Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Pénzkeresés blogírással – A leggyorsabb és a legstabilabb módszerek

Mára sokan látják, hogy egy blog segítségével mekkora személyes és pénzügyi szabadságot lehet elérni néhány év alatt.

A probléma csak az, hogy sokan azelőtt szeretnék a pénzt és a vele járó szabadságot, hogy befektetnék az ehhez szükséges munkát.

Egy sikeres blog elindítása és építése ugyanis nyilvánvalóan idő- és energiabefektetését igényli.

A folyamat a megfelelő téma kiválasztásával kezdődik. Utána rendszeresen kiemelkedő tartalmakat kell létrehozunk ahhoz, hogy a közönségünk ránk találjon. A kiemelkedő minőségű tartalom megragadja a közönségünk figyelmét és bizalmat épít.

A blogolással elérhető pénzkeresés csak ezután következik.

Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, hogy hogyan lehet blogírással stabil, hosszú távú jövedelmet felépíteni, és mit tehetsz, ha gyorsan van szükséged jövedelemre. 

pénzkeresés blogolással

Az elmúlt időszakban többen is megkerestek azzal, hogy értik az online pénzkeresés folyamatát, illetve azt, hogy blogírással hogyan lehet pénzt keresni, de mégis mutassam meg, hogy hogyan lehet blogolással gyorsan pénzt keresni.

Mindenek előtt szeretném hangsúlyozni:

A blogírás és a blogvállalkozás nem egy gazdagodjunk meg gyorsan lehetőség!

Vannak ugyan pénzkeresési módszerek, melyekkel gyorsabban lehet pénzt keresni, mint másokkal, az alapok viszont ugyanazok:

ha nincs közönséged, illetve nem építetted még fel a szükséges bizalmat, akkor nagyon nehéz lesz a pénzkeresés blogírással.

Az első lépéseket tehát nem tudod átugrani.

Ha viszont már van egy kis közönséged, aminek a tagjai bíznak benned, akkor többféle módon is el tudod kezdeni az online jövedelemszerzést. Még csak nagy közönség sem kell hozzá.

Nézzük meg, hogyan is kereshetünk pénzt egy blog segítségével. (Ezek az elvek természetesen érvényesek más tartalmak, pl. podcast vagy videócsatorna esetén is.)

Hogyan lehet pénzt keresni blogírással?

Ez 3 évvel ezelőttig számomra sem volt teljesen világos, hogy blogírással hogyan lehet pénzt keresni. Sokakhoz hasonlóan én is csak a blogon lehelyezett reklámhirdetésekben gondolkodtam, mint lehetséges online jövedelemforrás.

Bár a reklámjövedelem egy gyakori online pénzszerzési forma, viszont messze nem ez az egyetlen.

Valójában 3 fő pénzkeresési stratégia létezik, amit blogírással megvalósíthatunk:

  1. Reklámjövedelem
  2. Affiliate jövedelem
  3. Termékeladásból vagy szolgáltatásból származó jövedelem.

Pénzkeresés blogírással #1: Reklámjövedelem

Ilyenkor a blogodban szöveges, videó vagy banner hirdetéseket helyezel el, vagy olyan támogatott tartalmakat teszel közzé, melyek a saját tartalmaidhoz hasonlóan jelennek meg.

A két nehézség ezzel a jövedelemforrással az, hogy nagyon komoly követőtáborodnak kell lenni ahhoz, hogy ebből jelentősebb jövedelmed származzon. Ezen kívül pl. Google hirdetések esetén nem lesz beleszólásod abba, hogy milyen hirdetések jelennek meg az oldaladon.

Ezt a pénzkeresési formát főleg nagy olvasottságú online magazinok alkalmazzák sikerrel.

Pénzkeresés blogírással #2: Affiliate Jövedelem

Ebben az esetben úgy keresel pénzt, hogy a saját weboldaladról egy másik vállalkozás weboldalára irányítod a közösséged tagjait, akik ha ott vásárolnak, akkor te az ajánlói munkád után jutalékot kapsz. A jutalék mértéke terméktől függően 1-50% lehet, sőt, létezik ennél magasabb is.

Az affiliate marketingről részletesen ebben a bejegyzésemben olvashatsz: Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

Pénzkeresés blogírással #3: Termék értékesítése vagy szolgáltatás nyújtása

Ilyenkor te hozod létre a terméket vagy szerzed be pl. egy nagykereskedőtől. A termékek lehetnek fizikai vagy digitális termékek, illetve nyújthatsz szolgáltatást saját magad vagy a csapatod bevonásával.

A legnagyobb profitrátával rendelkező és jól automatizálható termékek a digitális termékek, mint pl. egy online kurzus vagy egy tagsági rendszer. Ezeknek a létrehozásához nincs szükséged másra, mint a tudásod vagy a tapasztalataid megosztására egy adott témában.

Minden egyéb blogírással elérhető pénzkeresési lehetőség besorolható a 3 fő stratégia egyikébe.

Hogyan kezdtem én pénzt keresni a blogommal?

Az első online jövedelmem affiliate marketingből származott a blogom elindítását követő 4. hónapban. Nem volt saját termékem még, hiszen a közönségemet is éppen csak elkezdtem építeni és megismerni.

Szerencsére az email listámat a 0. naptól kezdve építettem, így egy email kiküldésével az akkor 81 fős email listámmal már el tudtam kezdeni affiliate jövedelmet szeretni.

affiliate marketing jövedelem példa

81 feliratkozómnak ajánlottam Szendrei Ádám pénzügyi témájú termékeit, amivel kb. 50.000 Ft jutalékot kerestem.

affiliate marketing jövedelem példa

Ez nagy lökést adott a további növekedésemhez, hiszen kézzel fogható bizonyíték érkezett a bankszámlámra, hogy az affiliate marketing működik a magyar piacon is. Mivel nem szükséges hozzá saját terméket létrehozni és nagy közönség sem, ezzel a módszerrel viszonylag gyorsan lehet pénzt keresni az interneten.

Ahhoz viszont, hogy csak affiliate marketingből főállású jövedelmünk származhasson, lényegesen nagyobb közönség felépítése szükséges.

Nekem máig partnerprogramokból származik az online jövedelmem egy jelentős része, bár egyre inkább kiegészítő jelleggel a saját digitális termékeim mellett.

Stabil online pénzkeresés blogírással

Többféle pénzügyi céllal is érdemes blogírásba kezdeni.

  • Lehet, hogy egyelőre csak a főállású jövedelmedet szeretnéd kiegészíteni azért, hogy gyorsabban elérd a pénzügyi céljaidat (pl. hitel visszafizetése) vagy azért, hogy több lábon állj.
  • Ha viszont a célod az, hogy kiváltsd az alkalmazotti jövedelmedet, akkor nem elég, ha egyszer eléred a megélhetéshez szükséges jövedelmet, hanem stabilitásra és folyamatosságra lesz szükséged.

Ha az egyik hónapban 1.000.000 Ft-ot keresel blogírással, de a következő hónapban csak 100.000 Ft-ot, majd csak 50.000 Ft-ot, akkor valószínűleg nem fogod elég biztonságban érezni magad ahhoz, hogy kilépj a munkahelyedről.

Ha havi 500.000 Ft-ra van szükséged ahhoz, hogy magadat és a családodat anyagi biztonságban tudd, akkor valószínűleg szeretnél biztos lenni abban, hogy ez az összeg minden hónapban a rendelkezésedre áll, mielőtt nyugodt szívvel felmondanál a munkahelyeden.

Ilyen stabil jövedelmet lehet kiépíteni tagsági rendszerek indításával, vagy online kurzusok létrehozásával. Egy ilyen stabil jövedelemforrásnak a felépítése viszont hosszabb időt igényel, ezért írtam, hogy a blogvállalkozás egy hosszú távú, nem egy gyors jövedelemszerzési forma.

Passzív online pénzkeresés blogírással

Menjünk tovább még egy lépéssel.

Ha a célod a stabil online jövedelem és rajta keresztül a nagyobb szabadság elérése, akkor nem szabad megállnod annál a pontnál, hogy rendszeres bevételed származik a blogodból.

Ha stabil jövedelmed származik a blogolásból, de ahhoz minden nap újabb és újabb bejegyzéseket kell készítened, hogy a jövedelemszinted fennmaradjon, akkor valójában egy másik munkahelyet hoztál létre magadnak.

Egyetértek azzal, hogy már az, hogy egy olyan munkával kereshetsz pénzt, ami lelkesít, és amit a saját időbeosztásod szerint, otthonról végezhetsz, önmagában vonzóbb lehetőség, mint egy 9-5-ig munkahely.

Ettől viszont nem lesz több szabadidőd, mivel ez is egy folyamatos – bár kellemesebb – munka.

Engem sokkal jobban lelkesít az a cél, hogy hogyan lehet egy bloggal a megélhetéshez szükséges jövedelmet (vagy ha lehet, még többet) megkeresni napi néhány órás munkával.

Ezért én egy olyan vállalkozás felépítésére törekszem, ami akkor is működik és jövedelmet hoz, amikor alszom, és miután felépítettem, napi 1-2 óra munkával bárhonnan fenntartható a működése. Tehát valamennyire passzív jövedelemforrásként működik.

Számomra ez a fő különbség egy blogger egy blogvállalkozó között: egy blogger elsősorban ír, egy blogvállalkozó pedig rendszereket hoz létre.

Mivel én nem szeretnék hosszú távon teljes munkaidőben a vállalkozásomban dolgozni, ezért eleve úgy válogatom össze az eszközeimet (pl. az email marketing szolgáltatómat), amivel automatizált rendszereket alakíthatok ki, és amik elvégzik helyettem a munka nagy részét. Ezért nem vagyok az ingyenes megoldások híve, mert ezeket később korlátozottan lehet ilyen rendszerek kialakítására használni.

A rendszerek létrehozása viszont időt igényel. Nem reális tehát azt várni, hogy egy blog elindítása után néhány hónappal már több milliós stabil online jövedelmed lesz.

Sajnos vannak ’guruk’, akik azt sugallják, hogy a „gazdagodj meg gyorsan” módszert megtanulhatod a képzéseik segítségével. Mivel sokan pont erre a gyors, lehetőleg munka nélkül elérhető meggazdagodásra vágynak, a képzéseiket irreális áron is sikerül sok embernek eladni. Utána pedig megmutatják a saját bankszámlájukat, mint a gazdagodj meg gyorsan módszer bizonyítékát.

A sikeres blog nem csak a pénzről szól…

A hosszú távú stabil online pénzkeresés – ahogy én látom és tapasztalom – nem így működik.

Az igazán sikeres blogvállalkozók, bloggerek nem kizárólag a pénz – nem beszélve a gyors pénz – miatt kezdtek bele a blogírásba.

Sokkal inkább egy szenvedély vagy kíváncsiság miatt indultak el, vagy volt egy missziójuk, amit szerettek volna megvalósítani a blogolás segítségével.

Őket sokkal inkább a “Hogyan segíthetnék másoknak?” kérdés vezérelte, mint a “Hogyan kereshetnék gyorsan sok pénzt az interneten?” . Rengeteget próbálkoztak és tanultak addig, ameddig valóban sikeresek lettek.

A sikeres bloggerek, blogvállalkozók jellemzői tehát:

  1. Hosszú távon gondolkoznak
  2. Nem csak a pénz miatt csinálják

Ha mégis gyorsan szeretnél pénzt keresni

Elismerem viszont, hogy számos élethelyzet létezhet, amikor valakinek gyorsan van szüksége online bevételre és nincs idő és pénz digitális termékek (e-könyv, online képzés, stb). létrehozására.

Ráadásul, ha valaki még abban sem biztos, hogy pontosan milyen terméket szeretne a közönsége, illetve még a saját szakértői státuszát is éppen csak elkezdte építeni, akkor digitális termékek létrehozása helyett érdemes először egy gyorsan, minimális idő és pénzbefektetéssel létrehozható termékkel elindulni.

Milyen gyorsan létrehozható, első termékek léteznek?

A leggyorsabban a személyesen nyújtott szolgáltatásokkal tudsz megjelenni a közönséged előtt és pénzt keresni.

  • Ilyen lehet pl. az egyszemélyes konzultáció, coaching vagy egy kiscsoportos online workshop telefonon vagy Zoom-on keresztül.

Ilyenkor személyesen segítesz egy probléma megoldásában az ügyfelednek, nem előre létrehozott termékeken keresztül.

Én az affiliate marketing mellett először személyes konzultációkat és kiscsoportos élő workshopokat tartottam , mielőtt belevágtam volna online kurzusok létrehozásába.

  • Ha a témád nem igazán alkalmas arra, hogy coachinggal, tanácsadással segítsd az ügyfeledet, akkor pedig vállalhatsz kivitelezést, vagy asszisztensi feladatok ellátását, ami szintén a probléma megoldásában segíti az ügyfeledet.

Miközben ezek a személyes közreműködést igénylő pénzkeresési formák a leggyorsabb jövedelemszerzési módszerek, tekinthetjük őket „piackutató terméknek” is. Ezeken keresztül ugyanis sokkal többet megtudhatsz az ügyfeleidről és a problémáikról is.

Egy ilyen „piackutató termék” tehát alkalmas lehet arra, hogy gyorsan, fejlesztés nélkül tudj kínálni egy első terméket a közönségednek és viszonylag gyorsan előteremthesd vele a szükséges jövedelmet. Közben pedig jobban megismerheted a piacot és az ügyfelet, ami a nagyobb idő- és pénzbefektetést igénylő digitális termékek létrehozásához nélkülözhetetlen.

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

Online pénzkeresés bloggal: Így keresd meg az első forintodat az interneten

Blogindítástól az Online Vállalkozásig– Így indítottam be a viszlattaposomalom.hu-t (Esettanulmány)

Hogyan lehet egy bloggal pénzt keresni?

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség