Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Kétszeres Biztonság: Vállalkozz Online a Főállásod mellett!

Akármilyen izgalmas is a gondolat, hogy otthagyd a 9-5-ig tartó főállásodat és vállalkozásba kezdj, valljuk be: a legtöbbünk számára ez egy félelmetes lépés.

Túl sok a vállalkozói léttel járó ismeretlen dolog és a bizonytalanság.

A jó hír viszont az, hogy nem szükséges azonnal otthagynod a munkahelyed ahhoz, hogy kipróbáld magad vállalkozóként. Átgondolt tervezéssel és előkészítéssel úgy is rá tudsz lépni a vállalkozói útra, hogy egyelőre nem mondasz le sem a biztonságról, sem pedig az álmaid megvalósításáról!

Vagyis: Kezdj online vállalkozásba a szabadidődben, mellékállásként!

 

online vállalkozás főállás mellett

 

Bármennyire is vonzó, hogy megéld a saját vállalkozás elindításával és működtetésével járó  kreatív és életstílus szabadságot, a mérleg mások oldalán ott van a rengeteg bizonytalanság.

  • Mi van, ha nem sikerül beindítani a vállalkozásomat?
  • Mit fognak szólni az ismerősök?
  • Egyáltalán, milyen vállalkozást indítsak?

 

Ezek a félelmek nagyon is valósak. Az emberi természet pedig már csak olyan, hogy a nagy döntések előtt a félelmek hatványozottan jönnek elő.

Ha viszont túl sokat gondolkodsz ezeken a bizonytalanságokon, azt kockáztatod, hogy végül semmit nem fogsz tenni. Egyik lábbal még az irodában állsz, a másikkal viszont már kint vagy, hiszen legbelül tudod, hogy a saját magad uraként boldogabb lennél. De megmaradsz ebben az állapotban hónapokon, éveken át, és várod a megfelelő pillanatot a kilépésre.

A megfelelő pillanatra viszont nem érdemes várni, mert soha nem fogod 100%-ig kényelmesen érezni magad, amikor felmerül a főállásod feladása.

Pontosan ez az oka annak, sokan mellékállásban kezdenek vállalkozásba, és csak egy következő lépésben válnak főállású vállalkozóvá. Ez egy nagyon jól járható kilépési stratégia, aminek a megvalósításához az internet rengeteg lehetőséget kínál.

Az online vállalkozás indítása mellékállásban a modern vállalkozások egyik legizgalmasabb és könnyen elérhető lehetősége.

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy saját vállalkozást indítanak a hagyományos munkahelyük mellett kihasználva az internet nyújtotta lehetőségeket.

Amellett, hogy így minimális befektetéssel, szinte kockázat nélkül kipróbálhatod magad vállalkozóként, olyan izgalmas dolgokkal foglalkozhatsz, amivel a főállásodban nem. Nem beszélve a plusz jövedelemről, aminek – valljuk meg – manapság sok háztartásban bőven lenne helye.

Nézzük is meg, hogy milyen előnyökkel járhat egy mellékállásban indított vállalkozás!

 

A mellékállásban folytatott online vállalkozás előnyei

1. Pénzügyi Biztonság

Az első és egyik legfontosabb előny a pénzügyi biztonság. Amikor mellékállásban dolgozol az online vállalkozásodon, nem vagy teljes mértékben függő a főállású munkahelyedtől. Ha váratlan pénzügyi nehézségek merülnek fel, akkor is van egy másik bevételi forrásod.

Ezenkívül az online vállalkozásod hosszú távon passzív jövedelmet is generálhat, amely tovább növeli a pénzügyi biztonságodat. Például jövedelemforrás lehet például egy sikeres blog, YouTube csatorna vagy online áruház, ami folyamatos bevételt hozhat hónapról hónapra.

2. Rugalmasság és Időmenedzsment

A mellékállásban folytatott online vállalkozás rugalmasságot nyújt az időbeosztásodban. Te döntheted el, mikor és hol dolgozol. Ez különösen hasznos lehet, ha család vagy egyéb kötelezettségeid is vannak. Nem kell alkalmazkodnod szigorú munkaidőhöz, és a szabadság érzése szinte felbecsülhetetlen.

Az időmenedzsment képességed szintén fejlődik, amikor egy mellékállásban folytatott vállalkozást irányítasz. Megtanulod, hogyan oszd be hatékonyan az idődet, és hogyan rangsorold az feladatokat fontosság szerint.

3. Kreatív Kibontakozás

Az online vállalkozások lehetővé teszik a kreatív kibontakozást és az önkifejezést. Szabad kezet kapsz a vállalkozásod irányításában és a tartalmak létrehozásában. Ez lehetővé teszi számodra, hogy olyan területeken dolgozz, amelyek érdekelnek, és ahol kibontakozhatsz.

4. Passzív Jövedelem

Az online vállalkozások gyakran eredményeznek passzív jövedelmet. Ez azt jelenti, hogy olyan bevételi forrásokat hozol létre, amelyek folyamatosan pénzt termelnek, akkor is, amikor éppen nem dolgozol. Például egy sikeres blog vagy YouTube csatorna hirdetési bevételeket generálhat, vagy egy online tanfolyam hónapról hónapra további jövedelmet biztosíthat.

5. Skálázhatóság

Az online vállalkozások könnyen skálázhatók. Ez azt jelenti, hogy ha egy adott szintre emeled a vállalkozásodat, növelheted az ügyfelek számát és a bevételt anélkül, hogy nagyobb költségekbe ütköznél. Ez lehetővé teszi a folyamatos növekedést és a hosszú távú siker elérését.

6. Önállóság és Felelősség

Az online vállalkozásod fejleszti az önállóságod és a felelősségtudatodat. Te vagy a főnök, és te hozod meg a döntéseket. Ez az önállóság érzése és a felelősségvállalás fejlesztheti az egyéni képességeket és önbizalmat.

7. Életminőség Javulása

Az online vállalkozás az életminőséged javulását is eredményezhet. Az idő, a pénzügyi függetlenség és az önállóság lehetővé teszi, hogy több időt tölts családdal és olyan tevékenységekkel, amiket igazán szeretsz. Emellett a vállalkozásod lehetővé teszi, hogy olyan célokat tűzz ki, amik az életed jobbá tételét szolgálják.

 

Hogyan kereshetsz pénzt az interneten a főállásod mellett?

Számos online pénzkeresési lehetőség áll nyitva előtted, amit a főállásod mellett is végezhetsz mellékállású vállalkozóként. Attól függően, hogy milyen témát választasz, vagy mihez van affinitásod, többféle ötletből is választhatsz.

Íme néhány ötlet, amit a szabadidődben is elkezdhetsz, rugalmas időbeosztással végezhetsz. Így kiegészítheted a jövedelmedet, de akár főállású jövedelmet is elérhetsz velük és kiválthatod a főállásodat:

1. Indítsd blogot, podkaszt vagy YouTube csatornát!

A blog, podkaszt vagy videócsatorna indítás nagyszerű online pénzkeresés lehetőség lehet a főállásod mellett is. Ezeken a csatornákon keresztül megoszthatod az ötleteidet, tapasztalataidat, tudásodat a világgal, miközben pénztermelő vállalkozást hozhatsz létre a segítségükkel.

Abban az esetben is nagyszerű ötlet a tartalomgyártás, ha van egy hobbid, amiben szeretnél jobban elmélyedni, vagy van egy célod, amit szeretnél elérni.

Ha szívesen megosztanád másokkal, hogy mit tapasztaltál, tanultál, hogyan haladsz a céljaid felé egy blogon, podkaszt-vagy videócsatornán keresztül, akkor ebből akár egy online vállalkozás is kinőhet.

Az elinduláshoz csak egy jó témára van szükséged, és később számtalan online pénzkereseti lehetőség közül választhatsz.

2. Keress pénzt affiliate marketinggel!

Az affiliate marketing nagyszerű online pénzkeresési lehetőség, amivel partnerprogram, ajánlói rendszer vagy ajánlói program néven is találkozhattál már.

Az affiliate marketing ahhoz hasonló, mint amikor értékesítőként dolgozol valahol jutalékos rendszerben. A különbség annyi, hogy itt nem a cégnél dolgozol, hanem valójában csak a céghez irányítod a vásárlót. Az értékesítés lebonyolításában viszont már nem veszel részt, hiszen te csak ajánlod a partnered termékeit.

Kezdő online vállalkozók számára sok előnnyel jár ez a modell, és jól működik termékek és szolgáltatások esetén is.

Nagyon jó jövedelemszerzési módszer lehet egy blog, podcast, vagy vlog esetén is.

3. Írj e-könyvet!

Rengeteg olyan probléma van, amire az emberek az interneten keresztül keresnek megoldást. Ha a megoldás nem igényel feltétlenül vizuális bemutatást vagy egy teljes videókurzust, akkor egy e-könyv megírása egy adott témában nagyszerű ötlet lehet. Így nem csak pénzt kereshetsz az interneten, de másoknak is segíthetsz megoldást találni egy problémájukra.

Az e-book nagy előnye, hogy egyszer kell létrehoznod minimális költséggel, utána nincs további gyártási költség. Mivel digitális termékről van szó, és korlátlan számban értékesítheted akár automatizált módszerekkel is.

4. Válj egy téma szakértőjévé és készíts online kurzusokat!

Manapság az online tanfolyamok fénykorukat élik.

Mára széles körben vált elfogadottá, hogy ahelyett, hogy beülnénk egy tanterembe,  az interneten keresztül, akár előre felvett videókból tanulhatunk. Számos témában vannak már magas színvonalú online kurzusok. Rengeteg olyan téma létezik viszont, amiben magyar nyelven még egyáltalán nem készültek kurzusok.

Ahhoz, hogy mások számára értékes online képzéseket hozhass létre, nem szükséges több diplomával rendelkező szakértőnek lenned. Ha sikeresen megoldottál egy problémát az életedben, vagy az átlagnál jobb vagy valamiben, akkor hasznos segítséget nyújthatsz másoknak egy online kurzus elkészítésével.

5. Hozz létre tagsági rendszert!

Az üzleti blogok több éve  a tagsági rendszerek térnyeréséről írnak. Mára a tagsági rendszerek az életünk természetes részévé váltak, hiszen egyre több vállalkozás kínálja a szolgáltatását rendszeres díjfizetésért cserébe.

Ez az online vállalkozási ötlet számos előnyt kínál a vállalkozás számára. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a bevételek kiszámíthatóan érkeznek, és jobban tervezhetővé válnak. Ma a legsikeresebb világcégek szinte kivétel nélkül rendelkeznek előfizetési termékkel, de kezdő vállalkozóként is érdemes megfontolni ezt az irányt.

Szeretnél több ötletet is megismerni, amivel akár a főállásod mellett is pénzt kereshetsz az interneten? Szeretnéd megvalósítani a vállalkozói álmaidat, vagy csak kipróbálni magad online vállalkozóként?

Ha szeretnéd megtudni, hogy mi kell az elinduláshoz, olvasd el a Légy a saját főnököd! című e-könyvemet! Ez a rövid könyv segít neked abban, hogy jobban értsd, mi kell egy online vállalkozás elindításához és a stabil online jövedelem eléréséhez!

 

Zárszó

A mellékállásban indított online vállalkozás több előnnyel jár, mint elsőre gondolnád!

Pénzügyi biztonságot, rugalmasságot, kreatív kibontakozást és örömet hozhat az életedbe. Emellett passzív jövedelmet teremthetsz, illetve átélheted az önállóság és felelősségvállalás érzését is. Az online vállalkozás lehetővé teszi, hogy jobban irányítsd az életedet, és olyan célokat érj el,  amiket korábban talán elképzelhetetlennek tartottál.

Bátran vágj bele, és indítsd el a saját online vállalkozásodat, akár a főállásod mellett is, és élvezd az ezzel járó előnyöket!

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség