Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan kezdj vállalkozásba a nulláról?

Egy vállalkozás indítása olyan, mint egy facsemete ültetése.

Először időt és egy kis pénzt kell befektetned.

Azután gondoznod kell anélkül, hogy idő előtt bármire is számítanál.

Ha viszont eljön a virágzás ideje, meglátod a kitartásod és a munkád eredményét.

A vállalkozói út is hasonló. Az út türelmet igényel és nem is könnyű. A munka gyümölcse viszont kárpótol az erőfeszítéseidért.

De hogyan is indulj el a vállalkozói úton? Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy mire lesz szükséged az első lépések sikeres megtételéhez.

 

Hogyan kezdj vállalkozásba

 

A sikeres vállalkozók életmódja nagyon inspiráló. Szabadság, önmegvalósítás, miközben végre saját kézbe vehetjük az életünket.

Az igazság viszont az, hogy a vállalkozói lét az előnyökért cserébe kemény munkát és szilárd elhatározást igényel. Egy kezdő  vállalkozó pedig már az elindulás előtt is sok kihívással szembesülhet.

Jó példa erre Gabi története, aki nemrég e-mailben mesélt nekem a tapasztalatairól.

Gabi két gyermekes anyuka, aki a gyerekei születése előtt egy multinál dolgozott. Olyan online vállalkozást szeretne indítani, amiből passzív jövedelme is származik, hogy több ideje legyen magára és a családjára.

Az utóbbi időben rengeteg vállalkozói könyvet, blogbejegyzést olvasott, podcastot hallgatott, videókat nézett. Mostanra viszont úgy érzi, elveszett az információk között. Már nagyon sokat tud az online vállalkozásokról, mégsem jutott el az első lépés megtételéig.

Ráadásul a családtagok és barátok mind alkalmazottak, és Gabit szeretnék finoman lebeszélni a vállalkozási terveiről.

Mert mi van, ha mégsem jön be a terve? Nem biztosak abban sem, hogy Gabi képes lesz megbirkózni a kihívásokkal.

Ő viszont alaposan átgondolta, és biztos benne, hogy vállalkozó szeretne lenni. Így viszont nagyon egyedül érzi magát támogató környezet nélkül.

Azt kérdezte tőlem, hogy mégis hogyan induljon el így a vállalkozói álma megvalósítás felé.

Valljuk be őszintén: az elindulás nem is olyan könnyű. A legtöbb vállalkozó valószínűleg egyetért abban, hogy a vállalkozói úton az első lépések a legnehezebbek.

Ha kész vagy arra, hogy minden bizonytalanság és kihívás ellenére megvalósítsd az álmaidat, olvass tovább! A bejegyzés célja, hogy segítsen neked is az elindulásban.

 

Hogyan indulj el vállalkozóként?

Amikor az elindulásról beszélünk, akkor sokan várnak valamilyen csodaformulára, amit ha megszereznek, akkor varázsütésre kiegyenesedik az út a sikerhez.

Mindannyian szeretnénk tudni, hogy mi az az egyetlen dolog, amitől minden könnyűvé válik. És ez  nem csak a vállalkozások világában van így. Az életben általában mindenhol a rövidebb utat keressük a sikerhez.

Ilyen csodaformula viszont nem létezik a vállalkozásindításnál sem.  A siker általában rengeteg kis apró lépés eredménye. Ezért nagyon nehéz egyetlen dolgot kiemelni, amikor a sikeres elindulásról van szó.

„A sikernek nincsenek titkai. A siker a felkészülés, a kemény munka és a kudarcból való tanulás eredménye.” Colin Powell

A vállalkozók többsége viszont valószínűleg egyetért abban, hogy a vállalkozói siker nagyrészt a hozzáálláson és a vállalkozói gondolkodásmódon múlik.

Ezért fontos, hogy már az elején a megfelelő gondolkodásmóddal vágj bele.

Ha ugyanis nem így teszel, akkor már az elején kudarcként élhetsz meg olyan dolgokat, amik valójában a vállalkozói út természetes részei.

Ilyen például, ha nem látod pontosan a következő lépéseket. Vagy ha egyedül érzed magad egy döntési helyzetben. Ilyenkor azt gondolhatod, hogy valami hiányzik belőled, mert vállalkozóként mindig erősnek és magabiztosnak kell lenned. Pont, ahogy azt a filmekben vagy a közösségi médiában láttad.

A valóság ezzel szemben az, hogy még a legtapasztaltabb vállalkozók sem tudják mindig, hogy mik lesznek a következő lépések. És még a legtapasztaltabb vállalkozók is magányosnak érzik magukat nagyobb döntések előtt.

Ez együtt jár a vállalkozói életformával.

 

 

Hogyan készülj fel a vállalkozói útra?

A vállalkozói létre többféle módon készülhetünk. Szokták például javasolni, hogy vegyük körül magunkat a vállalkozókkal, vagyis olyan emberekkel, akik értenek és támogatnak minket. Jó tanács az is, hogy alakítsunk ki megfelelő szokásokat. Ezek mind fontosak.

Van viszont három dolog, ami mindent megelőz.

Ha ezeket ki tudod pipálni, megállíthatatlanná válhatsz, mint vállalkozó!

1. Először is: Hidd el, hogy meg tudod csinálni!

Visszatekintve a saját életemre többször is volt olyan, hogy belevágtam valamibe, miközben legbelül hiányzott a hit önmagamban. Ilyenkor hiába voltak meg a kedvező körülmények vagy a támogató környezet, valahogy mégsem sikerült semmi.

Csak akkor kezdtek a dolgok működni, amikor mégis elhittem valahogy, hogy meg tudom csinálni.

„Azt hisszük el, amit el akarunk hinni, és amit elhiszünk, az önmagát beteljesítő jóslattá válik.” Seth Godin

Viszont többször volt olyan is az életemben, hogy annak ellenére hittem magamban, hogy pontosan láttam volna, hogyan is fogom elérni a céljaimat. Ilyenkor addig kerestem, ameddig megtaláltam a megoldást.

A hit tehát legbelülről fakad, és elengedhetetlen ahhoz is, hogy végig tudj menni a vállalkozói úton.

A hit kialakításában sokat segít, ha megismered olyan vállalkozók történetét, akik átlagos élethelyzetből sokszor a semmiből hoztak létre kiemelkedő dolgokat vállalkozóként.

2. Másodszor: Kötelezd el magad az út mellett!

Ha hiszel abban, hogy meg tudod csinálni, az első fontos lépést már meg is tetted. Ez viszont nem jelenti azt, hogy minden tudnod kellene előre.

Ez sokkal inkább azt jelenti, hogy hiszel abban, hogy mindenre fogsz majd megoldást találni, amikor eljön az ideje.

Az elszántság pedig azt jelenti, hogy tudod, addig fogsz keresni és tanulni, ameddig meg nem találod a megoldásokat.

Kerül, amibe kerül. Tart, ameddig tart.

Ezért fontos, hogy ne csak higgy magadban, de kötelezd is el magad amellett, hogy végig fogod csinálni.

Az elkötelezettség akkor mutatkozik meg igazán, amikor nehéz idők jönnek és bizonytalannak érzed magad. Ez azt jelenti, hogy akkor is tovább mész, amikor nehéz.

A hit és az elkötelezettség a legfontosabb az elindulásnál. A többit menet közben ráérsz kitalálni.

“A siker ára a kemény munka, az elkötelezettség a kemény munka iránt és az eltökéltség, hogy akár nyerünk, akár veszítünk, a feladatba minden tőlünk telhetőt beleadtunk.” Vince Lombardi

Könnyebb elkötelezetté válni, ha tudod, mit is szeretnél elérni három, öt vagy mondjuk tíz éven belül. Ha van egy olyan víziód, ami elég vonzó számodra, akkor valódi elkötelezettséggel tudsz nekiállni a megvalósításának.

Sok vállalkozó sajnos csak a pénzügyi lehetőség miatt vág bele egy üzletbe, de hiányzik a valódi motiváló vízió. Így könnyen előfordulhat, hogy végül nem oda érkeznek a vállalkozásuk segítségével, ahova szerettek volna. Ezért fontos, hogy szánj időt a víziód megfogalmazására.

3. Harmadszor: Tedd meg az első lépés!

Ha vannak álmaid, céljaid, ezzel már sok ember előtt jársz. Az álmok önmagukban viszont nem vezetnek még el a sikerig.

Ahhoz, hogy az álmaid meg is valósuljanak, tettekre van szükség. Sok apró lépésre, amelyek egyre közelebb visznek a céljaid megvalósulásához.

Ha neked is vannak álmaid, de a tettek még váratnak magukra, akkor nagyon megértelek, én is sokáig voltam ebben az állapotban.

Alkalmazottként egy szabadabb életről álmodoztam, de valójában nem tettem semmit. Pedig visszatekintve akár munka mellett, a szabadidőmben is belevághattam volna egy vállalkozásba. Mégis csak akkor tettem meg az első lépéseket, amikor az élet már rákényszerített. Ma már máshogy csinálnám.

Sokan addig várnak, ameddig már túl késő. Te ne tartozz közéjük! Ha van álmod, kötelezd el magad mellette és kezdd el megvalósítani most!

“Ha van egy álmod, az egész életedet eltöltheted azzal, hogy tanulmányozol, tervezel és hogy felkészülsz. Valójában viszont egyetlen dolgot kellene tenned: el kellene indulnod.” Drew Houston.

Nem kell, hogy mindent előre láss, elég, ha az első lépéseket látod. A lényeg, hogy indulj el!

Közben pedig fogadd el: Lesznek lépések, amik sikeresek lesznek, és lesznek, amik nem.

Minden vállalkozó követ el hibákat. A legtöbb sikeres vállalkozó rengeteg hibát elkövet addig, ameddig valóban sikeresnek mondhatja magát.

Ez része a játéknak. A jó vállalkozó tanul a hibákból. A hiba viszont nem egyenlő a bukással. Egész addig nem bukhatsz el addig, ameddig nem adod fel.

Végezetül…

A vállalkozás legnehezebb része az elindulás.

Ha vállalkozóvá szeretnél válni, nagyon hasznos, ha képzed magad,  könyvekből, blogokból, videókból inspirálódsz.

Viszont ez mit sem ér, ha nem követik tettek.

“Egyetlen rosszabb dolog van annál, mint hogy belevágsz valamibe, és kudarcot vallasz… az, ha el sem kezded. ”  Seth Godin

Érdemes ugyanakkor nagy vonalakban látni az utat, amin végig fogsz menni, és megismerni a lehetőségeket, amiből választhatsz.

A Légy a saját főnököd! című e-könyvemben megmutatom a fő lépéseket, amivel felépítheted a saját online vállalkozásodat.  A könyvből sok valósó példát is megismerhetsz, ami segít a saját víziód kialakításában. Az is látni fogod, hogy az út nagyon ritkán egyenes, sokszor kerülőkkel, hullámvölgyekkel tarkított, de így is megéri végigmenni rajta!

Légy a saját főnököd! e-könyv

Ez a rövid e- könyv nagy segítségedre lehet abban, hogy elsajátítsd a megfelelő gondolkodásmódot, és megértsd, te is meg tudod csinálni!

A Légy a saját főnököd! e-könyvhöz tartozó munkafüzet és videók pedig segítenek neked az elindulás első  lépéseinek a teljesítésében.

Olvasd el a könyvet, és kezdj bele az álmaid megvalósításába akár a nulláról is!

 

 

 

 

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség