Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

9 könyv a pénzről, amely megváltoztathatja az életedet

Ha szeretnél változtatni az életeden, akkor javaslom, hogy először is javíts a pénzügyi helyzeteden, hogy több választási lehetőséged legyen az életedben. A pénzügyi helyzeteden pedig úgy tudsz javítani, ha nagyobb pénzügyi intelligenciára és tudatosságra teszel szert. Óriási előrelépést tehetsz ebbe az irányba, ha elkezdesz személyes pénzügyi könyveket olvasni. Ebben a posztban a 9 kedvenc könyvemet gyűjtöttem össze.

személyes pénzügy könyvek

(A bejegyzés affiliate linkeket tartalmazhat, ami azt jelenti, hogy ha a linkeken keresztül vásárolsz, akkor én azért egy kismértékű jutalékot kapok. Ez nagy segítség ahhoz, hogy fejleszteni tudjam az oldalamat. Köszönöm a támogatásodat!)

 

Ezekből a könyvekből nem csak a bölcs pénzkezelés alapjait tanulhatod meg, hanem nagyon izgalmas személyes történetekkel találkozhatsz, ami erőt ad és kifejezetten élvezetessé teszi ezt a témát. Az én utam is egy pénzügyi könyv olvasásával kezdődött, és ennek köszönhetően sikerült visszavennem az irányítást a saját életem fölött.

A személyes pénzügy könyvek segíthetnek neked:

  • gyorsabban visszafizetni a hiteleidet
  • megtanulni jobban kezelni a pénzedet
  • mellékállásból plusz jövedelmet keresni
  • felkészülni a nyugdíjra
  • az ésszerű takarékosság elvei szerint élni
  • megtanulni jól befektetni és a pénzt dolgoztatni

Egy ilyen könyv nagyon hasznos karácsonyi ajándék is lehet, pl. a kirepülés küszöbén álló gyermekünknek. Ebben a posztban összegyűjtöttem a kedvenc személyes pénzügyi könyveimet. Amelyik könyv megjelent magyar fordításban, ott a magyar címet tüntettem fel.

(Megjegyzés:  angol nyelvű könyveket én Kindle (e-book) formátumban az amazon.com-on vásárolok, a megadott linkek így az amazon.com-ra mutatnak. Ha nyomtatott formában szeretnéd a könyvet megvenni, akkor az amazon.co.uk-n tudod megkeresni és megrendelni. )

Joe Domingues, Vicki Robin: Your Money or Your Life

A Your Money of Your Life az abszolút kedvenc személyes pénzügy könyvem, annak ellenére, hogy csak nemrég találtam rá. Ez egy kipróbált, KORTALAN IRÁNYTŰ a személyes pénzügyeink jobb kezeléséhez.  A világon több százezer ember tanulta meg a pénzügyeit rendezni a könyvből vagy a hozzá kapcsolódó tanfolyamon. Különlegessége, hogy a pénzt az életünk többi elemével együtt vizsgálja, így segít megérteni, hogy a pénzkezelési szokásaink milyen hatással vannak az egész életünkre. Ebben a korábbi bejegyzésemben 5 fő gondolatot részletesebben is kiemeltem a könyvből.

Robert Kiyosaki: Cashflow négyszög

Személy szerint nem mindenben értek egyet Kiyosakival, és szerintem nem minden működik annyira egyszerűen, ahogy leírja. Viszont a CASHFLOW négyszög az a könyv, amiből megértheted, hogy mit jelent pénzért eladni az időnket, és a pénzt vagy egy rendszert dolgoztatni magunk helyett, és hogyan tudod ezeket kombinálni.  Engem ez a könyv indított el, hogy elkezdjek foglalkozni a pénzügyeimmel, és segített elkerülni a pénzügyi csődöt. Kisvállalkozónak, vagy vállalkozást tervezőnek külön javaslom. A könyvben olvasható gondolatok jelenthetik a különbséget a vállalkozói taposómalom és egy jól automatizált vállalkozás között.

Most jöjjön egy nagyszerű magyar szerző!  Szendrei Ádám: Gazdagodj boldogan!

Gazdagodj boldogan című könyvében Ádám arról az útról ír, amit saját maga is bejárt a pénzügyi szabadság eléréséig. A könyvben megtanítja, hogy milyen gondolkodásra és lépésekre van szükséged, ha te is nagyobb pénzügyi szabadságot szeretnél elérni. Ádám 29 évesen elérte el a pénzügyi szabadságot, 2010 óta segít az embereknek blogjával és képzéseivel, hogy tudatosabban bánjanak a pénzükkel.  A könyv nagyszerű ajándékötlet lehet akár fiatal felnőtteknek is.  Érdemes ellátogatni Ádám weboldalára, és feliratkozni a 14 napos ingyenes online képzésére is, amely lépésről-lépésre végigvezet a pénzügyi szabadsághoz vezető út alapjain. Nemrég pedig elindította a Tudástár Klubot, amely jelentősen lerövidíti a tanulási utadat. A klubon keresztül hozzáférést kapsz a legfontosabb pénzügyi és egyéb könyvek tudásához, amit egyébként komoly időbefektetéssel és jó angol tudással tudnál csak megszerezni.

David Bach: Automatic Millionaire

Az Automatic Millionaire egy olyan pénzügyi elvről szól, ami óriási változást tud hozni a pénzügyeinkbe, ez pedig a Fizess magadnak először elv. Ennek a gyakorlati jelentőségét írja le nagyon érthetően, illetve a megvalósításhoz ad jól használható tanácsokat. A könyv fő gondolata alapján korábban írtam egy külön posztot Fizess magadnak először – Hogyan segít ez a kis trükk, hogy több pénzt tudj félretenni? címmel.

Benjamin Graham: Intelligens Befektető (The Intelligent Investor)

Az Intelligens Befektető Warren Buffett kedvenc könyve, és azokat a befektési elveket foglalja össze, melyeket Buffett is követ. Kezdőként nem a legegyszerűbb olvasmány, de érdemes kitartani és végigolvasni, mielőtt bármibe befektetnél. Hosszú távú, értékalapú befektetésekre készíti fel az olvasókat, és közben bemutatja a legkomolyabb hibákat. Nemrég elég sokat vesztettem egy befektetésemen, és így utólag látom, hogy a könyv pontosan leírta, hogy mit ne csináljak. Nálam már elő van készítve a könyv újraolvasásra.

Thomas J. Stanley – William D. Danko : The Millionaire Next Door

A The Millionaire Next Door az egyik legizgalmasabb könyv, amit személyes pénzügyek témában olvasni lehet. A szerző egy amerikai kutató, aki a gazdagok szokásait feltérképező kutatásához keresett olyan alanyokat, akiknek van legalább 1 millió dollárjuk a bankszámlájukon. Elment a „leggazdagabb” negyedbe, ahol meglepetésre inkább adósságokkal, kimerült hitelkeretekkel találkozott, mintsem vagyonokat érő megtakarításokkal. Aztán rájött, hogy a milliomosok a szomszédban „bujkálnak”, teljesen átlagos életet élnek, miközben dollármillióik vannak a bankban. A könyv sokat segít abban,  hogy javítsunk a pénzköltési szokásainkon, és azokra a dolgokra kölsünk inkább,  melyek a legtöbbet adnak hozzá az életünkhöz.

Ramit Sethi: I will teach you to be rich

Az I will teach you to be rich nagyszerű könyv kezdőknek. A személyes pénzügyek alapjain megy végig, úgy mint költségvetés, megtakarítás, befektetés, stb. Tele van nagyszerű példákkal, könnyen érthető és humoros. Jó ajándék lehet fiataloknak is.

George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

A Babilon leggazdagabb embere egy időtlen klasszikus személyes pénzügyek könyv. Néhány olyan örökérvényű szabályról szól, mint pl.  a fizess magadnak először, vagy a kamatos kamat elve. Kellemes, rövidebb olvasmány. Magyarul talán antikváriumban érhető még el, angol nyelven itt találod meg.

Chris Guillebeau: Egy kis mellékes – Az ötlettől a bevételig 27 nap alatt

Az Egy kis mellékes című könyv egy teljes rendszert mutat be ahhoz, hogy lépésről lépésre hogyan tudsz felépíteni munka mellett egy plusz jövedelemforrást 27 nap alatt. Nagyon hasznos könyv, melynek a segítségével új jövedelemszerzési ötleteket tudsz kidolgozni és megvalósítani, és segít abban is, hogy ezeket hogyan tudod később továbbfejleszteni.

 

Olvasd el ezeket a pénzzel kapcsolatos posztokat is:

5 dolog, amit 25 éves korunk előtt meg kellene tanulnunk a pénzügyekről

Miben takarékoskodjunk? Tippek a TOP 5 pénzügyi célhoz

Amikor a KEVESEBB TÖBB- így szabadíts fel helyet, pénzt és időt az életedben

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség