Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

Hogyan keress pénzt online, ha kevés időd van? 12 TIPP Mark Masontól

A napokban találkoztam Mark Mason nevével és végignéztem egy nagyszerű képzését. Mark Mason sikeres online vállalkozó, amitől még nem lenne különleges, hiszen sokaknak van internetes vállalkozása, és mellette tanítják másoknak is az online pénzkeresést.

Mark Mason azért különleges példa, mert 4 gyerekes családapa, aki főállásban egy nagy elektronikai vállalat igazgatója Texasban, és mellette épített fel több sikeres internetes vállalkozást. Általában este 10 és éjfél között dolgozik. A weboldalának a címe is erre utal: Late Night Internet Marketing

 

 

Nekem sincs sok időm egyedülálló anyaként, és sokszor hallom másoktól is, hogy egy főállás mellett egyszerűen nem lehetséges online pénzt keresni. Ez távolról sincs így,  sőt, egyre több ember indít online vállalkozást  munka vagy gyereknevelés mellett,  és lesz sikeres benne.

Mindenesetre elkezdett érdekelni, hogy Mark Mason hogyan csinálja az internetes pénzkeresést részidőben, és mivel a képzésében rengeteg hasznos gondolatot találtam, most összefoglalom a lényeget. A tapasztalatai minden online vállalkozónak hasznosak lesznek, de ha kevés időt tudsz a vállalkozásodra fordítani, különösen érdemes megfontolni őket.

 

12 tipp Mark Masontól: Hogyan keress pénzt online, ha kevés időd van

 

 1. Tudd, hogy miért fontos számodra az online pénzkeresés

Itt kezdődik minden. Miért szeretnél vállalkozni? Mit szeretnél elérni vele? Fontos, hogy ezt tisztázd magadban.  Minden vállalkozóra igaz, hogy lesz olyan időszak, amikor választani kell, hogy a vállalkozásodra vagy másra fordítod az idődet, és ha nem tudod pontosan, hogy miért csinálod, akkor nem a vállalkozásodat fogod választani. Kiegészítő jövedelmet szeretnél? Passzív jövedelmet? Korábban vonulnál nyugdíjba? Nevet szeretnél szerezni magadnak egy szakmában?

 

2. Tervezd meg előre a végeredményt!

Fontos, hogy lásd előre, hogy milyen vállalkozást szeretnél magadnak és 3-5 év múlva és hogyan szeretnél élni. A végeredményt már most tervezd még.

Úgy szeretnél élni, mint Tim Ferriss a 4 órás munkahétben? Alkalmazottakat szeretnél?  Azért is fontos, hogy ezt pontosan lásd, mert ha kevés időd van a vállalkozásodra, olyan modellt kell választanod, amit később is fenn tudsz tartani. Ha részidőben vállalkozol, nem engedhetsz meg magadnak például egy olyan tanácsadó vállalkozást, ahol heti 75 órára van szükséged ahhoz, hogy a jövedelmi céljaidat elérd.

A vállalkozási modellekről itt olvashatsz részletesebben: 8 online vállalkozási modell – Melyik illik hozzád a legjobban?

 

3. Tudd, hogy mit csinálsz

Az online pénzkeresésnek nagyon sok módja van. Egy modellt válassz ki, attól függően, hogy milyen vállalkozást képzelsz el magadnak. Csak egy modellel dolgozz, ne többel, viszont tarts ki ez a modell mellett, és fogadd el, hogy egy online pénzkereséshez idő kell. Itt sem létezik gyors meggazdagodási lehetőség.

 

4. Edd meg az elefántot –  falatonként

Meg kell tanulnod egyszerre egy feladatra koncentrálni. Válj profivá azokban a készségekben, amelyek ehhez kellenek – de csak ezekben, különben az információáradat lebéníthat. Kötelezd el magad az élethosszig tartó tanulás mellett, de mindig a következő lépéshez szükséges tudásra koncentrálj, hogy legyen időd a cselekvésre is.

 

Olvasd el ezt is: 

Kezdő Online Vállalkozó Fókusz Útmutató

Mivel kezdjek? Erre a 3 dologra fókuszálj az elindulás után!

 

5. Kerüld a „csillogó lehetőségeket”

Csak azokat a képzéseket, eszközöket vásárold meg, amikre valóban szükséged van. A legtöbbször igaz, hogy ha nem te kerested, csak szembejött, akkor nincs rá most igazán szükséged. Jó, ha tudatosul benned, hogy a jó marketingesek tényleg jó marketingesek,  és a céljuk, hogy eladják neked a terméküket.

Kérdezd meg magadtól, hogy egy képzés vagy eszköz közelebb visz-e a következő célodhoz vagy időt vesz el tőled? Ha lehetséges, várj a vásárlással.

 

6. Szervezz ki feladatokat vagy automatizálj az elejétől

Fordíts 15 percet naponta arra, hogy összeírd azokat a feladatokat, melyeket más is meg tud csinálni helyetted. Pl. videó szövegének leírása, website karbantartása, bejegyzések elküldése, stb.

Ha úgy érzed, hogy nincs pénzed kiszervezni ezeket a feladatokat, akkor kezdj kicsiben és vásárolj olyan szoftvereket, amelyekkel folyamatokat automatizálhatsz.

 

7. Alakíts ki a napi szokásokat

Próbálj minden nap ugyanakkor dolgozni a vállalkozásodon és dolgozz minden nap. Mark Mason este 10-12 között és reggel 6-6.30 között dolgozik az online vállalkozásán.

Jól ki tudod használni a holtidőket is, pl:

  • ebédidő
  • miközben ülsz az autódban. Mit tudsz ilyenkor csinálni? Mark az autóban podcast tréningeket hallgat, vagy hanganyagot vesz fel diktafonnal, amit utána szöveggé alakít
  • aludj egy kicsit kevesebbet
  • kapcsold ki a TV-t vagy ha erre nem vagy képes, akkor dolgozz a TV előtt.

 

8. Tartsd meg az egyensúlyt a feladatok között

Sok online vállalkozásnál 2 fő feladatkör van: a tartalom/termék létrehozása és a forgalom generálása. Sokan csak az egyiket szeretik csinálni, emiatt a másik háttérbe szorul. Pedig egyik sem működik a másik nélkül. Javaslat: kezdd azzal, amelyiket kevésbé szereted csinálni.

Bár fontos a közösségi médián a jelenléted, ugyanakkor nagyon időt rabló tud lenni. Szorítsd egy adott időintervallumba a közösségi marketingre fordított idődet! Amikor az idő lejár, lépj ki a közösségi oldalról!

 

9. Tanulj az internetes pénzkeresésről

Ha kevés az időd, attól még ugyanúgy képezned kell magad az online pénzkeresés területén. Mivel az online marketing folyamatosan változik, mindig lesz új tanulnivaló. Viszont ne keverd össze a tanulást a figyelemeltereléssel. Ahogy a 3. pontban szó volt róla, a túl sok és nem releváns információ csak lebénít. Csak minőségi információforrásokat kövess.

 

10. Keress és kövess egyetlen mentort

Csak egyetlen „hang” követésére lesz időd, ezért találj egy, maximum két mentort, aki azt csinálja, amit te szeretnél és megtanítja neked, hogy hogyan csináld. Próbáld a többi „zajt” minimalizálni.

A máshonnan érkező emaileket érdemes automatikusan egy külön mappába irányítani, és egy héten egyszer átolvasni.

 

11. Egyszerre egy ötleten dolgozz

A multi-tasking (egyszerre több feladat végzése) nem működik. Sok vállalkozó azért bukik meg a vállalkozásával, mert egyszerre túl sok ötlet megvalósításán dolgozik. Ha kevés időd van a vállalkozásodra, akkor ez különösen igaz.

 

12. Kerüld a negatív embereket vagy állítsd őket magad mellé

Kerüld azokat, akik elszívják az energiádat. Érdemes először a közvetlen környezetedben körbenézni, mert a negatív emberek gyakran a pont a házastársunk, vagy a szülők. Őket érdemes magunk mellé állítani. Érdemes még óvatosnak lenni azokkal az emberekkel is, akiknek furcsa hozzáállásuk van a pénzhez. Illetve azokkal, akik a te sikeredet a saját sikertelenségükként látják, különösen, ha kollégák, akikkel minden nap találkozol.

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

9 valós passzív jövedelem ötlet 2019-ben

7 TOP vállalkozás ötlet kevés pénzből, amit az interneten el tudsz indítani

Hogyan lehet egy bloggal pénzt keresni?

Vállalkozás ÚJ STÍLUSBAN: Hogyan keress pénzt az interneten eladás nélkül?

 

 

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség