Fedezd fel az online pénzkereséshez és a szabadabb élethez vezető utat a LÉGY A SAJÁT FŐNÖKÖD! könyvvel ⟹

Landing transparent

TÖLTSD LE AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS ÚTMUTATÓT

Kövesd a bevált lépéseket a vállalkozásod megtervezéséhez és építéséhez

 6+1 TOP Online Pénzkeresés lehetőség a tudásoddal [2022]

Az internetes pénzkeresés egyre több ember számára vonzó.

Ez azonban nem csak a pénzkereseti lehetőség miatt izgalmas, hanem mert a segítségével szabadabb életet tudunk kialakítani.  Az online pénzkeresés ugyanis akár otthonról vagy a világ bármely pontjáról megvalósítható. Nincs szükség másra hozzá, csak egy eszközre és internetkapcsolatra.

Felmerülhet viszont a kérdés, hogy mi legyen az ötleted? Hogyan lehet online, otthonról pénzt keresni?

Szerencsére ma már rengeteg megbízható internetes pénzkeresési lehetőség közül választhatunk.

Akár a főállású jövedelmed szeretnéd kiegészíteni, akár a nagyobb szabadság miatt érdekes számodra a pénzkeresés az interneten, most megismerkedhetsz 6+1 TOP otthonról is végezhető online pénzkeresési lehetőséggel, amihez csak a tudásodra vagy a tapasztalataidra lesz szükséged.

[A bejegyzés utoljára frissítve: 2021.dec.8.]

internetes pénzkeresés ötletek

 

Mit jelent az online pénzkeresés, és mik az előnyei?

Az online pénzkeresés lényege, hogy kihasználva az internet adta lehetőségeket, bárhonnan csinálhatod.

Nem szükséges, hogy egy adott helyen legyél ahhoz, hogy elvégezz egy feladatot, vagy a kapcsolatot tartsd az ügyfeleiddel.  Csak arra van szükséged, hogy egy olyan helyen legyél, ahol fel tudsz csatlakozni az internetre.

Ez lehet az otthonod, egy kávéház, vagy akár a tengerpart is. Emiatt nagy szabadságot tud adni ez a fajta munkavégzés vagy vállalkozás.

Valójában több cél is van, ami miatt érdemes kihasználni az interneten keresztül otthonról végezhető pénzkeresési lehetőségeket:

 • kiegészítheted online jövedelemforrásokkal a főállású jövedelmed
 • egy helytől független saját vállalkozást hozhatsz létre
 • aktív és passzív jövedelemforrásokat építhetsz ki
 • azzal foglalkozhatsz, amit szenvedélyesen szeretsz
 • több időt tölthetsz a gyerekeiddel vagy a hobbiddal

Érezzük jól magunkat! Ha nem élvezzük, amit csinálunk, valószínűleg ideje valami más munka után néznünk.” Richard Branson

Ha bármelyik cél izgalmasan hangzik számodra, olvass tovább, hamarosan mutatom, hogy hogyan lehet az interneten az otthonodból pénzt keresni. Előtte viszont beszéljünk arról, hogy milyen befektetésre lesz szükséged.

Létezik online pénzkeresés befektetés nélkül?

Sok sikersztorit olvashatsz arról, hogy hogyan kereshetsz pénzt az interneten, akár befektetés nélkül is.

Érdemes azonban egy dolgot már az elején tisztázni: bár az internetes pénzkeresésnek valóban rengeteg előnye van, az interneten keresztül sem létezik gyors meggazdagodás vagy siker munka nélkül. Ezért érdemes az olyan lehetőségeket fenntartással kezelni, amelyek gyors online pénzkeresést és meggazdagodást ígérnek, különösen munka nélkül (pl. bináris opciók, online szerencsejátékok, stb).

Ebben a bejegyzésben olyan megbízható internetes pénzkeresési lehetőségekről fogok írni, ahol minimális pénzbefektetés mellett a tudásod, készségeid felhasználásával, vagy új dolgok tanulásán keresztül valósíthatod meg az online pénzkeresést. Komolyabb pénzügyi befektetésre tehát nem lesz szükséged, munkára viszont igen.

Nos, ha kész vagy a hosszú távú és stabil pénzkeresésre az interneten, és nem félsz időt és munkát befektetni, akkor vágjunk is bele! Mutatom a legjobb online pénzkeresési módszereket 2021-ben!

#1 Online pénzkeresés szabadúszóként

Sok olyan szolgáltatást tudsz az interneten keresztül nyújtani, amihez elég egy laptop és valamilyen készség, amivel rendelkezel. Ha pedig még nem rendelkezel ilyen készségekkel, fedezd fel azt a témát, amely közel áll az érdeklődési körödhöz. Több olyan szolgáltatás is van, aminek az alapjait viszonylag gyorsan meg lehet tanulni.

Utána szabadúszóként általában kisvállalkozások, de akár nagyvállalatok részére is nyújthatsz szolgáltatásokat.

Példák: virtuális asszisztens, közösségi média menedzser, webfejlesztő, szövegíró, keresőoptimalizálás szakértő, sales funnel kivitelező, grafikus, tanácsadó, stb.

# 2 Online pénzkeresés tanítással vagy coachinggal

Az internet segítségével ma már anélkül is megoszthatod a tudásodat másokkal, hogy fizikailag jelen lennél.

Ha megvan hozzá a képesítésed vagy a tudásod, akkor taníthatsz az interneten keresztül iskolai tantárgyakat, mint pl. matematika vagy kémia, vagy nyelveket, de akár új technológiák használatát is.

Nem szükséges, hogy az ügyfeleddel közel lakjatok egymáshoz. Taníthatsz emailen, telefonon vagy Skype-on keresztül, akár a világ másik feléről is. A Skype mellett számtalan videóhívás-platform létezik, én pl. a Zoom rendszert használom.

Nem csak szakmai ismereteket taníthatsz az interneten keresztül, hanem készségeket is (pl. hatékony kommunikáció, prezentáció), vagy segíthetsz egy konkrét cél elérésében is másoknak coach-ként (pl. fogyás).

A coaching jól kiegészíthet más online pénzkeresési lehetőségeket is. Ha pl. azt tanítod embereknek, hogy hogyan váljanak jobb vezetővé, ezt teheted pl. online képzés, workshopok vagy e-book útján. Viszont ha vannak olyan ügyfeleid, akik igénylik, hogy személyesen is tanítsd őket, akkor az interneten keresztül ezt coaching szolgáltatással is kiegészítheted.

A tanításhoz hasonlóan emailen, telefonon vagy videó hívás útján tarthatod a kapcsolatot a coaching ügyfeleiddel.
 

 

#3 Online pénzkeresés digitális termékekkel

A digitális termék bármilyen olyan termék lehet, amit az interneten keresztül tudsz értékesíteni, de nincs fizikai formája vagy összetevője, és a szolgáltatásokkal ellentétben nem igényli a személyes részvételedet.

Ilyen pl. egy weboldal sablon, vagy egy e-könyv. Ezeket nem tudod a kezedben tartani vagy megszagolni, mint a fizikai termékeket, és miután létrehoztad, nem szükséges, hogy jelen legyél ahhoz, hogy teljesüljön a szolgáltatásod.

Én személy szerint lelkes rajongója vagyok a digitális vagy infótermékeknek, mivel számtalan előnyük van a fizikai termékekkel szemben a vállalkozó szempontjából is:

 • a raktárkészlet soha nem jelent problémát (sem a túl magas, sem a túl alacsony készlet)
 • nincs szükséged raktárhelyiségre
 • a vásárlók fizetés után általában azonnal hozzáférnek a termékhez
 • nincs anyag vagy összeszerelési költség
 • emiatt a profitráta általában magas

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy digitális terméket elég „összedobni”. A minőség és az egyediség ugyanannyira fontos, mint egy fizikai terméknél.

A digitális termékeket viszont csak egyszer kell létrehozni, és utána további gyártási és szállítási költség nélkül sokszor lehet őket értékesíteni. Természetesen szükség esetén frissíteni kell az termékedet, hogy naprakész maradjon a nyújtott információ.

 • A termékeidet értékesítheted létező platformokon keresztül, melyek gyakorlatilag virtuális piacterek egy adott témában. Ilyenek például: Etsy, Shutterstock, Webuni, Udemy. Ez sokszor egy jól járható út egyes termékfajtáknál.
 • Bizonyos termékeknél viszont akkor jársz a legjobban, ha a saját weboldaladon keresztül teszed elérhetővé őket, és saját márka építésével támogatod az értékesítést (pl. képzések, e-könyv).

Nézzünk példákat digitális termékekre:

1. Online tanfolyamok / képzések

Egy online tanfolyam nagyon hasonló egy tantermi képzéshez, kivéve, hogy itt nem személyesen, hanem előre elkészített szöveg, videó vagy hanganyag útján tanítasz. Egyszer létrehozod a képzést, a hallgatók pedig ezt utána megvásárolják, és a saját tempójukban, bárhol elvégezhetik a kurzusodat.

Ahhoz, hogy mások számára értékes online képzéseket tudj létrehozni, még csak valódi szakértőnek sem kell lenned. Ha sikeresen megoldottál egy problémát, vagy az átlagnál jobb vagy valamiben, akkor hasznos segítséget nyújthatsz másoknak egy online kurzussal.

Példa: Önismereti tréningek

Angol nyelvű platformok: Udemy, Skillshareegyéb

Magyar nyelvű platform: Webuni

2. E-könyv

Rengeteg olyan probléma van, amire az emberek az interneten keresztül keresnek megoldást. Ha a megoldás nem igényel feltétlenül vizuális bemutatást (pl. videón keresztül), akkor egy e-könyv ideális termék lehet a célcsoportod problémájának a megoldására.

Nagy előnye, hogy egyszer kell létrehoznod minimális költséggel, és utána nincs további gyártási költsége, mivel digitális termékről van szó. Az értékesítése pedig könnyen automatizálható.

Példák: Fehérjemítosz szakácskönyv

3. Fotók

Ha megvan a szükséges tudásod minőségi fotók készítéséhez, akkor fotómegosztó platformokon keresztül tudsz a fotóiddal pénzt keresni.

Egy képmegosztó oldal gyakorlatilag az e-kereskedelem egyik formája, ahova te feltöltöd a nagy felbontású fotóidat, amit az emberek díj ellenében letölthetnek és használhatnak egy vagy több alkalommal. Te pedig minden letöltés vagy felhasználás után jogdíjat kapsz a fotód után.

Ha a fotók elkészítése nem probléma, akkor könnyű elindulni ezzel a modellel, hiszen csak fel kell töltened a fotókat. Egy kis piackutatás viszont fontos lesz az elején, hogy lásd, mire van igény.

Ameddig a fotóid fel vannak töltve, sok munkád nem lesz velük, és potenciális jövedelemforrásként szolgálnak.

Képmegosztó oldal példák: Shutterstock, Pixabay, Unsplash, Etsy

4. Zene, hangfelvételek

Már nem a hanglemezkiadókon múlik, hogy milyen zene megy be a fejünkbe a fülhallgatókon keresztül. Mivel a zenénk publikálásához már nincs szükség fizikai termékre, (mint pl. a CD), digitális fájlként is elérhetővé tudjuk tenni. Ezt követően az emberek MP3 lejátszón, a számítógépükön vagy egyéb eszközökön keresztül le tudják játszani.

Megosztó oldalak: Tunecore,  SpotifyShutterstock,  egyéb

5. Web alkotóelemek

Nagy kereslet van ma digitális web alkotóelemekre, mint pl. egy weboldal sablon, vagy egyéb webdesign elemekre (pl. nyomógombok, betűkészletek, ikonok, stb.)

Piactér példa: Graphicriver

6. Kutatási adatok

Egy saját kutatás lebonyolítása és az adatok rendszerezése időigényes feladat, és sokan lesznek, akik nem szeretnének időt és energiát fektetni egy saját kutatásba.

Ha neked viszont rendelkezésre állnak adatok saját kutatásból egy adott iparágban, akkor jó online pénzkeresési lehetőség, ha ezeket az adatokat más vállalkozásoknak értékesíted.

Kutatási adatok piactér példák

7. Kézikönyvek és útmutatók

Való igaz, hogy sok ingyenes kézikönyv és útmutató található az interneten szinte bármilyen témában.

Viszont ha tudsz készíteni egy hosszabbat, részletesebbet, magasabb minőségűt, akkor ezt digitális termékként tudod értékesíteni. Az emberek egyszerű és gyors megoldásokat keresnek, olyanokat, amivel a legkönnyebben eljuthatnak A-ból B pontba. Egy kézikönyv vagy útmutató célja pontosan ez: gyorsan és hatékonyan segíteni egy probléma megoldásában.

Gondolj arra, hogy sokan szeretik a „csináld magad” megoldásokat, amely sok esetben gyorsabb és olcsóbb, mint fizetni valakinek a kivitelezésért. Egy jó útmutató pedig időt és pénzt takaríthat meg nekünk. A formátum témától függően lehet video, szöveg vagy audio.

Példa: Lakáskeresési munkafüzet

8. Szoftverek, applikációk

A szoftverek általában egy-egy konkrét problémát oldanak meg nekünk, ezért nagyon szeretjük őket. Legyen szó akár a hatékonyságunk javításáról, dizájnról, videó vágásról, kvízről, a szoftverek nagy segítségünkre vannak kisebb, de összetettebb feladatok megoldásában is.

Manapság a szoftverek használatáért gyakran nem egyszeri díjat kell fizetni, hanem havi előfizetési díjat, ami azt jelenti, hogy ameddig a felhasználó fizet, addig van hozzáférése a szoftverhez. Így a szoftverek létrehozásával rendszeres, növekvő jövedelmet is el lehet érni.

Az appok nagyon hasonló funkciót töltenek be az életünkben, mint a szoftverek, csak más platformon: problémát oldanak meg, vagy szórakoztatnak. Korábban pl. a CD-ROM-on keresztül játszottunk a számítógépünkön, ez ma pedig a mobilunkon vagy a tableten játszunk app-okon keresztül. Vannak app-ok, melyekhez egy minimális díj ellenében kapunk hozzáférést, míg az egyik leggyakoribb modell az, hogy külön díj nélkül hozzáférést kapunk az ingyenes,  „freemium” kiadáshoz, de az extra funkciókért, prémium jellemzőkért, infókért viszont már fizetni kell.

Nem szükséges, hogy technikai guru legyél ahhoz, hogy app-ot hozz létre. Ha van egy jó ötleted, megbízhatsz egy szabadúszó app fejlesztőt az ötleted megvalósításával.

Példák: grafikai szoftver, kérdőív szoftver

9. Receptek

A szakácskönyvek mindig is a legkeresettebb könyvek között voltak. Az emberek keresik a kedvenc receptjeiket új változatban, és sokan nyitottak más konyhák megismerésére is.

Persze a legtöbb receptet ingyen megtalálod az interneten, de emellett az emberek vásárolnak szakácskönyveket is. Feltételezzük ugyanis, hogy azok a dolgok, melyekért fizetünk, magasabb minőségűek és értékesebbek.

Recepteket viszont nem csak szakácskönyv formájában értékesíthetünk: léteznek app-ok vagy előfizetési szolgáltatások, amelyek recepteket szállítanak az előfizetőknek.

Példák: Fitmencook app,  Getmealplans

10. Grafikák

A legtöbb vállalkozó nem tudja, hogyan kell grafikus elemeket tervezni, ezért ingyenes vagy prémium grafikai elemekre van szüksége pl. ajándéktárgyak, kiadványok vagy weboldalak készítéséhez letölthető formában.

Mik lehetnek ilyen grafikai elemek? Hátterek, ikonok, betűkészletek, e-könyv borító, névjegykártya, póló, tetoválás dizájn, stb.

Piactér példák: Graphicriver, Shutterstock, egyéb

11. Kalkulátorok

Hasonlóan a kézikönyvekhez és útmutatókhoz, a kalkulátor is abban segíthet embereknek, hogy a legegyszerűbben eljussanak A-ból B pontba, és megoldjanak egy problémát.

Általában az alapfunkciók használata ingyenes, a prémium funkciókért pedig már fizetni kell.

Példa: Myfitnesspal

12. Minták, nyomtatható anyagok

Kézműves hobbikhoz, illetve rendszerezéshez olyan digitális termékeket készíthetsz, melyet a vevőd vásárlás után helyben nyomtatva tud használni. Ilyenek lehetnek pl. kötésminták, bögre grafikák, nyomtatható idézetek, fal minták, kártyák, naptárak, tervezők, scrapbook elemek, stb.

Példa piactérre: Etsy

#4 Online pénzkeresés bloggal

A blogolás nagyszerű lehetőség arra, hogy az ötleteidet, tapasztalataidat, tudásodat megoszd a világgal, vagy egy hobbiban, témában jobban elmélyedj, és megoszd másokkal, amit tanultál. Az elinduláshoz csak egy jó blogtémára van szükséged, majd néhány egyszerű lépésre, amivel elindíthatod a blogod.

Pénzt alapvetően 2 úton tudsz keresni egy bloggal:

 • reklámhelyek értékesítésével, illetve szponzorált tartalmak írásával
 • vagy olyan termékekkel és szolgáltatásokkal, melyek kapcsolódnak a témádhoz és a közönséged igényeihez. Ha pl. kávézás témában indítasz blogot, akkor a blogodhoz kapcsolhatsz egy kávé webáruházat, vagy nyújthatsz az olvasóidnak kávéfőzési tanácsadás szolgáltatást, esetleg barista tanfolyamot.

Bővebben ebben a bejegyzésemben olvashatsz arról, hogy hogyan lehet egy bloggal pénzt keresni.

#5 Online pénzkeresés podcast-tel

A podcast-ek hasonlóan működnek a bloghoz, csak itt az írott platform helyett audio platformon, hanganyag formájában teszed közzé a tartalmadat.

Mivel a podcast-ek általában ingyenesek, az online vállalkozók a saját márkájuk, termékeik, szolgáltatásuk népszerűsítésére használják a podcast-et, vagy szponzorált tartalmakon keresztül történik a pénzkeresés az interneten.

Léteznek előfizetéses podcast-ek is, ahol a prémium vagy extra tartalmakhoz tagsági rendszeren keresztül férhetnek hozzá.

Bővebben a podcast-ről: Mi az a podcast és hogyan működik?

#6 Online pénzkeresés Youtube csatornával

A Youtuber, aki videós tartalmakat hoz létre, gyakorlatilag egy médiavállalkozó, aki az általa közzétett tartalomból generál jövedelmet.

Ha egyedi tartalmat tudsz létrehozni, és ez népszerűvé válik a videómegosztó oldalon, akkor cégek, akiknek ez a közönség értékes, a tartalmadon keresztül hirdethetnek. Ez passzív jövedelemforrás lehet, mivel jövedelmet tud generálni, ameddig fent van a videód az oldalon.

A legkézenfekvőbb jövedelemszerzési forma a reklámjövedelem vagy fizetett csatornatagság a YouTube Partnerprogramon keresztül. Emellett sok más módon lehet visszatérő jövedelmet generálni videós tartalomból,  például a videós tartalmad leírásába elhelyezett affiliate linkeken keresztül.

Ennél az ötletnél a hirdetésből származó jövedelem nehezebben tervezhető (pl. változó algoritmusok miatt), és viszonylag sokáig tart, mire jelentősebb pénzt lehet keresni hirdetésekkel. Lehetőség van egyéni megállapodások kialakítására is, ebben az esetben viszont számolni kell azzal, hogy egyszerre kell tartalmat gyártanunk, és a hirdetőkkel vagy szponzorokkal tárgyalni.

Minőségi videók készítése és vágása időigényes és gyakorlatot igényel. A videók szerkesztése viszont kiszervezhető szabadúszóknak, így több időd jut a minőségi tartalmak létrehozásra.

Példák: Laura in the Kitchen

+1 Affiliate marketing: online pénzkeresés saját termék nélkül

Az affiliate marketinggel a magyar piacon partnerprogram, ajánlói rendszer vagy ajánlói program néven is találkozhatsz

Ez hasonló ahhoz, mint amikor értékesítőként dolgozol valahol jutalékos rendszerben. A különbség annyi, hogy itt nem a cégnél dolgozol, hanem valójában csak a céghez irányítod a vásárlót, az értékesítés lebonyolításában viszont már nem veszel részt. Ebbe az esetben te csak ajánlod valaki más – a partnered – termékeit. Ha az érdeklődő vásárol, mindent a partnered bonyolít, te pedig a „marketing munkáért” jutalékot kapsz.

Kezdő online vállalkozók számára sok előnnyel jár ez a modell, és jól működik termékek és szolgáltatások esetén is.  Nagyon jó jövedelemszerzési mód lehet egy blog, podcast, vagy vlog esetén is.

Az affiliate marketingről részletesebb infókat kaphatsz itt:

Affiliate Marketing 101: Hogyan keress pénzt online saját termék nélkül?

Podcast: Hogyan működik az affiliate marketing és az affiliate programok?

 

 

Összegzés

Végére értünk a valós online pénzkeresési lehetőségek listájának.

Olyan vállalkozási ötletekről olvashattál, amivel nem csak a szerencsédnek köszönhetően kereshetsz pénzt az interneten, akár otthonról végezhető munkaként. Helyette stabil, hosszú távú jövedelemforrásokat építhetsz fel új készségek megtanulásával vagy az eddigi tapasztalataid, tudásod felhasználásával.

A szabadúszó és egyéb személyesen nyújtott szolgáltatásokkal gyorsabban megvalósítható a pénzkeresés az interneten.

A digitális termékekkel viszont a létrehozásukat követően az aktív személyes közreműködésed nélkül is tudsz pénzt keresni. Így pedig nem csak helyfüggetlen életmódot alakíthatsz ki, hanem időben is nagyobb szabadságot és rugalmasságot érhetsz el.

 

Olvasd el ezeket a kapcsolódó bejegyzéseket is:

21+1 legjobb vállalkozási ötlet 2021-ben

Az 5 legjobb Online Vállalkozás Ötlet forrás

Milyen vállalkozást indítsak? Az 5 legjobb online vállalkozási ötlet forrás (podcast)

9 valós passzív jövedelem ötlet 2022-ben

35 Kreatív Vállalkozási Ötlet, amivel 2022-ben érdemes elindulni

 

 

 

pénzkeresés interneten

Kategóriák

SZIA, PAULÁNYI BEA VAGYOK. 

A küldetésem segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyobb szabadságot szeretnének elérni egy saját online vállalkozás felépítésével. Tudj meg többet arról, hogy mit csinálok!

Legújabb bejegyzések:

Csatlakozz a

VTM Bootcamp képzési programhoz!

Untitled design (28)
Untitled design (29)
Untitled design (30)

Gyakorlati képzések és kurzusok

Jól követhető vállalkozásépítési lépések

Támogató és motiváló közösség