PSZT...TUDTAD, HOGY VAN EGY TUTI STRATÉGIA, AMIVEL ELJUTHATSZ A PÉNZTERMELŐ BLOG FELÉPÍTÉSÉIG?

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

A legjobb Online Üzlet, amit 2021-ben nulláról elindíthatsz: az infótermék modell

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin

 

Sokan szeretnének búcsút mondani a taposómalomnak, a 9-5-ig tartó munkának, ami már nem okoz örömöt, és amivel sokszor anyagilag sem jutnak 1-ről 2-re.

Ahhoz, hogy ki tudjuk váltani a munkahelyünket és élvezhessük a nagyobb szabadságot, olyan pénztermelő eszközre lesz szükségünk, ami az állandó személyes jelenlétünk nélkül is képes pénzt termelni.

A lényeg ugyanis nem csak a pénzkeresés, hanem a szabadság, amit a pénz segítségével elérhetünk. Akár a világot szeretnénk bejárni, akár több időt szeretnénk a családunkkal, gyerekeinkkel tölteni, akár vidékre költöznénk, olyan üzleti modellt érdemes választani, ami az anyagi szabadságon kívül az idő és hely szabadságát is képes megadni nekünk.

Számomra legalább is ezek voltak a szempontok, amikor 3 évvel ezelőtt elkezdtem vállalkozási ötletet keresni magamnak.

Az idő- és helyfüggetlenséget többféle módon is el lehet érni. Az egyik legjobb út ehhez, amikor egy „szakértői” blogot hozunk létre egy adott témában. Én hosszas keresés után jutottam el a blogindítás ötletéig, és máig ezt tartom a legjobb útnak, ha valaki 0-ról szeretne elindulni egy szabadabb élet irányába.

De mi is ennek a modellnek a lényege? Miért ez a legjobb modell 2021-ben? És hogyan kezdjünk hozzá egy ilyen vállalkozás felépítésének, ha semmiben nem vagyunk szakértők?

Tarts velem, ebben a bejegyzésben ezekre a kérdésekre fogok választ adni!

 

legjobb vállalkozási ötlet 2021.

2021. legjobb vállalkozási ötlete: szakértői blog + infótermékek létrehozása

2020/21-ben nagy változás történt a fogyasztói szokásokban a koronavírus hatására. Olyan emberek is elkezdtek az interneten vásárolni, akik korábban nem. Egyre több ember keres és fogyaszt információkat az interneten, Magyarországon is komolyan elkezdett növekedni pl. a podcast hallgatók száma. Az elmúlt év során nagymértékben az internetre terelődött át az oktatás.

Ennek eredményeképpen egyre természetesebbé válik, hogy online tanulunk, és egyre többen keresnek infótermékeket (online kurzusokat, e-könyveket stb.).

Jó hír tehát azoknak, akik infótermékek létrehozásában gondolkoznak, hogy maga a piac folyamatosan bővül.

Milyen előnyei vannak az infótermékeknek?

 • Az emberek egyre inkább keresik az online tanulási lehetőségeket, tehát egy bővülő piacról van szó.
 • Az infótermékek esetén kicsi az előállítási költség, ezért nem ritka a 95%-os profitráta.
 • Skálázható – mivel az infótermék az időnktől függetlenül képesek pénzt termelni nekünk, ezért elméletileg nincs a bevételnek felső plafonja (Szemben a személyes szolgáltatásoknak, ahol a munkával eltölthető idő jelenti a felső korlátot).

 

Mi kell ahhoz, hogy infótermékekkel tudj pénzt keresni?

Ahhoz, hogy infótermékkel tudj pénzt keresni, először is szakértővé kell válnod a témádban.

A szakértőséghez viszont nem kell, hogy szakkönyvek szerzője vagy többdiplomás szakember legyél a témádban. Ha van egy olyan speciális téma, amivel már régóta foglalkozol, vagy ahol már megoldottál egy problémát, akkor abban gyorsan szakértői státuszt szerezhetsz.

Gondold át, hogy milyen témában értél már el eredményeket saját magad, ahol mások is szeretnének eredményeket elérni, és amiben segíteni tudnál nekik?

 • Van olyan vizsga, amit sikeresen letettél?
 • Van olyan üzlet, amit saját magad már felépítettél? (pl. virtuális asszisztens vállalkozás vagy ügyvédi iroda beindítás)
 • Van olyan probléma, amit sikeresen megoldottál az életedben? (pl. adósság visszafizetése, túlsúly leadása)

Ha te már megoldottad vagy elérted, és meg tudod mutatni másoknak is, hogy hogyan csináltad, akkor másoknak is tudsz segíteni ugyanezt elérni.

Az online világban a szakértő azt jelenti, hogy eleget tudsz egy témában ahhoz, hogy segíteni tudj másoknak eredményeket elérni. Ezt jelenti a szakértőség.

 

Mit csinálj, ha kezdő vagy egy témában?

A leggyakoribb ok, amiért emberek nem indítanak blogot, az, hogy nem érzik szakértőnek magukat egyetlen témában sem.

Ha veled is ez a helyzet, létezik egy egyszerű megoldás:

“Tanuld bele” magad a témádba és válj szakértővé néhány év alatt!

Én pontosan így indítottam el a viszlattaposomalom.hu-t és ha ma kezdenék online vállalkozásba, pontosan ezt az utat követném újra. Nézzük meg lépésről lépésre, hogy mit csinálj!

 

1. lépés – Válaszd ki a témát!

Először is ki kell választani a témát, amivel foglalkozni fogunk.

Én a 10 NAGY piac valamelyikét választanám, ahol biztosan lehet pénzt keresni. Ilyen nagy témák pl. a Pénzkeresés, a Párkapcsolatok vagy a Wellness/Fitnesz téma.

Ezeken a piacokon nagyobb a verseny, de bizonyítottan lehet rajtuk pénzt keresni, és szakértőként könnyű magunkat megkülönböztetni a versenytársainktól.

Különösen jó választás egy olyan téma, ahol te magad is szeretnél elérni egy célt, vagy fejlődni a témával kapcsolatban.

Vegyük a személyes pénzügyek témát példának, amiben 3 éve én is elindultam eredetileg:

A legtöbb ember nem tudja jól kezelni a pénzét. Sokan jól keresnek, mégis halmozzák az adósságokat és nincs semmilyen megtakarításuk. Ezért nincs választási lehetőségük az életükben, mert ha egy hónapig nem dolgoznának, akkor az anyagi csődöt jelentené számukra. Sokan felismerik, hogy meg kell tanulniuk jobban bánni a pénzzel, ha szabadabban szeretnének élni.

Ha most én is ebben a helyzetben lennék, vagyis szeretnék megszabadulni az adósságaimtól és szeretném elérni az anyagi függetlenséget, de nem lennék szakértő ebben a témában, azzal indulnék el, hogy először is megoldom a saját problémámat és közben dokumentálom az utamat.

2. lépés – Segíts magadon és oldd meg a saját problémádat

Ebben a lépésben saját magadon kísérletezed ki, hogy mi és hogyan működik. Hogyan állnék neki?

   1. Először is feltérképezném a témával kapcsolatos tudnivalókat

Rászánnék 1 évet arra, hogy a témával kapcsolatban minden elérhető tudást összegyűjtsek és feltérképezzem, hogy miben kell fejlesztenem magam, illetve pontosan mit kell majd csinálnom. Vagyis kideríteném, hogy mik azok a nagy mérföldkövek, amin végig kell mennem ahhoz, hogy elérjem az átváltozást.

Milyen formában szerezném meg a tudást?

 • Elsősorban könyvekből /hangoskönyvekből és fizetős kurzusokból tanulnék. Itt ugyanis rendszerezetten és jól követhető módon kapjuk meg a témával kapcsolatos információkat. Jó ötlet lehet egy szakértő megfizetése is, aki coach-ként végigvezet a folyamaton.

 

 • Amit nem csinálnék: nem állnék neki a témával kapcsolatos minden ingyenes blogbejegyzés elolvasásának/ podcast meghallgatásának, YouTube videó megnézésének. Ez borzasztó időigényes és a rendszerezetlenség miatt könnyen káosz alakul ki a fejünkben, aminek az  lesz a vége, hogy semmit nem fogunk csinálni vagy nem jó lépésekkel haladunk.

 

    2. Tervet készítenék

Összegyűjteném a fő kérdésköröket, hogy mivel kell foglalkoznom ahhoz, hogy elérjem az eredményeket. Ezek lesznek a fő lépések (mérföldkövek), amik az átváltozáshoz szükségesek.

Ha az adósságaimtól szeretnék megszabadulni, akkor érdemes a kiadásaim lefaragásával kezdeni, amihez viszont először tudnom kell, hogy egyáltalán mennyit költök, tehát meg kell tanulnom költségvetést vezetni. Gyorsabban vissza tudom fizetni a hiteleimet, ha plusz jövedelmet is tudok keresni, illetve ismernem kell a gyorsabb hitelvisszafizetésre a lehetőségeket is, stb.

A mérföldkövek tehát, ahol képezni kell magam és cselekednem kell, így néznek ki. Nyilván mindegyiken belül sok kis lépést kell megtennem, hogy elérjem az eredményeket:

1. Költségvetés vezetése

 • Lépés 1.:
 • Lépés 2.:
 • Lépés 3:
 • stb.

2. Kiadások lefaragása

 • Lépés 1.:
 • Lépés 2.:
 • Lépés 3:
 • stb.

3. Plusz bevétel

 • Lépés 1.:
 • Lépés 2.:
 • Lépés 3:
 • stb.

4. Hitel gyorsabb visszafizetése

 • Lépés 1.:
 • Lépés 2.:
 • Lépés 3:
 • stb.

Elindulnék ezen az úton, és elkezdeném megoldani a saját problémámat. Közben pedig egy blog segítségével dokumentálnám a haladásomat és a tapasztalataimat.

 

3. lépés – Segíts másoknak eredményeket elérni

Azt mondják, hogy aki igazán szakértővé szeretne válni valamiben, vagy szeretne valamit pontosan megérteni, kezdje el tanítani.

Kezdd el tehát összegyűjteni az embereket a témád köré és oszd meg velük a tudásodat! Az első érdeklődőket megtalálhatod az ismerőseid között vagy a Facebookon.

Az üzenetedet egyszerűen megfogalmazhatod, ha leírod a céljaidat és hogy kiket szeretnél meginvitálni a közösségedbe. Például:

„ A célom, hogy megszabaduljak az adósságaimtól a következő 5 év alatt és utána elérjem az anyagi függetlenséget. Ki az, aki szívesen velem tartana ezen az úton a segítségemmel?

Minden nap fejlesztem magam a pénzügyeimmel kapcsolatban, új dolgokat tanulok, ami mind közelebb visz a célomhoz. Heti 1 bejegyzésben pedig megosztom veled a legújabb tapasztalataimat. stb. “

Ebben az időszakban egyszerűen oszd meg, amit tanultál, tapasztaltál. Ha elolvastál 10- 20-30 könyvet a témádban, az emberek nagy %-ánál többet fogsz tudni.

A blogodban  egyszerűen dokumentáld, amit tanultál, hogy haladsz. Indíthatsz blogot, vagy ha szívesebben beszélsz, akkor podcast csatornát vagy YouTube csatornát (én a blogot javaslom az elinduláshoz).

Ami fontos: akár blogot, podcast-et vagy YouTube csatornát indítasz,  az első naptól kezdve kezdj el email listát építeni, amivel rendszeresen tudod tartani a kapcsolatot a közönséged tagjaival!

 

Mit érhetsz el, ha egy témában nem szakértőként, hanem kezdőként indulsz el egy bloggal?

Valójában nagyon sok mindent.

 • Először is eléred a saját célod.
 • Segíthetsz másoknak.
 • Sokkal könnyebben tanulsz, ha rákényszeríted magad, hogy másokat tanítsd.
 • Miközben megoldod a saját problémádat, felépítesz egy kisebb közösséget
 • Lesznek olyanok, akik eredményeket érnek el a segítségeddel.
 • Amikor mások is eredményeket érnek el a segítségeddel, kérhetsz tőlük ajánlást, ügyfélvéleményt.
 • Lesz egy blogod sok értékes bejegyzéssel
 • Lesz egy email listád több 100, 1000 feliratkozóval, akiket érdekel, hogy mit és hogyan csinálsz és akik szeretnék utánad csinálni az átváltozást

Közben pedig el tudsz kezdeni pénzt keresni, nem kell megvárnod az első infótermékedet. A legjobb módszerek, amivel kezdőként is pénzt kereshetsz a blogoddal:

 

4. lépés – Hozz létre az infótermékeket

Amikor már van egy kipróbált módszered, kisebb felépített közönséged, néhány ajánlásod, ami a szakértőségedet bizonyítja,  itt az ideje, hogy létrehozd az első infótermékedet!

Ha visszaemlékszünk a tervünkre, amivel elértük a célunkat és jobban átgondoljuk, akkor ez pontosan az az út, amivel mások is eredményeket érhetnek el. Ebből pedig könnyen létrehozhatunk például egy videóképzést. A mérföldkövek lesznek a Modulok (nagyobb egységek), a lépések pedig az egyes leckék.

Modul 1.: Költségvetés vezetése

 • Lecke 1.:
 • Lecke 2.:
 • Lecke 3:
 • stb.

Modul 2. Kiadások lefaragása

 • Lecke 1.:
 • stb.

Innentől pedig élvezhetjük az infótermékek magas profitrátáját és a skálázhatóságot.

 

Blog példák, amit nem szakértőként indítottak

Sok példát mutathatnék arra, amikor valaki teljesen kezdőként indított blogot egy témában. Majd miután a saját problémáját megoldotta a blog segítségével, elkezdett másoknak is segíteni és nagyon sikeres vállalkozást épített belőle. Íme 2 példa erre:

 • Sokszor hozom Michelle Schroeder-Gardenert példának, mivel az ő történetét ismertem meg legelőször, és engem főleg az ő példája inspirált a blogom elindítására. A makingsenseofcents.com blogot azzal a céllal indította el, amit fönt vázoltam: a diákhitelét szerette volna gyorsabban visszafizetni, blogjában pedig a tapasztalatait és a megszerzett tudását osztotta meg olyanokkal, akik szintén a hiteleiktől szerettek volna megszabadulni. Miközben rekordidő alatt sikerült megszabadulnia az adósságaitól a blogból származó bevételeinek köszönhetően, online képzés keretében elkezdte tanítani másoknak a módszerét.

 

 • Pat Flynn a smartpassiveincome.com alapítója. Eredetileg a greenexamacademy.com bloggal indult, amivel egyetlen célja volt: rendszerezni a tananyagokat és segíteni saját magának felkészülni a Leed mérnöki vizsgára. Egy idő után észrevette, hogy az oldalának jelentősen növekszik a látogatottsága, vagyis a vizsga előtt álló mérnökhallgatók hasznosnak találták a weboldalon összegyűjtött és rendszerezett anyagokat. Miután sikeresen letette a mérnöki vizsgát, elkezdett segíteni más mérnökhallgatóknak a vizsgára felkészülésben.

 

Mire van szükség a sikerhez az infótermék modell esetén?

Ennek a modellnek nagy előnye, hogy nem kell hozzá sok tőke, és akár munka vagy család mellett a szabadidődben el tudod kezdeni felépíteni. Ráadásul nem kell mindent tudnod az elindulásnál, mivel lépésről lépésre minden megtanulható menet közben.

A sikerhez viszont szükség lesz néhány fontos dologra:

 • Először is kell hozzá egy égető vágy, hogy változtatni akarj az életeden és hogy elérd a kitűzött eredményeket saját magad.
 • Miután saját magad megoldottad a problémát és elérted a célodat, elkötelezettségre lesz szükséged, hogy segíts másoknak is eredményeket elérni személyesen (pl. tanácsadás, coaching útján) vagy infótermékek létrehozásával (online képzés, e-könyv stb.)
 • Végezetül szükséged lesz kitartásra, ameddig el nem éred a célodat. Ebben az üzleti modellben ugyanis csak egyféle módon tudsz igazán megbukni: ha idő előtt feladod.

 

 

 

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin
Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség