Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

45+ blog téma ötlet – Népszerű blog témák, amivel pénzt is tudsz keresni

Blog indítását tervezed?

Nagyszerű, gratulálok a döntésedhez, hogy blogolásba kezdenél. A blogírás nagyszerű első lépés az online pénzkereséshez.

De mi legyen a következő lépés? Döntened kellene, hogy miről szóljon a blog? Jó lenne tudni, hogy mik a legnépszerűbb blog témák, amivel pénzt is kereshetsz?

Ebben a bejegyzésben blog téma ötleteket gyűjtöttem össze neked, ami segítségedre lehet a saját témád kiválasztásában.

Ezekben a témákban az a közös, hogy mind valamelyik alapvető emberi szükséglethez kapcsolódik,  mint pl. az egészség, az anyagi biztonság, a valahova tartozás, vagy az elismertség iránti vágy. Az embereket az ilyen alapvető vágyak motiválják a leginkább.

Ha sikeres blogot szeretnél indítani,  olyan témában érdemes elindulni, ami biztosan érdekli az embereket.

Vágjunk is bele! Válaszd ki a témádat, és indítsd el a blogod!

Népszerű blog témák

Tanulás, önfejlesztés blog témák

1. Ön- és személyiségfejlesztés

A blog témákon belül ez az egyik legjobb, amivel elindulhatsz. Az emberek szeretnének önmaguk jobb változatává válni, célokat elérni. A személyiségfejlesztésen belül számtalan konkrét kérdéskörrel foglalkozhatsz: pl. Hogyan küzdd le az akadályokat? Hogyan fejleszd az önbizalmad, az önismereted?

2. Nyelvtanulás

Sokan tisztában vannak vele, hogy már egyetlen idegen nyelv megtanulása is mekkora előnyt jelenthet számukra akár a munkájukban, akár a magánéletükben. Ha te már jól ismersz egy nyelvet, és miért ne segíthetnél másoknak is egy blogon keresztül a módszereid megosztásával?

3. Írás

Szeretsz és tudsz is írni? Az íráskészség egy örök érték, ezért maga az írás is jó blog téma lehet. A blogodon keresztül tippekkel, tanácsokkal, útmutatókkal segíthetsz másoknak az íráskészségünk javításában. A blogod szólhat kifejezetten blogbejegyzések, könyv vagy akár reklámszövegek írásáról is.

4. Oktatás gyerekeknek

Van olyan tudás a kezedben, amit érdemes már gyerekkorban elkezdeni megtanulni? A pénzkezeléstől kezdve, a fotózáson át a programozásig nagyon sok téma közül választhatsz, amit gyerekeknek is érdemes elkezdeni megtanítani.

5. Az elme fejlesztése

Az elménk jobb irányításával nagyszerű dolgokat érhetünk el. Az elme fejlesztése önmagában ugyan kicsit absztrakt téma, viszont ha ezen belül egy adott problémakörre vagy vágyra fókuszálunk, akkor máris olyan blog téma ötletet kaphatunk, ami sok embert érdekelhet. Ilyen téma lehet pl. a stressz kezelése, a célok elérése, a sikeres gondolkodás.

Fitnesz és wellness blog témák

6. Egészség

Az egészségünk megőrzése vagy visszanyerése örökzöld blog témák. Sok embert érdekel ugyanis az egészsége, és ez sokszor valamilyen okhoz vagy célhoz köthető. Ezért az egészség piacon belül számtalan réspiacot találhatsz, ahol érdemes lehet elindulnod egy bloggal.

7. Testsúly, fogyókúra

Ez az egyik legnagyobb blog téma, hiszen nagyon sokan szeretnének vonzó, túlsúlytól mentes külsőt. Akár a saját tapasztalataid, eredményeid megosztásával is indíthatsz  blogot ebben a témában.

Sporttal, hobbival kapcsolatos blog témák

8. Utazás

Az utazás, új helyek, kultúrák felfedezése az életünk része. Ha jól ismersz egy úti célt, vagy mestere vagy az utazás egy bizonyos formájának (pl. utazás kevés pénzből, gyerekekkel, lakóautóval stb.), indíts blogot erről, és építs kapcsolatot rajta keresztül a hozzád hasonló érdeklődésű olvasókkal.

9. „Csináld magad”, barkácsolás

Itthon is népszerűek a „csináld magad” tevékenységek, akár hobbi, akár megtakarítási célból.  Ha te is a „csináld magad” irányt képviseled, és másoknak is meg tudod tanítani, hogy hogyan hozzanak létre vagy javítsanak meg egyszerűbb dolgokat, ez is nagyszerű blog téma lehet.

10. Képzőművészet

Új dolgokat tanulni soha nem késő, és ez igaz a képzőművészetre is. Ha tudsz pl. festeni, vagy értesz a kerámiák készítéséhez, és ezt meg tudod tanítani másoknak is, egy blog nagyszerű kiindulási pont lehet ehhez.

11. Egyéb készségek

Sok más hobbi létezik, ami köré érdemes lehet egy blogot építeni. Ilyenek lehetnek pl. famegmunkálás, varrás, patchwork. Ha van olyan hobbi, amit te is aktívan gyakorolsz, ez akár egy színes és népszerű blog téma ötlet is lehet.

12. Kertészkedés

A kertészkedés szintén örökzöld téma. Ha van kerted, vagy akár csak egy teraszod, és meg tudod mutatni másoknak, hogy mit és hogyan csináljanak, a kertészkedés is jó blog téma lehet.

13. Fotózás

Ha nagyszerű fotós vagy, és szívesen megosztod a világgal, amit te már tudsz, illetve megtapasztaltál, indíts fotós blogot, ahol a tudásodat és a fotóidat is megoszthatod.

14. Sport

Sporton belül számos sportágról indíthatsz blogot. Miben vagy jó? Futás? Kerékpár? Tenisz? Szívesen jógázol? Ha meg tudod mutatni másoknak, hogy hogyan válhatnak jobbá egy adott sportágban, ez szintén jó blog téma lehet.

15. Zene

Jól játszol valamilyen hangszeren? Indíts blogot, és tanítsd meg másoknak is, hogy hogyan kezdjenek el zenélni, vagy hogyan fejlesszék a tudásukat!

Pénzzel kapcsolatos blog témák

16.Befektetés

Sok ember tudatában van annak, hogy a megtakarításait valamilyen módon érdemes lenne befektetni. A lehetséges módszerekkel viszont már sokan nincsenek tisztában. Ha képzett vagy a befektetések terén, vagy van egy jó bevált stratégiád, ez szintén izgalmas és jövedelmező blog téma lehet számodra.

17. Személyes pénzügyek kezelése

Ezzel a népszerű blog témával teljesen kezdőként is elindulhatsz. Elég ha például a saját anyagi fejlődésedet, haladásodat dokumentálod egy blogban. Természetesen akkor is jó blog téma ötlet lehet a pénzügy, ha pénzügyi területen vagy szakértő.

18. Ingatlan

Ez a blog téma különösen jó választás lehet ingatlanügynököknek. A blogon keresztül megtaníthatod, hogy hogyan működik pl. az ingatlanbefektetés, vagy mire figyeljenek az ingatlanvásárlás során. A blogodnak köszönhetően olyan követőket gyűjthetsz, akiket kifejezetten ez a téma érdekel.

Egészséggel és táplálkozással kapcsolatos blog témák

19. Receptek

A receptkönyveket egyre inkább felváltják az interneten bemutatott receptek. A receptek témán belül viszont nagyon sok speciális témakört találhatsz: receptek vegetáriánusoknak, elfoglalt pároknak, munkahelyre vihető ételek receptjei stb. Ha szeretsz főzni, vagy jártas vagy a konyhaművészet egy bizonyos területén, ez is egy nagyszerű blog téma ötlet lehet számodra.

20. Speciális étrend

Vannak olyan betegségek, melyek valamilyen speciális étrend követését igénylik. Ha te egy bizonyos étrendet követsz és eredményeket értél el vele, miért ne segíthetnél másoknak is a tapasztalataid megosztásával?

21. Egészséges táplálkozás

Ki ne szeretne nagyobb életkedvet és több energiát a mindennapok során? Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy az életenergia nagyban függ a táplálkozásunktól. Ha érdekel ez a téma, és vannak jól bevált módszereid, akkor ezt akár egy blog formájában is megoszthatod másokkal.

22. Kézműves termékek (pl. kézműves sör, sajtkészítés)

Szívesen megosztanád a világgal a szenvedélyedet valamilyen kézműves étel vagy italkészítés iránt? Ha egy bizonyos szintig eljutottál már ezekben a tevékenységekben, oszd meg a világgal a tudásod és a tapasztalataid egy blogon keresztül!

IT és kütyük blog téma

23. Technológia (pl. legújabb mobil trendek)

Az emberek érdeklődését a legújabb technológiai trendek és kütyük iránt nem kell bővebben bemutatni. Gondoljunk csak a lelkesedésre, amikor 1-1 új mobiltelefon modell piacra kerül! Ha szívesen követed a trendeket, és te vagy az, aki elsőként tud a legújabb modellekről, egy tech blog indítása jövedelmező ötlet lehet számodra.

24. Programozás

Ma a programozás már nem csak az programozók privilégiuma. Egyszerűbb applikációkat saját magunk is fejleszthetünk, ha ismerjük hozzá a megfelelő programozási nyelvet. Ráadásul sokan szeretnének profi programozóvá válni, ami azért egy hosszabb folyamat. Ha te szakértője vagy egy programnyelvnek, és a szükséges tudást át tudod adni másoknak is,  a programozás szintén jó blog téma lehet.

25. Technológia kisvállalkozásoknak

A vállalkozókat segítő technológiák szintén rohamtempóval fejlődnek. Gondoljuk pl. a bankkártyás fizetési megoldásokra, az automatizálásra vagy akár csak a keresőoptimalizálásra. Vállalkozó legyen viszont a talpán, aki a fejlődéssel és az új lehetőségekkel lépést tud tartani. Ha bármilyen vállalkozásokat érintő technológia kérdés szakértője vagy, egy bloggal rengeteget segíthetsz a vállalkozóknak megtalálni a számukra legjobb megoldásokat.

26. Videójátékok

Ennek a témának a népszerűségét sem kell külön bemutatni. Gyerekek, fiatalok, felnőttek is sok idő töltenek a képernyő előtt játékkal. Ha téged is érdekel ez a műfaj, egy blog indításával akár egy kis „információsközpontot” is létrehozhatnál a témával kapcsolatban. Ennek a témának a népszerűsége szinte garantált.

Párkapcsolat és család blog témák

27. Társkeresés

Manapság a társkeresés és párkapcsolat kialakítása nem is olyan egyszerű feladat, és sokan nem tudják,  hogyan álljanak neki a párkeresésnek.  Ha te sikeresen megoldottad ezt a kérdést a saját életedben, egy blogon keresztül sok magányos embernek segíthetsz tanácsokkal, bátorítással és a tapasztalataid megosztásával.

28. Gyereknevelés

Ez az egyik legnépszerűbb blog téma elsősorban anyukák körében. Ki ne fogadna szívesen tanácsot olyan szülőktől, akik már megoldottak egy olyan gyereknevelési problémát, amivel mi éppen most szembesülünk?  A bilire szoktatástól az iskolaválasztáson át nagyon sok mindenről írhatsz, ha ezt a blog témát választod.

29. Problémás gyermek

Akinek van gyereke, az tudja, hogy a gyereknevelés nem könnyű feladat. Különösen nehéz lehet viszont, ha szülőként egy problémás gyermek fejlődését szeretnénk a legjobban segíteni. Ha te magad is ilyen helyzetben vagy, vagy ez a szakterületed, egy erről a témáról szóló bloggal nagy segítséget nyújthatsz az érintett családoknak.

30. Párkapcsolat, párkapcsolati kommunikáció

Sokan azért nem találnak párra, mert egyszerűen félnek megszólítani a másik nem képviselőit. Akik pedig párkapcsolatban élnek, azok között is sok súrlódás lehet a nem megfelelő kommunikáció miatt.  Ha bármelyik témában tudsz másoknak segíteni, a párkapcsolati kommunikáció témával szintén értékes blogot hozhatsz létre.

31. Családi kapcsolatok

Sok embernek van az életében problémája a szüleivel, gyerekeivel, testvéreivel. Ha jó tanácsadó vagy, és meg tudod mutatni, hogy hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani, ez szintén jó blog téma lehet.

Házi kedvencek blog téma

32. Kisállat

A háziállatok sok családnál családtagnak számítanak, ezért a gazdik szívesen képzik magukat, és tanulnak az állattartásról. Ha a te életed is a kutyád, macskád, hörcsögöd körül forog, a kisállattartás blog témát lehet, hogy neked találták ki!

33. Kutyakiképzés

A kutyakiképzés blog téma elsősorban olyanoknak való, akik szakértői ennek a témának. Egy blog indításával pedig segíteni tudnak másoknak az alapok elsajátításában. A kiképzés többféle célból történhet (őrző-védő kutya, terelőkutya, agility, kiállításra felkészítés stb.), ezért érdemes lehet a blogot egy bizonyos fajta vagy cél köré építeni.

 

Szépség és divat blog téma

34. Divat

Rengeteg divat blog létezik, ami jól mutatja a téma időtlenségét.  Ha van olyan stílus, irányzat vagy kiegészítő (pl. óra), ami különösen érdekes számodra, specializálódhatsz akár csak erre is a blogodban.

35. Szépség

A szép bőr, egészséges haj ma már nem csak a nőket érdekli. Ha szívügyed a szépség és a vonzó megjelenés, segíthetsz másoknak is elérni a legjobb formájukat egy blog indításával.

Pénzkeresés és vállalkozás blog témák

36. Vállalkozásindítás

Sokan sokféle célból vállalkoznánk. Ami viszont szinte minden kezdő vállalkozóban közös, hogy sok a nyitott kérdés egy induló vállalkozás körül. Ilyen kérdések merülhetnek fel: Hogyan indíts vállalkozást? Hogyan váltsd ki egy vállalkozással a főállásod? Hogyan történik az adózás, a vállalkozás alapítása?

Ha bármilyen vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésben van tapasztalatod, akkor ez is egy népszerű és jövedelmező blog téma lehet.

37. Vállalkozói készségek

A sikeres vállalkozás nem csak technikai ismereteket igényel. Magának a vállalkozónak is fel kell készülnie a vállalkozói létre és elsajátítania a szükséges készségeket, gondolkodásmódot.

Ha jártas vagy ebben a témában, akár már gyerekeknek is érdemes megtanítani a sikeres vállalkozáshoz szükséges gondolkodásmódot, alapkészségeket. Így ez is egy érdekes és hasznos blog téma lehet.

38. Weboldal és webdesign

Nem csak webfejlesztőknek lehet érdekes ez a téma, akik ügyfelek számára kínálnak szolgáltatásokat. Ha meg tudod mutatni másoknak, hogyan készíthetik el a saját weboldalukat, ez szintén jövedelmező blog téma lehet.

39. Vállalkozások támogatása online eszközökkel

Ma talán nincs olyan iparág vagy vállalkozás, ahol ne jelentene előnyt az online jelenlét és az online eszközök használata. Az eszközöket és a módszereket illetően viszont sok vállalkozó elveszik a rengeteg információ között – közösségi média, ügyfélszerzés, automatizálás stb.

Ha van olyan módszer vagy eszköz, ami téged különösen érdekel, vagy amivel jó eredményeket értél el saját magad, ez egy jövedelmező blog téma lehet, amivel sokat segíthetsz más vállalkozóknak.

Életstílus blog témák

40. Önfenntartó életstílus (pl. háztáji gazdálkodás)

A klímaváltozás és a koronavírus okozta változások miatt a fenntarthatóság és az önfenntartó életmód egyre többeket érdekel. Ha te is ezt az irányt követed, a saját utad és tapasztalatid megosztásával izgalmas blogot hozhatsz létre a téma iránt nyitott és fejlődni vágyó emberek számára.

41. Életstílus

Az életstílus blogok szintén népszerűek. Jellemzőjük, hogy a blogger mindennapi tevékenységéről, személyes érdeklődési köréről szólnak. Általában az írott tartalom mellett hangsúlyosak a vizuális eszközök is. Ha szívesen megmutatnád, hogy te vagy egy bizonyos csoport hogyan él, egy életstílus blog ideális választás lehet számodra.

42. Lakás

Az otthon az egyik legfontosabb kérdés mindenki életében. A tökéletes lakást vagy házat megtervezni, megtalálni és igazi otthonná varázsolni viszont nem is olyan egyszerű. Ha tapasztalatod van egy bizonyos otthon típussal kapcsolatban (pl. garzon, vályogház, stb.), egy blogon keresztül  megoszthatod a tudásodat másokkal is.

43. Belsőépítészet

Belsőépítész vagy, vagy érzéked van a lakóterek berendezéséhez? Egy blog indításával segíthetsz másoknak is belsőépítészeti kérdésekben, ami később üzlethez, megrendeléshez is vezethet.

Egyéb népszerű blog témák

44. Önvédelem

Mára sokan felismerték, hogy saját kezükbe kell venniük a saját védelmüket. Ezért népszerű téma lehet az önvédelem is. Ha képzett vagy ebben a témában, egy blogon keresztül is el tudod kezdeni megtanítani az embereknek az önvédelem alapjait.

45. Kommunikációs készségek

Ha jó kommunikációs készségekkel rendelkezel, ezt többféle módon is kamatoztathatod. Indíthatsz blogot például a hatékony munkahelyi kommunikációról,  vagy akár előadóknak is taníthatsz prezentációs technikákat.

46. Szórakozás

Imádod a mozi világát? Naprakész vagy az új filmekkel kapcsolatban? Akkor egy blog indítása ebben a témában ideális választás lehet számodra.

47. Események

Rengeteg fesztivált, rendezvényt szerveznek világszerte, amiről az emberek szívesen tájékozódnának egy helyen. Ha érdekelnek a rendezvények, jó ötlet lehet egy olyan blog, ami naprakész információkat szolgál a legújabb eseményekről.

Végére értél a blog téma ötletek listájának! Gratulálok, ha eljutottál eddig. Remélem, hasznosnak találtad és már körvonalazódik a saját ötleted.

Mi legyen a következő lépés?

Először is tudnod kell, hogy a magyar piacon még nagyon sok minőségi blognak van hely. Sőt, új, minőségi blogoknak mindig is lesz hely!

Szóval csak bátorítani tudlak, hogy kezdj bele! Kezdj el közönséget építeni a témád köré!

Amikor pedig már van egy kisebb közönséged, többféle módon is kereshetsz pénzt a blogodból. Kereshetsz pénzt például hirdetésekkel, szponzorált tartalmak közzétételével, affiliate marketing módszerrel. De nyújthatsz valamilyen szolgáltatást, vagy létrehozhatsz saját digitális termékeket (pl. online tanfolyam, tagsági rendszer) is.

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség