Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

A Munkahelyi Kiégés 4 jele: Lehet, hogy érdemes megfontolnod egy saját vállalkozást?

Vasárnap este van. Csak arra vágysz, hogy leülj a fotelbe és megnézz pár részt a kedvenc sorozatodból. Szeretnél teljesen kikapcsolni.

Ehelyett viszont a gyomrodban érzed az ismerős szorítást.

Vasárnap esete van, és semmi másra nem tudsz gondolni, mint a hétfő reggelre. Arra, hogy mennyire nincs kedved munkába menni másnap reggel. A munkahelyedre, ami már nem lelkesít, nem inspirál. És tudom, a munka – akár másnak végzed, akár vállalkozóként saját magadnak – nem mindig kellemes.

De ha vasárnap esténként rettegéssel tölt el, hogy másnap munkába kell menned, akkor lehet, hogy eljött az idő a változtatásra.

 

A munkahelyi kiégés 4 jele

Te hogy érzed magad a munkahelyeden?

Tele vagy energiával és lelkesedéssel hétfő reggelente, amikor újra indul a hét?

Vagy inkább fáradtnak érezed magad? Esetleg úgy érzed, kiégtél?

Ha ez utóbbi, akkor pontosan erről lesz szó a mai bejegyzésben. A kiégés ugyanis rengeteg embert érint világszerte. Olyan társadalomban élünk, ahol önmagunk túlhajszolása érdemnek számít.

Önmagunk kizsákmányolásának viszont egyenes következménye a kiégés.

Ehhez még az sem kell, hogy rendszeresen túlórázz. Létezik ugyanis érzelmi és kreatív kiégés is, amikor egyszerűen elveszted minden motivációdat és lelkesedésedet a munkád iránt. Ilyenkor úgy érzheted, csak erőfeszítések árán tudod előre vonszolni magad a munkádban, és komoly érzelmi viharokon mész át minden nap.

Ha így érzel, pontosan tudom, hogy min mész át. Éveken át küzdöttem én is ezekkel az érzésekkel alkalmazottként. Rengeteget tanultam minden korábbi munkahelyemen, és sok sikerben is részem volt.

Mégis, szinte folyamatosan küzdöttem a kiégés érzésével. Gyakran maradtam bent késő estig a munkahelyemen, folyamatos stressznek és időnyomásnak voltam kitéve, és gyakorlatilag aludni jártam csak haza.  Az ingázás és a reggeli dugók pedig a maradék energiámat is elszívták. Még ha sikerült is 7-8 órát aludnom, akkor is fáradtan ébredtem reggelente.

Ráadásul ott motoszkált a fejemben a gondolat, hogy kell, hogy legyen egy jobb élet számomra is.  Hogyan érhetném el, hogy ne legyen főnököm, hogy én dönthessem el, mikor és hol dolgozom?

Aztán eljött az a pont az életemben, amikor már nem csak gondolkodtam rajta, hogy hogyan válhatnék a saját főnökömmé, hanem elkezdtem tenni is érte. Ehhez az kellett, hogy ne legyen más választásom, hiszen kisgyerekes anyukaként nem sok esélyem lett volna visszatérni a felsővezető munkakörömbe.

Így vállalkozó lettem, amit azóta sem bántam meg. Az élet vállalkozóként sem mindig könnyű, de a kreatív és életstílus szabadság bőkezűen kárpótol az esetleges nehézségekért.

Hogyan sikerült változtatnom és hogyan indítottam el az online vállalkozásomat? Milyen lehetőségeid vannak, hogy te is a kilépj a taposómalomból és a saját főnököddé válj? Ha szeretnéd megismerni a történetemet és megtudni, hogy mi kell ahhoz, hogy te is megvalósíthasd a vállalkozói álmaidat, olvasd el a Légy a saját főnököd! című e-könyvemet! Ez a rövid könyv segít neked abban, hogy jobban értsd, mi kell egy online vállalkozás elindításához és a stabil online jövedelem eléréséhez!

Az életünk jelentős részét munkával töltjük, ezért fontos, hogy megtaláljuk azt a munkát, ami boldoggá és elégedetté tesz minket.

Szóval, ha te most ott tartasz, ahol én évekkel ezelőtt, és azon gondolkodsz, hogy hogyan szabadulhatnál meg a vasárnap esti gyomorgörcstől, mert számodra is kell lennie egy jobb életnek, akkor figyelj jól, mert ebben a bejegyzésben felsorolok néhány jelet, ami azt üzenheti neked is, hogy eljött az idő a változtatásra.

Viszont amikor arról beszélek, hogy ideje lenne változtatni, nem arra szeretnélek bátorítani, hogy azonnal hagyd ott a munkahelyedet. Ez ugyanis nem lenne túl bölcs lépés – kivéve persze ha olyan biztos pénzügyi háttérrel rendelkezel, hogy ezt nyugodtan megteheted.

Bölcs lépés lehet viszont utánanézni, hogy milyen lehetőségeid lennének egy saját vállalkozás elindítására mellékállásban, vagy első lépésként átgondolhatnád, hogy van-e esetleg olyan hobbid, amiben olyan jó vagy, hogy akár pénzt is kereshetnél vele.

Ha már vállalkozó vagy, és nem vagy teljesen elégedett azzal, ahol tartasz, sőt úgy érzed, elfogyott az energiád, akkor is érdemes megfontolni egy irányváltást.

Nézzük tehát, hogy milyen jelekre érdemes figyelni, amik azt üzenhetik, hogy eljött az idő a változtatásra.

 

1. Vasárnap esti gyomorgörcs

Az első jel, ami azt mutatja, hogy ideje lehet megfontolni, hogy változtass, a már említett vasárnap esti rettegés. Ez minden jel közül a legrosszabb, mert nem tudsz kikapcsolódni tudva, hogy egy újabb hosszú és kimerítő hét vár rád.

A kiégésnek ez a jele olyan formában is jelentkezhet, hogy reggelente alig tudsz kikelni az ágyból, mert már egyáltalán nem lelkesít az a munka, amit csinálsz.

Persze vállalkozóként is vannak olyan feladatok, amiket nem szívesen csinálunk. Összességében viszont a munkánknak van egy nagyobb célja. Ez pedig nagyon motiváló tud lenne és átsegít a nehézségeken is. Ha te viszont már nem találod a munkádban azt a célt, ami lelkesít, akkor ideje elgondolkodni a változtatáson.

2. Saját vállalkozásról álmodozol

Gyakran kapod magad azon, hogy arról álmodozol, milyen is lehetne egy saját vállalkozás –  amikor a saját időbeosztásod szerint otthonról dolgozhatsz, ingázás nélkül élheted az életed, amikor bármikor dönthetsz úgy, hogy elmész a gyerekeid sportmeccsére vagy kiveszel egy szabadnapot, és nem kell hozzá a főnököd engedélye? Ha gyakran kapod magad azon, hogy erről álmodozol, akkor ez egy fontos jel, hogy ideje lehet változtatni.

3. Irigyled mások életstílusát

Ha van olyan barátod, családtagod, szomszédod, aki máshogy él, mint te,  és ilyen életet szeretnél te is magadnak, akkor ez is egy fontos jel lehet. Ha olyan életstílusra vágysz, ami másoknak van, ez nem egy szégyelleni való gondolat. Csak annyit jelent, hogy többre, másra vágysz, és inspirál, amit mások elértek.

Engem is sok más ember életstílusa inspirál. Ilyenkor felteszem magamnak a kérdést:

Mi az, ami nekik van és én is vágyom rá?

Ezeknek nem kell feltétlenül nagy dolgoknak lenni. Lehet, hogy a főállásuk mellett kiegészítik a jövedelmüket az interneten keresett jövedelemmel, és ebből minden évben álomnyaralásra mennek. Vagy teljesen a saját vállalkozásukból élnek, és egy hónap alatt keresnek annyit, mint más egy év alatt.

4. Vonzanak az életmódváltással, vállalkozással kapcsolatos könyvek, blogok, podkasztok

Ha folyamatosan olyan könyveket, tartalmakat olvasol, amik egy más életstílusról szólnak, mint ahogyan te most élsz, akkor az egy világos jel arra, hogy legbelül változásra vágysz.  Ha ilyen tartalmakat olvasol, hallgatsz, nézel, ezzel már meg is tetted az első kis lépést a változás irányába.

Szóval, ha egy vagy több jelet felismertél magadon, akkor érdemes ezeket az érzéseket tudatosítani magadban. Mit tegyél?

Első lépések, ha változtatni szeretnél az életeden

1. lépés

Először is, vegyél egy jegyzetfüzetet vagy nyiss egy új dokumentumot a laptopodon, és válaszolj őszintén a következő kérdésekre:

Mi nyomaszt az életedben, mi okozza a kiégésedet?

Hogyan érzed magad a munkáddal kapcsolatban? Milyen érzések, gondolatok jönnek elő, amikor a munkádra gondolsz?

Ha ezek az érzések vasárnap este a legerősebbek, mit érzel akkor? Mi okozza a szorongást, rettegést?

Azzal, hogy ezt megfogalmazod, máris megteszed az első fontos lépést abba az irányba, hogy tervet tudj készíteni a változásra.

2. lépés

Miután megfogalmaztad, hogy mit nem szeretnél, gondold át, hogy milyen életre vágysz helyette. Válaszolj a következő kérdésekre:

Milyennek szeretnéd ehelyett az életedet? Mi okozna örömet vasárnap este és hétfő reggel is?

3. lépés

Minek kell történnie, hogy elérd azt az életet, amiről álmodsz?

Lehet, hogy igazából csak kisebb dolgok zavarnak, amit egy őszinte beszélgetés a főnököddel megoldhat?

De az is lehet, hogy teljes életmódváltásra és sokkal nagyobb szabadságra lenne szükséged az életedben, ezért egy saját vállalkozás lenne a legjobb megoldás számodra?

Sokan, miután megfogalmazták, hogy mi zavarja őket a leginkább a jelenlegi munkájukban és mit szeretnének helyette, gyorsan le is zárják a témát azzal, hogy úgysem tudnak változtatni a helyzeten, és jobb, ha elfogadják, amit a sors rájuk szabott.

Jól figyelj viszont arra, hogy mit kezdesz az álmaiddal! Ugyanis minden, amiről álmodsz abszolút megvalósítható! Lehet, hogy nem két nap alatt és nem is két hét alatt! De tervezéssel és kitartó munkával, türelemmel mindent elérhetsz, amiről álmodsz!

Ha egy saját vállalkozás az álmod, ez komoly döntés, a megvalósítása pedig sok munkával és elköteleződéssel járhat. De az önbizalom, a kitartás és a támogató környezet segíthetnek abban, hogy elérj minden célt, amit magad elé tűztél!

Az élet túl rövid, ezért fontos, hogy olyan utat válasszunk, ami boldoggá és elégedetté tesz minket.

Milyen lehetőségeid vannak, hogy kilépj a taposómalomból és a saját főnököddé válj? Ha szeretnéd megismerni a történetemet és megtudni,  mi kell ahhoz, hogy te is megvalósíthasd a vállalkozói álmaidat, olvasd el a Légy a saját főnököd! című e-könyvemet! Ez a rövid könyv segít neked abban, hogy jobban értsd, mi kell egy online vállalkozás elindításához és a stabil online jövedelem eléréséhez!

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség