Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan lehet gyorsan pénzt keresni az interneten?

Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy mire van szükség ahhoz, hogy pénzt tudj keresni az interneten, illetve megismerhetsz két módszert, amivel rövidebb idő alatt eljuthatsz az online jövedelemig.

 

Sokan az internetet a gyors pénzkeresési lehetőséggel azonosítják.

Most nem azokra a weboldalakra gondolok, ahol a gyors online pénzkereséshez valódi hajmeresztő ötleteket kaphatsz. Egy gyors Google kereséssel például ilyen ajánlatokra találtam ma:

„1 óra alatt ingyen folyamatos passzív jövedelem”

„Nézd meg a videót és lásd, hogy Peter hogyan szerez 200 dollárt 15 perc leforgása alatt”

Ha nem is vesszük komolyan az ilyen ajánlatokat, valószínűleg azért hozzájárulnak a gyors internetes pénzkeresés mítoszához.

Sokan kérdezik tőlem is, hogy mi a gyors online pénzkeresés titka. Tudjuk, hogy gyors meggazdagodás az interneten keresztül sem létezik, mégis hajlamosak vagyunk keresni a módszert, ami segít a legkisebb befektetett munkával eljutni a pénzkeresésig.

Ezt a trükkös marketingesek persze ki is használják, és ennek köszönhetően számtalan gyors sikert ígérő módszerrel, taktikával, eszközzel találkozhatunk. Ahhoz persze, hogy hozzáférjünk a „titkos receptekhez”, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Az elmúlt közel 4 évben sok sikeres online vállalkozó történetét megismertem. Viszont egyet sem találtam közöttük, aki valamilyen titkos formula, taktika vagy eszköz segítségével ért volna el gyors sikereket.

Ha van is közöttük olyan, aki az átlagnál gyorsabban jutott el pénzkeresésig, a történetét jobban megismerve kiderül, hogy vagy már komolyabb tapasztalata volt online vállalkozóként, vagy nagyon sok munkát fektetett be az elején a siker érdekében.

Úgy tűnik, nincs kerülőút: az online pénzkereséshez is erőfeszítésre, kitartásra és megfelelő stratégiára van szükség.

 

Többször felmerült már a VTM közösségen belül is a kérdés, hogy mi a leggyorsabb pénzkeresési módszer az interneten.

Mielőtt erre válaszolnék, fontos, hogy magát a kérdést pontosítsuk.

 • Ha ez arra vonatkozik, hogy hogyan lehet elkerülni a pénzkereséshez vezető munkát, akkor rossz hírem van: nem lehet.
 • Ha pedig a pénzkeresésig vezető út és idő lerövidítéséről van szó, akkor is érdemes a gyorsaság kérdését pontosítani. Magával a gyorsasággal nincsen semmi probléma, hiszen a gyorsaság kifejezetten jellemző a sikeres vállalkozókra. Ha viszont a gyorsaság fontos lépések kihagyását jelenti, az már az eredmények rovására megy, és pont az ellentétes hatást érjük el a vele.

 

A túl gyors tehát nem jó, mert fontos lépések maradhatnak ki miatta.

Gyakran idézik Gary Vaynerchuk-ot, egy fehérorosz származású amerikai vállalkozót, a „Hasíts!” című könyv szerzőjét. A tapasztalata szerint ez szükséges a sikerhez:

„Mikro sebesség, makro türelem”

Ez azt jelenti, hogy gyorsnak kell lennünk a mindennapi feladataink elvégzésében, és türelmesnek az eredményeket illetően.

Nagyszerű példa erre John Lee Dumas (JLD) története, aki az Entrepreneurs On Fire podcast és a hozzá kapcsolódó vállalkozás tulajdonosa. JLD 2012-ben indította el podcast csatornáját, ami ma már az egyik legsikeresebb angol nyelvű vállalkozói podcast, és egyben az egyetlen, ahol naponta jelenik meg egy új interjú.

JLD legújabb könyvében elmeséli a vállalkozása történetét. Létrehozta a podcast csatornáját, és egy egész éven keresztül csak interjúkat készített. Az első év végén 365 interjút tett közzé a csatornáján, viszont még alig volt belőle bevétele. A 13. hónapban viszont valami történt, és onnantól elkezdett pénzt keresni a podcast csatornájával.

Ha valaki csak azt látja, hogy a 13. hónapban már hat számjegyű jövedelme (dollárban) származott a podcast csatornájából, akkor ez akár gyors sikernek is tűnhet. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy valójában annyi munkát végzett el az első évben, mint más sok év alatt, akkor könnyen beláthatjuk, hogy itt szó sincs gyors és könnyű online pénzkeresésről.

Mindenesetre jó lenne, ha az ehhez hasonló példák eljutnának azokhoz is, akik 1-2 hónap és néhány blogbejegyzés megírása után feladják a blogírást, mert még nem kerestek belőle pénzt.

Mi kell az online pénzkereséshez?

Ha szeretnénk választ kapni arra, hogy hogyan kereshetünk pénzt az interneten viszonylag gyorsan, előtte fontos, hogy pontosan értsük az online pénzkeresés alapjait.

 • Az online pénzkeresés titka ugyanis az, hogy egy létező problémára a legjobb megoldást kínáljuk.
 • Ahhoz, hogy megoldást tudjuk kínálni egy problémára, megfelelő készségekre, képességekre, tapasztalatokra van szükségünk.
 • Ha megvannak egy probléma megoldásához a szükséges készségeink, tapasztalatunk, akkor ezeket már könnyebben pénzre válthatjuk.

Ha tehát gyorsan szeretnénk pénzt keresni, akkor a helyes kérdés így szól:

„Milyen készségekkel rendelkezünk most, amit fel tudunk ajánlani másoknak pénzért cserébe?”

Mivel minden ember más készségekkel, tapasztalatokkal rendelkezik, ezért a válasz mindenki esetén más lesz.

Ha a készségeinket sikerült beazonosítani, akkor az érdemes megnézni, hogy ezt milyen formában tudjuk a leggyorsabban pénzre váltani.

Szerencsére létezik néhány módszer, amivel viszonylag gyorsan elkezdhetünk pénzt keresni az interneten. Talán nem meglepő, hogy sok online vállalkozó a következő 2 módszer valamelyikével kezdi a pénzkeresést.

Módszer #1 – Szolgáltatás nyújtása, kivitelezés

Ha beazonosítottuk a piacképes készségeinket, ezeket szolgáltatás formájában tudjuk a leggyorsabban felajánlani másoknak.

Ehhez ugyanis nincs szükségünk technikai fejlesztésekre, bonyolult folyamatok kialakítására, sőt, nagy közönségre sem. Ebben az esetben csak rád és a tudásodra van szükség a pénzkereséshez.

Ha tehát van valamilyen speciális tudásod (például tudsz programozni,  jól beszélsz egy idegen nyelvet), vagy van valamilyen értékes készséged (például jó szervezőkészség), amire cégek vagy más emberek igényt tartanak, akkor ezt viszonylag gyorsan pénzzé teheted.

Néhány lehetséges szolgálatás ötlet, amit az interneten keresztül is nyújthatsz:

Grafikus, tördelő, programozó, mobil app fejlesztő, weboldal készítő, közösségi média manager, korrektor, editor, fordító, tolmács, nyelvtanár, fizetett blogger, reklámszövegíró, videó szerkesztő, SEO szakértő, adatbázis szakértő, fotós, táv-rendszergazda, jutalékos értékesítő, coach, tréner, designer, virtuális asszisztens stb.

A szolgáltatás vagy kivitelezés tehát az egyik leggyorsabb pénzkeresési módszer, hiszen itt a tudásoddal személyesen segítesz az ügyfeleknek a problémamegoldásban.

További előnyök:

 • A szolgáltatásnyújtás jó módszer a piac megismerésére is. Miközben az ügyfeleiddel dolgozol, sok új lehetőséget, nem megfelelően kielégített igényt fedezhetsz fel.
 • A szolgáltatás jó kiindulási pont például digitális termékek fejlesztése előtt is. Az így megszerzett tapasztalatok sok új termékötletet adhatnak, amit rögtön tesztelni is tudsz az ügyfeleid segítségével.
 • Szolgáltatás esetén nincs szükség nagy közönségre a pénzkereséshez. Ilyenkor közvetlenül is megkereshetsz ismerősöket, új kapcsolatokat építhetsz a közösségi médián vagy üzleti rendezvényeken keresztül, és ajánlhatod nekik a szolgáltatásodat.

Hátrányok:

 • Ez a pénzkeresési módszer aktív jövedelem, tehát az idődet fekteted be a pénzkereséshez.
 • Mivel az időd véges, csak ezzel a módszerrel nem tudsz egy bizonyos jövedelemszintnél többet elérni.

Módszer #2 – Affiliate marketing

A másik módszer az affiliate marketing, amivel magyarul partnerprogram, ajánlói rendszer vagy ajánlói program néven is találkozhatsz.

Bármilyen néven is találkozz vele, az affiliate marketing lényege, hogy más termékének az ajánlásával kereshetsz pénzt az interneten.

Hogyan működik ez a pénzkeresési módszer?

 • Keress egy olyan terméket, ami neked bevált, és szívesen ajánlod a közönséged tagjainak is!
 • Ha valaki a te ajánlásod alapján megvásárolja a terméket, akkor a bevétel egy kis részét megkapod jutalék formájában.

Ez hasonló ahhoz, mint amikor értékesítőként dolgozol valahol jutalékos rendszerben. A különbség az, hogy itt nem a cég alkalmazottjaként dolgozol, és nem veszel részt magában az értékesítésben sem. Itt annyi a feladatod, hogy egy un. affiliate linken keresztül a céghez vagy a termékhez irányítsd a vásárlót.

Könnyen belátható, hogy sok előnye van ennek a pénzkeresési módszernek, mivel itt nincs szükség saját termékre a pénzkereséshez. Egy saját termék létrehozása ugyanis hosszabb folyamat, így a többi online pénzkeresési módszerhez képest affiliate programokon keresztül viszonylag gyorsan el lehet kezdeni  pénzt keresni.

Én a blogom elindítását követően a 4. hónapban kezdtem el így pénzt keresni –  ahogy ebben az affiliate marketing útmutatóban részletesebben is beszámoltam róla -,  és azóta is ez az egyik fő online jövedelemforrásom.

Az affiliate marketing további előnyei:

 • Kevesebb munkával jár, mint egy saját termék létrehozása
 • Minimális pénzbefektetés mellett el lehet kezdeni így pénzt keresni. A programokhoz általában ingyenes a csatlakozás. Nem kell hozzá terméket létrehoznod, raktároznod, szállítanod, valójában egy egyszerű weboldallal el tudsz indulni.
 • Mivel nem te vagy a termék tulajdonosa, ezért alacsonyabb a pénzügyi kockázatod. Ha nem veszik meg a terméket, nem veszítesz semmit.

Hátrányok:

 • Az affiliate marketinggel sem tudsz azonnal pénzt keresni.  Időbe telik ugyanis, mire elnyered a közönséged bizalmát, illetve megfelelő forgalmat tudsz az oldaladra terelni.
 • Mivel nem a tiéd a termék, így kisebb kontrollod van az ajánlott termék vagy szolgáltatás minősége fölött.
 • Sok partnerprogramnál csak akkor fizetik ki a jutalékot, ha elérsz egy minimum jutalék összeget.
 • Ha nagy, külföldi affiliate hálózatokkal szeretnél együttműködni, akkor számolj a nyelvi akadályokkal.
 • Lényegesen kevesebb magyar nyelvű partnerprogram létezik, mint angol nyelvű. Ha egyedi megállapodást szeretnél kötni hazai cégekkel, ez is egy járható út, viszont számolni kell ennek az időigényével is.

Min múlik leginkább, hogy tudsz-e pénzt keresni affiliate marketing módszerrel?

Akik komoly sikereset értek el az affiliate marketing segítségével, 2 fontos kérdést emelnek ki:

 • Azzal a fő céllal ajánlod a termékeket, hogy segíts megoldani a célközönséged problémáit?
 • Bízik benned a közönséged?

A pénzkereséshez a kulcs tehát a megfelelő cél és a bizalomépítés. Ez utóbbi viszont idő- és energiabefektetést igényel.

Hogyan építsd fel az affiliate marketinghez szükséges bizalmat?

A bizalom kialakulásához sok minden hozzájárulhat, de most nézzünk meg 5 alapvető dolgot, amivel megalapozhatjuk az affiliate marketing sikerünket.

 1. A termék legyen összhangban a márkáddal!

Fontos, hogy az ajánlat legyen összhangban a márkáddal és az üzeneteiddel. Ha a termék nem kapcsolódik a témádhoz,  illetve nincs összhangban az üzeneteiddel, akkor nem érdemes ajánlanod.

 2. Csak olyan terméket, szolgáltatást, céget ajánlj, amiben teljes mértékben hiszel!

Mint az online marketing sok más területén, itt is igaz, hogy a minőség sokkal fontosabb a mennyiségnél.

Csak olyan termékeket szabad ajánlani, amivel személyesen is jó tapasztalatod van, és amiben valóban hiszel. Ha nem használtad még személyesen a terméket, akkor az ajánlást megelőzően érdemes kipróbálnod vagy alapos kutatást végezni a tapasztalatokat illetően.

 3. Légy szakértője az ajánlott terméknek vagy szolgáltatásnak!

Minél több hasznos információt tudsz megosztani a közönségeddel a termékről, annál jobban tudsz segíteni nekik a termék kiválasztásában és használatában, és annál jobb eséllyel vásárolnak rajtad keresztül.

 4. Mindig válaszolj a követőid kérdéseire a termékkel kapcsolatban!

Ezzel egy valós, elérhető személy képét alakíthatod ki egy személytelen weboldal képe helyett.

 5. Légy őszinte a termék vagy szolgáltatás jellemzői illetően!

Ha bármilyen negatív tapasztalatod van egy termékkel kapcsolatban, akkor őszintén és nyíltan el kell mondanod ezt is. Ha van valami, amit nem szeretsz a termékkel kapcsolatban, akkor a termékismertetődben ezt is érdemes megemlíteni.

Nincs olyan termék, ami kizárólag csak pozitív jellemzőkkel bír, és ha soha nem említesz negatívumokat, ez olyan érzést kelthet, mintha szándékosan csak a pozitív jellemzőket említenéd.

 6. Oszd meg a személyes tapasztalataidat!

A termékelőnyök reklámszerű felsorolása helyett a személyes tapasztalataid megosztásával mutasd be a terméket!

Senki nem szeretni, ha eladnak neki. Olyan termékeket viszont szívesen vásárolnak az emberek, amit valaki már kipróbált előttük, és amivel kapcsolatban jók a tapasztalatok.

Miközben a gyorsaságnak sok előnye van, a gyors pénzkeresésre törekvés nem feltétlenül jó cél, mivel a túlzott gyorsaság miatt fontos lépések maradhatnak ki a vállalkozásépítési folyamatból. Érdemes elkerülni a gyors pénzkeresést ígérő “csillogó” ajánlatokat is, mivel ezek ritkán vezetnek valódi eredményekhez.

Ha pénzt szeretnénk az interneten keresztül keresni, akkor először is pontosan kell értenünk, hogy mi kell az online pénzkereséshez, majd be kell fektetnünk a szükséges munkát.

Szerencsére létezik 2 olyan módszere, amivel viszonylag rövid idő alatt eljuthatunk az online pénzkeresésig. Ezek a szolgáltatások nyújtása, illetve az affiliate marketing.

Ezek a módszerek sem ígérnek könnyű és gyors meggazdagodást, viszont más online pénzkeresési módszerhez képest rövidebb idő alatt el lehet jutni velük az első online jövedelemig.


Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is: 

Pénzkeresés blogírással – A leggyorsabb és a legstabilabb módszerek

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2021]

[podcast] Hogyan működik az affiliate marketing és az affiliate programok?

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség