Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Indítsak blogot? 7 jó ok a Blog írásra  (és 4 nem jó ok)

Ha blog indításán gondolkodsz, de nem vagy biztos benne, hogy a blog írás jó út lesz-e számodra, természetes, ha felmerül benned a kérdés:

Érdemes blogot indítanom, vagy nem?

A “miértünk” sokféle lehet, amiért blogot indítanánk.

A te célod talán egy olyan vállalkozás elindítása, amivel nagyobb szabadságot érhetsz el az életedben.

Esetleg egy kis mellékjövedelemre lenne szükséged a főállásod mellett, hogy gyorsabban vissza tudd fizetni a hiteleidet, vagy többet tudj félretenni.

Lehet, hogy nagyobb terveid vannak: keresett szakértő szeretnél lenni az iparágadban, vagy sikeres cégtulajdonos.

Sőt, lehet, hogy nem is a pénz motivál elsősorban, hanem egy platformot keresel, amin keresztül az ötleteidet megoszthatod a világgal.

blog indítás célok

Bármi legyen is a célod, azt már biztos látod, hogy ha a blogoddal pénzt szeretnél keresni, akkor a blog írás hosszút távú elkötelezettséget, és komoly munkát igényel. Nem úgy működik, hogy létrehozol egy blogot, megírsz pár bejegyzést, és utána hátradőlhetsz.

Az igazság az, hogy sikered mértéke azon is múlik, hogy milyen céllal kezdesz el blogolni.

Sok olyan cél van ugyanis, amiért érdemes elkezdeni a blog írást, de vannak olyan célok, melyekért nem érdemes blogot indítani.

Nézzünk meg először a legjobb okokat, amiért érdemes belevágni a blog írásba.

7 jó ok, amért érdemes blog írásba kezdeni

Jó blog írás cél #1. Szívesen írnál egy bizonyos témáról

Ha van a fejedben egy téma, amiről szívesen írnál, ez egy nagyon jó ok a blog írásra.

Lehet, hogy a saját recepteket osztanál meg, vagy régi kacatok felújítást mutatnád meg. Esetleg a tapasztalataiddal segítenél másoknak túljutni egy nehéz élethelyzeten.

Ha rendszeresen írsz a témádról, sok hasonló gondolkodású emberrel és bloggerrel ismerkedhetsz meg a blogodon keresztül.

A témád gyakorlatilag bármi lehet. Viszont ha pénzt is szeretnél keresni a blogodból, akkor olyan témában vagy réspiacon érdemes indulod, ahol látsz pénzkeresési potenciált is.

Jó blog írás cél #2. Online vállalkozást szeretnél indítani

Lehet, hogy hozzám hasonlóan, más irányból jutottál el a blogoláshoz. Egy saját vállalkozást szeretnél indítani, ami nagyobb szabadságot ad az életedben. És tisztában vagy azzal is, hogy egy blog indítása nagyszerű első lépés egy vállalkozás elindításához komolyabb tőkebefektetés nélkül is.

Ráadásul rugalmasan tudod beilleszteni a meglévő napirendedbe, akár főállás vagy gyereknevelés mellett kezded el.

Fontos érteni viszont, hogy a blog nem egyenlő a vállalkozásoddal. Sokkal inkább a vállalkozásod egyik kulcseleme.

A blogod fog ugyanis segíteni neked abban, hogy a potenciális ügyfelek megtaláljanak, megismerjenek, és bizalom alakuljon ki veled szemben.

Ha sikerül a rendszeres olvasóidból egy elkötelezett közönséget felépítened, akkor sokféle lehetőséged van arra, hogy elkezdj pénzt keresni a blogodon keresztül, pl. affiliate marketing, reklámok, online képzések, rendezvények vagy fizikai termékek értékesítése útján.

Jó blog írás cél #3. Személyes márkát szeretnél építeni

A blog nagyszerű eszköz arra, hogy a neved ismertté váljon, különösen, ha írói vagy előadói babérokra pályázol.

A tapasztalataid és tudásod megosztásával elérheted, hogy szakértőnek tekintsenek az iparágadban, ami a konferencia szervezők figyelmét sem fogja elkerülni.

Így akár fizetett előadásokra is kaphatsz felkérést.

Jó blog írás cél #4. Szeretnéd a karrieredet egy bloggal támogatni

Akár a leendő munkaadódra szeretnél jó benyomást tenni, vagy a jelenlegi munkahelyeden szeretnél előléptetést elérni, a blog nagyszerű eszköz ahhoz, hogy megmutasd a szakértelmed, képességeidet, és a személyes márkádat építsd.

Többet megtudhatsz arról, hogy hogyan támogathatja a karriercéljaidat egy blog a Randstad bejegyzéséből.

Jó blog írás cél #5. Mások életéhez szeretnél hozzájárulni

Vannak bloggerek, akik elsősorban a saját életüket szeretnék egy blog által jobbá tenni. Vannak viszont, akiknél a fő motiváció, hogy mások életéhez és a világhoz pozitívan járuljanak hozzá. Ez természetesen nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy pénzt is keressenek a blogjuk segítségével.

Lehet, hogy van egy olyan kulcs gondolatod vagy üzeneted, amit szeretnél megosztani a világgal, és ami jobbá teszi mások életét. Még egy szórakoztató blog is képes erre, például azzal, hogy vidámságot visz mások életébe.

Jó blog írás cél #6. Lelkesen tanulsz új dolgokat

Ha blog írásba kezdesz, olyan útra lépsz, ahol valószínűleg mindig lesz valami új tanulnivaló.

A technológia ugyanis olyan gyorsan változik, hogy ami ma jó megoldás, az holnap már idejétmúlt lehet, és új megoldások után kell nézned. Nézzünk néhány készséget, amit meg fogsz tanulni:

  • A WordPress tartalomkezelő rendszer használata
  • Bejegyzések és képek szerkesztése
  • Új ötleteket keresése a következő bejegyzéseidhez
  • A bejegyzéseid promociója, stb.

Ha szeretsz új dolgokat tanulni, nagyon fogod élvezni a blog írást.

Az új készségekkel pedig értékesebb munkaerővé válhatsz a főállásodban is, vagy akár egy új karriert is építhetsz valamelyikre.

Olvasd el ezt a kapcsolódó bejegyzést:

Milyen készségek kellenek egy online vállalkozás indításához 2019-ben? Ez a 7 „skill” nélkülözhetetlen lesz

Jó blog írás cél #7. Szeretnél hozzád hasonló emberekkel megismerkedni

A blog írás rengeteg új emberrel segít neked kapcsolatba kerülni.

Egyrészt, a választott témádban biztos vannak már létező, aktív közösségek, másrészt vannak kezdő bloggereknek, online vállalkozóknak szóló közösségek, ahol nagyon sok támogatást és motivációt kaphatsz.

Olyan új barátokat találhatsz, akik hasonlóan gondolkodnak, mint te, vagy hasonló az érdeklődési körük.

 

4 nem túl jó ok a blog indításra

Vannak viszont kevésbé jó okok, amikor nem érdemes, vagy nem blogot érdemes indítanod. Ha valamelyik ismerősen cseng számodra, érdemes elgondolkozni a miérteden.

Rossz blog indítás cél #1. Gyors pénzkeresési módszert keresel

A blog írás nem egy „gazdagodjunk meg gyorsan” módszer (ha létezik ilyen egyáltalán).

A legtöbb sikeres blogger hónapokat, éveket tölt el a blogja építésével, mire főállású jövedelme származik belőle.

Ahelyett, hogy egy kis erőfeszítés után máris passzív jövedelemről álmodnánk, érdemesebb megismerni, hogy milyen jövedelemforrásokat lehet egy blogra építeni, és megtervezni, hogy te hogyan szeretnél pénzt keresni a blogod segítségével.

Reklámból fogsz jövedelmet generálni? Affiliate marketinggel? Saját képzéseid lesznek?

Egy blogra épített vállalkozás óriási előnye, hogy párhuzamosan többféle forrásból is származhat jövedelmed. Viszont fontos, hogy pontosan értsd, melyik jövedelemforrás kiépítése mit igényel (tudás, aktív közreműködés, közönség mérete, stb)  és milyen életstílust tesz lehetővé számodra.

Különben nem biztos, hogy oda érkezel, ahova elindultál.

Rossz blog indítás cél #2. Csak a pénz miatt vágnál vele

Legyünk őszinték: a pénz sokunk számára nagy motiváció, hiszen akkor tudunk elkezdeni a saját szabályaink szerint élni, amikor nem kell aggódnunk a havi csekkek miatt.

Csak a pénz miatt viszont nem érdemes blog írásba kezdeni. Egyrészt vannak gyorsabb pénzkereseti módszerek. Másrészt, ha nem vagy lelkes a témád és a közönséged iránt, nem fogsz kitartani, ameddig eljutsz a stabil pénzkeresésig.

Ilyenkor jobban jársz, ha megkeresed azt a témát és pénzkeresési formát, amit szívvel-lélekkel tudsz csinálni.

Rossz blog írás cél #3. A saját életedről szeretnél írni

Semmi rossz nincs abban, ha a saját életedet szeretnéd dokumentálni. Viszont nem biztos, hogy erre a blog a legjobb műfaj.

Egyrészt könnyen kiderülhet, hogy a közvetlen családodon kívül nem sokan olvasnak szívesen a napi programjaidról. Másrészt, ha pénzt szeretnél keresni, akkor valószínűleg lesz ennél jövedelmezőbb téma is.

Más kérdés viszont, ha az életed egy bizonyos területét választod ki. Ez már egy jó megközelítés lehet.

Akár az egyik hobbidat, vagy egy élethelyzetet választasz, ezzel a fókusszal már tudsz olyan közönséget építeni, akiket pont ez a téma érdekel, vagy akik hozzád hasonló élethelyzetben vannak.

A közönséged igényeikre fókuszálva már érdekes tartalmakat tudsz írni, és könnyebb lesz nekik termékeket ajánlani vagy létrehozni.

Rossz blog írás cél #4. Szeretnél könnyű munkával pénzt keresni

Blogot írni valóban élvezetes, de nem könnyű feladat. Ha sikeres és növekvő blogot szeretnél, akkor ehhez nagy elkötelezettségre és fegyelemre lesz szükséged. És sok tanulásra.

Ha sikeres blog tulajdonosokat kérdezel, vagy velük készült interjút olvasol, akkor pontosabb képet kaphatsz arról, hogy mennyi munkát tettek bele a blogjukba – különösen az indulásnál – ahhoz, hogy ott legyenek, ahol ma tartanak.

Mindezzel együtt én nagyon hiszek benne, hogy megéri az erőfeszítéseket, különben nem vágtam volna én sem bele.

 

Összegzés – Kezdj el blogot írni?

A blog írás nem való mindenkinek – bár ez lehet az egyik legjárhatóbb út a hosszú távú online pénzkereséshez. És talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a blog írás az egyik legjobb személyiségfejlesztő tevékenység is.

Viszont csak a megfelelő célokkal és elvárásokkal érdemes hozzákezdeni, különben jó eséllyel csalódás lesz a blog írás vége. Nem elbátortalanítani szeretnélek, csak szeretném, ha értenéd, itt sem adják ingyen a sikert.

Ha úgy érzed, a blog írás egész biztos nem neked való, semmi gond, sok egyéb vállalkozási ötletet létezi! Nézd meg ezeket a bejegyzéseket új ötletekért:

7 TOP vállalkozás ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani

TOP 3 Online Passzív Jövedelem lehetőség 2020-ban

Online vállalkozás beindítása 2019-ben – lépésről lépésre útmutató

Viszont ha ez a bejegyzés még jobban megerősített abban, hogy a blog írás a te utad, ezek a bejegyzések segíthetnek az elindulásban:

Blog készítés kezdőknek 15 lépésben

Blog írás kezdőknek – ütős blog bejegyzés 5 lépésben

16 csúcs TIPP blog szakértőktől kezdőknek

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség