Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan valósítsd meg a Laptop Életstílust?

Olyan munkára vágysz, amihez csak egy laptopra és internetkapcsolatra van szükséged? Ahol a saját időbeosztásod szerint dolgozhatsz ott, ahol a kedved tartja? Megszabadulnál a mindennapos ingázástól, sőt, ha lehet, a főnöködtől is?

Jó helyen jársz! Ez a Laptop Életstílus lényege!

Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan dolgozhatsz te is a saját feltételid szerint, és hogyan teremthetsz nagyobb szabadságot az életedben.

 

A laptop életstílus Tim Ferriss 4 órás munkahét című könyvének 2007-es megjelenése óta került be a köztudatba. Azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gondolat, hogy kihasználjuk a helytől és időtől független munkavégzés előnyeit.

A koronavírus miatti lezárások és a kényszerből otthonról végzett munka ezt a trendet csak felerősítette hazánkban is. Sok család használta ki ezt a váratlan lehetőséget, és költözött zöldebb környezetbe – például a Velencei-tóhoz vagy a Balaton környékére.

A laptop életstílus viszont koronavírustól függetlenül is egy valós lehetőség.

Ebben a bejegyzésben megmutatom, hogy hogyan indulhatsz el te is ezen az úton!

Mit jelent pontosan a laptop életstílus?

A laptop életstílus azt a szabadságot jelenti az életünkben, amikor onnan és akkor dolgozhatunk, ahonnan és amikor szeretnénk. Ehhez egyszerűen olyan munkát kell végeznünk, amihez csak egy jó internetkapcsolatra, egy laptopra, esetleg egy mobiltelefonra van szükség.

Mára számos ilyen lehetőség van, és sokan megragadták már előttünk az alkalmat, hogy szabadabb életet teremtsenek maguknak.

Vannak, akik a laptop életstílust kihasználva a világ egy izgalmas helyre költöznek – például Balira vagy a hegyekbe. Én nem mentem ennyire messzire, viszont a laptop vállalkozásom lehetővé tette, hogy 5 éve Budapestről a Velencei-tóhoz költözzek.

Legtöbbször otthon dolgozom vagy egy tóparti kávézóban, a munkámhoz pedig csak internetre és egy laptopra van szükségem. Anyaként számos további előnyét élvezem ennek a szabad életmódnak: én oszthatom be az időmet, így ott tudok lenni a gyermekem minden fontos programján, sőt, néha együtt dolgozunk a blogomon.

Közös munka a gyermekemmel

 

Vannak, akik úgy használják ki a laptop életstílus előnyeit, hogy folyamatosan utaznak és járják a világot. Így tett például az amerikai Michelle Schroeder-Gardner, aki pénzügyi blogjából él. Miután felmondott a munkahelyén, férjével először lakóautóval kezdték bejárni az USA-t, majd vettek egy jachtot, és ma azon élnek.

Vannak olyanok is, akik a munka és magánélet között szeretnének jobb egyensúlyt teremteni. Nem szeretnének ingázni, többet szeretnének a családjukkal lenni, több időt szeretnének a hobbijukkal tölteni, vagy egyszerűen csak nagyobb pénzügyi szabadságot szeretnének elérni.

A laptop életstílus mindenkinek mást jelent egy kicsit, de ami közös, az a szabadabb élet iránti vágy.

 

Hogyan lehet megvalósítani a laptop életstílust?

Attól függően, hogy pontosan mit szeretnél elérni, 3 út között választhatsz:

1. Home office

A koronavírus előtt alig lehetett távmunkában is végezhető állást találni.

Mára ez sokat változott: egyre több cég keres virtuális munkavállalót helyfüggetlen munkavégzéssel. A Zoom-on keresztüli kapcsolattartás szinte már az életünk természetes részévé vált, ami a lehetővé teszi a helyfüggetlen munkavégzést, és az otthoni irodát.

Ennek eredménye, hogy ma már nem lehetetlen ” home office” munkát találni.

Ha fontos számodra, hogy saját magad oszd be az idődet, akkor itt viszont lehetnek korlátok, mivel egy alkalmazotti munka gyakran jár időponthoz kötött egyeztetésekkel.

2. Szabadúszó

Sok cég keres kifejezetten szabadúszókat egy adott feladatkör ellátására, ami szintén helyfüggetlen munkavégzést tesz lehetővé.

A szabadúszó életforma az egyik legnépszerűbb módszer, amivel elérheted a laptop életstílust. Élvezheted a helyfüggetlenség szabadságát, miközben több ügyfélnek is dolgozhatsz egyszerre. Sok szabadúszó munka óradíjas alapon fizet, de vannak projekt alapon, vagy akár leütés alapon fizető szabadúszó munkák, mint pl. az írás vagy a korrektor munka.

Ha beszélsz angolul, számos szabadúszó platform létezik az interneten, ahol ügyfelekre találhatsz. Ha csak magyar nyelven beszélsz, akkor se add fel, vannak ugyanis már magyar nyelvű platformok is. Ezen kívül a személyes kapcsolataidon keresztül is találhatsz új ügyfeleket.

Külön előny, hogy szabadúszóként akár másodállásban is elindulhatsz, miközben élvezed a biztosabb főállású jövedelem előnyeit is.

A Pénzcentrum írásában több példát is találsz platformokra, illetve megismerheted néhány szabadószó történetét is.

3. Saját online vállalkozás

Ha nem félsz a kemény munkától és némi kockázattól, akkor a laptop életstílust elérheted egy saját vállalkozási ötlet megvalósításával is.

Vállalkozóként sokkal nagyobb szabadságod lehet abban, hogy milyen időbeosztás szerint dolgozol, hiszen számos pénzkeresési forma közül választhatsz, amit jól tudsz igazítani a vágyott életstílusodhoz.

Ez ráadásul a legizgalmasabb módszer, amin keresztül megvalósíthatod önmagad, megélheted az alkotás örömét, miközben maradandó értéket hozhatsz létre. Mindezt úgy, hogy közben élvezed a laptop életstílus előnyeit.

Külön előny, hogy egy ilyen vállalkozás elindításához nem lesz szükséged több milliós tőkére. Általában csak egy laptop, internetkapcsolat és néhány egyszerű szoftver kell az elinduláshoz.

Én a blogomat 20.000 Ft-ból indítottam. Sok új dolgot kellett viszont megtanulnom, ezért a  saját képzésembe jelentős időt és pénzt fektettem. Ez viszont nagyon jó befektetésnek bizonyult azóta.

Egy laptop vállalkozás felépítése tehát nem egy “gazdagodjunk meg gyorsan” lehetőség. Vállalkozóként az elején sok munkát be kell fektetni. Ha viszont beindul az üzleted, akkor a jövedelmednek általában nincs igazán felső határa.

Egy laptop vállalkozás további előnye, hogy akár egy főállás mellett is elindíthatod, és kitartással, türelemmel akár a szabadidődben is dolgozhatsz. Így felépítheted azokat az online jövedelemforrásokat, melyekkel megteremtheted a laptop életstílust.

életstílus vállalkozás

Fontos kérdések, mielőtt belevágnál a laptop vállalkozásba

Mielőtt laptop vállalkozást indítanál, néhány kérdést érdemes átgondolni:

 • Hogyan szeretnél élni?
 • Milyen témával szeretnél foglalkozni? Milyen piacon érdemes elindulnod?
 • Kikből áll a célközönséged, és miben tudsz nekik segíteni?
 • Milyen formában szeretnél pénzt keresni?

Itt van néhány hasznos tipp, ami segít a válaszok megadásában:

1. Hogyan szeretnél élni?

Az egyik első döntés, amit a laptop életstílus megteremtéséhez el kell döntened, az, hogy pontosan mit szeretnél elérni, vagyis hogyan szeretnél élni.

 • Digitális nomád szeretnél lenni, aki járja a világot?
 • A gyerekid időbeosztása köré szeretnéd a munkádat szervezni?
 • Szeretnél minden évben egy több hónapos vakációt?
 • Élvezni szeretnéd a vidéki élet csendjét, vagy a tengerpart szépségét?

Digitális nomádként bejárhatod a világot, de emellett nem könnyű nyugodt életet élni a folyamatos utazás miatt. Ha viszont otthonról dolgoznál, akkor nagy fegyelemre van szükséged, hogy az otthoni feladatok ne vonják el a figyelmedet a munkáról.

Az életstílusodat tehát érdemes már az elején megtervezni, és számolni az azzal járó előnyökkel és hátrányokkal is.

2. Milyen témával szeretnél foglalkozni, és kikből áll majd a célközönséged?

Ha van valamilyen speciális tudásod, gyakorlatod, tapasztalatod, ezt könnyen jövedelemforrássá alakíthatod, például szabadúszóként.

Ha viszont online vállalkozást indítanál, akkor minden egy jó vállalkozási ötlettel kezdődik.

Többféle módon is rátalálhatsz a vállalkozási ötletedre, és nem is kell mindent megtervezned az elinduláshoz.

Amit viszont fontos szem előtt tartani, hogy ne egy teljes piacot akarj meghódítani az elején! Sokkal célravezetőbb, ha egy piac kisebb szeletét (réspiac) célzol meg, ott viszont a legjobb megoldásokat hozod létre a célközönségednek.

“Nyereségesebb nagy halnak lenni egy kis tóban, mint szürke kis snecinek lenni egy nagy tóban.” Tim Ferriss – 4  órás munkahét

Fontos jól érteni, hogy az online pénzkereséshez, illetve a laptop életstílus eléréséhez nincs szükség hatalmas tömegekre. Helyett arra van szükséged, hogy egy kisebb réspiac igényeit pontosan megismerd, és ott te nyújtsd a legjobb megoldást a közönséged problémáira.

3. Milyen formában szeretnél pénzt keresni?

A következő kérdés, amit érdemes átgondolni, hogy milyen módon szeretnél pénzt keresni.

Erről sem kell az elején eldönteni, de érdemes már az elején ismerni a lehetőségeidet.

Az interneten keresztül ugyanis többféle módon is kereshetsz pénzt.

Nyújthatsz szolgáltatásokat, vállalhatsz kivitelezést, tanácsadást, taníthatod az embereket online kurzusok, e-könyv, workshop segítségével stb. Akár fizikai termékeket is értékesíthetsz, ha létrehozol olyan rendszereket, amik a te személyes jelenléted nélkül is működnek.

4 népszerű módszer, amivel pénzt kereshetsz, miközben a Laptop Életstílust éled

Sok módszer létezik tehát, amivel vállalkozóként elérheted a laptop életstílust. Most nézzünk meg néhányat a legnépszerűbb módszerek közül!

1. Indíts blogot!

A blogolás az egyik legnépszerűbb módszer, amivel elindulhatsz a laptop életstílus felé. Én is ezt az utat választottam. Miért?

 • Egy blogot könnyű elindítani.
 • Nincs szükséged hozzá előzetes tapasztalatra, technikai tudásra, és minimális pénzbefektetést igényel. Minden, amire szükséged van egy domain név, egy WordPress weboldal, és már indíthatod is a blogod!

A blogod segítségével számos módszerrel kereshetsz később pénzt attól függően, hogy mit határoztál meg, mint életstílus célt. Néhány népszerű pénzkeresési módszer:

 • affiliate marketing
 • tanítás különböző formában – e-könyv, online kurzusok, workshopok, stb.
 • hirdetések elhelyezés az oldaladon

Én 3 éve indítottam a blogomat, és azóta többféle módszerrel is kerestem pénzt a segítségével.

2. Készíts YouTube videókat!

Hasonlóan a blogíráshoz, a videókészítés és egy YouTube csatorna elindítása nagyszerű módszer, amivel kapcsolatba kerülhetsz a célközönségeddel.

A YouTube-on keresztül rengeteg embert érhetsz el. Az elindulásnak gyakorlatilag nincs jelentős költsége, akár egy jobb mobiltelefon segítségével is elfogadható minőségű videókat tudsz létrehozni.

A blogoláshoz hasonlóan kereshetsz pénzt például termékek bemutatásával, véleményezésével affiliate marketing módszerrel, YouTube hirdetésekkel, de használhatod a csatornádat saját digitális termékek népszerűsítésére is.

3. Indíts Podcast csatornát!

A podcast szintén egyre népszerűbb platform, amin keresztül a célközönségünkkel kapcsolatot építhetünk, és aminek a segítségével elérhetjük a laptop életstílust.

Az elindulás költségei szintén minimálisak, így bárki elindíthat egy csatornát és elkezdheti az üzeneteit a közönsége felé.

Magyar nyelven még  sok témakör van, ahol nagyon kevés podcast szereplő van, így rengeteg lehetőség áll előttünk. A podcast – hasonlóan a bloghoz vagy a videókhoz – nagyszerű eszköz ahhoz, hogy megmutasd, szakértő vagy egy témában.

A podcast különösen jó platform arra, hogy akár minimális tapasztalattal elkezdj foglalkozni egy témával, és szakértőkkel, a témában sikeres emberekkel interjúkat készíts.

Közben te magad is beletanulhatsz a témába, és hiteles szakértővé válhatsz.

4. Segíts másoknak online konzultáció vagy coach-ing formájában!

Sok olyan témakör van, ahol a közönséged tagjait konzultáció vagy coaching formájában segítheted a céljaik elérésében. Ez szintén jó módszer, mivel laptop vállalkozóként bárhonnan kereshetsz így pénzt.

Értesz a pénzkezeléshez, befektetésekhez, nagy tapasztalattal rendelkezel egy vállalkozás indításában?

Esetleg problémás gyerekek nevelésében, párkapcsolati kérdésekben tudsz szakértőként tanácsot adni?

Fontos, hogy csak olyan kérdésekben vállalj tanácsadást, amiben valódi tudásod és tapasztalatod van. Ez viszont nem jelenti azt, hogy csak iskolai végzettség birtokában tudnál tanácsadással foglalkozni. Sok esetben elég, ha te már sikeresen megoldottál egy problémát a saját életedben, és a tapasztalataid megosztásával segítesz másoknak.

A tanácsadáshoz vagy coaching-hoz nem szükséges nagy közönséget építened, a leendő ügyfeleidet más módon is megtalálhatod, például személyes kapcsolatépítés útján.

Jó módszer viszont, ha ezt a módszert kombinálod valamelyik fenti ötlettel, vagyis blogot, podcast vagy videócsatornát indítasz a témádban. Így könnyen rátalálhatsz a téma iránt érdeklődő közönségedre, illetve a leendő ügyfeleidre.

Kész vagy a laptop életstílusra?

A helytől és időtől független életstílust többfele úton is elérheted attól függően, hogy mik a céljaid, és hogyan szeretnél élni.

Ha szabadúszóként vagy vállalkozóként indulnál el, fontos, hogy tudd, munkát kell befektetned ahhoz, hogy élvezhesd ennek az életstílusnak az előnyeit. Siker tehát itt sincs egyik napról a másikra, de egyáltalán nem lehetetlen elérni ezt az életformát.

Ha egy saját online vállalkozás felépítésével indulnál el ezen az úton, ehhez a legegyszerűbb módszerek egy blog, podcast vagy YouTube csatorna elindítása.

Bármelyiket is válaszd, akár egy főállás vagy család mellett is el tudsz indulni ezek segítségével az álom életstílusod megvalósítása irányába, után pedig élvezheted ennek az életformának a számtalan előnyét.

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2021]

Hogyan lehet gyorsan pénzt keresni az interneten?

45+ blog téma ötlet – Népszerű blog témák, amivel pénzt is tudsz keresni

21 otthonról végezhető online munka, amivel biztos jövedelemforrást építhetsz

 

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség