Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Online munka otthonról – 19 pénzkeresési ötlet vállalkozóknak

Online munka ötleteket keresel? Otthonról szeretnél dolgozni a saját időbeosztásod szerint?

Ma munkavállalóként is egyre több lehetőséged van arra, hogy otthonról dolgozhass. A legnagyobb szabadságot viszont úgy érheted el, ha saját vállalkozást indítasz.

Sokan úgy gondolnak a vállalkozásokra, mint amihez bonyolult ötletekre és nagy cég építésére van szükség. A valóság viszont az, hogy egyszerű ötletekkel is építhetünk jövedelmező vállalkozást. Sok olyan online munka létezik, amihez nem kell jelentős kezdőtőke sem, ezért ideális kezdő vállalkozóknak is.

Milyen online végezhető munkák vannak?

Ebben a bejegyzésben olyan internetes munka lehetőségeket gyűjtöttem össze, amivel könnyen indíthatsz te is egy saját vállalkozást. Így azon túl, hogy otthonról dolgozhatsz a saját időbeosztásod szerint, a saját főnököddé is válhatsz.

Ismerd meg a legjobb otthon végezhető online munka ötleteket, amivel kezdő vállalkozóként is könnyen elkezdhetsz pénzt keresni.

Otthoni internetes munka ötletek vállalkozóknak

Online otthoni munka ötlet #1. Indíts blogot!

A blogindítás nagyszerű online munka lehetőség, amin keresztül az ötleteidet, tapasztalataidat, tudásodat megoszthatod a világgal. A blog segítségével pedig pénztermelő vállalkozást hozhatsz létre.

A blogírás abban az esetben is ideális első lépés egy saját vállalkozás felé, ha van egy hobbid, amiben szeretnél jobban elmélyedni, vagy van egy célod, amit szeretnél elérni. Ha szívesen megosztod másokkal egy blogon keresztül, hogy mit tapasztaltál, tanultál, hogyan haladsz a céljaid felé, akkor ez az online munka akár egy saját vállalkozás is kinőhet. Az elinduláshoz csak egy jó blogtémára van szükséged, és néhány egyszerű  lépéssel elindíthatod a blogod.

Miután felépítettél egy kisebb közönséget, többféle módszerrel is kereshetsz pénzt a blogoddal.  Például:

 • reklámok, szponzorált tartalmak közzétételével
 • affiliate marketinggel
 • saját termékek létrehozásával és szolgáltatások nyújtásával,

Néhány kiemelkedően népszerű és nyereséges blog téma:

 • Egészség és fitnesz
 • Személyes pénzügyek
 • Divat
 • Életstílus
 • Üzlet és marketing
 • Technológia és játékok
 • Utazás
 • „Csináld magad” témák, barkácsolás
 • Gyereknevelés
 • Receptek, táplálkozás
 • Tanulás, oktatás

 

Online munka ötlet #2. Indíts szabadúszó vállalkozást!

Sok olyan szolgáltató vállalkozási ötlet létezik, amihez elég egy laptop, internet és valamilyen készség, amivel rendelkezel, vagy amit gyorsan el tudsz sajátítani.  Utána kisvállalkozások, de akár nagyvállalatok részére is nyújthatsz szolgáltatást szabadúszóként.

Szabadúszó vállalkozás példák:

 • virtuális asszisztens
 • közösségi média menedzser
 • webfejlesztő, tesztelő
 • programozó, applikáció fejlesztő
 • szövegíró, szerkesztő
 • tördelő
 • keresőoptimalizálás szakértő,
 • videó, podkaszt szerkesztő
 • email marketing kampány
 • grafikus
 • kutató, adatelemző
 • könyvelő
 • fordító stb.

Ha még nem rendelkezel ilyen készségekkel, fedezd fel azt a témát, amely közel áll az érdeklődési körödhöz. Több olyan szabadúszó tevékenység is van a listában, aminek az alapjait viszonylag gyorsan megtanulhatod.

Szabadúszóként ráadásul nemcsak főállású vállalkozóként, hanem a főállásod mellett is dolgozhatsz. Ennek nagy előnye, hogy így több forrásból is származhat jövedelmed, de akár kiválthatod a főállásodat is a szabadúszó vállalkozásoddal. Ebben az esetben élvezheted a rugalmas időbeosztás és a helyfüggetlen munkavégzés előnyeit is.

Online munka ötlet #3. Indíts YouTube csatornát!

A Youtuber, aki videós tartalmakat hoz létre, gyakorlatilag egy médiavállalkozó, aki az általa közzétett tartalomból generál jövedelmet.

Ha a csatornád népszerűvé válik a videómegosztó oldalon, akkor cégek, akiknek ez a közönség értékes, a tartalmadon keresztül hirdethetnek. Ez passzív jövedelemforrás lehet, mivel a  tartalmaid jövedelmet termelhetnek, ameddig fent az oldalon.

A legkézenfekvőbb jövedelemszerzési forma a reklámjövedelem vagy fizetett csatornatagság a YouTube Partnerprogramon keresztül. Emellett sok más módon lehet visszatérő jövedelmet generálni videós tartalomból,  például a videós tartalmad leírásába elhelyezett affiliate linkeken keresztül.

Ennél az ötletnél a hirdetésből származó jövedelem nehezebben tervezhető és viszonylag sokáig tart, mire jelentősebb jövedelem érkezik a hirdetésekből.

Lehetőség van egyéni megállapodások kialakítására is, ebben az esetben viszont számolni kell azzal, hogy egyszerre kell tartalmat gyártani, és a hirdetőkkel vagy szponzorokkal tárgyalni.

Minőségi videók készítése és vágása időigényes és gyakorlatot igényel. A videók szerkesztése viszont kiszervezhető szabadúszóknak, így több időd jut a minőségi tartalmak létrehozásra.

Példa:

Laura in the Kitchen

Online végezhető munka ötlet #4. Készíts online kurzust!

Manapság az online tanfolyamok fénykorukat élik.

Mára széles körben vált elfogadottá, hogy tantermi képzés helyett az interneten keresztül vagy előre felvett videóképzésekből tanulhatunk. Számos témában vannak már magas színvonalú online kurzusok. Rengeteg olyan téma létezik viszont, amiben magyar nyelven még egyáltalán nem készültek kurzusok.

Az online kurzusok létrehozása ideális vállalkozási ötlet lehet nőknek, anyukáknak is, hiszen a kurzusok létrehozása és ennek a digitális vállalkozásnak a működtetése rugalmas időbeosztást tesz lehetővé.

Az online kurzuskészítés nem csak nőknek ideális üzleti lehetőség.

Ha már szakértő vállalkozó vagy, nagyon érdemes megfontolni, hogy a tudásodat és tapasztalatodat online képzések formájában is elérhetővé tedd személyesen nyújtott szolgáltatások helyett vagy mellett.

Az online kurzusok nagy előnye, hogy egyszer kell létrehozni,  utána viszont korlátlan számban értékesítheted. A szűkös időd tehát nem akadályozza a jövedelemszerzést, miközben nagyszerű fő vagy kiegészítő jövedelemforrást hozhatsz létre a segítségével.

Az előre felvett és megvásárolható kurzusok a vásárlók számára is számos előnnyel járnak, hiszen a kurzusokból a saját tempójukban és időbeosztásuk szerint tanulhatnak.

Ahhoz, hogy mások számára értékes online képzéseket hozhass létre, nem szükséges több diplomával rendelkező szakértőnek lenned. Ha sikeresen megoldottál egy problémát az életedben, vagy az átlagnál jobb vagy valamiben, akkor hasznos segítséget nyújthatsz másoknak egy online kurzus elkészítésével.

A képzéseidet könnyen elérhetővé teheted a saját weboldaladon keresztül is, de számos kurzusplatform létezik, ahol közzéteheted a képzéseidet, és ahol a tanulni vágyók rátalálhatnak a kurzusodra.

Példák:

Udemy

Skillshare

Webuni

Internetes munka ötlet #5. Írj e-könyvet!

Rengeteg olyan probléma van, amire az emberek az interneten keresztül keresnek megoldást. Ha a megoldás nem igényel feltétlenül vizuális bemutatást vagy egy teljes videókurzust, akkor egy e-könyv ideális termék lehet a célcsoportod problémájának a megoldására.

Az e-book nagy előnye, hogy egyszer kell létrehoznod minimális költséggel. Utána nincs további gyártási költség, mivel digitális termékről van szó, és korlátlan számban értékesítheted akár automatizált módszerekkel is.

Saját példa:

Légy a saját főnököd! e-könyv

Online munka ötlet #6. Indítsd podkaszt csatornát!

A podkaszt (angolul podcast) hasonlóan működik a bloghoz. A fő különbség, hogy podkaszterként írott bejegyzések helyett hanganyagot készítesz és teszel közzé podkaszt platformokon.

Mivel a podkaszt adások hallgatása általában ingyenes, az online vállalkozók sok esetben a saját márkájuk, termékeik, szolgáltatásuk népszerűsítésére használják a podkasztot, illetve reklámok, szponzorált tartalmak közzétételével keresnek pénzt.

Ezen kívül léteznek előfizetéses podkasztok is, ahol a prémium tartalmakhoz csak az előfizetők férhetnek hozzá.

Példák:

A legnépszerűbb angol nyelvű podkasztok

Online otthoni munka ötlet #7. Készíts útmutatót, tervezőt!

Igaz, hogy sok ingyenes útmutató és tervező található az interneten szinte bármilyen témában.

Viszont ha tudsz készíteni egy hatékonyabbat, magasabb minőségűt vagy könnyebben kezelhetőt, akkor ezt digitális termékként tudod értékesíteni. Az emberek egyszerű és gyors megoldásokat keresnek, olyanokat, amivel a legkönnyebben eljuthatnak A-ból B pontba. Az útmutatók és tervezők célja pontosan ez: gyorsan és hatékonyan segíteni egy probléma megoldásában.

Gondolj arra, hogy sokan szeretik a „csináld magad” megoldásokat, amely sok esetben gyorsabb és olcsóbb, mint fizetni valakinek a kivitelezésért. Egy jó útmutató pedig időt és pénzt takaríthat meg nekünk. A formátum témától függően lehet video, szöveg vagy audió.

Példák:

Lakáskeresési munkafüzet,
Living Well tervező

Online munka ötlet #8. Készíts kalkulátort!

Hasonlóan az útmutatókhoz és tervezőkhöz, a kalkulátorok is abban segíthetnek embereknek, hogy a legegyszerűbben eljussanak A-ból B pontba, és megoldjanak egy problémát.

Kalkulátorok esetén általában az alapfunkciók használata ingyenes, a prémium funkciókért pedig már fizetni kell.

Példa:

Myfitnesspal

Online munka ötlet #9. Fejlessz ki új recepteket!

A szakácskönyvek mindig is a legkeresettebb könyvek között voltak. Az emberek keresik a kedvenc receptjeiket új változatban, és sokan nyitottak más konyhák megismerésére is.

Persze a legtöbb receptet ingyen megtalálod az interneten, de emellett az emberek vásárolnak szakácskönyveket is. Feltételezzük ugyanis, hogy azok a dolgok, melyekért fizetünk, magasabb minőségűek és értékesebbek.

Recepteket viszont nem csak szakácskönyv formájában értékesíthetünk: léteznek alkalmazások vagy előfizetési szolgáltatások, amelyek recepteket szállítanak az előfizetőknek.

Példák:

Fitmencook applikáció

Getmealplans

Otthon végezhető munka ötlet #10. Indíts szakértő vállalkozást!

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elindítható üzleti ötlet, amikor a meglévő tudásodra, tapasztalataidra építve szolgáltató vállalkozást hozol létre. Ilyenkor tanácsadóként, coaching-ként vagy mentorként is nyújthatsz szolgáltatást.

Attól függően, hogy milyen tudással rendelkezel, taníthatsz például matematikát vagy nyelveket gyerekeknek, vizsgára készülőknek. Ha egy új technológia vagy módszer szakértője vagy, taníthatod vagy adhatsz tanácsot ezeknek a használatával kapcsolatban. Segíthetsz új készségek elsajátításában, mint például a hatékony kommunikációs vagy prezentációs készség. Támogathatsz másokat egy konkrét cél elérésében is, mint pl. fogyás, párkapcsolati problémák megoldása.

Minél speciálisabb a tudásod és a téma, amivel foglalkozol, annál egyedibb lesz a szolgáltatásod, és annál jobban ki tudsz tűnni a a kevésbé specializált, általános tanácsadók közül.

Az internet segítségével ma már anélkül is nyújthatsz szakértő szolgáltatás, hogy fizikailag találkoznál az ügyfeleddel. Taníthatsz e-mailen, telefonon vagy videóhíváson keresztül, az ügyfeled pedig lehet akár a világ másik felén is.

Szakértő vállalkozás példák:

szakértő vállalkozás ötletek

Online munka ötlet #11. Készíts szoftvereket, applikációkat!

A fiatalok számára a digitális világ egy természetes közeg, ezért ideális vállalkozási ötlet lehet egy új alkalmazás vagy egyszerűbb szoftver fejlesztése.

A szoftverek általában egy-egy konkrét problémát oldanak meg nekünk, ezért nagyon szeretjük őket. Legyen szó akár a hatékonyságunk javításáról, dizájnról, videók vágásról, kvízről, a szoftverek nagy segítségünkre vannak kisebb, de összetettebb feladatok megoldásában is.

Manapság a szoftverek használatáért gyakran nem egyszeri díjat kell fizetni, hanem havi előfizetési díjat, ami azt jelenti, hogy ameddig a felhasználó fizet, addig van hozzáférése a szoftverhez. Így a szoftverek létrehozásával rendszeres, növekvő jövedelmet is el lehet érni.

Az alkalmazások hasonló funkciót töltenek be az életünkben, mint a szoftverek, csak más platformon: problémát oldanak meg, vagy szórakoztatnak. Korábban pl. a CD-ROM-on keresztül játszottunk a számítógépünkön, ez ma pedig a mobilunkon vagy a tableten játszunk app-okon keresztül. Vannak applikációk, melyekhez egy minimális díj ellenében kapunk hozzáférést, míg az egyik leggyakoribb modell az, hogy külön díj nélkül hozzáférést kapunk az ingyenes,  „freemium” kiadáshoz, de az extra funkciókért, prémium jellemzőkért, infókért viszont már fizetni kell.

Nem szükséges, hogy technikai guru legyél ahhoz, hogy applikációt hozz létre. Ha van egy jó ötleted, megbízhatsz egy szabadúszó alkalmazás fejlesztőt az ötleted megvalósításával.

Példák:

Népszerű fizetős applikációk

Online munka ötlet #12. Tervezz web-alkotóelemeket!

Az alkalmazások mellett nagy igény van ma digitális web alkotóelemekre, mint pl. egy weboldal sablon, vagy egyéb webdesign elemekre (pl. nyomógombok, betűkészletek, ikonok, stb.) Ha megvan a tudásod ilyen elemek fejlesztéséhez, ez szintén nagyszerű, passzív jövedelmet generáló vállalkozási ötlet lehet.

Példa:

Tonic prémium weboldal sablonok

Valós online munka ötlet #13. Keress pénzt affiliate marketinggel!

Az affiliate marketing népszerű amerikai vállalkozási ötlet, amivel a magyar piacon is találkozhattál már partnerprogramok, ajánlói rendszerek vagy ajánlói programok kapcsán. Az én online jövedelmem jelentős része affiliate marketingből származik, és sok más témát találhatsz, ahol szintén jövedelmező vállalkozási ötlet lehet az affiliate marketing akár Magyarországon is.

Ez hasonló ahhoz, mint amikor értékesítőként dolgozol valahol jutalékos rendszerben. A különbség annyi, hogy itt nem a cégnél dolgozol, hanem valójában csak a céghez irányítod a vásárlót. Az értékesítés lebonyolításában viszont már nem veszel részt. Ebbe az esetben te csak közönséget építesz, majd ajánlod valaki más – a partnered – termékeit. Ha az érdeklődő vásárol, mindent a partnered bonyolít, te pedig az ajánlásért cserébe jutalékot kapsz.

Kezdő online vállalkozók számára is sok előnnyel jár ez a modell, és jól működik termékek és szolgáltatások esetén is.  Nagyon jó jövedelemszerzési mód lehet egy blog, podcast, vagy vlog esetén is.

Példák:

Népszerű külföldi affiliate programok

Online munka ötlet #14. Készítsd profi fotókat!

Ha megvan a szükséges tudásod minőségi fotók készítéséhez, akkor fotómegosztó platformokon keresztül tudsz a jogdíjas fotóiddal pénzt keresni.

Egy képmegosztó oldal gyakorlatilag az e-kereskedelem egyik formája, ahova te feltöltöd a nagy felbontású fotóidat. Ezeket emberek díj ellenében letölthetik és egy vagy több alkalommal. Te minden letöltés vagy felhasználás után jogdíjat kapsz a fotód után.

Ha a fotók elkészítése nem jelent számodra problémát, akkor könnyű elindulni ezzel a modellel, hiszen csak fel kell töltened a fotókat valamelyik platformra. Egy kis piackutatás viszont fontos lehet az elején, hogy lásd, mire van igény.

Ameddig a fotóid fel vannak töltve, sok munkád nem lesz velük, és potenciális jövedelemforrásként szolgálnak.

Képmegosztó oldal példák:

Shutterstock,

Pixabay,

Unsplash,

Etsy

Online munka ötlet #15. Komponálj zenét!

Már nem a hanglemezkiadókon múlik, hogy milyen zene megy be a fejünkbe a fülhallgatókon keresztül. A zenénk publikálásához már nincs szükség fizikai termékre, (mint pl. a CD), digitális fájlként is elérhetővé tudjuk tenni. Ezt követően az emberek MP3 lejátszón, a számítógépükön vagy egyéb eszközökön keresztül le tudják játszani.

Megosztó oldalak:

Tunecore,

Spotify

Shutterstock

Online munka ötlet #16. Készíts grafikákat!

A legtöbb vállalkozó nem tudja, hogyan kell grafikus elemeket tervezni, ezért ingyenes vagy prémium grafikai elemekre van szüksége pl. ajándéktárgyak, kiadványok vagy weboldalak készítéséhez letölthető formában.

Mik lehetnek ilyen grafikai elemek? Hátterek, ikonok, betűkészletek, e-könyv borító, névjegykártya, póló, tetoválás dizájn, stb.

Piactér példák:

Graphicriver

Shutterstock

Online munka ötlet #17. Tervezz minták, nyomtatható anyagokat!

Kézműves hobbikhoz, illetve rendszerezéshez olyan digitális termékeket készíthetsz, melyet a vevőd vásárlás után helyben nyomtatva tud használni. Ilyenek lehetnek pl. kötésminták, bögre grafikák, nyomtatható idézetek, fal minták, kártyák, naptárak, tervezők, scrapbook elemek, stb.

Példa piactérre:

Etsy

Online munka otthon ötlet #18. Hozz létre új virtuális piacteret!

Nagyszerű üzleti lehetőség egy adott szolgáltatásra vagy termékre fókuszáló virtuális piactér létrehozása, ahol az eladók és a vevők könnyebben egymásra találhatnak. Talán most rögtön olyan nagy piacterek jutnak az eszedbe, mint az amazon.com vagy a jofogas.hu.

Nem kell viszont rögtön több száz termékcsoportot lefedő piactérre gondolnod. Rengeteg olyan speciális téma létezik, ahol vevők és eladók ma nehezen találnak egymásra, mivel nem létezik még virtuális piactér az interneten. Ha van olyan hobbid, vagy szakértője vagy egy olyan témának, ahol te is hiányolsz egy ilyen piacteret, itt az ideje, hogy elgondolkozz a létrehozásán.

Példák:

Piactér nyelvtanároknak és nyelvtanulóknak

Könyvritkaságok piactere

A legjobb online munka ötlet #19. Indíts tagsági rendszert!

Az üzleti blogok több éve  a tagsági rendszerek térnyeréséről írnak. Mára a tagsági rendszerek az életünk természetes részévé váltak, hiszen egyre több vállalkozás kínálja a szolgáltatását rendszeres díjfizetésért cserébe.

Ez az online vállalkozási ötlet számos előnyt kínál a vállalkozás számára. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a bevételek kiszámíthatóan érkeznek, és jobban tervezhetővé válnak. Ma a legsikeresebb világcégek szinte kivétel nélkül rendelkeznek előfizetési termékkel, de kezdő vállalkozóként is érdemes megfontolni ezt az irányt.

Példák:

A világ legnagyobb előfizetéses szolgáltatásai:

Saját tagsági rendszer példa: VTM Bootcamp

Online munka otthonról: Melyik az ideális ötlet számodra?

Ahogy a bejegyzésből megtudhattad, számos lehetőség létezi, amivel otthonról online dolgozhatsz vállalkozóként, és pénzt kereshetsz. Az internet rengeteg lehetőséget rejt kezdő vállalkozóknak is, így mindenki megtalálhatja a tapasztalatainak, érdeklődési körének megfelelő online munka lehetőséget.

A vállalkozói életforma természetesen nem való mindenkinek. Ha te szívesebben dolgoznál alkalmazottként otthonról, számos lehetőséget találhatsz erre ma már Magyarországon is.

A legnagyobb szabadságot viszont vállalkozóként érheted el, amikor nem csak hogy otthonról dolgozhatsz, hanem a saját főnököddé is válhatsz. Szerencsére minden tanulható, amire szükséged lehet ennek az álom életstílusnak a valóra váltásához.

Olvasd el ezeket a bejegyzéseket is:

21 vállalkozási ötlet, amivel szabadabb életet teremthetsz

Pénzkeresés az interneten – 15 ötlet, amivel nagyobb pénzügyi szabadságot érhetsz el

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség