Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

#43 Hogyan hozz létre az elinduláshoz egy egyszerű weboldalt?

Iratkozz fel a csatornámra!

Az Online Vállalkozás Egyszerűen podcast nyári különkiadása arról a vállalkozásépítési stratégiáról szól, ami ma a legjobb módszer azoknak, aki nulláról szeretnének belevágni egy saját vállalkozás felépítésébe az interneten. 13 héten keresztül, június 3-a és augusztus 26-a között minden héten a vállalkozásépítés 1-1 fontos kérdéséről beszélgetünk. 

Az első weboldalad létrehozása különleges élmény.

 Szimbolikusan ez jelenti a vállalkozásod elindulását, amikor kilépsz a közönséged elé. A weboldalad lesz a vállalkozásod otthona, az a hely, ahol minden online tevékenységed összefut, és ahol a közönséged mindig megtalál. 

Előtte viszont létre kell hoznod a weboldaladat. Hogyan hozd létre ezt az első honlapodat és mi legyen rajta? A mai epizódban erről lesz szó. 

Az adásban említett linkek

VIP infóforrás és támogatás

Hogyan hozz létre az elinduláshoz egy egyszerű weboldalt?

Ebben a bejegyzésben arról tudhatsz meg többet, hogy  hogyan hozd létre az online pénzkereséshez az induló rendszeredet. 

A VTM Térképen ez az 1. , vagyis a Létrehozás szakaszához tartozik, azon belül pedig a 3. lépés. 

Kezdjük azzal, hogy mit is értünk induló rendszer alatt. 

Mire a rendszered létrehozásáig eljutottál, remélhetően már tudod, hogy milyen csatornán keresztül szeretnéd megszólítani a közönséged tagjait: blogot, podcast- vagy videócsatornát szeretnél indítani. 

A platformok előnyeiről, hátrányairól és kiválasztás folyamatáról egy korábbi bejegyzésemben részletesen is írtam. 

Bármelyik platform mellett döntesz is, szükséged lesz egy egyszerű weboldalra, ami a vállalkozásod központja lesz. 

A blog esetében egyértelmű, hogy szükséged lesz weboldalra. Egy podcast vagy YouTube csatorna viszont működőképes weboldal nélkül is. 

Ha meghallgattad az előző epizódot, amiben az ATM stratégiáról beszéltem, abból kiderült, hogy az emaillista építésnek milyen fontos szerepe van. Emaillistát pedig egy saját weboldalon keresztül tudsz a legjobban építeni. 

Akik komoly üzletet építettek egy podcast segítségével, azok is gyakran építenek a háttérben a saját weboldalukon keresztül emaillistát, mert ez  adja a vállalkozásuk stabilitását. 


Mire lesz szükséged az elinduláshoz?

Weboldalt tehát mindenképpen érdemes létrehoznod. Fontos kérdés viszont, hogy milyen weboldalra lesz szükséged a legelején. 

Valójában az elinduláshoz csak egy egyszerű, letisztult weboldal szükséges. 

Ne felejtsük el, hogy az elején hipotézisként kezeljük a vállalkozási ötletünket. Ezért az első célunk az, hogy minél előbb kapcsolatba tudjunk kerülni a közönségünk néhány tagjával, és el tudjunk kezdeni beszélgetni velük.

Az első weboldaladnak ezek a fő feladatai:

 • Szólítsa meg a célközönségedet
 • Kapcsolatba tudj maradni a közönségeddel rajta keresztül

Ehhez viszont egy egyoldalas weboldal néhány értékes blogbejegyzéssel nagyon ideális.

Valójában a weboldaladon ezeket az induló tartalmakat érdemes közzétenni: 

 • A missziód összefoglalva néhány mondatban
 • Néhány értékes tartalom (pl. blogbejegyzés)
 • A te bemutatkozásod
 • Feliratkozási lehetőség az emaillistádra

Sok kezdő online vállalkozó túlgondolja az első weboldalát, és rögtön egy tökéletes oldalt szeretne létrehozni.

Ez egy gyakori hiba, amit persze én is elkövettem. Heteket töltöttem olyan részletekkel, mint például a betűtípusok összeválogatása,  aminek az első eredmények elérése szempontjából nem igazán van jelentősége. 

Az elején ugyanis a fő cél az elindulás, és hogy az első követőidet megszerezd.

Ha viszont rögtön a világ legegyedibb és legszebb weboldalát szeretnéd létrehozni, akkor ezzel heteket, hónapokat is el lehet tölteni, miközben nem épül a kapcsolat a közönségeddel.  

Az elinduláskor még nincs még itt annak az ideje, hogy megterveztesd álmaid weboldalát vagy logóját. Amire szükséged van helyette, az egy felület, ahol kapcsolatba tudsz lépni a közönségeddel.

Nézzük tehát még, hogy milyen lépésekre lesz szükséged egy egyszerű weboldalad létrehozásához!

 

A weboldalkészítés lépései

 

1. lépés –A platform kiválasztása

Számtalan lehetőség közül választhatsz, de a legegyszerűbb, ha WordPress platformon indítod az oldaladat.

A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer, amin megjelenik a weboldalad tartalma, vagyis az oldalak és a bejegyzéseid.

A WordPress egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát tartalomkezelő szoftver. Ha a Word szövegszerkesztő nem okoz gondot számodra, akkor egy kis gyakorlás után a WordPress sem fog.

A WordPressnek sok előnye van:

 • Könnyű megtanulni a kezelését
 • Olcsó a működtetése
 • Ideális egy egyszerű induló weboldal létrehozásához
 • Később együtt tud nőni a vállalkozásoddal.

Sok plusz funkció kapcsolható ugyanis hozzá un. bővítményeken vagy külső szoftvereken keresztül, szóval lépről lépésre növekedhet együtt a vállalkozásoddal.

Nekem három weboldalam van (viszlattaposomalom.hu, viszlattaposomalom-kepzesek,hu, vtmbootcamp.hu). Mindháromnak más a feladata, miközben mindhárom a WordPressen fut. Szóval a WordPress valóban nagy rugalmasságot ad egy vállalkozás fejlődéséhez. 

2. lépés – Tárhelyszolgáltató választás

A következő lépésben szükséged lesz egy nagy teljesítményű szerverre, ahol a weboldalad fut.

Sok tárhelyszolgáltató közül választhatsz, ami nem is olyan egyszerű. Látszólag ugyanis hasonló szolgáltatást nyújtanak, viszont az áraik nagyon eltérők lehetnek.

Valójában a szolgáltatások közötti különbségek csak a mindennapok során mutatkoznak meg. Például abban, hogy előfordulnak-e problémák, és ha igen, milyen gyorsan és hogyan segítenek neked elhárítani. 

Én a Websupport tárhelyet választottam, ami Webonic néven volt ismert korábban. Négy éve futnak ezen a tárhelyen a weboldalaim, és maximálisan elégedett vagyok velük minden szempontból.

Szóval ha nincs más ötleted, akkor a Websupport tárhelyet javaslom.

Ha mást választanál, akkor pedig töltsd le a Tárhelyszolgáltató választás szempontjai című PDF-et, és ellenőrizd le, hogy minden szempontnak megfelel-e a tárhely, amit választanál.

Ha pedig szeretnél még többet tudni a tárhelyválasztásról, akkor korábban a podcastem vendége volt Gray Tamás, a Websupport marketingvezetője, aki részletesen is beszélt a tárhelyválasztás szempontjairól. 

3. lépés – Domain név választás

Szükséged lesz egy egyedi webcímre, amin keresztül megtalálják a weboldaladat az emberek. Ez a domain név, ami szerencsés esetben megegyezik a blogod, podcast csatornád nevével. 

Ezt a domain nevet le kell foglalnod. Valójában ez azt jelenti, hogy bizonyos időszakra regisztrálod a domain neved, majd évente meg kell majd újítani a foglalásodat. Szóval örökre nem a tiéd, de ameddig fizeted, addig igen.

Annak, hogy le tudd foglalni a domain neved, természetesen az a feltétele, hogy ez a domain név szabad legyen. Az ellenőrzést és a foglalást a legtöbb tárhelyszolgáltatónál megteheted, így pl. a Websupport tárhely oldalán keresztül is. 

4. lépés – Induló tartalmak

Szükséged lesz néhány egyszerű tartalomra az elinduláshoz.

 • A weboldalon szerepeljen a brandneved, amit kiegészíthetsz egy rövid szlogennel, hogy a látogatóid pontosan értsék, mit csinálsz és kinek csinálod.
 • Általában weboldalak egyik legolvasottabb oldala a “Rólam” oldal, ahol bemutatkozol, elmeséled a történetedet és kapcsolatot teremthetsz a látogatóiddal. 
 • Ha blogot is indítasz, akkor érdemes 3-4 kész blogbejegyzéssel indítani a weboldalt. Ezek az első bejegyzések már építik a kapcsolatot az első olvasóiddal, mutatják a lelkesedésedet és tudásodat a témával kapcsolatban.
 • Fontos, hogy az első látogatóknak is legyen lehetőségük kapcsolatban maradni veled, vagyis fel tudjanak iratkozni az emaillistádra. Ezért érdemes már az weboldalad első verzióján is elhelyezni egy egyszerű feliratkozó űrlapot. 

5. lépés – A weboldal indítás jogi feltételei

Gyakori kérdés, hogy csak vállalkozóként indíthatunk-e weboldalt.

Természetesen magánszemélyként is indíthatunk weboldalt, és ameddig nem történik gazdasági tevékenység az oldaladon, addig nem szükséges a számlaképesség.

Ha viszont bármilyen információt tárolsz a látogatóiddal kapcsolatban, akkor szükséged lesz egy Adatkezelési Tájékoztatóra.

Az Adatkezelési Tájékoztató elkészítéséről és a GDPR szabályozásról egy korábbi podcast adásban beszélgettem Dr. Pál Zoltán adatvédelmi és infókommunikációs szakjogásszal.   

6. lépés – Email Marketing Szolgáltató választás

Ideális esetben az elindulásoddal egyszerre elkezded építeni az emaillistádat is, szóval a következő lépésben érdemes kiválasztani egy Email Marketing Szolgáltatót.

Az én top ajánlásom a ConvertKit, amit az elindulásom óta használok. Ez az egyik legprofibb email marketing platform, ami mindent tud, amire szükségünk lehet, mégis egyszerű a használata.

Lehet persze egyszerűbb szoftverrel is indulni, ilyenek pl. Mailchimp, MailerLite.

Viszont ha egy olyan szolgáltatót választasz már az elején, ami évek múlva is képes minden igényednek megfelelni, akkor elkerülheted, hogy később esetleg költöztetni kelljen az emaillistád. 

Hogyan állj neki a WordPress weboldal készítésének? 

Ha a weboldal tervezés és készítés lépéseiről szeretnél még többet tudni, akkor javaslom, hogy hallgasd meg a podcast csatornámon a 21. epizódot, ahol Gray Tamással, a Websupport tárhelyszolgáltató marketingvezetőjével beszélgettünk a weboldalkészítsés lépéseiről. 

Ha pedig megtanulnád WordPress weboldal készítését és működtetését gyakorlati lépéseit, akkor a VTM Bootcamp program a legjobb hely számodra!

Ez a képzési és VIP tagsági programom, ahol a teljes vállalkozásépítési folyamaton lépésről lépésre végigvezetlek, és természetesen megtanítom neked, hogy hogyan hozhatod létre a saját WordPress weboldaladat.

Még ha úgy is döntenél, hogy inkább WordPress fejlesztőt bízol meg az oldalad elkészítésével, akkor is érdemes megtanulni a WordPress kezelését, hiszen az új tartalmaidat te is egyszerűen közzé tudod tenni, ha tudod, hogy hogyan működik a WordPress. 

Végezetül…

Függetlenül attól, hogy milyen csatornákon vagy jelen, blogot vagy podcast csatornát indítanál, a minden tevékenységed központja a weboldalad lesz.

A weboldalad létrehozáshoz a WordPress a legjobb eszköz, amivel akár saját magad is könnyen elkészítheted az első egyszerű, letisztul weboldaladat. 

A WordPress ismerete ma az egyik legértékesebb online vállalkozói készség.

Ha képessé válsz a WordPress önálló használatára, ezzel nem csak sok pénzt takaríthatsz meg, hanem sokkal gyorsabban és rugalmasabban tudsz kommunikálni a közönségeddel is.  

Az első,  induló weboldaladon csak a legfontosabb üzeneteidet érdemes közzétenni. Érdemes az elindulás után rögtön elkezdeni építeni az emaillistád, hogy már az első látogatók is kapcsolatban maradhassanak veled, és el tudd nekik küldeni a hírleveleidet. 

Ezt a posztot más formátumban is eléred