Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Mit csinálnak a Sikeres Emberek  Szabadidejükben?

Amikor arról beszélünk, hogy hogy lesz valaki a munkájában sikeres, leginkább az jut eszünkbe, hogy mit dolgozik, és milyen módszerekkel dolgozik, amivel kitűnik a többiek közül.

Az, hogy mit csinál, amikor a munkájából hazaér, nem igazán jut eszünkbe.

Pedig érdemes ezen elgondolkodni. 

 

 

A szabadidős programok ugyanis komoly hatással van a szakmai sikerekre is.

És abban is biztos lehetsz, hogy a sikeres emberek többre használják a szabadidejüket, mint hogy a kanapén pihenve TV-t néznének, vagy a közösségi médiákon lógnának.

Ezért érdemes átgondolnod, hogy a kevésbé hasznos szokások helyett hogyan tudnád több értékes tartalommal megtölteni a szabadidődet.

Még egy apropója van ennek a bejegyzésnek: nemrég egy sikeres marketing tanácsadó barátommal beszélgettem a blogom ötletéről (röviden, hogy olyan embereknek fogok írni, akik szabadabb és teljesebb életet szeretnének élni).

Tetszett neki az ötlet, és megbeszéltük, hogyan fogunk később együttműködni. Majd hozzáfűzte, hogy ő is szívesen lazítana egy kicsit a tempón, de nem tudja, mihez kezdene a felszabadult szabadidejével.

Hát erre a lehetséges problémára nem is gondoltam….

De jobban belegondolva teljesen megértem őt. Ha több éven át valakinek minden fókusza a munkáján van, teljesen érthető, hogy újra fel kell fedeznie önmagát és a világot. Újra meg kell találni, hogy mi hozza lázba egy-egy új projekten kívül.

Szóval, remélem, ehhez is tudok adni néhány jó ötletet!

 

A 7 leggyakoribb tevékenység, amivel a sikeres emberek a szabadidejüket töltik

 

1. Sportolnak. 

A testmozgás fontos mind a fizikai, mind a mentális egészségünk miatt. Fél óra mozgás munka után, vagy hétvégén felpezsdíti a véráramlásodat. Az egész napos stressz után feltöltődünk oxigénnel, életenergiával, tisztábbak lesznek a gondolatok, megtelik a szervezetünk endorfinnal.

A rendszeresen sportolók ellenállóbbak a stresszel szemben is. Ha ez még mindig nem volna elég, a sportnak hála jobban fogsz kinézni, jobban fogod érezni magad, aminek nagyobb önbizalom lesz az eredménye.

 

2. Olvasnak.

Ennek a “hobbinak” én rengeteget köszönhetek. Ez egy élethosszig tartó jó szokás, amit a sikeres emberek egész életükben gyakorolnak. Olvashatsz regényeket, szakmai anyagokat, nyomtatva vagy az interneten keresztül.

Az olvasás segít jobban megérteni a világot, és szélesíteni a világlátásodat. Új karaktereket, helyzeteket, kultúrákat, ötleteket ismersz meg, új képességeket sajátíthatsz el. Különösen sokat tanulhatsz általad nagyra tartott emberek életrajzi könyveiből.

 

3. Képzik magukat. 

A képzésednek nem kell (és nem is szabad) az érettséginél, diplománál véget érnie. A legsikeresebb emberek ugyanis azok, akik elkötelezik magukat az élethosszig tartó tanulás mellett.

Ahhoz, hogy a gyorsan változó világgal lépést tarthass, fontos, hogy új tudásra tegyél szert. Szélesítheted a képességeid körét pl. egy új szakma, új nyelv tanulásával, vagy új technológiai ismeretekkel.

Nem kell viszont feltétlenül intézményi képzésben gondolkozni. Az internet segítségével nagyon sok tanfolyamot, munkacsoportot, fórumot találhatsz, nem beszélve a rengeteg, sokszor ingyenes online képzésről.

 

4. Önkéntes munkában vesznek részt. 

Az önkéntesség nem csak a közösségednek előnyös, hanem saját magadnak is. Legyen ez akár fiatal szakembereknek felajánlott mentori segítség, vagy a környezeted ápolását célzó önkéntes munka.

Nemcsak, hogy boldogabbnak érzed majd magad általa, de értékes kapcsolatépítési lehetőség is. Segít  abban is, hogy a figyelmed egy időre elterelődjön a saját problémáidról. Miközben másoknak segítesz, új megoldások juthatnak eszedbe. Sőt, az is lehet, hogy az egész életedre új szemszögből fogsz tudni tekinteni.

 

5. Kapcsolatokat építenek. 

A sikeres emberek hajlandóak kilépni a komfortzónájukból, hogy új embereket ismerjenek meg. És ezt nem azért teszik, hogy eladjanak nekik, vagy hogy új munkatársat találjanak. Egyszerűen szeretnek új emberekkel beszélgetni, mert tisztában vannak a széles kapcsolati háló fontosságával.

 

6. Van hobbijuk. 

Úgy tűnhet, hogy a siker titka, hogy csak a munkádra koncentrálsz, és nem engeded, hogy bármi elvonja a figyelmedet. Ennek a megközelítésnek azonban több hátránya is van.

Egyrészt, nem marad lehetőséged fellélegezni a stresszből, és előbb-utóbb kiégsz. Másrészt, meggátolod magad abban, hogy a munkádon kívül, bármilyen más területen fejlődj.

Sok sikeres embernek nagyon érdekes hobbija és életstílusa van. A hobbi nemcsak a stressz ellensúlyozására jó, de nagyszerű lehetőség a kreativitásod megélésére is.

 

7. Időt töltenek a családjukkal és barátaikkal. 

Bármennyire ellentmondásnak tűnik is, de a karrieredre helyezett túl nagy hangsúllyal sokszor pont ellentétes hatást érsz el.

Ha sikeres akarsz lenni az életben, akkor a személyes kapcsolatokat kell prioritásként kezelned, ami viszont pozitív hatással lesz a szakmai eredményeidre is.

Ha csak néhány órára is hetente, de teljesen kapcsold ki a munkát a fejedben, és szenteld a teljes figyelmedet azoknak, akiket a legjobban szeretsz. A boldog és eredményes emberek tudják, hogy a szeretteinkkel eltöltött minőségi idő tart egészségesen, miközben a karrieredet építed.

(Felhasznált források: inc.com  success.com)

Tarts velünk a Facebookon is! Csatlakozz be a zárt Facebook csoportunkba, ahol még több ötletet és támogatást találsz!

 

Olvasd el ezeket a bejegyzéseket is:

15 Tipp, amivel Egyszerűsíthetsz az Életeden

Hány éves korban kezdődik az életünk?

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség