértelmet vagy tapasztalatot szereztél, nagyszerű online pénzkeresési lehetőség lehet, ha egy interneten keresztül megvásárolható digitális kurzust hozol létre a témádban.

Az online tanfolyam készítés nagy előnye, hogy egyszer kell létrehozni, utána pedig sokszor értékesítheted. Vannak online kurzusok értékesítésére létrehozott platformok, de a saját weboldaladon keresztül is értékesítheted a tanfolyamaidat.

# 18 E-könyv szerző

Egy e-könyv elkészítése nem sokkal nehezebb, mint egy jó blogbejegyzés megírása.

Ma már nem szükséges, hogy könyvkiadókkal tárgyalj a könyved megjelentetéséről. Az e-könyvedet értékesítheted az Amazon.com-on vagy a saját weboldaladon keresztül is.

# 19 Otthonról végezhető munkák szakértőknek: online konzultáció, tanácsadás, coaching

Ha szakértő vagy egy adott témában, sok magánember vagy cég lehet, akinek a tanácsaidra, meglátásodra van szüksége. Itt van néhány terület, ahol tanácsadóként dolgozhatsz az interneten keresztül is:

 • Üzleti tanácsadás, vállalkozás
 • Jog  és adózási kérdések
 • Marketing, értékesítés
 • Étkezési tanácsadás
 • Párkapcsolat
 • Divat és stílus
 • Gyereknevelés
 • Belsőépítészet
 • Email marketing, marketing automatizálás

 

# 20 Kreatív otthonról végezhető munkák

Ha bármilyen művészeti ágban vagy kézműves tevékenységben tehetséges van, ezeket kiállításokon, karácsonyi vásárokon értékesítheted.

Emellett az internet lehetőséget ad neked arra is, hogy online értékesítsd az alkotásaidat. Különösen könnyű az értékesítés folyamata, ha az alkotásaid digitális formában is elérhetőek.

Vásárlókat közvetlenül a  közösségi médiákon is találhatsz (pl. Facebook, Pinterest), de vannak kifejezetten kézműves alkotások adás-vételére létrehozott platformok, mint pl. az Etsy, vagy a Sellfy.

# 21 Egy nem csak otthonról végezhető munka: fotózás

Végül pedig egy bárhonnan végezhető munka:  a fotózás.

Fotózni persze otthon is lehet, de talán utazás közben vagy a természetben a legizgalmasabb. A lényeg: bárhonnan végezheted a munkát, a fotóidat pedig stock fotóként is értékesítheted az interneten keresztül. Ezt számos platformon keresztül megteheted, ilyenek pl. a ShutterStockiStock, and BigStock.

Ezen kívül taníthatod is a fotózást akár az interneten keresztül is, vagy affiliate linkeken keresztül ajánlhatsz fotózáshoz kapcsolódó szoftvereket, eszközöket más fotósoknak.

Otthonról végezhető munka

Számos lehetőség közül választhatsz tehát, amivel elérheted  a laptop életstílust, vagyis amikor otthonról vagy bárhonnan végezheted a munkát az interneten keresztül. A legtöbb esetben teljesen a saját időbeosztásod szerint kereshetsz pénzt vele, így több időt tölthetsz a családoddal, hobbiddal.

Olvasd el ezeket a bejegyzéseket is: 

Hogyan lehet egy bloggal pénzt keresni?

35 Kreatív Vállalkozási Ötlet, amivel 2021-ben érdemes elindulni

9 valós passzív jövedelem ötlet 2021-ben

45+ blog téma ötlet – Népszerű blog témák, amivel pénzt is tudsz keresni

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség