Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hány éves korban kezdődik az életünk?

Életstílus tervezés

Mit szeretnél csinálni, miután nyugdíjba vonulsz és több szabadidőd lesz? Mi az álmod? Többet szeretnél utazni, új hobbikat kipróbálni, több időt tölteni a családoddal, esetleg könyvet írni?

Egy átlagember 40-45 év munka után éri el a nyugdíjas kort (ha eléri). Ha keményen dolgozol és sikerül egy jelentősebb vagyont építened, akkor esetleg már korábban is nyugdíjazhatod magad.

De mi értelme van éveket, évtizedeket várni arra, hogy elkezdd megvalósítani az álmaidat?

Az élet ugyanis nem 65 éves korban kezdődik.

 

 

A társadalom és az iskola egyféle életutat tanít nekünk: tanulj, szerezz egy jó állást, és dolgozz végig 40 évet. Ha extra erőfeszítésekre is képes vagy, közben lépdelhetsz előre a vállalati karrierlétrán. Végül nyugdíjasként élvezheted a végigrobotolt életed gyümölcseit.

„ Most már csak fél napot dolgozom. Vagyis 12 órát.” John D. Drike

Egyre több ember kérdőjelezi meg ezt a társadalmi normát, és indul el a saját útján. Rengeteg sikersztori bizonyítja, hogy el lehet érni egy szabadabb és tartalmasabb életformát is, például egy saját kisvállalkozás indításával, vagy egy online jövedelemforrás kiépítésével. És ezzel lehetőséggel nem csak 1-2 ember él, hanem nagyon sok! Nézz csak körbe!

Ne érd be ennyivel, ha nem vagy elégedett!

A célom az, hogy meglásd, másképp is lehet gondolkodni az életről és a munkáról.

Az élet ugyanis túl rövid ahhoz, hogy lemondásokkal és meg nem valósított vágyakkal töltsük meg, miközben létezik élhetőbb élet is. Kortól, vagyoni helyzettől függetlenül. Ennek az alapjait szeretném megmutatni neked.

Ezt az átalakított gondolkozást Tim Ferriss Életstílus Tervezésnek nevezi 4 órás munkahét című könyvében.  Életstílus Tervezés mindig is volt, de az ő könyve vitte be a köztudatba ezen a néven, ezért én is így fogom nevezni.

Az Életstílus Tervezés célja, hogy nagyobb személyes szabadságot tudj elérni, 2 kérdés segítségével:

  • Miért is éljük évtizedeken keresztül azt az életet, ami a társadalom szerint normális és elvárt, viszont egyértelműen nem az, amit mi szeretnénk?
  • Ehelyett miért ne alakíthatnánk az életünket a saját szabályaink szerint?

A könyv elején Ferriss ír arról, hogy a legtöbb ember passzívan elfogadja a nyugdíjig tartó kemény munkát, és nem is kérdőjelezi meg, hogy van-e más alternatíva:

„Az emberek zöme – a saját régebbi énemet is beleértve – túl sok időt tölt önmaga győzködésével, hogy az élet küzdelem, neki pedig bele kell törődnie a napi kilenctől-ötig tartó robotba, cserébe a (néha) pihentető hétvégékért és az alkalmankénti fogd-rövidre-vagy-repülsz típusú nyaralásokért.”

Aztán pedig ír arról, hogy mit szeretnénk helyette:

Az emberek nem milliomosok akarnak lenni, hanem azt akarják átélni, amit – hitük szerint – csak milliókon vehetnek meg.”

„Nem arról képzelegsz, hogy van egymilló dollárod a bankban, hanem arról a tökéletesen szabad életstílusról, amelyet az egymillió vélhetően lehetővé tesz. A kérdés tehát a következő: Hogyan valósíthatja meg az ember a milliomosok tökéletesen szabad életstílusát anélkül, hogy ahhoz lenne egymillió dollárja?”

Ferriss a saját életét „nyugdíj-előzetes” utazásokkal és különleges élményekkel tölti meg, amit automatizált vállalkozásaiból finanszíroz. Több extrém megoldást is javasol, amivel minimálisra csökkenthető a munkával töltött idő, mint pl. a kiszervezés, vagy a valuta arbitrázs. Azt gondolom, hogy nekünk nem szükséges ennyire radikális eszközökhöz nyúlni ahhoz, hogy javítsunk az életünkön. Vannak egyszerűbb, és követhetőbb példák is.

Az egyik kedvenc blogom szerzője, Michelle Schroeder-Gardener főállása mellett kezdett pénzügyi blogot vezetni. Kezdetben azzal a céllal írt, hogy a saját kiadásait jobban nyomon tudja követni, és minél előbb visszafizethesse a hiteleit. A blogja egyre népszerűbb lett, és néhány év múlva férjével együtt mindketten ott tudták hagyni a munkahelyüket.

Olvasd el ezt is: Érdemes-e blogot indítani a magyar piacon? Interjú az első Zrt.-vé alakult bloggercsapattal

Nem építettek nagy médiavállalatot, nem vettek nagyobb házat, sőt. Eladták a meglévő házukat, és vettek helyette egy lakóautót. Járják a világot, Michelle közben vezeti a blogját. Írt róla többek között a Forbes, a Business Insider, az Oprah.com, a CNBC.com.

 

 

Persze azzal sincs semmi baj, ha te elégedett van a vállalati karriereddel, abban tudsz kiteljesedni, és mellette szeretnél élményeket gyűjteni. Az a nagyszerű az Életstílus Tervezésben, hogy a saját tervedet TE készíted, és egyáltalán nem kell, hogy bárkinek az életstílusához hasonlítson.

Nem kell, hogy utazz, hacsak nem pont azt szeretnéd. Ha vidéken állatokkal szeretnél foglalkozni, tedd azt! Az Életstílus Tervezés egy olyan nagyszerű életnek a megvalósítása, amiben boldog és elégedett vagy. Találd meg a saját szenvedélyed, céljaidat és tervezd meg a hozzá vezető utat.

Miért vedd komolyan?

Mert ha te nem tervezed meg a saját életed, akkor a társadalom tervezi meg helyetted.

A következő részekben arról lesz szó, hogy MILYEN IS PONTOSAN AZ ÉLET, AMIRE VÁGYSZ, illetbe hogy KEVESEBB vagy JOBB munkával jársz-e jobban, és hogy mi alapján NE válassz munkát.

Olvasd el ezt is:

Neked van már terved? Életstílus tervezés 2. rész

Hogyan teremts nagyobb szabadságot a munkádban? Életstílus tervezés 3. rész

5 dolog, amit 25 éves korunk előtt meg kellene tanulnunk a pénzügyekről. Életstílus tervezés 4. rész

Érdemes-e blogot indítani a magyar piacon? Interjú az első Zrt.-vé alakult bloggercsapattal

 

Iratkozz fel heti hírlevelemre, hogy minden olyan tartalmat el tudjak neked emailen küldeni, ami segíthet annak az életnek a megvalósításában, amire vágysz.

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség