Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Vállalkozni nem egyedül kell: A sikeres online vállalkozók titka a közösség ereje

Az online vállalkozás indítása és építése nagy kihívást jelenthet azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal és tudással.

Az online kurzusok vásárlása kézenfekvő megoldás lehet a szükséges készségek megszerzéséhez.

Azonban nem feltétlenül a legjobb megoldás, ha csak online kurzusokat vásárolsz.

Ebben a bejegyzésben megmutatom, hogy milyen módon érdemes az online vállalkozáshoz szükséges ismereteket megszerezni, ha a legjobb eséllyel szeretnéd elindítani a vállalkozásodat.

 

 

Akár vásároltál már online kurzusokat, akár még nem, az önálló tanulással kapcsolatban valószínűleg vannak hasonló tapasztalataid: hiába állnak rendelkezésedre a szükséges információk, és hiába vásároltad meg a legjobb képzéseket, nem biztos, hogy rászánod a szükséges időt az önálló tanulásra.

A statisztikák szerint csak a vásárlók 15%-a fejezi be az önálló tanulást feltételező videó kurzusokat. Valójában ha csak információra lenne szükséged a sikerhez, akkor a Google segítségével is elérhetnéd a céljaidat.

Az információkon túl tehát több kell ahhoz, hogy sikeres vállalkozóvá válj.

A saját tapasztalataim azt mutatják, hogy mindig akkor értem el a legjobb eredményeket, amikor a megfelelő információkat és a megfelelő támogatást is megkaptam egyszerre.

Két személyes példát is megosztanék:

A Viszlát Taposómalom blogom indításakor hasonló volt a helyzet. Amikor elkezdtem, rengeteg információ próbáltam egyedül összegyűjteni, de elvesztem a sok információ között, és fogalmam sem volt, hogy pontosan mit kell tennem. Rátaláltam viszont egy angol nyelvű vállalkozói közösségre, amely egy olyan  programot kínált a vállalkozásépítéshez, ami lépésről lépésre vezetett végig az úton, emellett pedig a közösség részese is lehettem. Így az információk mellett rengeteg támogatást is kaptam. Az egyedül elért eredményeimet és a közösség tagjaként elért eredményeimet pedig össze sem lehet hasonlítani.

A legfrissebb tapasztalatom a programozás tanulásával kapcsolatos. Tavaly nyár elején döntöttem el, hogy megtanulok programozni. Számos nagyszerű kurzust végignéztem anélkül, hogy egyetlen kódot leírtam volna. Az önálló tanulással nem sok sikert értem el. Ezért beiratkoztam egy programozó iskolába, és bár még így is nehéz volt az elindulás, de a szakmai támogatás és a közösség ereje átsegített a kezdeti nehézségeken.

Bármit is tanulsz, bármilyen új dolgot szeretnél elsajátítani, ha komolyan gondolod, szükséged lesz egy támogató közösségre az információk mellett. Pontosan ezért gondolom, hogy az online kurzusok vásárlása nem elegendő a sikerhez, mivel ezek azt feltételezik, hogy egyedül minden nehézséggel meg tudsz majd birkózni.

Amire szükséged van az információk mellett, az a közösség ereje.

Olyan közösségre lesz szükséged, amelyben ugyanazon az úton járó emberek segítenek az úton maradni, továbblépni, ha elakadsz vagy elbizonytalanodsz, és amelyből energiát meríthetsz, amikor úgy érzed, a sajátod elfogyott.

Erre a legjobb megoldás általában egy tagsági rendszerhez csatlakozás, amelyben vállalkozói közösség tagjává is válhatsz. Ezzel jelentősen csökkentheted a kudarc esélyét, ami sajnos magas szinten áll az online vállalkozások esetében is.

Nézzük, hogy milyen előnyei vannak annak, ha az üzleti készségek megszerzésekor egy vállalkozói közösség tagjaként veszel részt online kurzusokon, ahelyett, hogy önállóan tanulnál:

A tagsági rendszerek és vállalkozói közösségek előnyei

1. Megkapod a szükséges képzéseket

Ha csatlakozol egy tagsági rendszerhez, számos oktatóanyaghoz és kurzushoz férhetsz hozzá, amelyek segítenek az online üzleti készségeid fejlesztésében. Ezenkívül megismerheted az új trendeket és a legfrissebb piaci helyzeteket is, amelyek segítenek abban, hogy sikeresen építsd fel az online vállalkozásodat.

2. Támogatást kapsz

Az online vállalkozás indítása során gyakran nehéz megtalálni a megfelelő támogatást, mivel a barátok és a családtagok nem mindig értik, miért éppen az online üzletet választod. Ha azonban egy vállalkozói közösség tagja vagy, akkor megtalálhatod azokat az embereket, akik ugyanazokon a problémákon mentek keresztül, mint te, és akik segítenek neked a nehézségek leküzdésében.

3. Folyamatos motiváció

Az online vállalkozás indítása során gyakran nehéz megtartani a motivációt, mivel nincs olyan csapat mögötted, ami  támogatna. Azonban egy vállalkozói közösség tagjaként számos olyan emberrel találkozhatsz, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint te, és akik segítenek neked megtartani a motivációt.

4. Számonkérhetőség

Az online vállalkozás indítása során gyakran nehéz betartani a határidőket és a célkitűzéseket, mivel nincs főnököd, aki figyelemmel kíséri a tevékenységedet. Azonban egy vállalkozói közösség tagjaként számos emberrel találkozhatsz, akik figyelemmel kísérik a munkádat, és akik segítenek neked felelősséget vállalni a célkitűzéseidért. Ez segít megtartani a fókuszt és a céltudatosságot, ami hosszú távon kulcsfontosságú lehet az online vállalkozásod sikere szempontjából.

5. Pénz- és időmegtakarítás

Egy tagsági rendszerbe való csatlakozás általában kedvezőbb árú, mint külön-külön megvásárolni a szükséges képzéseket és támogatást. Ez különösen előnyös lehet azok számára, akik éppen csak elkezdik az online vállalkozásukat, és még nem tudják megengedni maguknak a drága oktatásokat és támogatásokat. Ráadásul nem kell egyesével megkeresned a szükséges képzéseket, mivel egy tagsági rendszer részeként általában minden képzést megtalálsz, ami az adott cél eléréséhez szükséges.

6. Gyors információáramlás

Az online vállalkozások terén folyamatosan változnak a trendek és a piaci feltételek. Ezért az előnyök mellett fontos megemlíteni a vállalkozói közösségek további előnyeit is. Például, a közösségi tagok gyakran megosztják egymással a legfrissebb információkat és bevált gyakorlatokat, amelyek segíthetnek az online vállalkozásod növekedésében és fejlődésében.

7. Kölcsönös segítség

Ezen kívül, az online vállalkozások számára a digitális marketing és a social media is kulcsfontosságú tényezők. Egy vállalkozói közösség tagjaként sokkal könnyebb elkötelezett közönséget találni, akik segíthetnek a tartalmaid megosztásában és a marketing tevékenységekben. A közösség tagjai lehetnek az elsődleges vevőid is, és a közösségi ajánlások és a pozitív visszajelzések segíthetnek az online vállalkozásod hitelességének és megbízhatóságának növelésében.

8. Személyes fejlődés

Egy vállalkozói közösségben nem csak az online üzleti készségeidet fejlesztheted, hanem személyes fejlődésedet is elősegítheted. Azonos értékrenddel rendelkező emberekkel találkozhatsz, akikkel megoszthatod az ötleteidet, tapasztalataidat, és akikkel együtt nőhetsz, fejlődhetsz.

9. Lehetőség kapcsolatépítésre, együttműködésre

Egy vállalkozói közösség tagjaként lehetőséged lesz arra, hogy azonos érdeklődésű emberekkel ismerkedj meg, akikkel szorosabb kapcsolatot építhetsz ki és együttműködhetsz. Ez nem csak az online vállalkozásod szempontjából lehet előnyös, hanem a személyes kapcsolataid és a szakmai hálózatod szempontjából is. Ezek a kapcsolatok hosszú távon meghatározóak lehetnek az online vállalkozásod sikerében.

 

Összességében tehát, ha online vállalkozást szeretnél sikeresen felépíteni, akkor fontos, hogy ne csak információkat gyűjts, hanem keress egy támogató közösséget is, amit legkönnyebben egy tagsági rendszerhez csatlakozással érhetsz el.

A tagsági rendszerek előnyei hosszú távon meghaladják az árát, hiszen egy vállalkozói közösség tagjaként megkapod a sikerhez szükséges támogatást, képzést, és motivációt. Ezen felül tagként számos olyan lehetőség is a rendelkezésedre áll, amivel kapcsolatokat építhetsz, együttműködési lehetőségeket alakíthatsz ki más online vállalkozókkal.

Pontosan ezek az előnyök miatt hoztam létre a VTM Bootcamp közösséget különálló online kurzusok helyett.

A VTM Bootcamp-ben egy egész kurzuskönyvtárhoz kapsz hozzáférést, amiből mindent megtanulhatsz, amire szükséged lesz az online vállalkozásod elindításához, az online marketinghez, illetve az online pénzkereséshez. Ezen kívül egy vállalkozói közösség tagjává is válsz, hogy élvezhesd a közösség előnyeit és erejét. További infók: VTM Bootcamp

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség